Dodaj do ulubionych

Jaka szkoła podstawowa?

IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.02.17, 15:04
Moja córka od września idzie do szkoły. Nie znam Zabrza, nie wiem która szkoła lepsza.
Rozważamy pomiędzy tymi:
SP nr 1 ul. Sportowa
SP nr 43 ul. Buchenwaldczyków
I dowiedziałam się że na Szenwalda/Sienkiewicza, gdzie jest Gimnazjum nr 16, wraca SP nr 3.

Jakieś opinie odnośnie tych szkół?
Byłabym wdzięczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hans Re: Jaka szkoła podstawowa? IP: *.215.200.216-internet.zabrze.debacom.pl 16.02.17, 20:08
      jak masz kasę to daj do Katola
      • Gość: ja79 Re: Jaka szkoła podstawowa? IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.02.17, 23:29
        Po 1: jakbym spała na pieniądzach to bym nie pytała tylko z automatu dała do najlepszej prywatnej
        po 2: Katola? Po polsku prosiłabym. Jak napisałam, nie znam Zabrza a co za tym idzie tutejszej "gwary"...
    • Gość: Nick1 Re: Jaka szkoła podstawowa? IP: *.dynamic-ra-11.vectranet.pl 20.02.17, 01:14
      A o rejonizacji Pani słyszała?! Podobno w tym roku, jak i poprzednim nie ma żadnego wyboru, tam gdzie zameldowanie tam i szkoła. Koniec kropka! Co akurat mnie nie cieszy, a nawet wkurza! Bo również moje dziecko idzie, a raczej musi iść do szkoły w rejonie, która zupełnie mi nie odpowiada! A na prywatną mnie nie stać. Co za chory system!
      • Gość: ja79 Re: Jaka szkoła podstawowa? IP: *.static.ip.netia.com.pl 20.02.17, 22:34
        wiem że jest rejonizacja. A kto powiedział że nie można gdzie indziej iść?
      • Gość: Zuza Re: Jaka szkoła podstawowa? IP: *.opera-mini.net 26.02.17, 19:17
        Bardzo dziwne.Córka chodzi do szkoły nie w miejscu zamieszkania.Zaznaczam, że podstawówka.Jakoś nie miałam specjalnych problemów z zapisaniem jej.Fakt, było zdziwienie, że będzie dojeżdżać ale gdy stwierdziłam, że szkoła z "rejonu"ma żenujący poziom i chcę by córka uczęszczała do porządnej placówki nie robiono mi absolutnie żadnych utrudnień.Nawet komunię dało się załatwić chociaż podlegamy pod inny kościół.
    • Gość: gość Re: Jaka szkoła podstawowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.17, 18:42
      Jeżeli masz wybór, to tylko te dwie pierwsze weź pod uwagę.
    • Gość: Zuza Re: Jaka szkoła podstawowa? IP: *.opera-mini.net 26.02.17, 19:12
      O matko.Wymieniłaś chyba najgorsze szkoły w mieście.Dorzucam jeszcze Sp.Nr 16.Chyba najgorsze tałatajstwo z całego Zaborza.Osobiście polecam 17 i 18.
      • Gość: ja79 Re: Jaka szkoła podstawowa? IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.02.17, 15:00
        no własnie chodzi mi o opinie odnośnie tych szkół. Nie pochodzę z Zabrza, nie znam tutejszych szkół, nie mam pojęcia które są najlepsze. Córka lubi sport, chodzi na gimnastykę do Iskry. Może jakaś sportowa, na Zaborzu tez chyba jest.
        • Gość: Radek Re: Jaka szkoła podstawowa? IP: *.zabrze.vectranet.pl 27.02.17, 20:52
          Na Piłsudskiego reaktywuje się SP 37. W gimnazjum działają klasy piłki nożnej dziewcząt, pewnie w podstawówce też otworzą.
          • helanber Re: Jaka szkoła podstawowa? 03.03.17, 08:52
            szkola nr 39 na ul Rostka to jest szkola calkiem "specjalna" tam dostaniesz wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka