irenkap 02.04.06, 01:25 czy już ją czujecie??!! ja czuję i widzę.. fiołki, pąki żonkili, śpiewający nocą i porą nadranną kardynał, puszące się łabędzie.. a jak zaświeci słońce, to jakby skrzydła rosły:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macko74 Re: wiosna w Chicago 03.04.06, 06:00 Dzisiaj tak "wiosennie" padalo i grzmailo, ale byl cieplo ;-) Jeszcze troszke i bedzie ........Wiosna hihi. Trzeba jednak poczekac. Pozdrowka. Macko. Odpowiedz Link
himera24 Re: wiosna w Chicago 04.04.06, 00:44 irenkap napisała: > czy już ją czujecie??!! > ja czuję i widzę.. fiołki, pąki żonkili, śpiewający nocą i porą nadranną > kardynał, puszące się łabędzie.. > a jak zaświeci słońce, to jakby skrzydła rosły:) ja tam nic nie widze, ale jak wczoraj deszczem i burza przyjeb... to poczulam wiosne:) Odpowiedz Link
irenkap Re: wiosna w Chicago 05.04.06, 01:49 chyba Ci współczuję.. szczególnie, że nie możesz usłyszeć kardynała.. a żonkile juz kwitną, fiołków moc i obok wyłażą spod ziemi chyba piwonie!! Odpowiedz Link
dria_da Re: wiosna w Chicago 05.04.06, 05:06 a ja sie dzis staralam cieszyc zyciem wiosennie,i wszystkim co piekne naokoło.. zielona trawka,kwiotkami pierwszymi ,spiawajacymi ptaszkami..pieknie..cudnie poprostu..moze słodze tu troche ale naprawde mnie to wszystko cieszy i umiem sie z tego cieszyc...nawet gdy mam cały czas pod prad..ale to wlasnie te piekne okolicznosci przyrody dodaja sil i od razu sie wiatru w zagle łapie... zaczelam od rowerka z rańca))a potem reszte czasu spedzilam z moim malym kolega.. poszlismy na spacerek,bylismy w muzeum techniki-wyprawa pod tyt tysiac pińcet pytan do M.:))ale bylo pieknie:).. a potem na koniec dzionka w terenie oczywiscie tradycyjnie musialam sie pogubic troszke..i jeszcze na rowerku pojezdzilam na dobry sen:)) dzionek sliczny wiosennie tylko stopki maja dosc tego paskudnego betonu.. ..a w Bieszczadach snieg schodzi z gór..ech Odpowiedz Link
dria_da Re: wiosna w Chicago 05.04.06, 06:53 i rzekne jeszcze ze wyczekuje az znowu tak zagrzmi i poleje jak ostatnio... uwielbiam po prostu takie zawieruchy..ciesze sie ze i w tym pokreconym szikagoskim klimacie sa takie konkretne burzee:)))) a teraz niech mi ktos podpowie jaka pora jest odpowiednia w tym pokreconym klimacie na wycieczke wiosenna do ogrodu botanicznego?mysle ze znajdzie sie ktos kto tam byl..hm? Odpowiedz Link
irenkap Program III Polskiego Radia 16.04.06, 11:52 dzięki różnicy czasowej mogę bez ziewania słuchać jednej z moich ulubionych audycji radiowej. "Dobranocka" pani Grażyny Dobroń. W Polsce od 24-ej, u nas 17-ej :)) Ponieważ niedziela wielkanocna zapowiada się deszczowo, właśnie leje, polecam na popołudnie posłuchanie "trójki". www.radio.com.pl Dzisiejszy temat to WIOSNA:) "Wśród różnych uzależnień, które znam jest jedno, które akceptuję, a nawet popieram i lubię - uzależnienie od wiosny!. Ta niezwykła pora roku wywołuje we mnie tylko dobre myśli, pozytywny stosunek do ludzi. Zresztą wiosną mój świat całkiem inaczej wygląda. Tylko jak zamienić uzależnienie od internetu, od giełdy, od pracy, używek , towarzystwa na wiosenny zachwyt. Na spotkanie z Zuzanną Celmer, psychologiem, zapraszam tuż po północy. Grażyna Dobroń" Odpowiedz Link
irenkap Re: wiosna w Chicago 18.04.06, 01:24 a ja dzisiaj kupiłam sobie nasiona maciejki!! ale na pytanie o groszek pachnący polski sprzedawca zrobił taki brzydki grymas, jakbym sie go czepiała o nie wiadomo co.. Czy ktos gdzies widział może nasiona groszku pachnącego i aksamitki (to takie żółte, co kwitnie wszędzie bez względu na pogodę i podlewanie) ?? A może ktoś będzie leciał teraz z Polski i mógłby przywieźć, to takie malutkie:) A poza tym to piękny dzień dzisiaj.. Odpowiedz Link