Gość: jaelka IP: *.szczecin.mm.pl 03.02.11, 16:53 Dostaliśmy mężem zaproszenie na wesele do kuzynki we Francji. Chciałabym w prezencie dać coś czego nie dostaną od gości francuskich - ale nie bardzo wiem co. Czy ktoś mógłby pomóc? Dz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: prezent ślubny IP: 195.164.97.* 14.02.11, 14:39 Pomysłów jest wiele, wszystko zależy tego jacy są nowożeńcy:) Możesz kupić coś praktycznego, choć nie banalnego. Ja ostatnio kupiłam moje przyjaciółce na jej ślub, na jej życzenie wyciskarkę do soków, która zresztą bardzo mi się podoba i sama bym chciała taką dostać. Może Ci się tez spodoba. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Prezent ślubny !!!!!!!!!!!1 IP: *.xdsl.centertel.pl 16.05.11, 17:10 niebanalnym prezentem może być stojak na wino, wygląda jakby lewitował w powietrzu: Stojak na wino! do tego może dobre, drogie wino i prezent jak znalazł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiaaaa Re: Prezent ślubnyyyyy !!!!!!!!!!!1!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.11, 19:20 Proponuje niesamowity LEWITUJĄCY GLOBUS w dużej okrągłej ramce.. piękny efekt.. ja taki dałam ostatnio na ślub to para była bardzo zadowolona bo nikt takiego prezentu jej nie kupił.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado63 Re: Prezent ślubnyyyyy !!!!!!!!!!!1!!!!!!!!!!!!!! 31.07.12, 11:32 Jeżeli szukacie pomysłu na prezent polecam jedną z wyszukiwarek pomysłów na prezent. Jedną z nich jest www.mamprezent.pl dzięki podziałowi na kategorie możesz szybko znaleźć odpowiedni prezent. Ja sam podchwyciłem tam wiele pomysłów na prezenty tak więc jeśli zbliża się jakaś okazja i szukasz prezentu to polecam Na pewno znajdziesz tam pomysł na prezent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klytui Re: prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 12:40 super prezenty znajdziesz tu: prezentokracja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jolka7-p Re: prezent ślubny 15.07.11, 14:54 hm nie wiem sama, bo nie wiem co francuzi dają e prezencie:/ chyba nie mamy typowo Polskiego prezentu, chyba że kasa :) na wesele najlepsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonn-9-a-b-c Re: prezent ślubny IP: *.internetia.net.pl 15.03.13, 14:19 Zależy ile masz pieniędzy przewidzianych na prezent. My kupujemy znajomym lot balonem: prezentokracja.pl/wyszukaj.html?keyWord=balon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: prezent ślubny IP: *.gdynia.mm.pl 15.02.11, 16:09 -------------------------------------------------- Szukasz oryginalnego prezentu? www.SwiatStarodrukow.pl/ Pikantne szczegóły: www.youtube.com/watch?v=V8V6NGXggCg Facebook: www.facebook.com/pages/Mapy-Kalendarze-Starodruki/141374639207470 Blog: www.Starodruki.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
arebe Re: prezent ślubny 01.03.11, 22:56 Proponuję niepowtarzalny prezent dla nowożeńców i nie tylko :)) allegro.pl/reczniki-2duze-koszyk-extra-rocznica-slub-wesele-i1484496212.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Prezent Ślubnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 19.05.11, 21:39 proponuje taki STOJAK VOODOO + 5 EKSTRA WYSOKIEJ JAKOŚCI NOŻY.. fajny i ciekawy prezent.. moja siostra taki dostała od francuzów.. pamiętam ze była z niego zadowolona .. bo są praktyczne i użyteczne.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-pierzynka Re: prezent ślubny 21.02.11, 17:53 Fajnym pomysłem jest zrobienie podobizn panny i pana młodego. Można zamówić wykonanie lalek szmacianych - sobowtórów. Będą piękną pamiątką a w przyszłości dzieci bedą mogły używać ich też do zabawy. Trzeba wysłać zdjęcie pary, lub opisać wygląd, kolor i rodzaj włosów, kolor oczu, oczekiwany strój. Na stronie www.szmacianki.pl wykonują takie lale za 99zł. Lale są duże i piękne. Polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lojke Re: prezent ślubny 20.03.11, 20:32 Gość portalu: jaelka napisał(a): > Dostaliśmy mężem zaproszenie na wesele do kuzynki we Francji. Chciałabym w pre > zencie dać coś czego nie dostaną od gości francuskich - ale nie bardzo wiem co. > Czy ktoś mógłby pomóc? > Dz. Witam.! Genialnym pomyslem na prezent slubny jest troche wspomnien w takiej formie: www.facebook.com/pages/TheMotive/191255897579477 Jak tylko znajda sie zdjecia mozemy dorobic super montaz, albo samemu sie tym zajmiecie i powyklejacie :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisi Re: prezent ślubny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 17:38 Z tego co wiem, nie ma tego w sklepach we francjii, Księga Pamiątkowa z okazji ślubu ja co prawda zamówiłam to w prezencie dla polskiej parki ale wydaje mi się ładny prezentem + koperta oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
mar.go.siak Re: prezent ślubny 20.03.13, 14:14 Jak ktoś mieszka w Francji to koperta z PLN w środku, raczej kiepski pomysł. Mój brat był na ślubie kolegi w Anglii i poradziłam mu kupić serwis obiadowy Polskiej firmy - Lubiana, w klasyczny kaszubski wzór. Jako że moda na Vintage i wszelkiego rodzaju ludowe motywy i wycinanki była rok temu na topie, to opakowaliśmy to w taki wiklinowy kosz. Z tego co mówili to goście - Anglicy się zachwycali i później pytali gdzie można takie cuda kupić. Także warto podarować coś Polskiego, z tradycją :) Odpowiedz Link Zgłoś
darius_n Re: prezent ślubny 21.03.11, 19:12 podam konkretnie, mam 2: Globus obrotowy.. z jednej strony podstawka jest czarna a jak się ją obróci to jest lustrzana Łańcuchowy stojak na wino - wkłada w ten można powiedzieć zaskakujący stalowy łańcuch to wino i wygląda jakby ono lewitowało (dość oryginalne) jeśli chodzi o te powyższe prezenty to z pewnością takich nikt im nie podaruje we francji, także spokojnie można.. Odpowiedz Link Zgłoś
claphands Re: prezent ślubny 21.03.11, 23:03 To zależy, czy przyszli nowożeńcy mają poczucie humoru. Ja ostatnio znalazłam świetną rzecz na prezent ślubny lub rocznicowy. Takie specjalne prześcieradło przypominające trochę planszę do gry w tweestera, tylko do kamasutry :-). Prezent niebanalny, śmieszny, ale też nie tandetny. Na pewno zapamiętają go na długo. Zajrzyj na kobieceprawdy.pl/article_uni/pikanteria/przescieradlo_do_kamasutry.html Możesz tam obejrzeć zdjęcia. Ja się uśmiałam do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: prezent ślubny IP: *.argonet.pl 23.03.11, 13:28 Jeśli Państwo młodzi zwracają uwagę na szczegóły, polecam stonkę www.expresscards.pl Możesz tam zamówić kartę plastikową jako np. ciekawy karnecik z życzeniami do prezentu, sama projektujesz i zamieszczasz życzenia, zupełna dowolność. Odpowiedz Link Zgłoś
izkaluizka Re: prezent ślubny 23.03.11, 23:02 myslę, że lepiej dać prezent niż pieniądze, jak to sie ostatnio robi.\ łatwizna ale z drugiej strony drożej wychodzi. fajnie by było dostać cos specjalnie dla siebie, jak ktos przemysli prezent. chociaz dla francuzów będzie nie będzie łatwo, czy tam mieszkających we francji, chodzi o to, że oni tam wszystko maja i to dobre :) ja szperam ostatnio i tez szukam czegos na prezent, na szczęscie w PL :) ale polecam taki komplet, bo ja go chyba wezmę, jest dizajnerski i uważam że fajnie podac herbate w czyms takim :) [url=http://www.stylowazastawa.pl/produkt/7232/Zestaw_czajniki__czarki_HAEN_Tokyo.html]Tekst linka[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanisław Re: prezent ślubny IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.11, 19:30 ostatnio na sślubie koleżanki taka osoba dała taki EKSKLUZYWNY PREZENT W POSTACI LATAJĄCEGO SAMOLOTU NA WYSIĘGNIKU jak to zobaczyłem to pięknie to naprawde wyglądało.. był to chyba najbardziej oryginalny prezent.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maki-chan Re: prezent ślubny 24.03.11, 18:08 może obraz jakiegoś młodego polskiego malarza? abbey house ma obiecujących artystów.a drugi..może jakąś piękną zastawę z lubjany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomii Re: prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 21:16 Jest to na pewno problem z doborem prezentu. Gdyby to mnie zaproszono na ślub, na pewno zamówiłabym drzewko genealogiczne do powieszenia na ścianie z imionami młodych i tuzinem jabłuszek do zawieszenia (jako przyszłych potomków) - naprawdę pomysłowy prezent :) na ogrodybasi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elligisia Re: prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 13:57 Widziałam te drzewka genealogiczne, naprawdę oryginalny pomysł na prezent . Mi się podoba mandarynka, jest taka wesoła. Na ślub nie idę, ale jest jubileusz w rodzinie więc pewnie zamówimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Niesamowity Prezent Ślubny !!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.11, 19:26 a co powiesz na taką NIEZWYKLE PRESTIŻOWĄ RAMKĘ CYFROWĄ ? ma w sobie dosłownie wszystko.. wielofunkcyjna.. głośniki :)można filmy chyba oglądac z tego co wiem.. NIE OGRANICZONĄ ILOŚĆ ZDJĘĆ wgrywać i wiele tego.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
strefa2a Re: prezent ślubny 05.05.11, 12:28 polecam sklep internetowy Strefa2A z wieloma pomysłami na wspaniały prezent dla nowożeńców. Odpowiedz Link Zgłoś
lawon1 Ramka cyfrowa do zdjęć 16.05.11, 10:40 Uważam że świetnym pomysłem na prezent ślubny jest cyfrowa ramka na zdjęcia. Ramka pozwoli oglądać w komfortowy sposób zdjęcia nie tylko z tego wesela. Znajdziecie ramki np na stronie: www.lawon.com.pl/eurodeal Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Ramka cyfrowa Coby Prestige idealna na Ślub ! IP: *.xdsl.centertel.pl 02.06.11, 10:00 nie no .. w tym przypadku to trzeba się jakoś postarać .. więc proponuje coś lepszego jeśli chodzi o ramkę. a mianowicie taką RAMKĘ CYFROWĄ, która ma dosłownie wszystko.. można z niej muzyki słuchać.. można wgrać tyle zdjęć ile sie chce, ma zegarek, budzik, termometr, itd .. jest po prostu ładna i idealna na taki upominek.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depoik Re: Ramka cyfrowa do zdjęć IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.11, 11:29 Jeżeli ramka to tylko designerska np.: cyfrowe-ramki-foto.pl/cyfrowa-ramka-parrot-grande-specchio-by-martin-szekely,231.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniaa Re: prezent ślubny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.11, 18:12 Dobrze jakbyś napisała ile masz na prezent?? Ja przyjaciółce kupiłam ostatnio szybkowar :) ale możesz kupić np. zestaw do fondue? tylko taki porządny np: www.stylowazastawa.pl/produkt/8796/Fondue_11_elementow_VINZER.html może jakieś akcesoria barmańskie? zależy co lubią, napisz coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulaaaaaa Re: prezent ślubny IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.11, 19:23 na ślub prześlicznie wyglądałby taki BAREK Z OBRACAJĄCYM SIĘ GLOBUSEM wygląda wyjątkowo pięknie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: prezent ślubny 16.06.11, 22:13 ide niebawem na ślub i wesele koleżanki z pracy,nie chce jej dawać pieniędzy więc szukam czegoś co moge jej dać.Ramka na zdjęcia odpada bo wiem ze koleżanki z pracy ktore nie idą maja coś takiego kupić.Może macie jakieś pomysły?Zaświadczam,że budrzet mam ograniczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bestka Re: prezent ślubny IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 13:49 też miałam podobny problem i buszując po necie trafiłam na bardzo pomysłowy sklepik, który ma w swojej ofercie różne rzeczy z imieniem. Tam znalazłam kuferek ślubny z ręcznikami na których można wyhaftować datę ślubu i imiona młodych. Mojej przyjaciółce spodobał się prezent złożony z 2 ręczników kąpielowych z ich imionami :):) polecam, to chyba było wszystkozimieniem Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: prezent ślubny 12.07.11, 14:02 juz po slubie i dobrze ze nie kupilam tych ręcznkow bo dostali taki prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Samolot z 24 karatowego złotaaa!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 02.06.11, 09:55 zobaczcie może taki PRESTIŻOWY SAMOLOT POKRYTY 24 KARATOWYM ZŁOTEM...takiego prezentu na pewno od nikogo para z francji nie dostanie... będziecie oryginalni.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michael Re: prezent ślubny IP: *.xdsl.centertel.pl 02.06.11, 10:05 wypiekacz do chleba dla pary z francji.. bądźmy bardziej oryginalni.. moja koleżanka ostatnio była w hiszpani na weselu i dała taki PREZENT W POSTACI BARKU I OBRACAJĄCEGO SIĘ NA NIM GLOBUSU... na prawde zjawiskowy widok.. sam bym nawet chciałbymn dostać taki prezent.. :D Odpowiedz Link Zgłoś
brzydka_malwina Re: prezent ślubny 17.07.11, 14:22 www.wikiipedia.pl/org/najlepszy_prezent_sluny Odpowiedz Link Zgłoś
brzydka_malwina Re: prezent ślubny 17.07.11, 14:22 www.wikiipedia.pl/org/najlepszy_prezent_slubny Odpowiedz Link Zgłoś
kiepskakucharka Re: prezent ślubny 18.07.11, 12:29 Genialnym pomysłem na prezent pary na tzw. dorobku może być urządzenie Varadero www.v-dero.pl :) urządzenie zastępuje wiele sprzętów kuchennych w jednym, co pozwala na oszczędność nie tylko przestrzeni, ale i pieniędzy, czasu, sprzątania, z pewnością taki prezent należałby do wyjątkowych i użytecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
absolutfit Re: prezent ślubny 18.07.11, 15:33 Może jakiś polski akcent będzie dobry jako prezent, skoro mieszkają we Francji? Albo prezent a dodatkowo polski akcent i nie mówię tu koniecznie o polskiej wódce ;) Wybór jest duży, wszystko zależy od tego też jakie macie relacje etc. Jeśli to jest jakas przyjaciółka bliska to może daj jej dodatkowo coś co zaakcentuje wspólnie spędzone chwile etc.:) Albo co przyda jej się do domu we Francji, jakiś fajny akcent. Odpowiedz Link Zgłoś
jujitsu-kid Re: prezent ślubny 21.07.11, 11:52 Moim zdaniem coś z agd będzie odpowiednie, może coś mniejszego, skoro to zagranicą. Polecam ci wybadać czego im potrzeba, a potem to po prostu kupic. Tutaj mogę ci polecić sklep electro.pl, bardzo duży wybór i spoko ceny Odpowiedz Link Zgłoś
pand-usia Re: prezent ślubny 05.10.11, 19:29 noc poslubna zainspiruje Nowożeńców do okazywania sobie czułości i miłości nie tylko w dniu ślubu, ale przez całą wspólną drogę życia Odpowiedz Link Zgłoś
strefa2a Re: prezent ślubny 03.11.11, 16:33 Polecam wiele fajnych pomysłów na prezent - zobacz w Strefa2A. Ale mi osobiście podoba się wyciskarka do cytrusów. Jest świetna:))). Albo coś do otwierania dobrego wina w zimowe wieczory. Pomysłów jest bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
latini A może coś niepowtarzalnego? 05.11.11, 11:57 Zapraszamy na www.ArsDavia.com, jesteśmy też na Facebooku: arsdavia.com Odpowiedz Link Zgłoś
arthur684 Re: prezent ślubny 07.12.11, 23:15 Daj im coś takiego: www.podarkinakartki.pl/p280_kolacja_i_noc_w_pieknym_dworku.html To wspaniały prezent dla młodej pary, który myślę, że umocni ich miłość. Ponadto to bardzo niekonwencjonalny prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 11:26 Ja miałem taki sam problem. Dwa miesiące temu miałem zaproszenie na ślub, bardzo bardzo bliskich przyjaciół - zajrzałem na stronę www.strefa2a.eu i znalazłem piękny prezent, a do tego wspaniała obsługa. Kupiłem wyciskarkę do soków ręczna. Jest super a przyjaciele zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
kubarta Re: prezent ślubny 14.02.12, 00:32 Uważam, że fajnym i nietypowym prezentem ślubnym może być coś takiego: www.podarkinakartki.pl/p280_kolacja_i_noc_w_pieknym_dworku.html Nie jest on może najtańszy, ale można się na niego złożyć w kilka osób i będzie to dla nich niesamowite wspomnienie, które utrwali ich miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
olaskwarka Re: prezent ślubny 17.02.12, 17:48 Witam, jestem studentką SGH warszawie i piszę pracę licencjacką na temat popularności kołder i poduszek jedwabnych w Polsce. Do mojej pracy potrzebuję waszej pomocy! Proszę o pomoc przy wypełnianiu ankiety - zajmie to około 3 min i jest całkiem przyjemne :) Link do ankiety: www.surveygizmo.com/s3/787635/Ko-dry-i-poduszki Z góry dziękuję! Każda ankieta przybliża mnie do sukcesu, jakim będzie napisanie pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś