Dodaj do ulubionych

Straż Miejska i Policja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 18:17
Czy w/w służby mogłyby zacząć reagować na skandaliczne przypadki parkowania na trawnikach? Pojechałem wczoraj z dzieciakiem do parku Dubiela i auto (jak zwykle) zostawiłem na wolności przy USC. Resztę (mały kawałek) podeptaliśmy na nogach. Myślałem, że szlak mnie trafi jak przy samym wejściu do parku na trawnikach stały zaparkowane samochody. Z jednego z nich wychodzili tzw. "sportowcy", którym chyba nogi by odpadły gdyby 20m przeszli pieszo. Niestety byłem za daleko aby zareagować, a nie chciałęm oddalać się od dziecka, które bawiło się w najlepsze.

Ludzie, przecież taki park ma nam wszystkim służyć LATAMI! Czy wy naprawdę rozumu nie macie? Szkoda, że centralnie nie parkowano w parku na tym betonowym kręgu.

Całość jest tym bardziej wkurzająca, że widziałem na miejscu i to kilkakrotnie służby, które powinny na to zareagować. Za niedługo zupełnie nie będzie gdzie z dzieciakiem wychodzić, bo jak nie wszędzie kupy to auta bezmózgich kierowców.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Straż Miejska i Policja IP: *.215.197.172-internet.zabrze.debacom.pl 05.06.12, 08:38
      Potwierdzam, potwierdzam!!! mieszkam na Staromiejskiej i to że ludziska robią parking na trwie jest chore!
      • Gość: dramat Re: Straż Miejska i Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 09:17
        Gdzie jest Straż Miejska? Gdzie zaspany kom. Rajda? Kieruje ktoś jeszcze tą straża miejską?
        • Gość: kierowca Re: Straż Miejska i Policja IP: *.zabrze.vectranet.pl 05.06.12, 20:57
          to czemu jeden z drugim nie zadzwoni na straż i nie zgłosi tego faktu? po co się wyżywacie na forum zamiast zareagować!
          • Gość: tez_on Re: Straż Miejska i Policja IP: *.zabrze.vectranet.pl 05.06.12, 21:27
            Też zauważyłam, że samochody są parkowane na trawnikach, w parku na DUBIELA.
            SM na bierząco patroluje park. Mieszkam w sąsiedztwie i niemal każdego dnia ich widzę.
            Sądzę, że jak bywają w tym miejscu, to widzą auta na trawnikach i lepią mandaty.
          • Gość: Anna Do kierowcy - a raczej strażnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 16:09
            A gdzie wyczytałeś, że nie zadzwoniłam na SM? Nawet podałam im swoje imię i nazwisko. Skoro tu o tym parkowaniu piszę tzn, że nasze "reagowanie" ludzi SM ma w ... poważaniu. Samochody jak stały , tak stały do wieczora. Z tą różnicą, że ... ich przybywało.

A straż i policja jak pojawiały się w parku, tak nadal się pojawiają, ale ani ja, ani żaden z mioich sąsiadów nie zauważyła aby cokolwiek wtedy zrobili.

Chyba , że trzeba inaczej zareagować. Komuś z parkujących wibić szybę itp. Tylko wtedy na pewno od razu straż się znajdzie. W czasie poprzedniej imprezy gdy hałasowano po 22.00 - dzwonił sąsiad. I co? i nic - skończyli grać przed 23.
            • Gość: Anna Re: Do kierowcy - a raczej strażnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 16:16
              A piszę nie po to żeby się "wyrzywać" tylko po to, aby tacy bezmyślni kierowcy być może to przeczytali, a także po to by SM i policja bardziej się brała za służenie tzw. porządnym ludziom.Jak widać temat różnych zaniedbań w parku wraca na forum co jakiś czas. Więc jest to problem.

Poza tym chyba forum od takich rzeczy jest. Jeżeli uważasz inaczej, to bąź łaskaw napisać zasady - co i kiedy możemy pisać:)
              • Gość: gul-gus Re: Do kierowcy - a raczej strażnika IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.12, 18:12
                to pewnie samochody urzędasów z miasta a takie samochody SM i Policja mają omijać z daleka bo się obrażą.
                • Gość: . Re: Do kierowcy - a raczej strażnika IP: *.zabrze.vectranet.pl 06.06.12, 21:33
                  raz jest płacz, że SM czepia się kierowców zamiast tego do czego została stworzona,a raz że się kierowców nie czepia.
                  • Gość: Marian Re: Do kierowcy - a raczej strażnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 21:48
                    Oj bidulki strażnicy! A co chcieliście żeby was wszyscy kochali? Nikt tak nie ma.

A może wystarczy tu na forum podziękować za zgłoszenie problemu i obiecać się nim zająć? Wszak jak już ktoś pisał macie służyć ludziom.
                    • Gość: tez_on Re: Do kierowcy - a raczej strażnika IP: *.zabrze.vectranet.pl 06.06.12, 22:12
                      W przypadku kiedy z trawników w parku kierowcy robią sabie parking, SM powinna ostro reagować, to należy do ich obowiązków.
      • Gość: Też lokator Re: Straż Miejska i Policja IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 23:58
        Na osiedlu tzw. astronomów m.in. w sąsiedztwie szkoły pomimo, iż w tamtym roku wybudowano szereg parkingów , autka nadal jeżdżą po chodnikach i rozjeżdżają zieleńce, a właściwie rzecz nazywając to co po zieleńcach pozostało!! Gdzie zarządca terenu? O w.wym. służbach nie wspomnę?
        • Gość: Marian Re: Straż Miejska i Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 14:57
          A co to za osiedle? Poważnie pytam, bo nie spotkałem się z taką nazwą.
          U nas też powoli trawniki przestają być trawnikami.
          • Gość: POLSKA !!!!! Re: Straż Miejska i Policja IP: *.unknown.vectranet.pl 12.06.12, 08:06
            no właśnie " to co po trawnikach pozostało" po latach zaniedbań. teraz szukaj winnych. bo nikt normalny w sądzie nie ukara człowieka za to że parkował na klepsiku powstałym w miejscu trawnika czy też zieleńca.
    • Gość: Zbyszek Re: Straż Miejska i Policja IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.12, 19:13
      Zabrzańskie GNOJE - POLICJANCI GNOJE - upośledzone, zachłanne na mandaty bydło, stoją zaraz za dworcem autobusowym, za torami kolejowymi i każdemu wlepiają mandat, bądź sądem grożą.
      Zachłanne PIERDOLCE.
      • Gość: marsjanin Re: Straż Miejska i Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 19:35
        No Zbyszku , trochę przesadziłeś.
        • Gość: Zbyszek Re: Straż Miejska i Policja IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.12, 23:31
          Przesadziłem? Sku...syny Zajebane!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka