Dodaj do ulubionych

polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu

10.11.11, 17:37
należymy do przychodni HIPOKRATES przy ul. Reymonta, ale coraz bardziej przeraża mnie ich polityka...
dzisiaj np. przyszłam z dziećmi o godz. 9:30 i rejestratorka odmówiła mi przyjęcia chorego dziecka bo nie było już zapisów, a akurat tego dnia nie ma popołudniu lekarza. Przed nami długi weekend. Dziecko od wczoraj wieczór kaszle, ma czerwone gardło, powiększone migdały; na jego nieszczęście nie gorączkuje. Rejestratorka zaproponowała rejestrację na poniedziałek... Dodam, że syn jest astmatykiem i niejednokrotnie początki kaszlu oznaczały już zmiany osłuchowe w oskrzelach... Niedawno zresztą miał zapalenie oskrzeli...
No oczywiście, że przejdę się na Majnusza (przychodnia, w której pełnią dyżur po godz. 18tej), ale dla mnie to zbyteczne zwlekanie... po pierwsze, albo pójdę z synem, (który już coraz ciężej oddycha) po godz. 18tej (zimno, brak samochodu itp.), albo poczekam do rana (nie wiem czy się w nocy mu nie pogorszy - nieprzespana nocka na bank). po drugie tam zwykle przepisują antybiotyki odgórnie, a później i tak każą skonsultować się z lekarzem pediatrą prowadzącym dziecko.

Czy możecie polecić mi przychodnię w Zabrzu, w której będę mogła liczyć na normalną opiekę lekarską nad moimi dziećmi na NFZ?
Z góry dziękuję ;)
Obserwuj wątek
    • simka.simka Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu 10.11.11, 17:47
      Poradnia "Na Dubiela" na Dubiela :) Też tam chodzę z moimi dziećmi. Nie zawiedziesz się.
      • Gość: ja Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 18:15
        a ja polecam przychodnię na Koperniku (ale tylko pani doktor, a nie pan doktor)
        • Gość: Merry101 Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.11, 20:15
          Polecam Kopernik i Panią doktor bardzo konkretna .
          Ale jak się coś z dzieckiem dzieje poza godzinami przyjęć placówki to od razu jedź na 3go maja na ostry dyżur do centrum pediatrii.
      • zniemczyk do simka.simka 11.11.11, 22:08
        simka.simka napisała:

> Poradnia "Na Dubiela" na Dubiela :) Też tam chodzę z moimi dziećmi. Nie zawiedz
        > iesz się.

A jakie jest tam podejście lekarzy - wciskają antybiotyk na wszystko, co tylko podejdzie czy niekoniecznie?
        Chodziłam już wcześniej do dwóch przychodni, gdzie wciskali antybiotyki, a synowi pomogły dopiero inhalacje z pulmicortu. Myślisz, że się znają na astmatykach?
        • simka.simka Re: do simka.simka 14.11.11, 07:43
          Nie wiem, czy na siłę, czy dlatego, że jest taka konieczność. Nie jestem lekarzem, tego nie umiem ocenić. Ale wiem, że wszystkie lekarki są doświadczone, odpowiedzialne, uprzejme i przyjazne dziecku i rodzicom. Dodatkowo jest tam lekarz rodzinny, do którego dziecko może "przejść" gdy dorośnie bez zmiany lekarza. Możesz też leczyć się tam także Ty :) To bardzo wygodne.
    • zniemczyk Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu 11.11.11, 22:04
      Dzisiaj mąż przeszedł się z synem do przychodni na Majnusza. Dawid ma początki zapalenia oskrzeli... Pani doktor doradziła zmienić przychodnię i napisać skargę do NFZ. Mieli więcej takich przypadków z tej przychodni...
      • Gość: imili86 Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.11.11, 21:10

Polecam Revitamed na Maciejowie.. dr Jezierską nie wciska antybiotyków wystrzega sie ich jak może ewentualnie mogę ci podac namiar na prywatnego b.dobrego doktora który rowniez daje antybiotyk jedynie kiedy naprawde potrzeba a nie na kazda infekcję wirusowa antybiotyk..

antybiotyki na wszystko to na trocera walą jak się da ucieklam z tej przychodni
        • zniemczyk Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu 13.11.11, 21:33
          nie stać mnie na prywatną :(
          ale dzięki za cynk - sprawdzę może Revitamed ;)
          • Gość: dzieciuch Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 13.11.11, 22:08
            Hipokrates nie najgorszy,tylko te ważne kobiety z rejestracji to porazka.
    • zniemczyk Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu 15.11.11, 18:32
      dziś rozmawiałam z p. dr. To był przypadek losowy, że nie było lekarza popołudniu - zachorował i nie mieli nikogo na zastępstwo.
      nie będę składała żadnych skarg ani zmieniała przychodni. widzę, jak się starają o tą przychodnię. a ponadto wiem, co znaczy zmienić przychodnię - wolę, żeby moje dziecko było pod stałą opieką jednego lekarza.
      • simka.simka Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu 16.11.11, 06:55
        Zdrowia dla Dawidka życzę :)
    • Gość: Marzena Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu IP: *.unknown.vectranet.pl 19.11.11, 19:49
      Na Kopernika, Pani Dr.Scholz!!!!
    • Gość: ena. Re: polećcie przychodnię dla dzieci w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.15, 18:09
      Najlepsza,wg mnie jest ta na ul.Floriana-moje dzieci leczyły się tam od urodzenia...aż do pełnoletności-polecam panią dr.Katarzynę Żołnierczyk-Przywuską!
      Bardzo dobry specjalista -pediatra.Nigdy nie zapychała dzieci antybiotykami,dopóki to na prawdę nie było konieczne.
      Polecam tą lekarkę z pełną odpowiedzialnością.
      powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka