Gość: zabrzanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:34 Podpalenie czy przypadek??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: palec Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: 157.25.152.* 11.03.05, 09:04 smutny widok... Pewnie komuś zależało na działce pod kolejny market... Policja niech sie zainteresuje tym, kto kupi grunt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry czlowiek Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:31 Wydaje mi sie ze teraz w szybkim tempie bedzie nakazowo rozbiorka a potem wolna dzialka na sprzedaz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fura Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:46 Na ile był ubezpieczony ? Pewnie poseł Okoński z SLD kumpel Prezydenta wybuduje tam jakiegoś LIDLa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młynarz Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:30 A może ktoś wie o genezie treanzakcji handlowych związanych z młynem? To napewno rzuci na te rzeczy jasne światło - na tą sprawę Młyna. Może Prokurator coś wie ale nie powie dotod do puki nie zapyta okręgówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mł Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:38 MŁYN POSZEDŁ Z DYMEM www.obserwator.pl - foto - streasznie to wygląda! A jaki "Lidl" czy może znowu "Champion" tam powstanie? A Usia będzie tam kupowała w cywilizowanych warunkach z za kratek za pośrrednictwem interenetu? Czy taką obcje dla swojej kolerzanki Radnej przewidział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektorek Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.phutomar.pl / 84.205.162.* 12.03.05, 06:52 na marginesie: transakcja dotąd dopóki opcja koleżanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baa Re: SPLONAL MLYN zbożowy IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 13.03.05, 23:48 ale wy jestescie hipokryci, a jak stała taka pusta rozkradziona ruina w centrum miasta to było ok ? Kto doprowadził do takiej ruiny nieżle kiedyś funkcjonujący zakład, kto go sprzedał i za jakie pieniądze ? A dopiero póozniej kto go pdpalił i komu to było na rękę ? Kto ile na tym zyskał. To śmieszne co tu piszecie. Cud że tam się wcześniej nic nie stało, nikogo nie zawaliło ani nie zamordowano. o młynie zbozowym pisano wiele razy ale wszyscy to mieli gdzieś, a teraz wielka rozpacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 10:42 Piszą o tym: www.infozabrze.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.mironet.pl / *.mironet.pl 12.03.05, 11:10 podpalenie, zeby przygotowac dzialke pod nowa stacje benzynowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 11:20 stacja akurat by sie tam przydala :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liber Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.Zabrze.Net.pl 12.03.05, 20:35 Domagam się śledztwa w tej sprawie jako mieszkaniec tego miasta i jako osoba, którą trafia szlag jak musi się przyglądać wyburzaniu tak wspaniałego budynku. Przecierz mury były nienaruszone przez ogień!!!(można było spokojnie zainwestować pieniądze w odbudowę wnętrza) Jakim prawem niszczy się historyczny dorobek naszego miasta!!! Kto za tym wszystkim stoi!? Domagam się odpowiedzi co było przyczyną pożaru i w konsekwencji wyburzenia. Po przeczytaniu artykułu na stronie zabrzeinfo.pl domagam się przesłuchania przez prokuraturę niejakiego Zdzisława J oraz wszystkich tych, którzy mogli mieć realny wpływ na zaistniałą sytuację! Ps: Dla mnie jest to poprostu barbarzyństwo! Sam się ku.. przecież nie zapalił!!! I dla mnie jest to już bez znaczenia kto tego dokonał. Winni mają być odszukani i bezwzględnie ukarani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liber Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.Zabrze.Net.pl 12.03.05, 21:04 A i jeszcze jedno: w innych miastach tego typu budowle adaptuje się na piękne galerie i centa dla mieszkańców, gdzie po przeprowadzonym remoncie miasto szczyci się pięknem architektury danego budynku jaki i pomysłem na zmianę,która została dokonana. A u nas co?! Spalić i wyburzyć, spalić i wyburzyć! Rozumiecie to drodzy mieszkańcy?! To jest chore! Odpowiedz Link Zgłoś
peter2005 Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! 13.03.05, 23:34 Jestem również bardzo rozgoryczony tym, że tak zacna budowla znika z krajobrazu naszego miasta. Sam się nie zapalił, to pewne. A przebieg pożaru wg znawców tematu (strażaka mam w rodzinie) nasuwa celowe podpalenie. Widziałem dziś na video rozwój wydarzeń między 23:00 a 0:15 feralnej nocy. Ktoś za to powinien odpowiedzieć. Wyć się chce z bezsilności. A pomijam już paraliż komunikacyjny. pzdr. Peter Odpowiedz Link Zgłoś
neonm3 Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! 14.03.05, 01:16 ciekawe kiedy spłonie wieża ciśnień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neron Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 01:37 Wieża ciśnień... to mi się podoba. Do tego wodociągi, browar i Górnik Zabrze. Ach, cóż by to było za widowisko! Jako podpałki można użyć magistratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zirytowany Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.godula.net 15.03.05, 01:09 Co do wypowiedzi o adoptowaniu zabytkowych budynków na cele centr handlowcyh to się z całą stanowczością zgadzam. Przykład? Gdańsk - centrum handlowe zrobione w starym budynku byłego młyna. Kraków - trzypietrowy Empik w starej kamienicy. Ale tam władza myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 15.03.05, 18:16 a co władza ma to tego, przeciz spyliła młyn w prywatne rece. gośccie splajtowali, złomiarze rozkradli i no powstał problem. No to sie problemu pozbyto. zabrzanie to dziwni ludzie, do tej pory mieliście młyn w nosie, a teraz buuuuu, ale wam jest przykro. Lepiej popatrzcie na syf w mieście i na kwiatki jakie wam fundują t może wam przejdzie. Tyle że kwiatki zwiędna i trzeba bedzie posadzic nowe. A młyna i innych zabytków nikt wam juz nie zwróci Odpowiedz Link Zgłoś
elx2 Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! 16.03.05, 08:26 Może coś z tego młyna będzie, bowiem Inspektor Nadzoru Budowlanego wydał decyzję o przeprowadzenie ekspertyzy związanej z obecnym stanem budynku i szansami na jego odbudowę. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! 16.03.05, 11:44 elx2 napisała: > Może coś z tego młyna będzie, bowiem Inspektor Nadzoru Budowlanego wydał > decyzję o przeprowadzenie ekspertyzy związanej z obecnym stanem budynku i > szansami na jego odbudowę hehe - obecny stan jest rozebrany do połowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 08:42 Stare sprawdzone metody są najlepsze. Ogień wiele spraw załatwił pozytywnie. Normalnie zabytku nie da się ruszyć a tak jest już wspomnieniem. Możemy robić zakłady co w tym miejscu będzie. Parę konkretnych propozycji już padło. Jak ktoś kocha zabrzańskie zabytki to proponuję je szybko fotografować. Zdjęcia młyna miałem robić w tym tygodniu. K..... nie zdążyłem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanin Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 09:44 ciekawe kto na tym zyska i kto teraz kupi teren... celem oczyszczenia miasta proponuje podpalić jeszcze Urząd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.zab.zigzag.pl 14.03.05, 13:21 no jest jeszcze kilka takich problematycznych budowli.gdyby stary ZUS z nikim nie sąsiadował - pewno dawnoby juz zniknął. ja bym sie ucieszyla, gdyby jednak magistrat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młymarz Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.Zabrze.Net.pl 15.03.05, 06:13 W niedziele widziałem jak podjechali srebnym Fokusem i nie wychodząc z samochodu zrobili zdjęcia. W tym czasie trwała rozbiórka. Zadowoleni odjechali. Trwało to 10 sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenstwo Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:31 taaa mlyn sie spalil i dopiero teraz to doceniacie . to nie wiarygodne ze ktos byl do tego zdolny , dzis przechodzac obok ruin mlyna bylam przerazona widokiem . i to dziwne bo znowu sie palil , a straz na szczescie byla na miejscu . p.s doceniajcie swoje miasto , bo moze splonac !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! 20.03.05, 15:31 nikt nie zwrócił uwagi - a tu rekord Guinessa nam się szykuje: jak "donoszą" ostatnie "Nowiny Zabrzańskie": "...Na terenie po młynie zamierzam postawić obiekt usługowo-handlowy., JEGO PROJEKT JUŻ JEST PRZYGOTOWANY" ludzie - 10 dni i projekt przygotowany - mistrzostwo świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale Jaja Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.client.comcast.net 21.03.05, 01:45 Hmmmmmmmmm.... a to ciekawe projekt w 10 dni.... acha juz wiem poprostu ten kto zrobil ten projekt podpalil mlyn poniewaz projekt juz mial przygotowany rozumiem ze teraz to juz sprawa prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baarti Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 20.03.05, 23:14 A ja sadziłem, że ogólnie wiadome jest powiedzenie "zabrze miastem cudów" Budynek można było zaadoptować na gelarie handlową, coś w stylu galerii "stary Browar" w Poznaniu, która otworzyła żona J. Kulczyka. Tylko kto u nas ma takie pieniądze, żeby pozwolic sobie na adaptacje starego młynu na nowoczesne centrum handlowe. Przecież to wzystko trzeba robic pod nadzorem konserwatora zabytków - poniewaz jak mniemam budynek młynu był obiektem zabytkowym. A tak budynek sie spalił i problem przestał istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +ik Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:55 Witam, czy ktoś ma zdjęcia ? Ja osobiście zrobiłęm koło 60 zdjęć między godziną 23:00 a 00:00 potem poszedłem spać, wstałem rano i zrobiłem kolejne tyle !! Co ciekawe rano ( koło 10:00 ) dalej się tliło i dalej 1 wóz z 1 drabiną tam był :( ... to smutne +ik PS> jak dla mnie to podpalenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quinto Re: SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: 157.25.152.* 01.04.05, 17:16 Fotki: www.republika.pl/quinto/page_01.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quinto Fotki- SPLONAL MLYN!!!!!!!!!! IP: 157.25.152.* 01.04.05, 17:18 www.republika.pl/quinto/page_01.htm Odpowiedz Link Zgłoś