Gość: kuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 07:12 mimo protestów mieszkańców okolic placu Wolności wczoraj zaczęto budowę igloo. Cywilizacja puka do Zabrza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mentalny Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:16 Dla ochłody :) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:12 Gość portalu: kuba napisał(a): > mimo protestów mieszkańców okolic placu Wolności wczoraj zaczęto budowę > igloo. Cywilizacja puka do Zabrza? pozazdrościliśmy Gliwicom ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:33 szkoda że nie zabrali tego z Gliwic - mniej roboty i tu bardziej pasuje niż na tamtejszym rynku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:39 aka-jo napisał: > Co to za igloo?? > ;)) ..to takie cudo, co w Gliwicach budzi kontrowersje...a my to chcemy ;)) ale piwka mozna sie tam napic:) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:43 aka-jo napisał: > Macie jakies zdjecie? > niestety, nie macie ;))....ale jak bedziesz w Polsce, to sam sprawdzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:44 bylem ostatnio ale Gliwic nie odwiedzilem niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:47 aka-jo napisał: > bylem ostatnio ale Gliwic nie odwiedzilem niestety:( > no jak mogłeś ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: igloo stanie na kopycie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.08.06, 14:49 Hehe Nie mam do kogo jezdzic do Gliwic:( Moze nastepnym razem zaprosisz mnie na zjazd forumowiczow z Gliwic w igloo;) To poznam pare osob.. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:53 Gość portalu: Jo napisał(a): > Hehe > Nie mam do kogo jezdzic do Gliwic:( > Moze nastepnym razem zaprosisz mnie na zjazd forumowiczow z Gliwic w igloo;) > To poznam pare osob.. do Gliwic jeżdżę dla równowagi psychicznej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: igloo stanie na kopycie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.08.06, 14:56 Ja po to przyjezdzam do Zabrza.... Bo gdzie mieszkam tez brak;) W Zabrzu wszystko tak powoli plynie... Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: igloo stanie na kopycie /zdjęcie/ 16.08.06, 11:38 aka-jo napisał: > Macie jakies zdjecie? > z gliwickiej Galerii: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=728&w=32203720&a=38546130 Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: igloo stanie na kopycie 12.08.06, 20:24 takiego dziadostwa jak dzis to moje oczy dawno nie widzialy, nie wystarczy nam ten wstretny hajneken? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:21 zrób lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 14:54 Jezeli policzyc wszystkie pieniadze wydane na upiekszanie miasta w postaci chinskich czy japonskich glazow pod mc donaldem, ogrodzonych iglaczykow i tym podobnych rzeczy to mysle ze zebrala by sie calkiem niezla sumka za ktora moznaby wybudowac cos ciekawego dla dzieci i mlodziezy w naszymi miescie. Zamiast kolejnego badziewu typu iglo mozeby tak zbudowac jakies boisko na osiedlu czy zorganizowac cos dla dzieciakow (swietlica, warsztaty)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 16:15 a co ma przysłowiowy piernik do wiatraka? igloo to inicjatywa prywatna, a nie miejska. ktoś coś postanowił zbudować fizycznie, a nie tylko słowami: zróbcie dzieciom jakiś placyk zabaw, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 17:22 miasto zamiast wydawac szereg pozwolen na budowe tego, mogloby sie skupic na czyms innym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:48 widać, że nie rozumiesz sprawy, ale ponarzekać możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:27 Dziadostwem kochany to jest 80% mieszkańców Zabrza. Spójrz na siebie, swoją rodzinę, sąsiadów. Wieśniacy. Z tych 80% jakieś 50% to przyjezdni z wioch z całej Polski. A reszta to Ci którzy mieli szanse wyrosnąć na kogoś, ale przez towarzystwo "nowych" stali się tacy sami. Nie ma co ukrywać. Jesteś plebsem. I dla Ciebie wszystko czego nie rozumiesz, czego jeszcze nigdy nie widziałes, coś co nie wiesz z czym i jak sie je - zawsze będzie dziadstwem. Tacy ludzie fizycznie psują krajobraz miasta. Powinno się im zrobić paczki z jedzeniem TIP, ubrać w ich "modne" ciuchy i wysłać nie wschód. Tam niech się mądrzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 12:49 a ty elu kim jesteś że czujesz się lepsza od innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: igloo stanie na kopycie IP: *.debacom.pl 13.08.06, 13:30 Elu-skąd w Tobie tyle pogardy dla ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 14:49 Ela jest bardzo swiatowa kobieta, ktora mysli ze wystarczy ze postawia reklame Heinekena to juz w Zabrzu mamy druga Hameryke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:55 no i kolejny sie znalazl... naprawde uwazasz, ze ameryka to cos wspanialego? rozumiem, ze Ci sie marzy USA ale dla mnie to jest jeden wielki shit. a jesli chodzi o reklame heinekena... gdzies mam czy tam bedzie wisiec reklama heinekena, pilsnera, zywca czy piwosza... mi chodzi o sam lokal, o wnetrze. Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 14:58 no to widzisz mowimy o dwoch roznych sprawach bo ja mam na mysli reklamy szpecace centrum miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:08 ale moja pierwsza wypowiedz dotyczyla sie "dziadtostwa, wstretnego hajnekena". a nie reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanureku Re: igloo stanie na kopycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:51 z tego co wiem pub nie nazywa sie Heineken... Odpowiedz Link Zgłoś
aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 19:13 Macie jakies zdjecie tego igloo? To moze zalozycie jakies stowarzyszenie? Dla rozwoju sportu w miescie? Ela wydaje sie dobra osoba do wyklocania funduszy od naszej kochanej wladzy... A Hanureku ma jakies pomysly zeby te pieniadze wydac;) No i tyle zamiast klotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 23:47 no oczywiscie, ze sie tak nie nazywa ale Ty go tak nazwales w poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palik Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 09:11 Widzialam to igloo, jakos mam wrazenie że teraz ten Plac Wolnosci jest "zagracony", brakuje mi wolnej przestrzeni. W końcu to jest placyk a nie rynek. Ale coz trzeba bedzie sie przyzwyczajać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Walker Re: igloo stanie na kopycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:37 tez jestem mieszkancem placu wolnosci i nigdy nie protestowalem przeciwko takim inicjatywom,a wrecz je w pelni serca popieram - w koncu cos sie zacznie dziac w tym martwym miescie,a i na browarka bede miec blisko.Skoro zamkneli marzenie i przerobili wszystko na nie wiadomo co (boje sie zeby nie powstal tam rossman),skoro w obrebie placu wolnosci naliczylem 8bankow i 3 apteki to dlaczego nie moze wreszcie cos powstac pod rozrywke? Na moj gust troszke za male jest to igloo i powinno zajac cala powierzchnie kopyta, no bo i tak co to za przyjemnosc siedziec i byc zaslonietym przez "sciany" knajpy - juz mogli poswiecic calosc.Pozdrawiam i do zobaczenia na browarze w nowym zabrzanskim przybytku. Odpowiedz Link Zgłoś
aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 15.08.06, 12:01 jak ktos zrobi zdjecie to prosze dodac do galerii Odpowiedz Link Zgłoś
aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 16.09.06, 20:10 dzieki za zdjecie;) Prosze o komentarze.... Niezbyt mi sie to podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: igloo stanie na kopycie IP: *.zabrze.net.pl 17.09.06, 19:05 wydaje mi się,że jest mniejsze niż to w Gliwicach, ale fajnie ,że cos nowego powstaje, jest tez tyle miejsca na Placu Teatralnym-szkoda,że tam nic nie wymyslą... Odpowiedz Link Zgłoś