IP: *.opera-mini.net 09.11.12, 11:43
niezalezna.pl/34639-jacek-swiat-pisze-do-brzezinskiego
" Nieco starsi
Polacy
pamiętają
zapewne
Zbigniewa
Brzezińskiego.
W latach 70.
jakże byliśmy
dumni, że oto
Polak
urodzony w
Warszawie
został głównym doradcą prezydenta USA,
Cartera. Wierzyliśmy, że polskie doświadczenia
Brzezińskiego pomogą zrozumieć Ameryce, czym
jest komunizm i jak z nim walczyć.
Rzeczywistość okazała się mniej różowa.
Oto prezydent Carter okazał się jednym z
najgorszych prezydentów. Zostawił po sobie
katastrofę społeczną i gospodarczą, a wobec
Związku Sowieckiego okazał się bezradny i
naiwny jak niemowlę. Przed kompletną katastrofą
uratowała nas wszystkich zasada kadencyjności.
Następca nieszczęsnego Cartera, Ronald Reagan,
okazał się na szczęście jednym z
najwybitniejszych prezydentów i przywódców
wolnego świata. Postawił USA na nogi pod
względem gospodarczym i przyczynił się walnie
do upadku imperium zła, czyli ZSRR. Dziś
musimy ze smutkiem powiedzieć, że nasz rodak
Brzeziński był głównym winowajcą klęski polityki
Cartera . I niestety powinniśmy się wstydzić, że
jest naszym rodakiem.
Wracam do przeszłości, którą - taką miałem
nadzieję - przykrył kurz historii. Niestety sędziwy
Brzeziński postanowił jeszcze raz zabrać głos.
Tym razem w sprawie katastrofy smoleńskiej. Na
wstępie zauważył trzeźwo, że Rosjanie
przetrzymują wrak samolotu, by nakręcać w
Polsce emocje i rozgrywać wewnętrzne polskie
sprawy. Tyle że wnioski, jakie z tego wyciąga,
budzą najgłębsze zdumienie. Oto ogłasza
Brzeziński, że Polacy powinni siedzieć cicho, nie
drażnić Rosji, nie dopytywać o przyczyny i
przebieg katastrofy . Powinni stać murem za
rządem Tuska i z pokorą przyjmować oficjalne
wersje wydarzeń. Słowem, należy trzymać się
zasad realpolitik. Dla mojej generacji wynurzenia
Brzezińskiego są powtórzeniem postawy Zachodu
wobec zbrodni katyńskiej. Siedzieć cicho i nie
drażnić wujka Jóżefa Wissarionowicza, bo się go
boimy. Dziś Brzeziński mówi nam, byśmy nie
dociekali prawdy, byśmy nie drażnili wujków
Władimira i Michaiła. Byśmy w imię relpolitik
poświęcili naszego prezydenta, pamięć o gronie
wybitnych Polaków - choćby Ryszarda
Kaczorowskiego czy Anny Walentynowicz -
byśmy poświęcili godność rzekomo niepodległej
Polski.
Brzeziński nie poprzestał na tym. Ludzi, którzy
nie chcą przyjąć tej cynicznej i lokajskiej wizji
świata obrzucił obelgami i wyzwiskami. Podłość,
choroba, szaleństwo - oto jego język .
Brzezińskiego nie bulwersuje to, że polski rząd
oddaje Rosjanom śledztwo, wbrew polskiej racji
stanu, wbrew rozsądkowi, a nawet wbrew
obowiązującemu prawu. Nie porusza go to, że
oficjalna wersja wydarzeń jest jednym wielkim
kłamstwem . Że polskie władze patronują całemu
przemysłowi kłamstwa i pogardy. Brzezińskiego
bulwersuje to, że ktoś domaga się prawdy, że
głośno mówi n.p. o hipotezie zamachu.
Brzeziński jest starym człowiekiem i może nie
zauważył, że żyjemy w innym świecie. W świecie,
który potrafi wyciągnąć wnioski z epoki
totalitaryzmów. Przede wszystkim wniosek taki,
że prawda, godność nie mają ceny, że prawda i
godność są jedyną zaporą dla tyranii i
totalitaryzmu.
Nie wiem, co się stało w Smoleńsku. Czekam na
twarde procesowe dowody. Mam natomiast
twarde procesowe dowody, że oficjalna wersja
wydarzeń jest kłamstwem. I wiem, że szukanie
prawdy jest moim obowiązkiem wobec mojej
Żony. I dlatego mam odwagę oświadczyć: Ja,
skromny poseł RP, oświadczam, że profesor
Zbigniew Brzeziński, fetowany i odznaczany,
utytułowany i uszanowany swoją wypowiedzią
przekroczył wszelkie granice głupoty, a co
gorsze - granice zbydlęcenia!"
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: List!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 09.11.12, 12:39
      wyzywanie ludzi od bydlaków przez posła PiS tylko dlatego , że mają inne zdanie to już dla PiSu norma. dziękuję za takich "przedstawicieli polskiego narodu" . PiS już dawno przekroczył wszelkie normy kultury nawet tej najniższego poziomu. dyskusja z ludźmi na tym poziomie kulturowym jest bezprzedmiotowa
      • Gość: dora Re: List!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 09.11.12, 12:52

Podpisuję się pod wypowiedzią Oli. Ta partia powinna juz dawno zniknąć ze sceny politycznej.
        Ci ludzie sieją samo zło w kraju, niepokój, skłócają naród, destabilizują kraj, nie potrafią
        zrobić nic pozytywnego i tylko gadają, gadają,
        Mam dość zycia w ciągłej atmosferze podejrzejń, niepokoju, braku pewnosci jutra, bo nigdy
        nie wiadomo, co wymyślą nowego ludziej z tej partii, która tylko w nazwie ma Prawo i
        i Sprawiedliwość.
        Przerażenie ogarnia na samą myśl, że ludzie z tej partii mogą kiedyś rządzić nami, rządzić
        krajem, stanowić prawo.
        • wdch_po Re: List!!! 12.11.12, 20:50
          ja też!
          zobaczcie to jest dopiero!
          www.youtube.com/watch?v=aggDGlusAEY
          • Gość: Y Tajna instrukcja PO!!! IP: *.gl.digi.pl 17.08.13, 08:50
            "..Za katastrofę smoleńską „odpowiadają polscy piloci”, samolot był „prezydencki”, a wizyty premiera i prezydenta „nie były rozdzielone” – to treść instrukcji propagandowej otrzymanej przez posłów PO od władz partyjnych, do której dotarła „Gazeta Polska Codziennie”...."
            niezalezna.pl/44894-tajna-instrukcja-po-jak-klamac-o-smolensku
      • Gość: gugu Re: List!!! IP: *.gl.digi.pl 09.11.12, 13:52
        niezalezna.pl/34643-wiec-niesiolowskiego-w-salonie-toyoty
    • Gość: telewidz Re: List!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 13:58
      yyyy a nieco starsi Niemcy i Polacy pamiętają i zyciorys władcy Watykanu.
      Co Ty na to ?
      Może przpomniec Tobie co to oznacza Wermacht, Hitlerjugend ?
      Kiedy mu to przypomna ?
      Na sakiewiczowskim gnojowisku pełno "przypomnień" o biskupie Życimskim,a ostatnio okazało się że i zabrano sie za zyciorys kardynała Nycza.
      • Gość: dora Re: List!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 09.11.12, 16:10
        Jeżeli juz mowa o pochodzeniu i życiorysach, to może Niezależna przypomni drogę zyciową
        przodków samego prezesapana.
        Jest bardzo interesująca.
        Gugu, a może Ty będziasz miał odwagę wlepić link w tym temacie ?
        Tak bezkompromosowo walczysz o prawdę ?
        W internecie jest sporo materiałów na ten temat.
        Odwagi, czekamy.
        • Gość: telewidz Re: List!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 09:18
          Nijaki,nie znany Światu Świat ocenił profesora Brzezińskiego
          No to oceniajmy i tego typa Świata, stosując jego "nieomylny" język.
          Świat to to, co koń , taki 2-u letni ma pod brzuchem.
    • Gość: gladiator Re: List!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.12, 09:32
      ostro ale sensownie
      • Gość: wdch_pis Re: List!!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.11.12, 22:38
        "trzeci świat"
        • Gość: tomasz Re: Pytań jest więcej... IP: *.212.42.150-internet.zabrze.debacom.pl 12.11.12, 08:40
          Ja też nie znam prawdy o katastrofie smoleńskiej ale mam prawo żądać wyjaśnień dlaczego :
          - samolot wystartował z opóźnieniem?
          - na jego pokład Prezydent zabrał tylu wartościowych ludzi szczególnie z innych partii?
          - pilot lądował we mgle,skoro widzimy że jak jest mgła nad lotniskiem to samoloty nie lądują?
          - nie ma do tej pory udostępnionej rozmowy oby braci z ostatniego połączenia telefonicznego?
          Te pytania wniosłyby dużo do rozwiązania tematu.
          Nie dziwi mnie stan emocjonalny Jarosława Kaczyńskiego bo był związany z bratem i taka nagła śmierć burzy racjonalne myślenie.Dziwi mnie i to bardzo grono ludzi ,które go wspiera i utwierdza w przekonaniu ,że tylko zamach mógł pokonać tak Wielkiego Duchem Prezydenta.
          Brzeziński tak jak każdy człowiek ma prawo do swobodnej wypowiedzi .ALE JEDNO MUSIMY WSZYSCY ZROBIĆ - POTĘPIAĆ WYGŁASZANE BEZPODSTAWNIE WYPOWIEDZI PROWOKUJĄCE NIENAWIŚĆ SPOŁECZNĄ.Jaki przykład przekazujemy naszym dzieciom?Ano taki że nawet pochody ,które powinny sprawiać ludziom radość staja się burdami chuliganów .I tych chuliganów o zgrozo ,tłumaczy sam Wielki Duchem Prezes.Demokracja zrobiła ludziom wodę z mózgów.Szukają w niej tylko praw a obowiązki i poszanowanie prawa mają w Wielkiej Ciałem d...ie.
          • wdch_po Re: Pytań jest więcej... 12.11.12, 20:57
            > Gość portalu: tomasz napisał(a):
            > Ja też nie znam prawdy o katastrofie smoleńskiej ale mam prawo żądać wyjaśnień
            > dlaczego :
            > - samolot wystartował z opóźnieniem?

Bo nie otrzymał warunków meteorologicznych i teraz zadaj właściwe pytanie: dlaczego samolot prezydenta przed wylotem nie otrzymał warunków meteorologicznych

> - na jego pokład Prezydent zabrał tylu wartościowych ludzi szczególnie z innych
            > partii?

Bo ci wartościowi ludzie cenili właśnie tego prezydenta, który był państwowcem i patriotą
            tak jak oni

> - pilot lądował we mgle,skoro widzimy że jak jest mgła nad lotniskiem to samol
            > oty nie lądują?

Dlatego że takie są zwyczaje w lotnictwie wojskowym tj. przekraczanie minimów

> - nie ma do tej pory udostępnionej rozmowy oby braci z ostatniego połączenia te
            > lefonicznego?

A h.j cie to obchodzi
            • Gość: tomasz Re: Pdo tego " wdch_po" IP: *.212.42.150-internet.zabrze.debacom.pl 13.11.12, 08:41
              Zacząłeś mądrze nawet .Tylko że człowieka należy oceniać po zakończeniu a tu wyszedł prostak ,bezmózgowiec i cham typowy dla swojego środowiska.I choć z prostakami nie warto dyskutować to pozwolę sobie Ci odpowiedzieć:
              warunków pogodowych nie otrzymał do końca swojego lotu - po co więc leciał?????Dostawał na bieżąco wiadomości pogodowe od Jaka 40 i tak nie skorzystał z jego rad.Dlaczego????
              Jak przypomnisz sobie skład tego feralnego latu to znajdziesz tam ludzi ,którzy niekoniecznie cenili Wielkiego Patriotycznego Prezydenta .
              Co do przekroczenia minimów - to właśnie przekroczyli tylko że maximum zdrowego myślenia i liczby ofiar.O presji na pilotów nie mówimy bo zbyt mało dowodów narazie na ten temat.
              Rozmowa telefoniczna -co do części twojego ciała ,którą eksponujesz na tym forum trudno się odnieść. To jest przejawem prostactwa . Jak brak argumentu to najlepiej wstawić h.... .
    • Gość: gugu wygadali.... IP: *.gl.digi.pl 12.11.12, 20:35
      "...Sikorski z Żakowskim rozmawiali w piątek w programie porannym Radia TOK FM. Stwierdzenie, iż w Smoleńsku doszło do zamachu padło najpierw z ust dziennikarza.

J. Żakowski: Po zamachu wydawało się, że będzie mieli, mówiąc językiem obamowskim, reset w stosunkach polsko-rosyjskich. Że na tej tragedii, na tym wspólnym przeżyciu będzie można budować jakieś pozytywne odruchy… No, ostatnio trudno by było znaleźć potwierdzenie w tych relacjach, chociażby sprawa wraku.

R. Sikorski: Władze rosyjskie po zamachu były autentycznie wstrząśnięte, przypominam, że miało miejsce ileś decyzji, które były motywowane…

J. Żakowski: Dobrą wolą..."
      niezalezna.pl/34749-zakowski-i-sikorski-byl-zamach
      • strefas Re: wygadali.... 12.11.12, 21:05
        Nowy skrót PiS - Pojebani i Stuknięci :)
        • Gość: telewidz Re: wygadali.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 21:50
          To raptem Żakowski i Sikorski są "aja" w sakiewiczowskim "gnojowisku" ?
          To może zacytują i inne wypowiedzi w/w.
    • Gość: yyyyy Prof. IP: *.opera-mini.net 13.11.12, 11:28
      niezalezna.pl/34743-czy-da-sie-wygrac-wbrew-mediom
      niezalezna.pl/34735-chor-smolenskiego-klamstwa
      • Gość: dubito_pis Re: Prof. IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.11.12, 13:49
        "Autorytet" Rysio Czarnecki powymiatał już wszystkie kąty, teraz wymiata kąty w Niezależnej.
        Kameleon wielopartyjny, temu mozna "wierzyć ", wilu panom służył, wie jak służyć.
        W ilu partiach mozna się zeszmacić, żeby za nic nie robienie zbierać dużą kasę ?
        Rysio "znafca", który uczciwa pracą łapek nie skalał poucza autorytety.
        Nasz Ricardo zna się na jednym dobrze, jak mu się pali pod nogami, wie jak skoczyć z jednej
        partii do następnej, ale jaka gazeta takie autorytety w niej pracują.
        • Gość: jancio Re:no cóż... IP: *.212.42.150-internet.zabrze.debacom.pl 13.11.12, 14:58
          Rysio Czarnecki jak w wątku powyżej.Takich można nazwać k..... polityczną bo wszystkie partie pozaliczał.A co do mediów to uważam że media czynią wiele zła w tym kraju pokazując poglądy ludzi dążących do skłócenia kraju. Jaki sens ma artykuł w internecie lansujący wypowiedź Kaczyńskiego "To na 99% był zamach".Takie informacje nie powinny wogóle się pojawiać. Maciarewicz ze swoją komisją powinien mieć tylko jedną drogę przebicia - własny kolportaż.Wczoraj w tvn-24 gośc Moniki - jakiś były polityk Zawisza (bankowo nie Czarny) .Facet płytki jak brodzik dla niemowlaków.Po co społeczeństwo ogłupiać takimi bredniami.Uważam że media bardzo pomagają takim politykom wybić się ze swoją głupotą a robić tego nie powinny.W tym kraju jest wystarczająco dużo ludzi mądrych mających coś do powiedzenia. .
          • Gość: wdchpis2 Re:no cóż... IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.11.12, 18:17
            Szkoda,że Rycho zrezygnował z kandydowania na Prezesa PZPN.Byłyby zmiany w obsadzie sędziowskiej.
            • Gość: wdch-po :) przepis na pisiorka IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.08.13, 23:39
              Wobec rysującej się perspektywy możliwego zwycięstwa PiS-u poniżej podaję kilka krótkich rad dla tych którzy chcieliby się załapać na być może zbliżające się TKM.
              1. Jeśli chcesz być pisiorem z najbliższego otoczenia panaprezesa - nie możesz mieć całkiem czystego życiorysu. Panprezes nie toleruje bowiem w swoim otoczeniu żadnego osobnika na którego nie miałby jakiegoś haka.
              2. Nie powinieneś mieć zbyt wielkich osiągnięć na polu zawodowym czy nadmiernej przeszłości opozycyjnej; tacy ludzie są prędzej czy później "wycinani". Dobrze jest mieć w życiorysie przynależność do PZPR (patrz wyżej).
              3. Twoje wykształcenie nie powinno być nadmierne; optymalne to np. fryzjer teatralny, pielęgniarka, w ostateczności politolog po Uniwersytecie Szczecińskim. A jeśli jesteś np. profesorem- to musisz liczyć się z tym że prędzej czy później zostaniesz sprowadzony do roli tabletu. Zaprogramowanego.
              4. Pamiętaj o deklaracji lojalności ! Polega ona głównie na tym że głośno i wyraźnie, bez niedomówień czy broń Boże głupich uśmiechów musisz dać świadectwo jedynie słusznej prawdzie smoleńskiej. Dobrze widziana (im wyższe miejsce w hierarchii tym bardziej wymóg ten staje się koniecznością) obecność na comiesięcznych żałobnych spędach na Krakowskim. Dobrze jest mieć ze sobą pochodnię (koszt stosunkowo niewielki w porównaniu z korzyściami).
              5. Nie odpowiadaj nie pytany, udzielając zaś jakichś wywiadów pamiętaj o podstawowej zasadzie - wszystkiemu winien Tusk. Przy czym nie jest ważne czy będzie to dotyczyło wzrostu bezrobocia, gradobicia na Podlasiu czy tego że starej Bigosowej lis zap.ier.dolił ulubiona kurę.
              6. Z pełną determinacją odrzuć swoje rzeczywiste poglądy i przekonania - od tej chwili masz myśleć i mówić tak jak panprezes. I uważaj żeby się nie pomylić.

Po spełnieniu powyższych warunków możesz mieć nadzieję że twoje wysiłki i starania zostaną dostrzeżone i będziesz miał szansę na zbliżenie się do koryta na odległość chłeptania. Ale pamiętaj - to jest droga jednokierunkowa, z niewielką możliwościa odwrotu (udało się to nielicznym, większość zaś prób odejścia skończyła się niebytem lub PJN-em).
              A perspektywy nie są jeszcze takie znów pewne
              /znalezione w necie/
              • wdch_po Re: przepis na pisiorka 15.08.13, 06:36
                Jesli nie zastosujesz sie do tych rad
                Zostaniesz jak schetyna w rzadzie tuska
                Zeslany w najodleglejsze korytarze budynku sejmowego
                Gdzie juz prawie nikt go nie odwiedza
                • Gość: kur...ski Re: przepis na pisiorka IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.08.13, 11:17
                  "Możemy udowodnić, że Pomorze potrafi być pisowskie. To jest początek, a jeśli spotkamy się tu za trzy lata, to zobaczycie – PiS na Pomorzu będzie wielki. Będę konsekwentny w odzyskiwaniu dla ludzi PiS urzędu po urzędzie, przedsiębiorstwa po przedsiębiorstwie, agendy po agendzie – tych miejsc, których obsada zależy od państwa. PiS musi tam rządzić."

jak myslisz wydechu;Kto to ogłosił wszem i wobec
              • Gość: yyyy tak tak IP: *.gl.digi.pl 15.08.13, 11:39
                Czerwono - rozowa sitwa rzadzaca Polska po 89 roku non stop za wyjatkiem rzadu Olszewskiego i Kaczynskiego. Czerwono - rozowy TKM w pelnej krasie. Teraz znow strasza PIS, tak jak straszyli w 2004!!! Jak Kaczynski w 2005 dochodzil do wladzy to te wszystkie ekonomiczno- polityczne spece typu Pan premier Tusk i trzymajace do samioutkiego konca wladze ( mniejszosciowy rzad Belki ) komuchy z SLD wraz ze swoim sallonem medialnym, geyzeitom, niezalezni eksperci WSI24 wyli i krzyczeli, wmawiali Polakom w tych usluznych mediach, ze niebezpieczna ekipa bierze sie za ich portfele,ze Polske czeka totalny kataklizm, ze na gieldzie będzie krach, benzyna bedzie po 6 zlotych, wzrost gospodarczy spadnie do 1 procenta i będzie prawie bankructwo panstwa, oraz takie tam glupoty postkomuszo rozowe. Pluli i straszyli. Opowiadali jak to niebezpieczna ekipa bierze się za pieniadze Polakow. Pamietacie tak bylo. Wszyscy pamietamy ze za Kaczynskiego benzyna byla po 3,7 zl, gielda rosla a wzrost gospodarczy był 7 procent. Jak Tusk przejmowal wladze w 2007 na co postkomuchy przyjęły z ulga i radoscia to twierdzil pomimo nadchodzacego kryzysu, ze Polacy zasluguja na cud i wzrost gospodarczy i ze za jego kadencji będzie zielona wyspa, gielda miala rosnac a Polacy mieli wracac szturmem z zagranicy do tego dobrobytu, który stworzy. Jak eksperci twierdzili ze przeszacowal budzet ( chyba 2009 ) bo jest kryzys to on jezdzil na nartach i do Peru twierdzac ze kryzysu nie ma bo on super rzadzi, twierdzil ze PIS tylko straszy niepotrzebnie Polakow, przed wyborami prezydenckimi 2010 roku finanse byly wg Tuska w swietnej kondycji i pod jego pelna kontrola, po wyborach nagle Rostowski podnosil podatki VAT. Przed ostatnimi wyborami tez wszystko było super zapewniala pelo a po wyborach……robic robole to 67 roku zycia a potem dostaniecie grosze na emeryturze. Rzady Tuska to ogromny wzrost cen, benzyna ponag 5 zl, gielda na dole, podatki w gore....Nie dajcie sie rodacy robic w bambuko tym nieudacznikom! A teraz ta rozowo-czerwona holota opowiada, ze w czasie swoich rzadow PIS nic nie robil, dlatego gospodarka szla do przodu, bo wczesniejsze bajki z 2005 gdy PIS do wladzy dochodzil sie nie sprawdzily, tak to plota non stop od rzeczy.
                • Gość: wdch-po Re: tak tak IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.08.13, 16:16
                  kolego,zmień swojego nick'a na e e,i pośpiesz na kibelek.Zwieracze poszły w pisdooo !
                  • wdch_po Re: tak tak 15.08.13, 17:48
                    różowy trol się odezwał
                    niestety swoimi wypowiedziami nie dorastasz mi do pięt nikczemniku
                    • Gość: wdch-po :) Re: tak tak IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.08.13, 18:50
                      Pis szczeka,a karawana idzie dalej.
                      hłe,hłe,wydech to ta jąkała yyy,a może także gulguś
                      na Forum TG już wyoutowany
                      • wdch_po Re: tak tak 15.08.13, 21:27
                        jasne vectranet taki trol jak ty na pewno mnie przetrwa
                        bo ja mam życie a ty tylko forum
                        ja mogę nie pisać z powodu innych zajęć (ale także wczasów)
                        a ty nie
                        ty masz tylko fora na których trolujesz
                        ps
                        wydaje ci się ze przestałem pisać na TG?
                        nie byłem po prostu na wakacjach głąbie
                        • Gość: . Re: tak tak IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.08.13, 23:52
                          Na wakcje zakuty łeb jedzie, a nie stać pacana na zapłcenie za sikanie w ubikacji publicznej.
                          Pacanie, ile razy na TG baranim łbem byłeś nazywany, ile razy mądrzejsi nieuctwo tobie
                          wytytaki ?
                          Na TG coś pisałem, buahahahahahahahahaha? Od czytania Waszych bzdur na wymioty się zbiera. Było kilku rozsądnych, ktorzy pisali, ale jak kto mądry, to na was wypioł się i zostawił.
                          Co, do kogo i o czym pisać na TG.

• wdch_po Re: tak tak 17.08.13, 00:03
                            serio serio?
                            • Gość: y obiektywni eksperci...hehe IP: *.gl.digi.pl 17.08.13, 08:37
                              wpolityce.pl/wydarzenia/60393-tylko-u-nas-eksperci-od-rzadow-platformy-komentuja-druzgocace-wyniki-sondazu-prof-krzeminski-ten-sondaz-mozna-wyrzucic-do-smietnika-prof-kik-dla-pis-jest-jednak-szklany-sufit
                              • Gość: y Re: obiektywni eksperci...hehe IP: *.gl.digi.pl 17.08.13, 08:45
                                Obiektywni eksperci od rządów Platformy komentują druzgocące wyniki sondażu. Prof. Krzemiński: „Ten sondaż można wyrzucić do śmietnika!”. Prof. Kik: „Wyborcy PO są na wczasach"

Zwróciliśmy się o komentarz - dotyczący jedenastopunktowej przewagi PiS nad PO w najnowszym sondażu TNS Polska dla „Wiadomości” - do "wybitnego znawcy rządów Donalda Tuska", nadprof. Ireneusza Krzemińskiego obiektywnego aj waja. O dziwo, nie miał zbyt dużo do powiedzenia.
                                Ten sondaż można wyrzucić do śmietnika!
                                - uznał słynny socjolog.
                                Gdy spytaliśmy o powód takiej oceny, profesor najpierw dopytywał, kto i dla kogo ów sondaż przeprowadził, a następnie stwierdził, iż musi szczegółowo zapoznać się z wynikami.
                                wPolityce.pl: Czy wszystkie sondaże, które wskazują zły wynik Platformy są do wyrzucenia?
                                Niech pan nie będzie taki dowcipny
                                – odparł prof. Krzemiński i zakończył rozmowę.
                                Spróbowaliśmy z innym profesorem - znanym z wypowiedzi o „szklanym suficie”, który miał blokować poparcie dla PiS na poziomie 30 proc. - Kazimierzem Kikiem. Chcieliśmy sprawdzić, czy w świetle sondażu, w którym PiS uzyskał 43 proc. poparcia, politolog nadal utrzymuje istnienie tegoż „sufitu”.
                                Dla PiS jest jednak szklany sufit!
                                – usłyszeliśmy.
                                Wraz z szerszym uzasadnieniem, z którego wynika, iż sondażu, w którym PiS ma wielką przewagę nad PO, nie można przeceniać. Bo wakacje, Gowin, stan zawieszenia:
                                Po pierwsze, to jest jednak wakacyjny trend, czyli takiego stanu zawieszenia w polityce. Większość wyborców PO, z reguły bogatszych, jest na wczasach. Natomiast większość elektoratu PiS, ta biedniejsza, pozostaje w domach. Po drugie, PO jest w tej chwili w dołku wyborów wewnętrznych. Jarosław Gowin jeździ po kraju i opowiada różne rzeczy na temat Tuska i Platformy, co tworzy swoistą atmosferę wokół Platformy. Nie ma niczego podobnego, jeżeli chodzi o PiS, które jest zwarte i jednomyślne. Czyli – premia za jedność, utrata punktów za skłócenie wewnętrzne. No i trzeci czynnik jest taki, że zawsze jak Jarosław Kaczyński się wyciszy PiS-owi rośnie
                                – stwierdza Kazimierz Kik.
                                wPolityce.pl: A może po prostu jest tak, że Polacy mają dość rządów Tuska i coraz wyraźniej widać to w sondażach?
                                To jest oczywiste. Sondaże tańczą, raz są takie, raz takie. Ale istotna jest tendencja, która wskazuje wyraźnie, że Platforma utraciła inicjatywę, która stopniowo przechodzi w ręce PiS. Platforma płaci za Donalda Tuska. Do tej pory był on siłą PO, a staje się jej największą słabością
                                – przyznaje politolog.
                                Tylko ze „szklanego sufitu” jakoś nie potrafi się wycofać. Najwyraźniej trzeba będzie poczekać na jeszcze większą przewagę."
                                • Gość: yy Re: obiektywni eksperci...hehe IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.13, 09:20
                                  PiSowi rośnie,a Jarkowi maleje.
                                  • wdch_po Re: obiektywni eksperci...hehe 17.08.13, 20:07
                                    Gość portalu: yy napisał(a):
                                    > PiSowi rośnie,a Jarkowi maleje.
                                    a o tobie dziewczyna mówi kolegom mikropulos
                                    takie życie
                                    • Gość: szwagier Re: obiektywni eksperci...hehe IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.13, 20:57
                                      ale plotkara/i nie tylko/ ta twoja dziewczyna ;(
                                      • wdch_po Re: obiektywni eksperci...hehe 17.08.13, 21:36
                                        ach ty nic nie wiesz?
                                        twoja dziewczyna
                                        • Gość: yyy Re: obiektywni eksperci...hehe IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.13, 22:33
                                          ach,ten malutki PiStolecik.
                                          • Gość: yy..yy Re: obiektywni eksperci...hehe IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.08.13, 23:10
                                            Pistolecikowi maleje, juz się wypstrykał :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka