Dodaj do ulubionych

igloo stanie na kopycie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 07:12
mimo protestów mieszkańców okolic placu Wolności wczoraj zaczęto budowę
igloo. Cywilizacja puka do Zabrza?
Obserwuj wątek
    • aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 11:58
      igloo w srodku lata?
      • Gość: mentalny Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:16
        Dla ochłody :)
    • myha1 Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:12
      Gość portalu: kuba napisał(a):

> mimo protestów mieszkańców okolic placu Wolności wczoraj zaczęto budowę
      > igloo. Cywilizacja puka do Zabrza?

pozazdrościliśmy Gliwicom ?
      :)
      • meg_s Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:33
        szkoda że nie zabrali tego z Gliwic - mniej roboty i tu bardziej pasuje niż na
        tamtejszym rynku ;)
        • aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:37
          Co to za igloo??
          • myha1 Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:39
            aka-jo napisał:

> Co to za igloo??
            >

;))
            ..to takie cudo, co w Gliwicach budzi kontrowersje...a my to chcemy ;))
            ale piwka mozna sie tam napic:)
            • aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:40
              Macie jakies zdjecie?
              • myha1 Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:43
                aka-jo napisał:

> Macie jakies zdjecie?
                >

niestety, nie macie ;))....ale jak bedziesz w Polsce, to sam sprawdzisz :)
                • aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:44
                  bylem ostatnio ale Gliwic nie odwiedzilem niestety:(
                  • myha1 Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:47
                    aka-jo napisał:

> bylem ostatnio ale Gliwic nie odwiedzilem niestety:(
                    >

no jak mogłeś ?
                    :))
                    • Gość: Jo Re: igloo stanie na kopycie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.08.06, 14:49
                      Hehe
                      Nie mam do kogo jezdzic do Gliwic:(
                      Moze nastepnym razem zaprosisz mnie na zjazd forumowiczow z Gliwic w igloo;)
                      To poznam pare osob..
                      • myha1 Re: igloo stanie na kopycie 11.08.06, 14:53
                        Gość portalu: Jo napisał(a):

> Hehe
                        > Nie mam do kogo jezdzic do Gliwic:(
                        > Moze nastepnym razem zaprosisz mnie na zjazd forumowiczow z Gliwic w igloo;)
                        > To poznam pare osob..

do Gliwic jeżdżę dla równowagi psychicznej;)
                        • Gość: Jo Re: igloo stanie na kopycie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.08.06, 14:56
                          Ja po to przyjezdzam do Zabrza....
                          Bo gdzie mieszkam tez brak;)
                          W Zabrzu wszystko tak powoli plynie...
              • sss9 Re: igloo stanie na kopycie /zdjęcie/ 16.08.06, 11:38
                aka-jo napisał:

> Macie jakies zdjecie?
                >
                z gliwickiej Galerii:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=728&w=32203720&a=38546130
    • hanureku Re: igloo stanie na kopycie 12.08.06, 20:24
      takiego dziadostwa jak dzis to moje oczy dawno nie widzialy, nie wystarczy nam
      ten wstretny hajneken?
      • aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 12.08.06, 20:41
        Komercja...
      • Gość: sam Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:21
        zrób lepiej
        • hanureku Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 14:54
          Jezeli policzyc wszystkie pieniadze wydane na upiekszanie miasta w postaci
          chinskich czy japonskich glazow pod mc donaldem, ogrodzonych iglaczykow i tym
          podobnych rzeczy to mysle ze zebrala by sie calkiem niezla sumka za ktora
          moznaby wybudowac cos ciekawego dla dzieci i mlodziezy w naszymi miescie.

Zamiast kolejnego badziewu typu iglo mozeby tak zbudowac jakies boisko na
          osiedlu czy zorganizowac cos dla dzieciakow (swietlica, warsztaty)?
          • Gość: sam Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 16:15
            a co ma przysłowiowy piernik do wiatraka? igloo to inicjatywa prywatna, a nie
            miejska. ktoś coś postanowił zbudować fizycznie, a nie tylko słowami: zróbcie
            dzieciom jakiś placyk zabaw, itp.
            • hanureku Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 17:22
              miasto zamiast wydawac szereg pozwolen na budowe tego, mogloby sie skupic na
              czyms innym...
              • Gość: sam Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:48
                widać, że nie rozumiesz sprawy, ale ponarzekać możesz.
      • Gość: ela Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:27
        Dziadostwem kochany to jest 80% mieszkańców Zabrza. Spójrz na siebie, swoją
        rodzinę, sąsiadów. Wieśniacy. Z tych 80% jakieś 50% to przyjezdni z wioch z
        całej Polski. A reszta to Ci którzy mieli szanse wyrosnąć na kogoś, ale przez
        towarzystwo "nowych" stali się tacy sami.
        Nie ma co ukrywać. Jesteś plebsem. I dla Ciebie wszystko czego nie rozumiesz,
        czego jeszcze nigdy nie widziałes, coś co nie wiesz z czym i jak sie je - zawsze
        będzie dziadstwem. Tacy ludzie fizycznie psują krajobraz miasta. Powinno się im
        zrobić paczki z jedzeniem TIP, ubrać w ich "modne" ciuchy i wysłać nie wschód.
        Tam niech się mądrzą :)
        • meg_s Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 12:49
          a ty elu kim jesteś że czujesz się lepsza od innych ?
          • Gość: Marian Re: igloo stanie na kopycie IP: *.debacom.pl 13.08.06, 13:30
            Elu-skąd w Tobie tyle pogardy dla ludzi?
        • hanureku Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 14:49
          Ela jest bardzo swiatowa kobieta, ktora mysli ze wystarczy ze postawia reklame
          Heinekena to juz w Zabrzu mamy druga Hameryke.
          • Gość: ela Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:55
            no i kolejny sie znalazl... naprawde uwazasz, ze ameryka to cos wspanialego?
            rozumiem, ze Ci sie marzy USA ale dla mnie to jest jeden wielki shit.
            a jesli chodzi o reklame heinekena... gdzies mam czy tam bedzie wisiec reklama
            heinekena, pilsnera, zywca czy piwosza... mi chodzi o sam lokal, o wnetrze.
            • hanureku Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 14:58
              no to widzisz mowimy o dwoch roznych sprawach bo ja mam na mysli reklamy
              szpecace centrum miasta!
              • Gość: ela Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:08
                ale moja pierwsza wypowiedz dotyczyla sie "dziadtostwa, wstretnego hajnekena". a
                nie reklamy
                • Gość: hanureku Re: igloo stanie na kopycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:51
                  z tego co wiem pub nie nazywa sie Heineken...
                  • aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 13.08.06, 19:13
                    Macie jakies zdjecie tego igloo?
                    To moze zalozycie jakies stowarzyszenie?
                    Dla rozwoju sportu w miescie?
                    Ela wydaje sie dobra osoba do wyklocania funduszy od naszej kochanej wladzy...
                    A Hanureku ma jakies pomysly zeby te pieniadze wydac;)
                    No i tyle zamiast klotni.
                  • Gość: ela Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 23:47
                    no oczywiscie, ze sie tak nie nazywa ale Ty go tak nazwales w poscie.
    • Gość: palik Re: igloo stanie na kopycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 09:11
      Widzialam to igloo, jakos mam wrazenie że teraz ten Plac Wolnosci jest
      "zagracony", brakuje mi wolnej przestrzeni. W końcu to jest placyk a nie rynek.
      Ale coz trzeba bedzie sie przyzwyczajać.
    • Gość: Johnny Walker Re: igloo stanie na kopycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:37
      tez jestem mieszkancem placu wolnosci i nigdy nie protestowalem przeciwko takim
      inicjatywom,a wrecz je w pelni serca popieram - w koncu cos sie zacznie dziac w
      tym martwym miescie,a i na browarka bede miec blisko.Skoro zamkneli marzenie i
      przerobili wszystko na nie wiadomo co (boje sie zeby nie powstal tam
      rossman),skoro w obrebie placu wolnosci naliczylem 8bankow i 3 apteki to
      dlaczego nie moze wreszcie cos powstac pod rozrywke? Na moj gust troszke za male
      jest to igloo i powinno zajac cala powierzchnie kopyta, no bo i tak co to za
      przyjemnosc siedziec i byc zaslonietym przez "sciany" knajpy - juz mogli
      poswiecic calosc.Pozdrawiam i do zobaczenia na browarze w nowym zabrzanskim
      przybytku.
      • aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 15.08.06, 12:01
        jak ktos zrobi zdjecie to prosze dodac do galerii
        • aka-jo Re: igloo stanie na kopycie 16.09.06, 20:10
          dzieki za zdjecie;)
          Prosze o komentarze....
          Niezbyt mi sie to podoba.
      • Gość: ... Re: igloo stanie na kopycie IP: *.zabrze.net.pl 17.09.06, 19:05
        wydaje mi się,że jest mniejsze niż to w Gliwicach, ale fajnie ,że cos nowego powstaje, jest tez tyle miejsca na Placu Teatralnym-szkoda,że tam nic nie wymyslą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka