Gość: robotnik IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 24.07.04, 18:14 Czy poza stacjami benzynowymi i marketami powstają w Zabrzu jakieś nowe fabryki w miejsce likwidowanych kopaln i hut ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sld-ek Re: Kiedy wybudowano ostatnią fabrykę w Zabrzu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 18:35 ciagle buduje się, nie widzisz tego ? przeciez to bylo hasło wyborcze wybranej obeznie rządzącej ekipy z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Re: Kiedy wybudowano ostatnią fabrykę w Zabrzu ? IP: 130.34.17.* 25.07.04, 05:10 Dobre pytanie. Kiedy bezrobocie w Zabrzu zacznie spadac! Ale to nie jest pytanie do prezydenta i rzadzacej ekipy. Niestety!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubus Re: Kiedy wybudowano ostatnią fabrykę w Zabrzu ? IP: *.zabrze.net.pl 25.07.04, 14:42 moze nie fabryka,ale SILTECH(jednego z poslow,a moze to tez f-ka ...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopidol Re: Kiedy wybudowano ostatnią fabrykę w Zabrzu ? IP: *.187.49.195.porchlight.ca 25.07.04, 19:03 aaaaaaa,kebyscie tu byli od zawsze tobyscie wiedzileli ze ostatnio wielko fabryka byla budowana za niymca przed wojnom!!a po wojnie za gorolskich czasow tylko zakladziki,dzisiaj jest wielkie gowno,i nie spodziewajcie sie zmian,Zabrze to miasto kleski i upadku jak caly Slask,zanika znaczenie Slaskich miast,biznes ucieka a z nimi inwestycje,Zabrze jak caly region staje sie II-ga liga,jak nie III-cia,pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks moje argumenty IP: *.org 29.07.04, 23:18 po pierwsze: w zabrzu bezrobocie napewno nie spadnie poniżej 15 % -> nigdy, w przeciągu 5 lat 20% to bedzie super i to na maksa. A dlaczego ?? bo bezrobocie ma charakter strukturalny ( dlugotrwały itd itp ) w większości są to ludzie bez wykształcenia i górnicy..ale nadchodzi gorsze -> absolwenci zarządzania - marketingu w Zabrzu. Zal mi tych studentów, oni myślą że będa czymś kiedyś zarządzać, zarabiać niebotyczne sumy.. a dobra, nie chce mi się pisać kolejnego artykułu cześć I SKOŃCZCIE WRESZCIE GADAC CZEMU NIE BUDUJĄ FABRYK !! ZACZNIJCIE JE SAMI OTWIERAĆ !! PRZECIEŻ AMERYKA I UNIA JEST GŁÓWNIE OPARTA NA USŁUCHACH A NIE NA FABRYKACH. Chcielibyście aby wszystko wam podano, no niestety. Moja rada-> spadac na rok,dwa, za granice. tam zarobić i zdobyć doświadczenbie. Zarobioną kasę wydać w polsce -> zainwestować. Jak zrobisz coś innego to stracisz czas duże litery to przypadek, cze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kiedy wybudowano ostatnią fabrykę w Zabrzu ? IP: *.proxy.aol.com 30.07.04, 07:11 sami niepoinformowani na tym portalu czy naprawde tak malo o miescie wiedzacy??? to ja z zagranicy wiem, ze za urbanczyka Logstor Ror zbudowal miedzy mikulami a grzybowicami, chyba w 1999 albo 2000 fabryke rur preizolowanych, a wy tego nie wiecie???? A zreszta w dzisiejszej rzeczywistosci fabryki sie lokuje w krajach trzeciego swiata - w Cleveland, gdzie jestem wszystkie sie pozamykalo i nikt nie placze - postawiono na nauke i osrodki badawcze. A dymy i zanieczyszczenia sa w chinach na przyklad. Dlatego chwala tym co sprowadzili Politechnike Slaska do Zabrza i pilnuja zeby nam akademii medycznej nie zabrali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Kiedy wybudowano ostatnią fabrykę w Zabrzu ? IP: *.org 30.07.04, 09:27 zgadzam się z tobą-> uczelnie powinny byc i to jak najwięcej ale aby nie było tak że sami od zarządzania studiuja w Zabrzu. Co do fabryk-> to niekoniecznie wszsycy przenoszą się do chin. Pare dni temu gdzieś czytałem że polski rynek jest atrakcyjniejszy niż chiński gdyż po uwzględnieniu kosztów transportu rzeczy wyprodukowane w Polsce byłyby tańsze. Pozatym fabryki to już nie brud i syf -> każdy stawia teraz na ekologie , a w końcu absolwenci polibudy tez musza gdzieś pracować Odpowiedz Link Zgłoś