Dodaj do ulubionych

Brak pracy w Zabrzu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 21:29
Po 25 latach pracy zostałem zwolniony przy okazji zwolnień grupowych. Byłem się zarejestrować w Urzędzie Pracy ale się zdziwiłem bo ponad trzy godziny stałem w kolejce aby się tylko zarejestrować. Z tego co tam widziałem, wnioskuję że nie tylko ja od 1 stycznia 2011 roku jestem wolny i wygląda na to że bezrobocie w Zabrzu rośnie. Co dalej nie wiem bo praktycznie niema nowych ofert pracy. Czy w Zabrzu powstają nowe firmy i nowe miejsca pracy ? Czy są jakieś plany ?
Obserwuj wątek
    • net.kielonek Re: Brak pracy w Zabrzu 11.01.11, 21:48
      Kim jesteś z zawodu, kim z doświadczenia?
      Ja koltun jestem i prymityw, do tego alkoholik i leń śmierdzący więc pracy nie szukam,
      ale z tego co wiem nie ma klopotu z jej znalezieniem jeżeli ma się jakieś przyzwoite kwalifikacje.
      Praca jest, gorzej z normalną płacą.
      • Gość: Zbigniew Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 21:16
        Czyli masz same zalety ale nie załamuj się bo może kiedyś wszyscy tak skończymy.
        Dzisiaj byłem na pierwszej rozmowie kwalifikacyjnej do nowej pracy i wszystko wydawało się być w porządku. Zaproponowali mi najniższa krajową co dla mnie jest kpiną ale się nie odzywałem i powiedzieli że zadzwonią ale ja nie wierzę że mnie wybiorą bo dali mi do zrozumienia że szukają raczej młodego pracownika a nie takiego pod pięćdziesiątkę.
        • Gość: 50+ Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 21:33
          a na czarno nie proponowali ci roboty? taki jeden były radny, co fuksem biznes rozkręcił w Zabrzu często proponuje robotę na czarno.
        • net.kielonek Re: Brak pracy w Zabrzu 13.01.11, 21:35
          Trzymam kciuki za powodzenie Twojego szukania i zapewniam jednocześnie, że daleki jestem
          od jakiegokolwiek załamania (pomijając kwestie finansowe, ale to drobiazg)
          Twoje zdrowie!
          • net.kielonek Re: Brak pracy w Zabrzu 13.01.11, 21:36
            50+
            Podaj nazwisko, lub nie siej plotek.
    • Gość: księgowa Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.bigserwis.pl 14.01.11, 14:35
      A może ktoś wie o pracy dla księgowej z 30-to letnim stażem pracy w księgowości?
      • Gość: . Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 14:48
        księgowa bez znajomości obsługi komputera>???? mi to zajęło 30 sekund www.psz.praca.gov.pl/hr/PoSearch/summaryview.php?do=poSummary&gio=879559&from=poSearch&bgio=&als=poszukujacypracy&data=2011-01-13
    • mat.cz Re: Brak pracy w Zabrzu 14.01.11, 15:01
      jak ma byc praca w zabrzu skoro nie powstaje zaden zaklad produkcyjny tylko markety tylko markety tylko kto tam będzie kupował ???!!!!!
      • Gość: zyga Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 14.01.11, 21:08
        CD Tesco w Gliwicach od pół roku robi ludzi w bambuko, szwędali się w delegacji pod Warszawą a teraz po sklepach firmowych i nie wiadomo kiedy ruszy magazyn
    • aktyntasza Re: Brak pracy w Zabrzu 18.01.11, 18:38
      Średni czas poszukiwania pracy w naszym kraju wynosi rok Dotyczy to jednakże osób do 40 roku życia. Po czterdziestce czas ten wydłuża się trzykrotnie a osoby zwolnione po 50 roku życia praktycznie nie znajdują już pracy. W firmie gdzie ja pracuję jest nieoficjalny zakaz przyjmowania nowych pracowników po 40 roku życia. Zabrze jest miastem w którym wskaźnik bezrobocia rośnie szybciej i bieda coraz częściej gości w naszych domach.
      • net.kielonek Re: Brak pracy w Zabrzu 18.01.11, 18:44
        Bieda?
        Zapewne nie wiesz o czym mówisz.
        • aktyntasza Re: Brak pracy w Zabrzu 18.01.11, 22:35
          Ja doskonale wiem o czym piszę i celowo nie poruszyłem sprawy przepaści między bogatymi a biednymi obywatelami naszego kraju, nie podkreśliłem narastającego rozwarstwienia społecznego. Syty głodnego nie zrozumie. Mam nadzieję że kapujesz a jeśli nadal nie to życzę zdrowia i troszeczkę mi cię żal.
          • net.kielonek Re: Brak pracy w Zabrzu 18.01.11, 23:09
            Głodny jesteś?
            Nie opowiadaj bzdur. W Zabrzu nikt z glodu nie umiera.
            Nawet ja.
    • Gość: Stanislaw Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.212.47.133-internet.zabrze.debacom.pl 25.01.11, 10:20
      ja juz szukam 2 lata kolego i nic , nie ma :((( ledwo zyje ,zbbieram puszki ,zlom i jakos daje rade sie utrzymac.Ale to hanba ze urzad nie daje nowych miejsc pracy , nic sie nie stara
      • net.kielonek Re: Brak pracy w Zabrzu 25.01.11, 10:36
        Zbierasz złom?
        To szlachetna praca, ja też się tym zajmuję i nie liczę na pomoc urzędu, który według mnie
        powinien pomagać starcom, kalekom, upośledzonym i chorym.
        Miejsca pracy maja tworzyć przedsiębiorcy, urząd powinien im jedynie nie przeszkadzać.
        Zdrówko!
    • Gość: Amadeo Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 18:11
      Firmy zatrudniają ale tylko w szarej strefie. O uczciwą pracę jest bardzo trudno.
      • net.kielonek Re: Brak pracy w Zabrzu 25.01.11, 21:48
        Z uczciwą problemu nie ma, jest problem z normalnie płatną.
        Dlatego nie pracuję u nikogo, podziwiam świat na własny rachunek.
        Zdrówko!
        • Gość: Olis Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 18:57
          Do OBI można już składać papiery ale jeśli ktoś ma wyższe wykształcenie to lepiej się nim nie chwalić.
          Przyjęcia w zawodach mechendizer i kasierka.
          Zarobek - najniższa krajowa.
          Praca - umowa na okres próbny.
    • Gość: xxx Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.play-internet.pl 26.01.11, 22:47
      www.poczta-polska.pl/Praca/oferty/slaskie/listonosz_4391.html
      • Gość: rheinhard Re: Brak pracy w Zabrzu IP: 62.29.253.* 31.01.11, 15:33
        Niecałe 200 ofert pracy z Zabrza na portalu infoPraca.pl: www.infopraca.pl/praca/s/zabrze - najwięcej w handlu, bankowości oraz usługach
    • Gość: Kolportaż Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 22:02
      Roznoszenie ulotek w wyznaczonych miejscach - Praca w terenie miast: Zabrze, Katowice, Bytom, Chorzów, Dyspozycyjność w godz. 8.00-16.00 Mile widziane doświadczenie przy dystrybucji ulotek Oferta: - Praca także dla osób po 40 roku życia.
      [Informacja kontaktowa] na stronach internetowych infopraca
      • Gość: zbyszek Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 17:31
        Dziękuję za te oferty pracy ale To nie są poważne oferty pracy bo jeśli ja bym miał zarobić 850 złotych a wydatków na opłaty za mieszkanie i media mam około 750 złotych i doliczając dojazd do pracy to na życie mojej rodziny zostaje mi 0 złotych. Na razie jestem na zasiłku i mam nadzieję że w końcu trafię na poważną ofertę pracy a jeśli nie to będę zmuszony pracować na czarno.

Pozdrawiam
    • Gość: gladiator Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.11, 13:40
      Są ale tylko wyborcze i reklamowe związane z MMS i jej kolesiów a nieskutecznych ich wszystkich MMS zatrudniła w UM i spółkach miejskich oraz w szpitalach i szkołach czyli na garnuszku podatników a reszta hołoty nich się martwi .
    • Gość: Golden Arrow Re: Dam pracę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 17:25
      Jest praca, niestety nie każdemu się chce... Proponuję zatrudnienie w profesjonalnym Call Center a konkretnie w firmie Golden Arrow Professional Call Center Group w Zabrzu.
      Zainteresowanym proponuję kontakt pod numerem telefonu 798 662 139.
      Bardzo atrakcyjne warunki zatrudnienia.
      • net.kielonek Re: Dam pracę!! 31.01.11, 18:09
        Na czym polega profesjonalizm tej firmy?
        Mam wątpliwości widząc kiepską reklamę.
        • Gość: Golden Arrow Re: Dam pracę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 18:37
          To nie jest reklama, lecz propozycja pracy kielonku. Niestety tam nie płacą w litrach, tylko w złotówkach.
          • Gość: Amadeo Re: Dam pracę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 18:51
            Sama nazwa firmy już brzmi ciekawie. To kolejna firma "KRZAK".
            Brak wolnych miejsc (pracy) pod "KRZAKIEM" ...
          • net.kielonek Re: Dam pracę!! 31.01.11, 18:52
            Na mnie anglojęzyczne nazwy firm specjalnego wrażenia nie robią.
            Tandeta.
            • Gość: Amadeo Re: Dam pracę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 18:58
              Na mnie te "polskie" nazwy robią wrażenie. Szwindel czuc już z nazwy.
              • easyrider-net Re: Dam pracę!! 31.01.11, 19:16
                W ten sposób chcą dodać sobie powagi.
          • Gość: roma Re: Dam pracę!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.11, 08:29
            Wszędzie tylko nie tam!!!!! Oszuści!!!!! Praca polega na oszukiwaniu ludzi, jeżeli ma ktoś trochę szacunku do siebie i innych ludzi niech tam nie idzie!!!!
      • Gość: . Re: Dam pracę!! IP: *.bnet.pl 31.01.11, 20:10
        przy takiej nazwie to można by oczekiwać nie wiadomo czego. a firma nie ma stronki nawet ;)

a znalazłem tylko to www.kariera.pl/oferta/praca/285276/specjalista-do-spraw-sprzedazy/
        dla nie chcących klikac wklejam
        Poszukujemy kandydatów do pracy na stanowisku: Specjalista do spraw sprzedaży

Miejsce pracy: śląskie, Zabrze

Wymagania:

Doświadczenie zawodowe: Specjalista do spraw sprzedaży -

Zadania:

Zakres obowiązków: Praca biurowa. Telefoniczna sprzedaż produktów książek, literatury. Pierwszy tydzień umowa o dzieło, następnie umowa o pracę.

Oferujemy:

Rodzaj zatrudnienia: Umowa na okres próbny
        • Gość: Amadeo Re: Dam pracę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 21:00
          Wszystko fajne tyle tylko że oferta nie aktualna. A swoją drogą ciekawy zakres obowiązków.
          • net.kielonek Re: Dam pracę!! 31.01.11, 23:00
            Właśnie specjaliści do spraw sprzedaży perfumami tanimi zachwycają przy Platanie.
    • Gość: Michał Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 17:17
      Ja pracuję ale nie wiem co jest lepsze czy mieć pracę czy jej nie mieć bo co z tego że mam pracę jeśli siedzę w domu. Jestem na przymusowym urlopie bezpłatnym bo firma niema pracy dla pracowników. Zycie kosztuje, czynsze, opłaty, zadłużenie moje rośnie a ja prawdopodobnie do końca marca zostałem czasowo bez pracy i bez pieniędzy. Jak tu utrzymać rodzinę ? Zazdroszczę tym co na państwowych posadkach mają pewną pracę i co miesiąc jest wypłata.
      • Gość: Amadeo Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 17:28
        Takie są uroki polskiego kapitalizmu o który sami walczyliśmy.
        A szef Twej firmy pewnie na Kanarach ?
        • net.kielonek Re: Brak pracy w Zabrzu 03.02.11, 18:27
          Gdzie to walczyłaś, opowiedz.
          • Gość: Amadeo Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 18:45
            Teraz mi wstyd za taką tzw. " SOLIDARNOSC".
            • amadeo214 Re: Brak pracy w Zabrzu 24.05.11, 17:40
              Wątek aktualny
              • net.kielonek Re: Brak pracy w Zabrzu 24.05.11, 22:13
                Pracy szukasz, że wątek uważasz za aktualny dla siebie?
                • amadeo214 Re: Brak pracy w Zabrzu 24.05.11, 22:16
                  To wynikło z innego wątku o biletach
                  • Gość: yes Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 21:49
                    Będą nowe miejsca pracy w Zabrzu....zasiedlają pałac.
                    • Gość: na własną rękę Re: Brak pracy w Zabrzu IP: 194.11.254.* 21.09.11, 13:25
                      Może zamiast narzekać i czekać aż ktoś zaproponuje nam pracę warto samemu spróbować coś od siebie dać? Jest mnóstwo opcji dorobienia sobie, tylko trzeba chcieć włożyć odrobinę wysiłku.
                      Ja pracuję normalnie na etacie, a oprócz tego zaangażowałam się w jedną z firm MLM i mam dodatkowe źródło dochodu. Tylko dlatego że mi się CHCE pokazać katalog z kosmetykami znajomym, że mi się CHCE nawiązywać nowe kontakty z ludźmi, że mi się CHCE chodzić na akcje promocyjne. Gdybym nie miała pracy na etacie na pewno mogłabym więcej czasu na to poświęcić, a co za tym idzie spokojnie mieć z tego więcej pieniędzy.
                      Wszystkich zachęcam do spróbowania samemu.
                      A jak komuś nie odpowiada MLM, to w internecie jest mnóstwo możliwości zarobienia pieniędzy.
                      • net.kielonek Re: Brak pracy w Zabrzu 21.09.11, 20:27
                        Podaj w takim razie kilka. Nie wszyscy znają się na wyszukiwaniu ofert zarobku(uczciwego)
                        w internecie.
                        Podziel się wiedzą!
                        • Gość: anty k-Jelonek Re: Brak pracy w Zabrzu IP: *.torservers.net 21.09.11, 22:08
                          nawet taki baran jak ty umie sie tu zalogowac, wiec naucz innych jak sie uzywa googli
                        • Gość: na własną rękę Re: Brak pracy w Zabrzu IP: 194.11.254.* 22.09.11, 09:43
                          Kielonku, a choćby stock photos. Choćby wytwarzanie ciekawych przedmiotów i sprzedaż na allegro (bizuteria, ozdoby wykonane techniką decupage), wszystko co można wykonać niskim kosztem materiałów, włożyć własną pracę i sprzedać, bo ludzie cenią rękodzieło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka