Dodaj do ulubionych

protest konsumencki

08.02.06, 23:49
zrobcie cos dla wartosci narodowych, sprawdzcie sile swoich emaili:

tolerancja.net
pozdrowienia,
Kk
Obserwuj wątek
    • Gość: Szeryf m. Michigan IV Rzeczpospolita Ludowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:41
      ...to nie bojkotujemy dunskich towarow?

Stronka niczego sobie, profesjonalnie zrobiona, adresy email, gotowe wzorce
      protestu - wystarczy przekopiowac (2 wersje), konkretnie podane jak kto sie
      nazywa, numery telefonow (bez zdjec..).
      Sa tez maile do reklamodawcow, takze zagranicznych (i tu sluszna uwaga: nie
      kopiujemy wolnego tlumaczenia!). Ciekawe czy w adidasie w Niemczech, albo
      levi's jeans wiedza juz, ze jako katolicy i Polacy, bedziemy nie tylko
      bojkotowac ale i namawiac innych, zeby tak samo zrobili, ze Polska jest krajem
      katolickim i zeby oczekiwali zauwazalnych efektow akcji!
      (uwaga: firmy Philips i Orange zostaly wylaczone z akcji bojkotowej!)

Ciekawe jak zareaguje Minister Spraw Zagranicznych jak dostanie emaila?
      Pikanterii sprawie dodaje fakt, iz projekt wspolfinansowany jest przez Unie, co
      wynika ze stopki strony...
      "PODAJ DALEJ"
      ---------------------------------
      Serwis chwilowo jest niedosępny,
      proszę zajrzeć do nas za 4 LATA

PRZEPRASZAMY ZA UTRUDNIENIA
    • Gość: paw@night ja sprawdze IP: *.201-200-80.adsl.skynet.be 09.02.06, 01:14
    • Gość: byly_eurokrata Re: protest konsumencki IP: *.netcologne.de 09.02.06, 07:06
      koekast napisał:

> zrobcie cos dla wartosci narodowych, sprawdzcie sile swoich emaili:
      miales na mysli narodowych czy nacjonalistycznych?
      • Gość: paw@daytime Re: protest konsumencki IP: *.201-200-80.adsl.skynet.be 09.02.06, 08:29
        a jesli bylaby to obraza wyznania mojzeszowego to tez bylby to nacjonalizm
        protestowac?
    • Gość: mczapl Re: protest konsumencki IP: *.dsl.scarlet.be 09.02.06, 07:29
      Koekast - witamy na naszym forum!

Mam nadzieje, ze bedziesz sie tutaj czul jak u siebie.

Widze, ze interakcje pomiedzy forum Belgia-Polska i Europracownicy sa coraz
      wieksze. Bardzo sie z tego ciesze. :)
      • tomi_22 Re: protest konsumencki 09.02.06, 09:52
        ? a mozesz troche jasniej mczaplu?
        • sil.bi Re: protest konsumencki 09.02.06, 09:58
          Chcialabym zobaczyc, jakie efekty w praktyce przynosi bojkot TP SA (zwlaszcza
          przez uzytkownikow w Polsce) czy onet.pl. Drodzy bojkotowicze, chyba sie nieco
          przeceniacie;-).
        • Gość: mczapl Re: protest konsumencki IP: 212.190.72.* 09.02.06, 10:11
          Koekast jest po prostu jednym z piszacych na forum Belgia-Polska i skoro
          zdecydowal sie napisac tez cos u nas, wydawalo mi sie oczywiste, iz nalezy go
          przywitac.
          • Gość: koekast@madrugada Re: protest konsumencki IP: *.picr.man.ac.uk 09.02.06, 10:14
            Dawno juz nie pisalem na B-P. ale pozdrawiam w obu kierunkach :)

grazie, paw. :)
    • Gość: ania Re: protest konsumencki IP: *.cec.eu.int 09.02.06, 10:09
      z tego, co zauwazylam, to nie sa wartosci narodowe tylko religijne..

nazwa strony tolerancja- tylko chyba jakos o nie zapomnieli :/

ja prostestuje przeciwko protestowi!
      (i uwazam, ze levisy to jedyne porzadne jeansy)
      • Gość: pawiu Re: protest konsumencki IP: *.137-200-80.adsl.skynet.be 09.02.06, 12:51
        a obrazasz tylko katolicyzm czy judaizm i islam tez? a mzoe te dwie ostanie po
        prostu sie boisz obrazac prawda?
        • Gość: len.patentowany Re: protest konsumencki IP: *.242.81.adsl.skynet.be 09.02.06, 13:50
          Uważam że prawo do wolności wypowiedzi jest co najmniej równie ważne jak prawo
          do przekonań religijnych. I wydaje mi się że w tym wypadku redaktorzy machiny
          nie popełnili nadużycia. Ja jestem przeciwko temu protestowi.
          • Gość: pawiu Re: protest konsumencki IP: *.137-200-80.adsl.skynet.be 09.02.06, 13:58
            nie odpiwedziales na pytanie w moim poscie. Czekam
            • Gość: len.patentowany Re: protest konsumencki IP: *.242.81.adsl.skynet.be 09.02.06, 14:08
              Osobiście staram sie nie obrażać nikogo.
              Czasami mi cholera nie wychodzi :)
            • Gość: Szeryf m. Michigan Re: protest konsumencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:17
              Nikt ci nie odpowiada, bo pytanie jest oklepane. Polskie wydanie katolicyzmu
              znaczaco odbiega od religii rzymsko-katolickiej.
              Okladka to zwyczajna popkulturowa prowokacja i forma protestu jest tu zalosna.
              Nie kazde przedstwienie symbolu religijnego musi byc dla niego oszczercze.
              Symbole maja taka sile, ze za pomoca ich mozna probowac cos przekazac, ale to
              juz sie wydaje trudne...
              Nie mam tez nic z karykatur islamu i judaizmu.
              Mam natomiast przeciwko nasmiewaniu sie z ofiar Holocaustu, pogromow
              chrzescijan w Indonezji czy masakr muzulmanow w Czeczeni!
              • sil.bi Re: protest konsumencki 09.02.06, 14:51
                Protest jest tez o tyle zabawny, ze dokladnie tego spodziewali sie wydawcy
                Machiny i na to liczyli. Czy moze byc lepsza reklama dla produktu, ktory
                ponownie chce wejsc na rynek po kilkuletniej na nim nieobecnosci?
              • Gość: paw@night Re: protest konsumencki IP: *.137-200-80.adsl.skynet.be 09.02.06, 20:48
                > Nikt ci nie odpowiada, bo pytanie jest oklepane. Polskie wydanie katolicyzmu
                > znaczaco odbiega od religii rzymsko-katolickiej.

nie jest oklepane tylko bardzo konkretne

> Nie mam tez nic z karykatur islamu i judaizmu
                moglbys prosze rozwinac mysl bo ien jestem pewien czy zrozumialem

> Okladka to zwyczajna popkulturowa prowokacja i forma protestu jest tu zalosna.
                wprost przeciwnie okladka jest zalosna proba zwocenia na siebie uwagi zaloznej
                firemki i z zlozenia obraz katolikow

> Nie kazde przedstwienie symbolu religijnego musi byc dla niego oszczercze.
                to akurat jest
        • Gość: ania Re: protest konsumencki IP: *.cec.eu.int 09.02.06, 14:11
          chyba mylisz dwie osoby, to ja nie odpowiedzialam..
          ja tam nie obrazam nikogo..
          niedawno dostalam klip z Chrystusem ktory spiewa I will survive i przejezdza go
          autobus.. Myslisz, ze powinnm zbojkotowac kolege, ktory mi go przyslal?
          ja osobiscie zadnej religii nie obrazam.. dziwne, bo nie widze powodow aby sie
          tak niesamowicie burzyc ani w dunskich obrazkach, ani w tej gazecie..

aa i nie mam obowiazku protestowac..
          ( i uwazam ze tolerancja ma sie nijak do tej strony)
          o!
          • Gość: pawiu Re: protest konsumencki IP: *.137-200-80.adsl.skynet.be 09.02.06, 20:49
            > aa i nie mam obowiazku protestowac..

oczywiscie ze nie masz to tylko kwestia sumienia
      • jakubsky Re: protest konsumencki 09.02.06, 13:34
        levi'sy to gowniane jeansz, bo na mnie juz nie produkuja...
    • Gość: apacz "wartosci narodowe"?! IP: 212.190.72.* 09.02.06, 17:57
      dla mnie to nie jest bynajmniej wartosc, tym bardziej narodowa.

Jestem za wolnoscia slowa i dotyczy to kazdej religii - zeby uprzedzic niechybny
      atak niejakiego paffia - wiec okladka tego pisma jest dla mnie jak najbardziej w
      porzadku.

Ale ta akcja tez mi sie podoba, bo pewnie przyniesie skutek odwrotny od
      zaplanowanego, jak zwykle zreszta w takich przypadkach, hie hie.
      I pobudzi byc moze dyskusje nt. idiotycznych przepisow pod szumna nazwa "Obraza
      uczuc religijnych".
      • Gość: paw@night Re: "wartosci narodowe"?! IP: *.137-200-80.adsl.skynet.be 09.02.06, 20:51
        > Ale ta akcja tez mi sie podoba, bo pewnie przyniesie skutek odwrotny od
        > zaplanowanego, jak zwykle zreszta w takich przypadkach, hie hie.
        > I pobudzi byc moze dyskusje nt. idiotycznych przepisow pod szumna
        nazwa "Obraza
        > uczuc religijnych".

masz racje osobiscie wolalbym procesy + palenie redackji tej glupawej gazetki.
        to jedyny jezyk ktory autorzy rozumieja.
        • Gość: apacz Re: "wartosci narodowe"?! IP: 212.190.72.* 10.02.06, 09:05
          przykro mi, Twoje metody stracily aktualnosc jakies 350-400 lat temu.
          Ale zawsze droga wolna do krajow praktykujacych karajacych wiezieniem za takie
          rzeczy.
          • Gość: pawiu Re: "wartosci narodowe"?! IP: *.137-200-80.adsl.skynet.be 10.02.06, 09:19
            wiec nie umiesz odpowiedziec na jedno pytanie?
    • Gość: apacz zrobcie cos dla wolnosci slowa IP: 212.190.72.* 10.02.06, 16:13
      wysylajcie maile:

www.recto.webpark.pl/

• Gość: xyz Re: protest konsumencki IP: *.consilium.eu.int 10.02.06, 16:55
      Myślę, że taka forma protestu jest skuteczna, co widać po reakcjach paru firm,
      które wycofały swoje reklamy z tego piśmidła.

• Gość: alfa beta gamma Re: protest konsumencki IP: 212.190.72.* 10.02.06, 17:18
        a kto Wam kaze to czytac?! tego nawet nie ma w sprzedazy!!!

banda antywolnosciowych autorytarnych oszolomow
        • Gość: xyz Re: protest konsumencki IP: *.consilium.eu.int 10.02.06, 17:38
          zastanawiam się czy "banda antywolnosciowych autorytarnych oszolomow" to był
          podpis pod postem Szanownej Dyskutantki / Szanownego Dyskutanta, czy też może
          epitet pod moim (???) adresem?
          • drugapolowaeurokratki no i 10.02.06, 17:42
            no i gdzie sa Ci wszyscy co tak krzyczeli na muzulmanow?
            Dlaczego teraz nie ma akcji solidarnosciowych z dziennikarzami
            zwlaszcza, ze machina nikogo nie obraza
            to jest twarz Madonny (wiecej niz gra slow?)
            a nie bomba w jej dloniach
            • Gość: byly_eurokrata Re: no i IP: *.netcologne.de 10.02.06, 18:08
              ja chetnie zaabonuje machine na nastepne 5 lat, jesli to pomoze temu
              czasopismu.
              Dzisiaj machina, jutro katolickie patrole religijne na ulicach (w lodzi jest
              juz ich namiastka), pojutrze bez swiadectwa chrztu nie beda wpuszczasc do
              polski na wiecej niz 3 dni
              • Gość: xyz Re: no i IP: *.consilium.eu.int 10.02.06, 18:35
                jeśli jeszcze nie masz to nie zapomnij zaabonować też
                "Nie" i "faktów i mitów - czasopisma antyklerykalnego", też fajne klimaty i na
                bardzo dobrym poziomie intelektualnym.
                • Gość: byly_eurokrata Re: no i IP: *.netcologne.de 10.02.06, 18:48
                  to nie moje klimaty, bo towarzysz urban sprzedal sie swego czasu komunistycznej
                  holocie, czego mu do dzisiaj nie zapomnialem, a na dodatek do dzis broni jak
                  moze ubekow i inne kanalie z tego okresu.
              • sil.bi Re: no i 10.02.06, 23:15
                ja chetnie zaabonuje machine na nastepne 5 lat, jesli to pomoze temu
                > czasopismu.
                > Dzisiaj machina, jutro katolickie patrole religijne na ulicach (w lodzi jest
                > juz ich namiastka), pojutrze bez swiadectwa chrztu nie beda wpuszczasc do
                > polski na wiecej niz 3 dni

Były, zgadzam się z Tobą jak nigdy:-)).
          • Gość: apacz Re: protest konsumencki IP: *.214.54.125.coditel.net 10.02.06, 20:15
            Sadze, ze to drugie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka