Dodaj do ulubionych

Koalicja antyZiutowa

13.09.02, 17:38
Nagroda dla tego ,kto rozszyfruje kim jest Ziuta, dlaczego tak słodzi obecnej
władzy i ile za to bierze ;-)
P.S.Nagroda - słoiczek wazelinki ;-P
Obserwuj wątek
    • Gość: SAMOOBRON Re: Koalicja antyZiutowa IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 13.09.02, 20:07
      Wchodzę do tej anty Ziutowo-Urbańczykowej koalicji
      • Gość: mirek Re: Koalicja antyZiutowa IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 13.09.02, 20:29
        dwa słoiczki WAZELINY
        • Gość: ZIUTA Re: Koalicja antyZiutowa IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 00:42
          Nie słodzi i nie bierze Szanowni Panoowie , jest jedynie zatroskana a stwierdza
          tylko fakty z niedowierzaniem patrząc z pobliskich Gliwic na to co się w
          Zabrzu dzieje na polu politycznym. Zamiast wspomóc prezydenta Urbańczyka dla
          dobra miasta negujecie jego działalność bezsensownymi bzdetami . Po raz
          kolejny stawiam pytanie na zarzuy o bezrobocie w miescie z winy obecnego
          prezydenta .. Jaki to zakład pracy zamknął Urbańczyk w Zabrzu przyczyniając się
          do wzrostubezrobocia ???? Odpowiedzi jak nie było tak nie ma...
          To żałosne i nieprzyzwoite , dlatego też ZIUTA nie może nie reagować na głupotę
          ludzką. A koalicje ANTY to jak widać Wasze logo ...
          • Gość: Wika Re: Koalicja antyZiutowa IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 00:52
            Pada Browar, Mostostal.
            Oddano za darmo Hutę.
            Z kopalnią Bielszowice też nie najlepiej.
            Linodrut też ma problemy, o małych firmach nie wpominając.
            Jeszcze parę lat temu w sklepie moich rodziów zatrudnialiśmy 5 osób.
            Dzisiaj tylko jedną i to za najniższą możliwą pensję.
            Dwa wielkie hipermarkety zrobiły swoje.
            A trzeci w budowie....
            • Gość: bolo Re: Koalicja antyZiutowa IP: *.bnet.pl / 10.10.23.* 14.09.02, 08:08
              Gość portalu: Wika napisał(a):

> Pada Browar, Mostostal.

No TAAAK - Urbańczyk pił za mało "Górnośląskigo":-( Gdybyś nie zrozumiał ironi
              to zapytam; jakie piwo pijesz?

> Oddano za darmo Hutę.

Huty nikt nie oddał - sama padła!!! Za czasów KOMUNY, czyli przed Urbańczykiem,
              krążyła taka anegdota: Przyjechał Szwed do Zabrza, zwiedził hutę i zapytał -
              dlaczego wy zamiast węgla do żelaza dodaecie złota? (to była aluzja do wysokich
              kosztów produkcji i marnej jakości stali [miękkości]). Czy to wina Urbańczyka?

> Z kopalnią Bielszowice też nie najlepiej.

To prawda, ale to właśnie Urbańczyk doprowadził do połączenia KWK Zabrze z KWK
              Bielszowice (czyli rudzka kopalnia) bo Zabrze nie miało węgla. I w końcu to nie
              Urbańczyk "schował" węgiel w takim miejscu. Wydobywanie węgla z "Bielszowic"
              jest nieopłacalne bo zagrożenie metanowe i tąpnięciowe jest za wysokie, a
              pokłady za głębokie! (ostatni wypadek był na 840m, a mój kolega pracuje na 1km
              pod ziemią)

> Linodrut też ma problemy, o małych firmach nie wpominając.
              > Jeszcze parę lat temu w sklepie moich rodziów zatrudnialiśmy 5 osób.
              > Dzisiaj tylko jedną i to za najniższą możliwą pensję.
              > Dwa wielkie hipermarkety zrobiły swoje.
              > A trzeci w budowie....

O Linodrucie wiem za mało żeby coś pisać, a o Twoim sklepie pisałem w innym
              miejscy...
              Konkludując: czekam - razem z Ziutą - na konkrety!!!

Pyrsk.

P.S. Jak będziesz myślał (?) to pojedź do Gliwic - po co dawać zarobić
              zabrzańskim resteuratorom?
              • Gość: Wika Re: Koalicja antyZiutowa IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 17:00
                Dla ścisłości, jestem rodzaju żeńskiego.

Piwo piję różne. Nie mam specjalnych preferencji.
                Mierzi mnie tylko to, że w mieście gdzie jest browar, w ogródkach piwnych
                króluje Żywiec i Tyskie.
                Dlaczego miasto nie broni naszego browaru ??
                Prawa rynku to jedna sprawa, a preferencje dla lokalnej przedsiębiorczości to
                drugie.
                Taki mały sklep jak nasz, nigdy nie wygra z M1 Makro czy Geantem.
                I tu właśnie jest miejsce dla władz lokalnych. Wyrównać szanse.
                Do ZIUTY.
                A o kompetencjach samorządu sobie doczytaj,
                bo z tego co mówisz wynika, że jedyną kompetencją władz lokalnych jest nie
                robienie niczego.
                • Gość: bolo Re: Koalicja antyZiutowa IP: *.bnet.pl / 10.10.23.* 14.09.02, 19:45

> Dla ścisłości, jestem rodzaju żeńskiego.

Ooo! Pardon.
                  W takim razie w ramach przeprosin zapraszam na piwo...Tyskie bo Górnośląskiego
                  już NIET
                  >
                  > Piwo piję różne. Nie mam specjalnych preferencji.
                  > Mierzi mnie tylko to, że w mieście gdzie jest browar, w ogródkach piwnych
                  > króluje Żywiec i Tyskie.
                  > Dlaczego miasto nie broni naszego browaru ??
                  > Prawa rynku to jedna sprawa, a preferencje dla lokalnej przedsiębiorczości to
                  > drugie.

I tu się mylisz. To smak tego piwa i snobizm piwoszy doprowadził do upadku
                  browaru. A miasto browaru broniło. Kiedyś wszystkie imprezy pod DMiT sygnowane
                  były zabrzańskim browarem. Kiedy Religa rozdawał "serce za serce" na około było
                  pełno reklam i stoisk z piwem. Ogródek piwny koło targu na Boboli miał
                  zezwolenie tylko na BG (może to był ich ogródek(?))

> Taki mały sklep jak nasz, nigdy nie wygra z M1 Makro czy Geantem.
                  > I tu właśnie jest miejsce dla władz lokalnych. Wyrównać szanse.

Tu, natomiast, masz trochę racji o równych szansach, ale - jak już wspominałem -
                  obecność hipermarketów w Zabrzu niewiele zmienia. I tak ludzie jeździliby do
                  innych miast na tanie zakupy, a w Zabrzu nie byłoby nic. GEANT rzeczywiście
                  mógłby być gdzie indziej, ale w miejscu huty był wolny teren i trudno się
                  Francuzom dziwić, że właśnie tutaj chcieli.

Jeszcze raz przepraszam za pomylenie płci Twej. Twoje posty wydawały mi się
                  szowinistyczne - więc męskie, ale może się myliłem;-(
            • Gość: ZIUTA BZDETY IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 09:52

> Pada Browar, Mostostal.
              > Oddano za darmo Hutę.
              > Z kopalnią Bielszowice też nie najlepiej.
              > Linodrut też ma problemy, o małych firmach nie wpominając.
              > Jeszcze parę lat temu w sklepie moich rodziów zatrudnialiśmy 5 osób.
              > Dzisiaj tylko jedną i to za najniższą możliwą pensję.
              > Dwa wielkie hipermarkety zrobiły swoje.
              > A trzeci w budowie....

KURDE BELE - A JAK JEST UDZIAL URBAQNCZYKA W LIKWIDACJI TYCH MIEJSC PRACY ???
              BROWAR , MOSTOSTAL, KOPALNIA BIELSZOWICE , LINODRUT , - PRZECIEZ PREZYDENT
              MIASTA NIE JEST ORGANEM KTORY MA PRAWO DO OGRANICZANIA BADZ LIKWIDACJI TYCH
              MIEJSC PRACY !!!! LUDZIE - WY SIE NA NICZYM NIE ZNACIE A GLUPOTY PISZECIE .
              NIE DZIWIE SIE JUZ TEJ BEZSENSOWNEJ KRYTYCE - PO PROSTU LUDZIE MYLA POJECIA,
              NIE ZNAJA KOMPETENCJI SAMORZADU LOKALNEGO , SA MANIPULOWANI KLAMSTWEM I
              OBLUDA.. EJ , ODPISYWAC SIE JUZ NIE CHCE TAKIM LUDZIOM .
              • Gość: mario2 Re: BZDETY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 11:11
                Obludna to jestes Ty. Do statutowych zadan samorzadu nalzy wlasnie dbalosc o
                stwarzanie mozliwosci dla budowy nowych miejsc pracy. Tak samo jak dbalosc o
                rozwoj infrastruktury. Do naczelnych zadan nalezy takze dbalosc o mieszkancow
                gminy! Coz zrobila przez 12 lat ekipa Urbanczyka? NIC Zbudowala hipermarkety-
                odbierajac drobnym kupcom mozliwosc pracy! Pobudowala mase stacji benzynowych,
                czy moze umozliwila ich budowe. Sprowadzila do centrum hipermarket, co uwlacza
                jakimkolwiek standardom europejskim! Ile zostalo sprowadzonego do Zabrza przez
                12 lat obcego kapitalu, po to by tworzyc nowe miejsca pracy? To nierobow od U.
                nie obchodzi! Teraz sie chwala wprowadzeniem specjalnej strefy ekonomicznej.
                Pomysl doskonaly, ale o 12 lat spozniony. W Unii Europejskiej takie strefy NIE
                MAJA prawa bytu! Wiec dzialanie sobie a muzom, po to, by takim jak ty zamacic w
                glowie, a wyborcom pokazac, ze COS sie robi! A gowno! 30% bezrobocie jest
                najlepsza wizytowka tej kliki zwanej towarzystwem wzajemnej adoracji! fachowcy
                od siedmiu bolesci zagryzaja miasto, a idioci twego pokroju im przyklaskuja,
                tworzac klake zywcem wyjeta z epoki Gierka! Tylko ludzie, ktorym wisi, jaki
                ksztalt i perspektywy bedzie mialo nasze miasto tak bezkrytycznie optuja za
                starymi, skostnialymi i zatechlymi juz strukturami. To towarzystwo powinno sie
                rozpierdolic na 4 strony swiata, bez prawa powrotu. Zastapic ich nalezy ludzmi
                nowymi, mlodymi, nie zwiazanymi z koteriami politycznymi! Jak dlugo opcje
                polityczne beda wysuwaly kandydatow, tak dlugo beda rzadzic kilki popierane
                taka wlasnie klaka, jaka ty prezentujesz!
                • Gość: ZIUTA Re: BZDETY IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 11:48
                  Bzdety , bzdety , bzdety... PYTAM PO RAZ KOLEJNY . Ile to Urbańczyk zlikwidował
                  zakładów pracy w Zabrzu ??? A co do stref ekonomicznych w UNII to nie masz
                  racji MARIO... Poczytaj prawo europejskie , to pogadamy ... Nie macie
                  argumentów przeciwko obecnemu prezydentowi a to co wypisujecie to bzdety,
                  bzdety i pomówienia . Ludzie , nie dajcie się ogłupić tym ideologom - głosujemy
                  za najlepszym kandydatem na Prezydenta - na Romana Urbańczyka .
                  • kasiora Oh ZIUTA..... 14.09.02, 12:31
                  • Gość: mario2 PROSTAZIUTKA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 13:34
                    A ja PO RAZ KOLEJNY pytam ile zakladow pracy powstalo w Zabrzu za kadencji
                    Urbanczyka! ?

Co do prawa europejskiego w zamknietym juz rozdziale negocjacji strona polska
                    zgodzila sie na likwidacje specjalnych stref ekonomicznych!

Jestes niereformowalna w swej glupocie i zacietrzewieniu. Sugestie, iz
                    czerpiesz korzysci z wlazenia U. do dupska moga miec pokrycie w rzeczywistosci.
                    Alternatywa bylaby diagnoza o twym kompletnym zdebileniu. Sam nie wiem co jest
                    prawda!
                • Gość: Przypadkowy za stu Re: BZDETY IP: *.pik / *.sobieskiego.trzepak.pl 14.09.02, 15:36
                  Gość portalu: mario2 napisał(a):

> Obludna to jestes Ty. Do statutowych zadan samorzadu nalzy wlasnie dbalosc o
                  > stwarzanie mozliwosci dla budowy nowych miejsc pracy. Tak samo jak dbalosc o
                  > rozwoj infrastruktury. Do naczelnych zadan nalezy takze dbalosc o mieszkancow
                  > gminy! Coz zrobila przez 12 lat ekipa Urbanczyka? NIC Zbudowala hipermarkety-
                  > odbierajac drobnym kupcom mozliwosc pracy! Pobudowala mase stacji
                  benzynowych,
                  > czy moze umozliwila ich budowe. Sprowadzila do centrum hipermarket, co
                  uwlacza
                  > jakimkolwiek standardom europejskim! Ile zostalo sprowadzonego do Zabrza
                  przez
                  > 12 lat obcego kapitalu, po to by tworzyc nowe miejsca pracy? To nierobow od
                  U.
                  > nie obchodzi! Teraz sie chwala wprowadzeniem specjalnej strefy ekonomicznej.
                  > Pomysl doskonaly, ale o 12 lat spozniony. W Unii Europejskiej takie strefy
                  NIE
                  > MAJA prawa bytu! Wiec dzialanie sobie a muzom, po to, by takim jak ty zamacic
                  w
                  >
                  > glowie, a wyborcom pokazac, ze COS sie robi! A gowno! 30% bezrobocie jest
                  > najlepsza wizytowka tej kliki zwanej towarzystwem wzajemnej adoracji!
                  fachowcy
                  > od siedmiu bolesci zagryzaja miasto, a idioci twego pokroju im przyklaskuja,
                  > tworzac klake zywcem wyjeta z epoki Gierka! Tylko ludzie, ktorym wisi, jaki
                  > ksztalt i perspektywy bedzie mialo nasze miasto tak bezkrytycznie optuja za
                  > starymi, skostnialymi i zatechlymi juz strukturami. To towarzystwo powinno
                  sie
                  > rozpierdolic na 4 strony swiata, bez prawa powrotu. Zastapic ich nalezy
                  ludzmi
                  > nowymi, mlodymi, nie zwiazanymi z koteriami politycznymi! Jak dlugo opcje
                  > polityczne beda wysuwaly kandydatow, tak dlugo beda rzadzic kilki popierane
                  > taka wlasnie klaka, jaka ty prezentujesz!

no prosze jest tu w prawdzie pare błędów ale całkiem dobry tekścik
          • Gość: arek Re: Koalicja antyZiutowa IP: 212.244.78.* 14.09.02, 19:20
            A co Pani Ziuto powie na przekazanie szkoly nr 45 w Zabrzu z basenem Salezjanom
            za darmo? Przekręt i przewał!!!
            • Gość: bolo Re: Koalicja antyZiutowa IP: *.bnet.pl / 10.10.23.* 14.09.02, 19:58
              Gość portalu: arek napisał(a):

> A co Pani Ziuto powie na przekazanie szkoly nr 45 w Zabrzu z basenem
              Salezjanom
              >
              > za darmo? Przekręt i przewał!!!

No właśnie!!! Trzeba było pozwoleć, aby z braku pieniędzy ta szkoła zmarniała,
              a w basenie pływały żaby:-)Po co dawać Salezjanom? Ja wziąłbym basen - lubię
              pływać, a co mnie cudze dzieci obchodzą?
              • inka.k Re: Koalicja antyZiutowa 14.09.02, 22:51
                Och Ziuta, dziś życie me przegrane jest
                Przegrane jest przez jedną noc
                Och Ziuta, naprawdę nie wiem jak się pozbyć
                Jak się pozbyć ciebie stąd

Urodę świnki Piggy masz
                Wagą przewyższasz nawet ją
                We śnie mnie straszy twoja twarz
                A wszystko to przez jedną noc

Och Ziuta ja wiem, że nie ma brzydkich kobiet
                Tylko czasem wina brak
                Lecz Ziuta, gdy wytrzeźwieje człowiek
                Wtedy inny gust ma, inny smak

Pokazać się gdzieś z tobą wstyd
                Dwie klasy podstawówki masz
                Swym krzykiem nerwy psujesz mi
                A wszystko to przez jedną noc

Och Ziuta, pijany byłem gdy przed ołtarz
                Zaciągnęłaś mnie
                Och Ziuta, dlaczego, dlaczego się zgodziłem
                Tak żałuję, tak żałuję dziś

Za byle co ty bijesz mnie
                Pieniędzy żadnych nie chcesz dać
                Szepczesz koteczku kochaj mnie
                a wszystko to przez jedną noc

Och Ziuta, dlaczego mą dziewczyną
                Pierwszą, stałaś się tej nocy złej
                Och Ziuta, kobiet dotąd nie znałem
                Nie wiedziałem, jak to robi się

Hrabiowski przecież tytuł mam
                A ty gosposią byłaś mi
                Podniosłaś swój społeczny stan
                A wszystko to przez jedną noc...z.....;-)))
                • kasiora Re: I.DUDEK DLA.... 15.09.02, 16:05
                  czy to jest dedykacja dla naszej ZIUTY?
                  • student83 selezianie-teoria spisku??? 15.09.02, 17:02
                    Może po nitce do kłębka z jakiego ugrupowania jest nasz prezydent?
                    Rodzi...chrze.... ,a selezjanie to nic innego jak ?....
                    czyzby nasz prezydent miał dobre serce czy uczniowie szkoły selezianskiej mają
                    wpływowych rodziców ? a moze tylko selezianie pozwolili sie po godzinach za
                    darmo popluskac całemu UM?
                    -naprawde zagatkowa sprawa!!!!
                    • Gość: wiewiork Re: selezianie-teoria spisku??? IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 24.09.02, 13:39
                      czy ta nagroda jest nadal aktualna?
    • Gość: mike Re: Koalicja antyZiutowa IP: 195.35.80.* 24.09.02, 13:58
      Ziutka piszesz dużo o tym, że roman u. nie ma wpływu na działanośc np. huty. A
      czy możesz mi odpowiedzieć na pytanie jakim prawem zgodził się na
      rozliczenianie zaległych podatków huty w zamian za przejęcie nic nie wartych
      nieruchomosci ???
      Jak niestety wiem co ZMOTYWOWAŁO go do wydania takich decyzji / zgód.
      A szkoła dla salezjanów ??? nie mam pytań ...
      Widać, że siedzisz w gliwicach i nie wiesz wszystkiego co się tutaj dzieje.
    • Gość: Zabrzanin Re: Koalicja antyZiutowa IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 15:49
      Nie jestem zwolennikiem radykalnych metod, ale to co wypisuje Ziuta to już...
      szkoda słów.. Hmmm ciekawe jakie pigułki dostaje od Pana U.? Wytłumaczenie mogę
      mieć tylko jedno... być może Ziuta jest sekretarką Pana U. a on siedzi nad nią
      i każe jej to pisać... Gdybym miał na kogoś głosować to zapewne nie na kogoś,
      kto na 80% miejskich imprez z powodu nadużycia alkoholu ledwo stoi na nogach...
      gratuluje jednak przyśpieszeniem prac budowlanych w centrum miasta...
      oczywiście "bezcelowo" przed wyborami... już mam dość tej obłudy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka