Dodaj do ulubionych

obozy pracy

IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.12, 12:10
W specjalnych strefach
ekonomicznych ludzie pracują niczym w obozach pracy.
Coraz bardziej wzrasta liczba
pracowników, którzy tylko
tam mogą znaleźć pracę. To
całkowicie normalne, aby mieć
pracę trzeba być wydajnym,
więc nic się nie stało.
Obserwuj wątek
    • Gość: telewidz Re: obozy pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.12, 13:41
      To w końcu o co Tobie chodzi ?
      Wzrost bezrobocia ,źle
      Tworzenie nowych miejsc pracy, źle.
      Problemem wydajność ?
      To cały urok pracy.
      • Gość: gladiator Re: obozy pracy IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.12, 13:47
        Obóz pracy jako miejsce pracy -gratuluje poczucia humoru
        • Gość: ja Re: obozy pracy IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.11.12, 14:09
          TAKĄ MAMY PRACĘ NA JAKĄ SIĘ ZGADZAMY -ktoś kiedyś mądrze powiedział. Ale nie ma to żadnego przelożenia na nasze czasy, fakt jest taki, że w strefie pracuje się za grosze, najczęściej przez agencję pracy i na śmieciowych umowach. A warknij że cości nie pasuje to od jutra do pracy nie musisz przychodzić! Wiem coś o tym..
          • Gość: waryniol Re: obozy pracy IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.11.12, 19:34
            tu gladiator ma absolutną rację
            ta patologia jest dobrze widoczna w sąsiednich Gliwicach i najgorsze, że tamtejsza władza chwali się tym jak to przybywa liczba kolejnych obozów pracy
    • kipen1 Re: obozy pracy 25.11.12, 20:31
      Nie wiem jak jest "na strefach" ale znam inne "obozy" pracy w naszym mieście. Real, LUX to są w/g mnie "obozy pracy". Zero szacunku dla pracownika, wykorzystywanie go, a "pracodawca" tylko kasiorke liczy, liczy, liczy...
      • Gość: gladiator Re: obozy pracy IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.12, 20:17
        masz rację, pisząc o obozach pracy miałem raczej na myśli patologię z jaką spotykają się pracownicy i niewyobrażalna bezczelność tz. pracodawców twierdzących że praca niewolnika lepsza jak żadna.
        • strefas Re: obozy pracy 26.11.12, 20:28
          Dlatego popierasz jedyny słuszny związek zawodowy ,który ch...a robi aby zmienić ten stan rzeczy ?
          • Gość: waryniol Re: obozy pracy IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.11.12, 22:44
            dlaczego? bo on jest zakręcony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka