Dodaj do ulubionych

Półkolonie w DDP Rodzina

IP: 31.61.59.* 29.07.11, 06:34
Dlaczego nikt nie skontroluje w jakich warunkach przebywają dzieci na półkoloniach w DDP Rodzina. Zajmują się nimi klerycy. Z pań pracujących w kuchni żadna nie ma książeczki zdrowia.
Ludzi zatrudnia się na czarno.
dlatego,ze półkolonie prowadzi Caritas,to nikt tego nie skontroluje.
Obserwuj wątek
    • Gość: znudzony Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.212.40.184-internet.zabrze.debacom.pl 29.07.11, 07:14
      zaś coś nie pasuje?
    • Gość: Merry101 Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 08:39
      Napisz donos jak się boisz prześladowania i wywalenia Twoich dzieci z tych elytarnych półkolonii ew. powiedz w twarz organizatorm,że się nie postarali.
    • amadeo214 Re: Półkolonie w DDP Rodzina 29.07.11, 08:41
      To prawda czy pomówienie ?
      • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: 31.61.59.* 29.07.11, 09:40
        dzwoniłam do Delegatury Kuratorium w Gliwicach,do Kuratorium w Katowicach,do Wydziału Edukacji U M w Zabrzu. i nikogo nie interesuje co się tam dzieje. W wydz. Edukacji kazali mi dzwonić do biskupa.
        • Gość: Merry101 Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 09:59
          No to dzwoń do niego...ale najlepszym sposobem jest papier...potwierdznie wyslania w przypadku poleconeg lub potwierdzenie osobostego zgłoszenia z wiadomością do organów UM Zabrze lub do Prezydent Miasta bezpośrednio,pomaga równięż do informacji Sanepid,lub lokalnych mediów....wtedy się tak zabiorą do działania ,że się zdziwisz.
          Pisz i nie czekaj !
          • amadeo214 Re: Półkolonie w DDP Rodzina 29.07.11, 10:11
            Sądzisz że pan biskup odbierze telefon ?
            Zdziwisz się to fakt i to bardzo mocno jak pan ksiądz na kazaniu posądzi cię o atak na kościół.
    • Gość: :) Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 29.07.11, 16:42
      Bo to jak napisałaś prowadzi Caritas, a Caritas jest kościółkowy, a co kościółkowe jest nie do ruszenia. Czarne trzyma się mocno i jest ponad prawem. Najlepiej od razu opisz to w gazecie, a najlepiej do Faktów i Mitów. Oni to na pewno wydrukują.
      • Gość: sromotnik Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 29.07.11, 17:59
        skorzystaj z telefonu ks. Natanka.
        • jaspis-jaspis Re: Półkolonie w DDP Rodzina 29.07.11, 21:25
          Natanek wyklnie i będzie po ptokach.
          • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 30.07.11, 09:25
            a mnie zastanowiło tylko to,że pani z UM/ Wydz. Edukacji/ odesłała mnie do Biskupa w Gliwicach,
            mogła też odesłać do Papieża.
            Działa tam tez klub malucha. Panie tam tez są zatrudnione na czarno. Brak książeczek zdrowia, żadnego doświadczenia,uprawnień.
            Miasto dofinansowuje 500 zł od jednego maluszka. miesięcznie.
            Bajer ma niezły interes rodzinny.
            Ciekawe czym sobie zaskarbił przychylność Mańki.
            • Gość: królik Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 30.07.11, 11:25
              rodzina na nie swoim
              • jaspis-jaspis Re: Półkolonie w DDP Rodzina 30.07.11, 22:04
                Gość portalu: królik napisał(a):

> rodzina na nie swoim

Spróbujcie zorganizować też takie półkolonie i niech dzieciak złamie na nich paznokieć, zobaczymy co bedzie się dzialo ?
                • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 02.08.11, 11:00
                  Półkolonie się skończyły. Ale ludzie tam pracujący, ani umowy,ani pieniędzy. tylko laurka za pracę.
                  • Gość: . Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 02.08.11, 11:08
                    Praca z kościółkowymi zawsze za Bóg zapłać.
                    Dlaczego sie dziwisz ?
                    • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 03.08.11, 17:11
                      A ja nie rozumiem,jeżeli miasto dopłaca do działalności Klubu Malucha, dlaczego nie kontroluje czy są tam zatrudnieni ludzie o odpowiednich kwalifikacjach i czy na podstawie umów o pracę, czy posiadają aktualne książeczki zdrowia. I co dostają dzieci jeść.bo te pełne siaty wynoszone przez kucharki są aż nadto widoczne.

"Klub Malucha".

Klub przeznaczony jest dla dzieci w wieku od 1 roku do 3 lat.

Grupy 7 osobowe, docelowo 35 miejsc.

Ośrodek dysponuje:

- 5 salami, dostosowanymi do wieku dzieci i rodzaju działań, w tym salę do wypoczynku;

- wydzielonym lokalem;

- wykwalifikowaną kadrą;

- placem zabaw, ogrodzonym i dostosowanym do potrzeb i bezpieczeństwa dzieci;

- zapleczem socjalnym;

Budynek oraz teren wokół niego, w którym działa "Klub Malucha" jest ogrodzony i monitorowany przez 24h;

W trakcie pobytu w "Klubie Malucha" prowadzone są zajęcia, gry i zabawy usprawniające i rozwijające psychofizyczny rozwój dziecka. Zapewniamy także trzy posiłki, w zależności od pobytu (catering) przegryzki i napoje gratis.

Mieszkańcy ZABRZA otrzymują
                      dofinansowanie przez Gminę Zabrze w wysokości 500 zł,
                      opłata rodziców wynosi około 320 zł/miesiąc

Klub Malucha czynny jest codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.00 do 17.00.

Zgłoszenia osobiście lub telefonicznie,

Ilość miejsc ograniczona

Dom Dziennego Pobytu "Rodzina"

Caritas Diecezji Gliwickiej

Zabrze ul. Wolności 586, Tel 277-50-20, 510 954 445

www.dom-rodzina.pl
    • Gość: kleryk Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: 217.173.194.* 04.08.11, 19:50
      Szanowna Pani,
      Zajmowałem się dziećmi osobiście i mogę Panią zapewnić, że każdy z kleryków ma ważne uprawnienia wychowawcy kolonijnego i nie jest to prawdą, że jesteśmy w jakikolwiek sposób zatrudnieni. Pracujemy jako wolontariusze dając siebie w ofierze drugiemu człowiekowi. Jeśli dla Pani pomoc dzieciom czy innym ludziom wiąże się tylko z zarobkiem i insynuuje Pani, że kogokolwiek zatrudnia się tam na czarno- życzę powodzenia.
      Ciekawi mnie to skąd Pani wie, że żadna z pracujących kucharek nie ma aktualnej książeczki zdrowia. Mogę Panią zapewnić, że mają, na co potwierdzeniem mogą być 2 kontrole saniepidu, które miału miejsce w czasie półkolonii i które wypadły z bardzo dobrym wynikiem. I myli się Pani sądząc, że jeśli półkolonie prowadzi Caritas to nikt ich nie kontroluje. A same dzieci przebywają w bardzo dobrych warunkach i pod stałą opieką.
      Jeśli jest Panią z jednych osób mieszkających w bloku naprzeciwko ośrodka i denerwowało Panią to, że pod balkonem leżały skórki bananów (co było nieprawdą) lub wpadająca na teren bloku piłka to tylko o Pani świadczy sposób w jaki wyraża Pani swoje niezadowolenie.
      Życzę zmiany życiowej postawy i wszystkiego dobrego.
      Z bogiem, kleryk
      • jaspis-jaspis Re: Półkolonie w DDP Rodzina 04.08.11, 20:24
        To jest tylko słowo przeciw słowu.
        Można wierzyć, albo nie.
        • Gość: klerykpec Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 04.08.11, 20:35
          lubię dzieci.
      • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 05.08.11, 11:21
        nie chodzi ogólnie o Caritas, ale o Caritas,którym rządzą Bajer i ks. Jacek, i DDP Rodzina,tam są przekręty.
        Dziwne,że Biskup Gliwicki i Arcybiskup Zimoń nie sprawdza co tam się dzieje.
        Uważasz kleryku, że wykorzystywanie ludzi ,to jest uczciwe postępowanie. Że zatrudnianie ludzi na czarno,jest w porządku
        .Miasto daje pieniądze,a jak kontroluje ich wydatkowanie?
        Kontrola SANEPIDU i wyniesienie pełnych reklamówek jedzenia. A cóż to za kontrola.
        Zgodnie z radą pani z Wydz. Oświaty UM napisałam do Biskupa Gliwickiego i Caritas Polska.Ciekawe,czy dostanę odpowiedź.
        • Gość: kleryk Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.net.stream.pl 05.08.11, 23:34
          Zastanawiam się tylko skąd dzisiaj w ludziach bierze się tyle jadu i zła. A szczególnie tego pod adresem Kościoła i prowadzonych przez niego dzieł. I czy nie mają swoich własnych problemów. Ale widocznie tego się już nie da zmienić. Taki jest dzisiejszy świat.
          Z tego co wiem to miasto w żadnym stopniu nie dofinansowało półkolonii. Do tego stopnia, że nie można było nawet zorganizować autokaru na jedną z wycieczek. Więc proszę nie sugerować, że miasto Zabrze zostawiło w CARITAS-ie górę pieniędzy.
          Co do kontroli Sanepidu to nie wiem jak mają się do niej te reklamówki pełne jedzenia. W ogóle wydaje mi się, że posiada Pani trochę nieświeże i niesprawdzone informacje. A to co Pani mówi o zatrudnianiu ludzi na czarno to już kompletne pomówienie. Myślę także, że bardzo nieuczciwe jest ocenianie kogoś tylko przez jakieś swoje własne animozje i uprzedzenia. Zarówno ks. Rauchut jak i Pan Bajer zrobili bardzo dużo dla drugiego człowieka jak i dla całego Caritasu diecezji gliwickiej. Łatwo jest kogoś skrytykować- trudniej zrobić coś samemu. Myślę, że wielu z nas przez całe swoje życie nie pomogło drugim tak jak robią to oni.
          Co do informowania Ordynariusza Gliwickiego- myślę, a raczej nawet jestem pewien, że regularnie odwiedza on tę placówkę Caritasu i jest zadowolony z jej funkcjonowania. I zapewne nie ma żadnych zastrzeżeń co do jej funkcjonowania, bo spełnia ona ten warunek o który chodzi każdemu pasterzowi- pomaga jego owcom. I myślę, że również niewiele interesuje go to, co myślą o takich dziełach ludzie, którzy... no właśnie, sam nie wiem co... zazdroszczą? albo chcą podbudować swoje ego? W dzisiejszym, już i tak poranionym świecie każdy człowiek powinien być dla siebie świadkiem dobra i miłosierdzia, a nie walecznym wilkiem chcącym pokazać jaki to ja nie jestem ważny, jak to wszystko mi się nie podoba i że zrobię z tym porządek. Co do J.E arcybiskupa Zimonia to z tego co wiem w naszej diecezji kanoniczną władzę sprawuje biskup Ordynariusz, którym jest ks. biskup Wieczorek. Arcybiskup Zimoń ma pod sobą własny Caritas archidiecezji katowickiej, a nie placówki dziające również w diecezji gliwickiej i opolskiej i właściwie do kontroli tego pracującego w naszej diecezji nie ma uprawnień. To sprawa naszego ordynariusza. Myślę, że aby coś napisać trzeba najpierw zasiegnąć kilku naprawdę dobrych informacji.
          Pozdrawiam, zapewniam o modlitwie i życzę wszystkiego dobrego,
          kleryk
          • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: 91.94.24.* 06.08.11, 10:01
            Kleryku.
            Diecezja Gliwicka wchodzi w skład Archidiecezji Katowickiej
            A Caritas Gliwicki ,a także i ten działający przy Kościele ŚW. Jadwigi w Zabrzu wchodzi w skład CARITAS Polska .
            Zatrudniając ludzi na czarno pan Bajer psuje opinię całemu Caritasowi.
            Na stronie internetowej DDP rodzina jest ogłoszenie,ze ludzie starsi mogą korzystać ze świetlicy nieodpłatnie, natomiast żąda się od nich opłaty 100 zł miesięcznie nie wydając żadnych potwierdzeń wpłat.
            I to jest Twoim zdaniem uczciwe?
            Jeżeli pobieracie opłatę to po co się w ten sposób reklamujecie?
            W Rodzinie pracuje cała rodzina pana Bajera i wszyscy mają się dobrze.
            a czy wiesz kleryku w czyim sklepie są sprzedawane produkty ,które na pomoc dla biednych otrzymuje Caritas?
            nie można mówić o działaniu społecznym wtedy,kiedy z tego niby społecznikostwa pan Bajer uczynił sposób na życie dla całej rodziny.
            Właśnie dlatego,ze jestem osobą wyznania rzymsko-katolickiego oburza mnie takie postępowanie.
            • Gość: manja Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 06.08.11, 17:56
              czyli znowu Rodzina na swoim.
              • Gość: . Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 19:51
                jeśli to prawda, zgłoś to CBA, bo do prokuratury zabrzańskiej nie warto
                • amadeo214 Re: Półkolonie w DDP Rodzina 06.08.11, 20:04
                  CBA , też niezbyt ochoczo patrzy na "biznesmenów" nadania obcego Państwa.
                  • Gość: rekin biznesu Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 07.08.11, 21:06
                    a to teraz już wiadomo o co hildegardzie chodzi, że nie kupują produktów u ciebie w sklepie tylko u konkurencji hahah
                    • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 07.08.11, 22:19
                      Oni sprzedają produkty otrzymane z Unii dla biednych.
                      • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 16.08.11, 10:37
                        Oglądałam wczoraj film o Biskupie Gliwickim. Przedstawił sie jako człowiek uczciwy, działający dla dobra wiernych i szerzenia wiary.
                        Tylko,czy jest pewien,ze otaczając się takimi ludźmi jak pan Bajer i wierząc mu bezgranicznie robi słusznie.
                        Czy,aby ten pan nie jest jak wilk w owczarni.
                        On psuje wizerunek CARITAS-u i Kościoła Katolickiego.
                        Może czasem trzeba posłuchać ludzi.
                        • amadeo214 Re: Półkolonie w DDP Rodzina 16.08.11, 11:23
                          To taki zawód, w którym nie słucha się ludzi.
                          Ludzie mają słuchac ich, bez względu na bełkot.
                          Wczoraj taki jeden w Częstochowie też pokazał ,kto kogo ma słuchac
                          • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 17.08.11, 10:48

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,9660670,Zakonnica_pojdzie_na_dwa_lata_do_wiezienia.html#ixzz1VH267pkI
                            a bicie, przyzwalanie na przemoc i gwałty między wychowankami boromeuszka Agnieszka F. została we wtorek skazana na dwa lata więzienia

O tym, co naprawdę działo się za murami Specjalnego Ośrodka Wychowawczego w Zabrzu, policjanci dowiedzieli się, prowadząc sprawę zaginięcia ośmioletniego Mateusza Domaradzkiego z Rybnika. Od 2006 r. ciała chłopca nie znaleziono, policja zatrzymała jednak dwóch mężczyzn, którzy przyznali się, że go zgwałcili i zamordowali. Jeden z nich, Tomasz Z., był wychowankiem zabrzańskiego ośrodka. Opowiadał, że był świadkiem, a później uczestnikiem gwałtów wśród wychowanków. Gliwicka prokuratura wyłączyła ten wątek sprawy do innego postępowania. - W naszej placówce mamy dzieci bardzo trudne, niektóre były molestowane w swoim rodzinnym domu. To dzieci narkomanów, alkoholików, upośledzone psychicznie - mówiła nam wtedy siostra Agnieszka F., dyrektorka ośrodka, pytana, czy wiedziała o takich sprawach. Tymczasem śledczy dowiedzieli się o innych, podobnych. Np. o dwóch chłopcach, którzy gwałcili trzeciego, młodszego (siostry też miały o tym wiedzieć, ale winowajców ukarały jedynie zakazem oglądania telewizji), a także o tym, że siostry zakonne stosowały wobec swoich podopiecznych przemoc fizyczną i psychiczną.

Agnieszka F. do niczego się nie przyznawała i zapewniała, że zarzuty opierają się na wymysłach byłych wychowanków.

Władze zakonu odwołały Agnieszkę F. ze stanowiska dopiero po naszych artykułach. Kuratorium oświaty, które wszczęło kontrolę w ośrodku, uznało, że opieka nad dziećmi nie była tu prawidłowa, a stosowane metody wychowawcze - archaiczne.

W utajnionym ze względu na charakter sprawy procesie, który rozpoczął się w 2008 roku, Agnieszka F. została początkowo skazana na dwa lata więzienia w zawieszeniu i dożywotni zakaz zajmowania stanowisk związanych z leczeniem, edukacją oraz opieką nad dziećmi. Niższy wyrok (także w zawieszeniu) dostała jeszcze inna pracująca w ośrodku zakonnica.

Prokuratura złożyła apelację, a we wtorek Sąd Okręgowy w Gliwicach zaostrzył karę wobec głównej oskarżonej. Została skazana na bezwzględną karę dwóch lat więzienia. Wyrok jest prawomocny.

Zarząd Kongregacji Sióstr Miłosierdzia pod wezwaniem Karola Boromeusza w Trzebnicy nie chciał niczego komentować.

Może jednak większa kontrola. W DDP RODZINA też.

• Gość: antyhild Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.215.198.108-internet.zabrze.debacom.pl 17.08.11, 14:21
          @hildegardaklocek co to za pomówienia? Proszę najpierw sprawdzić informację a nie insynuować. Takie oczernianie kogoś powinno być ścigane i karane - tylko że to jest "tylko" forum, ale dużo osób to czyta. Mam nadzieję, że ludzie bardziej inteligentni i rzetelni niż użytkownik hildegardaklocek.
          • amadeo214 Re: Półkolonie w DDP Rodzina 17.08.11, 15:02
            Tu masz kolejne tzw. "pomówienia"
            forum.gazeta.pl/forum/w,760,125513547,,Zakonnica_pojdzie_na_dwa_lata_do_wiezienia.html?v=2
            Myślę że piszą to normalni i inteligentni.
            • Gość: antyhild Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.215.198.108-internet.zabrze.debacom.pl 17.08.11, 22:08
              Przepraszam czy to jest wątek o zakonnicach czy o półkoloniach? Kolejny inteligent się znalazł...
              • amadeo214 Re: Półkolonie w DDP Rodzina 17.08.11, 22:10
                Co by nie powiedziec ta sama branża zawodowa
                • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 17.09.11, 10:02
                  W Klubie malucha nic się nie zmieniło, panie dalej zatrudnione na umowy śmieciowe albo bez umów. a książeczki zdrowia, kto by się tym przejmował. Opatrzność boska czuwa
                  • Gość: ... Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 17.09.11, 11:07
                    Opatrzność zwykle czuwa tylko do pewnego czasu.
                  • Gość: !!!! Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 18.09.11, 12:05
                    Jestem ciekawa ... skąd Pani ma takie informacje ??
                    • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 19.09.11, 08:49
                      uważa pani,że nieprawdziwe?
                      • Gość: qqq Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 09:55
                        Wystarczy spytać sie osob tam pracujacych
                        • Gość: **** Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 23.09.11, 11:02
                          a co ktoś z Was tam pracuje ?
                          • net.kielonek Re: Półkolonie w DDP Rodzina 23.09.11, 14:21
                            Wywiad chcesz przeprowadzić, dla kogo?
                          • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 24.09.11, 11:34
                            domyśl się gościu.
                            • Gość: **** Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 25.09.11, 19:07
                              Ciekawi mnie to, skąd takie błedne informacje :)
                              • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: 79.162.68.* 26.09.11, 09:28
                                dobrze wiesz gościu,że informacje są prawdziwe. Jak seniorzy jadą do kina ub teatru,to muszą tez kierowcy busika płacić 5 zł za przejazd.a nie tylko za bilety na spektakl.Dużo ten busik spala benzyny.
                                • Gość: **** Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 26.09.11, 18:27
                                  no informacje, które pani posiada są błędne :-) najlepiej dużo mówić i wszystkich krytykować ...
                                  • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 29.09.11, 10:01
                                    nie są błędne i dobrze o tym wiesz.
                                    A jak myślisz, czy p. Bajor urządzając w rodzince przyjecie z okazji rocznicy ślubu poniósł jakieś koszty. Czy handel żywnością z Banku żywności jest uczciwy. Może się coś zmieni jak zmieni się biskup gliwicki.
                                    • Gość: **** Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 29.09.11, 23:00
                                      No to gdzie Pan Bajer robił rocznice ślubu to chyba jest jego sprawa :) Biskup gliwicki jak i prezydent Zabrza czesto odwiedzają tą placówke wystarczy wejść na stronę domu gdzie są zdjęcia :) I nikt niczego nie sprzedaje, to nie jest sklep !
                                      • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 30.09.11, 10:30
                                        za darmo też nikt nic tam nie daje, chyba ,że panu Bajerowi i jego rodzinie.
                                        • Gość: **** Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 30.09.11, 12:48
                                          To niech Pani idzie do tego domu i zobaczy na własne oczy jak ten dom działa ...
                                          • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 30.09.11, 22:03
                                            doskonale wiem jak działa
                                            • Gość: **** Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.stk.vectranet.pl 30.09.11, 23:05
                                              no właśnie chyba nie
                                            • Gość: Gość Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 22:48
                                              Może nie wszyscy na świecie są święci , ale myślę, że w tym Domu pracują też ludzie , którzy oddają całe serce Starszym i dzieciom.
                                              • Gość: gosc mon Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 27.09.14, 15:48
                                                oddawali całe serce ludziom starszym,ale musieli odejść bo za dużo "chcieli"
                                    • Gość: M M Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 22:26
                                      ]Tu Maćie racie nie będzie dobrze do puki bai k i klika rządzi złodzieje
                      • Gość: gość Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 22:36
                        Oczywiście. nic pani nie wie o tym kto i na jakich zasadach jest zatrudniony. Ciągle pani przytacza, że nikt nie ma książeczki zdrowia - to bzdura i pomówienie, a poza tym swoimi wrednymi opiniami krzywdzi pani przede wszystkim wszystkich tych , którzy tam pracują a nie tych którzy rządzą.Moim zdaniem najpierw trzeba mieć wiarygodne informacje a potem kogoś oczerniać. Mam nadzieje, że jeszcze Pani zmądrzeje !!!!!!!!!!
                        • Gość: hildegardaklocek Re: Półkolonie w DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 02.10.11, 10:27
                          a ja mam nadzieję że Władze Miasta,
                          Sanepid,
                          PIP
                          i Władze Kościelne ,
                          Biskup Gliwicki
                          i Gliwicki Caritas
                          ,Bank Żywności
                          rzetelnie skontrolują oddział Caritasu i DDP Rodzinka,którymi rządzi udającego świętego pan Bajer.
                          Że przestanie się tam wynosić żywność z Unii,że będzie ona faktycznie przeznaczona dla najbiedniejszych,
                          że ludzie nie będą zatrudniani na umowy śmieciowe.
                          itp......
                          • Gość: gość DDP Rodzina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 14:31
                            Jestem zdziwiona oszczerstwami wypisywanymi na temat działalności DDP Rodzina. Moje dziecko już od dłuższego czasu przebywa codziennie w Klubie Malucha i jestem bardzo zadowolona. Dziecko jest zawsze uśmiechnięte i chętnie wraca tam następnego dnia. Przyznam szczerze, że kiedy odbierałam swoje dziecko natknęłam się na kontrolę sanepidowską z tego co podsłuchałam wszystko było w porządku. Każdego miesiąca otrzymuje rachunek na którym wszystko jest jasno opisane. Można zgłosić nieobecność dziecka i wtedy nie płaci się za jedzenie więc według mnie wszystko działa bez zarzutu o czym świadczy długa lista osób oczekujących na miejsce w żłobku, sama troche się naczekałam ;). Zdarzyło mi się także poznać Dyrektora. Moim zdaniem jest osobą ciepłą, życzliwą i pomocną. PS Mam nadzieje, że będzie powstawało więcej takich miejsc. Poza tym, gdyby mieli coś źle w papierach to na pewno dom dawno by już nie istniał i nie rozwijał się, Ja np jestem zadowolona z tego, że moje dziecko latem może korzystać z ładnego podwórka i placu zabaw.
                            • Gość: gość Re: DDP Rodzina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 14:57
                              Pani hildegardokloc co grozi za wyzwiska ,zniewagę i pomówienia Kodeks karny: Art. 216 § 2 . Proszę to dokładnie przeczytać bo proszę mi wierzyć nie jest Pani anonimowa i bezkarna.

Pozdrawiam
                              • Gość: Hann-a Re: DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 02.11.11, 08:35
                                a dlaczego , opłata za ten miesiąc w DDP wynosi pełną stawkę. chociaż przez cały tydzień jest nieczynne ?
                                • Gość: hildegardaklocek Re: DDP Rodzina IP: 79.162.100.* 17.12.11, 11:07
                                  za ten miesiąc też opłata wynosi 100 zł, a czynne będzie tylko połowę miesiąca.
                                  • Gość: hildegardaklocek Re: DDP Rodzina IP: *.centertel.pl 16.01.12, 09:23
                                    a od lutego ulegają likwidacji
                                    • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 21:56
                                      co ma być zlikwidowane od lutego opłata za pobyt ?nie wierzę
                                      • net.kielonek Re: DDP Rodzina 22.01.12, 22:34
                                        Z wiarą wielu ludzi ma problemy, takie czasy.
                                        • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 21:24
                                          oj będzie się działo,bal na sto par
                                • Gość: Aga Re: DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 22:54
                                  bo panie muszą zarobić na nas wynoszą do domu
                                • Gość: daniel Re: DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.13, 22:56
                                  tam pracują tylko po znajomosci nie dopusci k b do tego i pani która jest prawą ręką A K pracowałem tam jako wolontariusz wiem bardzo duszo idą przekręty niema jak ukrywac przed ludzmi tylko trzeba dobrze grac role bogacą się tylko ks badura udaje ze wszystko wporządku
                                  • Gość: Twój lekarz Re: DDP Rodzina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.13, 12:45

danielu M. czy zażyłeś dziś lekarstwa ? Czy nadal przebywasz w Francji ?
                                    • Gość: gość Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 10.09.14, 22:35
                                      Co się ostatnio dzieje w DDP Zabrze,że tylu pracowników traci pracę,a na ich miejsca przyjmuje się nowych?
                                      • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 12.09.14, 21:43
                                        i stało się "odeszła"najlepsza terapeutka świetlicy DDP i nikt się tym nie przejął,a nieco wcześniej rehabilitantka i terapeutka,więc coś jest nie tak.Gdzie ta rehabilitacja dla ludzi starszych i chorych?Piękny budynek na zewnątrz,a co w środku???
                                        • Gość: noname Re: DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.14, 12:05
                                          a dyrekcja co na to ?
                                          • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 14.09.14, 22:01
                                            chyba dyrekcja wie najlepiej co tam się dzieje!!!
                                            • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 16.09.14, 17:08
                                              a dzieje się dzieje,aż strach pomyśleć,że pod takim szyldem!!!!
                                              • Gość: teodor Re: DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.14, 19:31
                                                o czym mowa, nie rozumiem ??
                                                • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 16.09.14, 21:49
                                                  ale jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że o ......!!
                                                • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 26.09.14, 23:12
                                                  jeszcze pan nie wie co tam się dzieje,pod tym fajnym dachem?
                                                  • Gość: noname Re: DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.14, 09:24
                                                    czyli co ???
                                                  • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 27.09.14, 16:02
                                                    ci co tam pracują wiedzą o czym mowa!!!
                                                  • Gość: noname Re: DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.14, 16:36
                                                    ok to bawcie się między sobą w szyfry
                                                  • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 06.10.14, 21:46
                                                    pracowników się zwalnia bo dla nich nie ma pieniędzy na pensje,a na wystrój wewnętrzny i zewnętrzny są i nie tylko,a za wynajem pomieszczeń wniesiono opłatę?
                                                  • Gość: gość Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 07.10.14, 23:30
                                                    ''piękne'' rzeczy się dzieją,ale to wszystko do czasu!!!
                                                  • Gość: bokizrywać Re: DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.14, 18:25
                                                    pracownicy nie potrzebni jak są wolontariusze za darmochę ;-)
                                                  • Gość: klocek Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 08.10.14, 21:52
                                                    analizując to wszystko to szczera prawda!!!
                                                  • Gość: kunekunda Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 27.10.14, 22:59
                                                    terapeutki pozwalniane bo za dużo chciały,a świetlica bezpańska i nikt tym się nie martwi.....
                                                  • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 04.11.14, 21:56
                                                    teraz wyszło szydło z worka,że terapeutek brak,ale nikt tym się nie zmartwił,byle zaoszczędzić na etacie
                                                  • Gość: troll Re: DDP Rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 19:23
                                                    czasy widać ciężkie ;)
                                                  • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 11.11.14, 21:52
                                                    a taka instytucja powinna być czysta,przejrzysta i klarowna
                                                  • Gość: marines Re: DDP Rodzina IP: 65.49.14.* 27.11.14, 18:41
                                                    i co tam słychać teraz?
                                                  • Gość: mati Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 24.01.15, 22:54
                                                    znowu następna zmiana personelu,takiej rotacji pracowników to chyba nikt nie widział
                                                  • Gość: gosc Re: DDP Rodzina IP: *.static.chello.pl 24.08.15, 22:46
                                                    czy tam coś ciekawego się dzieje czy same nudy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka