Dodaj do ulubionych

jaki jest amerykanski odpowiednik polskiego gg?

10.04.06, 22:56
Obserwuj wątek
    • agies2000 Re: jaki jest amerykanski odpowiednik polskiego g 10.04.06, 23:03
      Chodzi ci o gadu-gadu?Jesli tak,to amerykanski jest msn-Messenger. Mam go
      sciagnietego,rozmawiam ze znajomymi w stanach,a majac mijrofon i kamere mozna
      rozmawiac za darmo,np z Polska(jesli takowy tez maja).I jest super bo jest i
      fonia i wizja:) M
      • andrea71 Re: jaki jest amerykanski odpowiednik polskiego g 10.04.06, 23:10
        Czy jest lepszy od Skype jesli chodzi o cene i jakosc dzwieku i obrazu?
        • edytais Re: jaki jest amerykanski odpowiednik polskiego g 10.04.06, 23:39
          Ja tez sie czaje do zalozenia skype, moja mama tez w PL. Mam nadzieje, ze to by
          zblizylo moje dzieci, bo babcie widza raz na pare lat, pozniej bedzie nawet
          rzadziej. Jakie sa te polaczenia i obraz?
          • bluedream Bardzo dobre!!! 10.04.06, 23:48
            Polecam, gdyz wg mnie jest lepszy od MSN messanger.
            Jakosc obrazu jest swietna, ale to chyba zalezy od kamer.
            Uzywam od prawie roku i nie narzekam:)
        • jersey.girl Re: jaki jest amerykanski odpowiednik polskiego g 10.04.06, 23:41
          Hmm, do instant messaging chyba najpopularniejszy jest AIM (www.aim.com/
          ), przynajmniej wsrod mlodych ludzi (wszyscy moi znajomi maja wlasnie screen
          names na AIM, wiec i ja musialam sie przerzucic). Dokladniej to korzystam z GAIM
          (gaim.sourceforge.net/ ), bo mam tez kilku znajomych w Europie
          korzystajacych z MSN, a Gaim jest klientem obu (inny taki popularny program to
          Trillian (www.download.com/3000-2150-10047473.html ), ktory obsluguje
          AIM, ICQ, MSN, Yahoo Messenger, i IRC - jeden program, a mozna rozmawiac z
          znajomymi, korzystajacymi z tych wszystkich komunikatorow.

Do rozmow "na zywo" chyba nic nie pobije Skype (chociaz ja uzywam tez Google
          Talk, jak jakosc na Skype czasami nawala nawala).
          • jersey.girl Re: jaki jest amerykanski odpowiednik polskiego g 10.04.06, 23:50
            Edyta,

Skype jest za darmo, wiec po prostu zaloz i wyprobuj :). Jakos jest o wiele
            lepsza niz przez telefon, ale jak juz pislalam, czasami nawala i pojawiaja sie
            lagi (czyli osoba slyszy sie powiedzmy po 30 sek, a w ten sposob oczywisicie nie
            da sie rozmawiac). Warto tez kupic dobre sluchawki z mikrofonem. Np.
            Plantronicsa, mam takie w tej chwili. Przedtem mialam 2 pary Logitech i w obu
            poszedl mikrofon, wiec nie polecam, chyba, ze USB (ja mialam do normalnych wejsc
            na mikrofon i sluchawki, moja koleznaka ma Logitech Premium USB, i bardzo sobie
            je chwali). Jakos obrazu oczywiscie bedzie zalezec od webacam'a i od szybkosci
            polaczenia po obu stronach. Ja sama nie korzystam, bo troche to bezsens dla mnie
            jest widziec osobe siedzaca przed komputerem i przechodzenie z klatki na klatke.
            • edytais Re: jaki jest amerykanski odpowiednik polskiego g 10.04.06, 23:58
              Dzieki za wskazowki.
              Ja mam DSL, mama w PL ma twarde zlacze (to chyba ten DSL?nie?)
              Wlasnie dobrze jest zrobic rozeznanie jaka jest dobra webcam.
              Tak na moj gust to wole rozmawiac przez telefon jak osoba z drugiej strony mnie
              nie widzi :) moge gadac rozczochrana, w pizamie, z cyckiem na wierzchu jak
              karmie Michaela. No, ale kamera to dla dziadkow i dzieci. Mysle, ze jak beda
              widzialy to tez lepiej pamietaly. Tesc tez ponagla z tym skypem, ale jego geby
              to ja naprawde nie chce co tygdzien ogladac, zepsuje mi to caly nastepny tydzien!
            • ertes telefon i skype 11.04.06, 02:23
              Zamiast sluchawek kup telefon.
              www.amazon.com/gp/product/B000BD88RS/sr=8-1/qid=1144714900/ref=pd_bbs_1/103-5305237-6003804?%5Fencoding=UTF8
              Mam od kilku miesiecy, jest swietny.
              • jersey.girl Re: telefon i skype 11.04.06, 06:06
                Hmm, ja wole sluchawki, bo mam rece wolne, bardzo wazne jak sie rozmawia na
                Skype godzinami ;).
              • maruda78 Re: telefon i skype 11.04.06, 19:26
                Tak, wszystko cacy, ale na Mac'u nie dziala! :-(
    • aniutek Re: jaki jest amerykanski odpowiednik polskiego g 11.04.06, 06:15
      ichat :=)
    • ambernyc <a href="http://www.icq.com/" target="_blank">www.icq.com/< 11.04.06, 11:17

• ambernyc icq.com nt 11.04.06, 11:18

• maruda78 Re: jaki jest amerykanski odpowiednik polskiego g 11.04.06, 19:28
      a ja uzywam wlasnie gadu - wiekszosc znajomych i rodzina uzywa tylko tego, wiec sie dostosowalam :-)
      (od niedawna jest wersja na Mac)
      • tamsin Re: jaki jest amerykanski odpowiednik polskiego g 11.04.06, 19:36
        ja uzywam IAM, w dodatku tego ktorego nie musze zaladowac na komputer:
        www.aim.com/get_aim/express/aim_expr.adp?aolp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka