magdamajewski 18.05.07, 18:32 zastanawiam sie nad jego kupieniem. Jakie sa wasze opinie na ten temat? Macie? Polecacie czy nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damiri Re: FoodSaver 18.05.07, 18:41 Tez jestem ciekawa, bo sama sie zastanawiam nad kupnem. Jak juz mnie zawloka do kuchni i przykuja lancuchem do kuchenki i nie mam wyjscia, to gotuje duzo i potem zamrazam wiec mysle, ze foodsaver bylby dobra inwestycja, jezeli dziala tak jak to reklamuja. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: FoodSaver 18.05.07, 19:18 Pamietam, ze znajomi w Polsce mieli (nie wiem gdzie kupili) i bardzo sobie chwalili. Pakowanie prozniowe eliminuje "freezer burn" (ten bialy osad), ktory zle wplywa na smak jedzenia. To sie uzywa nie tylko do zamrazania jedzenia. Sama chce kupic, bo urzadzenie ma mnostwo zastosowan. Odpowiedz Link
edytais Re: FoodSaver 18.05.07, 22:06 Ja mam i polecam. Mam tez nakladke na sloiki: wide opening i kupuje Mason jars. W tym przechowuje przeroznosci i odsysa to powietrzse. Dobre do kawy, ktora zachowuje aromat o wiele dluzej. Ja susze tez owoce sama i przechowuje w tych sloikach. Bez dodatku konserwantow dluzej sie przechowuje. Jagody mrozone w workach z usunietym powietrzem o wiele lepiej sie mroza i bardziej zblizone sa do swiezych niz mrozonych jak sie pozniej rozmrozi. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: FoodSaver 18.05.07, 22:22 Ja tez polecam, jak Edytais najczesciej uzywam do zamrazania owocow, np. malin. Czasami tez jak kupie wieksza ilosc ryb, miesa w Costco. Odpowiedz Link
magdamajewski Re: FoodSaver 18.05.07, 22:20 a jakas konkretna marke polecacie bo tyle ich jest ze nie wiadomo co wybrac Odpowiedz Link
ania_2000 Re: FoodSaver 18.05.07, 22:25 Ja mam ten www.foodsaver.com/ProductDetails.aspx?productid=4181 Odpowiedz Link
manaphy Re: FoodSaver 25.11.16, 03:05 Crazysales vacuum sealer zgrzewarki próżniowe spożywcze pochodzą również jako mniejsze podręczne urządzenie, które może być bardzo przydatne, jeśli masz mało miejsca na licznik w kuchni na miejsce konwencjonalnego wielkości urządzenia do pakowania próżniowego. Jednak ręczne uszczelniaczem działa tylko w przypadku mniejszych elementów, takich jak zupy, resztki, a być może, jeden lub dwa plasterki drobiu. Ponadto można go używać do odkurzania elementów opakowań, takich jak mąka, proszek do pieczenia, ryżu i cukru, a to pozostanie zachowana w ciągu szkody wilgotności, nie stając się suche. Odpowiedz Link