Dodaj do ulubionych

Manipulacja Jerzego Werety

03.11.06, 22:24
Szanowni Państwo,

Dziś na początku debaty prezydenckiej odbywającej się w kinie „Roma” kandydat
na prezydenta Zabrza pan Jerzy Wereta dopuścił się manipulacji, która - w
mojej ocenie - miała na celu wprowadzenie w błąd zgromadzonych na sali oraz
widzów zabrzańskiej GTV.

Żeby przypodobać się publiczności (tak ja to odbieram), zarzucił, że
organizatorzy debaty nie zgodzili się na zadawanie pytań z sali, przez co rola
zgromadzonych ograniczyła się jedynie do oglądania.

Pan Jerzy Wereta okłamał Państwa, gdyż zgodził się on na każdy tryb
prowadzenia debaty, przysyłając wczoraj do siedziby ZISu faks, w którym to
zapewnił, że jako dobrze przygotowany kandydat nie boi się żadnej formy debaty
i ZGADZA SIĘ na wszystko.

Powyższe pismo zostało odczytane przez red. Mariana Gerliha wczoraj o godz.
16.00 w siedzibie ZISu, gdzie odbyło się spotkanie, na które byli zaproszeni
przedstawiciele wszystkich komitetów wyborczych. Reprezentowani byli:

1. Mieczysław Cupiał
2. Małgorzata Mańka-Szulik
3. Rafał Marek
4. Eugeniusz Postolski
5. Tadeusz Wita
6. Mariusz Wójtowicz

Zabrakło przedstawiciela KW Rodziny Zabrzańskie (kandydat Aleksander Nawrat),
natomiast Jerzy Wereta przysłał wspomniane wyżej pismo.

Zebrani wspólnie opracowali regulamin debaty rozważając wszystkie „za” i
„przeciw” i w drodze kompromisu przyjęto rozwiązania, które dziś zostały
wcielone w życie.

Nie oceniam formuły debaty, być może nie spełniła oczekiwań mieszkańców,
natomiast z całą mocą chcę zaprotestować tanim, populistycznym chwytom pana
Jerzego Werety. Z ubolewaniem stwierdzam, że deklaracje Pana Werety są –
delikatnie mówiąc – mało wiarygodne. Gdyby chciał rzeczywiście forsować swoją
wizję debaty, dlaczego nie było jego przedstawiciela, gdy ustalano jej zasady?

Pozdrawiam,

Borys Budka
usmiech@pro.onet.pl
www.borysbudka.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: kontur Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.stk.vectranet.pl 03.11.06, 22:41
      czy to auto reklama, bo Pana wywodu Panie Budka nie rozumiem.J.Wereta przysyła
      pismo, że chce w debacie brac udział realnie i bez ograniczeń a "ktoś" inny
      ustala zasady nie biorąc pod uwagę jego sugestii a potem zmusza się J.Wereta
      aby się do nich zastosował.To co miał wstac i powiedziec, ze on się wyłamuje z
      ustaleń pozostałych kandydatów na Prezydenta m.Zabrze i prosi obecnych na sali
      o zadawanie mu pytań? Trzymają się Pana żarty!!!!!!!!J.Werety występ był
      najlepszy,pokazał klasę i inni powinni brac z niego przykład.
      • Gość: ja Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 23:03
        To logiczne Werety nie było bo nie miał nic przeciwko zadawaniu pytań, chciał
        aby zadawano mu pytania, napisał pismo i to wszystko miał prawo skomentować i
        poinformować podczas debaty to w taki sposób, skoro inni musieli nad tym
        debatować to ich starata, na plus dla Werety. Pozostali bali się pytań to
        proste, nauczyli się swoich ról i nic poza tym.
    • Gość: ateista Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.eranet.pl 03.11.06, 23:01
      Panie Borysie Budka,

pieprzysz Pan jak Mały Kazio, a w szerzeniu demagogii przerasta Pan szefa
      partii co to w herbie ma samąbronę. Atmosfera domu rodzinnego się Panu udziela?
      Jeśli ktoś zgadza się na każdą formułę, to nie znaczy, że ją akceptuje. Cały
      Pana wywód świadczy o jednym- bojaźni kandydatów przed konfrontacją z
      elektoratem i totalnym jego lekceważeniu już przed wyborami. I to wytknął
      bojaźliwym bubkom Pan Wereta.
      Nie wprowadzaj Pan dodatkowych złych emocji na forum. Zresztą gdyby wypowiedź
      Pana Werety była odebrana jako manipulacja, każdy z kontrkandydatów na stolec
      Prezydenta, mógł się do niej w czasie debaty ustosunkować. A więc co? Zabrakło
      języka w gębie? Czy może to tylko Pan usiłuje rozdmuchać pseudoaferę chcąc
      odwrócić uwagę od nieudolności i niekompetencji np. Pana Wójtowicza?

Pozostaję bez wyrazów, bo na Pana szkoda każdego następnego słowa
      • Gość: Anioł 2 Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 23:07
        Znów tchórzysz, żeby się podpisać?
        • Gość: ateista Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.eranet.pl 03.11.06, 23:13
          Podpisałem się, nie widzisz?
          A może Anioł to Twoje nazwisko? Nawet pasowałbyś na Alternatywy4 :)
          • Gość: Anioł 2 Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 23:20
            Nie, nie podpisałeś się...
            Fajnie Cię pointują, no nie?
            Vide piętro niżej ;)
            No i niedługo zlecenie się skończy...
            Jaka szkoda :(((
            • Gość: ateista Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.eranet.pl 03.11.06, 23:40
              Podpisałem się na takiej samej zasadzie jak Ty :) A co do tego co tam na dole
              jest napisane, to się już ustosunkowałem. Szkoda tylko, że Pan Borys nie
              odniósł się do tego, że sam usiłuje manipulować...
      • borysbudka Re: Manipulacja Jerzego Werety 03.11.06, 23:16
        Szkoda słów, argument rodzinny nietrafiony,
        ale widać, że pana tylko na to stać,
        no i tchórzostwo, ale w tym jak zawsze
        jest pan mocny,
        może się Pan podpisze, wtedy forumowicze
        nie będą Pana brali za jakiegoś mecenasika
        (bo tę ksywę też pan już posiadł)

Myślę, że już wkrótce okaże się,
        kto z nas ma rację, czy pieniądze jednego
        z kandydatów wystarczą, by wygrać,
        czy - w co wierzę - wyborcy dokonają dobrego
        wyboru, a szansę Zabrza ocenią właściwie...

W przeciwieństwie do pana pozdrawiam,
        bo szacunek staram się mieć do forumowiczów,
        nawet takich tchórzliwych jak pan...
        • Gość: ateista Psudo-Manipulacja Jerzego Werety IP: *.eranet.pl 03.11.06, 23:38
          czyżby już wywalono kogoś Panu bliskiego z okolic samejbrony? Wobec tego
          przepraszam. Nic mi o tym fakcie nie wiadomo.
          Tchórzostwo Panie Budka, to byłoby, gdyby mi Pan miast czczej i pustej z Pana
          strony retoryki zaproponował szpadę, szabę i pistolety i w swoim zastępstwie
          przysłał Peleca. Na przykład :)
          Jak już kiedyś wspominałem, nie jestem osobą publiczną, więc nie czuję się w
          obowiązku podawać swoje personalia. Ciekawe, że nie życzy Pan sobie tego od
          innych forumowiczów? Tak to jest, że jeśli nie znajduję się argumentów ad
          meritum, stosuje się te ad personam.
          Co do ksywy, to bardzo mi się ona podoba. Sam Pan wymyślił? :) Czy po
          kompleksie małego siusiaka, jest to kolejny kompleks jaki chce pan wyleczyć?
          Czy ręce są właściwe, te o których pan myśli, to nie wiem. Na ten temat
          musiałyby wypowiedzieć się kobiety :)
          • borysbudka Re: Psudo-Manipulacja Jerzego Werety 03.11.06, 23:49
            Gość portalu: ateista napisał(a):

> czyżby już wywalono kogoś Panu bliskiego z okolic samejbrony? Wobec tego
            > przepraszam. Nic mi o tym fakcie nie wiadomo.

Widzę, że dużo się Pan mną interesuje. Ale może warto zająć się bardziej
            przyjemnymi rzeczami ;)

> Tchórzostwo Panie Budka, to byłoby, gdyby mi Pan miast czczej i pustej z Pana
            > strony retoryki zaproponował szpadę, szabę i pistolety i w swoim zastępstwie
            > przysłał Peleca. Na przykład :)

Boję się, że gdybym przysłał Sławka Pelca, zbyt dużo by to Pana kosztowało :)
            Zapewniam, że nie wysługuję się przyjaciółmi, a sprawy honorowe załatwiam sam.
            Tylko, że o honor można walczyć z osobą, która sama honor posiada...A w Pana
            przypadku - jak widać poniżej - honor, rzecz nieznana :(

> Jak już kiedyś wspominałem, nie jestem osobą publiczną, więc nie czuję się w
            > obowiązku podawać swoje personalia. Ciekawe, że nie życzy Pan sobie tego od
            > innych forumowiczów? Tak to jest, że jeśli nie znajduję się argumentów ad
            > meritum, stosuje się te ad personam.

Zgadzam się, nie znajduje Pan żadnych merytorycznych argumentów, co zresztą sam
            Pan przyznaje powyżej, tylko chyba to "się" przez przypadek :)

> Co do ksywy, to bardzo mi się ona podoba. Sam Pan wymyślił? :)

Widzę schizofrenię, teraz zaczyna Pan sam sobie komplementować? Fajna ksywa
            ateista, też mi się podoba. Choć wolałem, gdy Pana na tym forum mecensem zwano
            ;) A raczej - mecenasikiem ;) Jakoś bardziej pasowało :)))

> Czy po kompleksie małego siusiaka, jest to kolejny kompleks jaki chce pan
            wyleczyć?

Spokojna głowa, jeśli mam kompleks to taki, że za bardzo współczuję osobom takim
            jak Pan...Że jedyna forma samorealizacji, to opluwanie na forum...Anonimowe, ale
            to cecha tchórzy...

> Czy ręce są właściwe, te o których pan myśli, to nie wiem. Na ten temat
            > musiałyby wypowiedzieć się kobiety :)

I niech tak zostanie...Bo jak mogę wnioskować, jeśli chodzi o kobiety, to
            zostają one w sferze Pana niedoścignionych marzeń...Ale cóż, chyba czas na
            psychoanalityka, Panie ateisto...Potem zostanie tylko psychiatra...No i butelka,
            po której nabiera się odwagi...

Jak zawsze pozdrawiam i kończę to coś, czego nawet dyskusją nie mogę nazwać.
            Współczuję tylko Panu Werecie, że ludzie tego pokroju go bronią...Nawet, jeśli
            mają w tym wymierny interes ;)))
            • Gość: gość Re: Psudo-Manipulacja Jerzego Werety IP: *.Kuso.osi.pl 04.11.06, 00:04
              Nie przepadam za Weret i Budką,
            • Gość: ateista Re: Psudo-Manipulacja Jerzego Werety IP: *.eranet.pl 04.11.06, 00:28
              Panie borysiebudka,
              czyzby tym krzywym uśmieszkiem imitującym dowcip, a w Pana mniemaniu nawet może
              inteligencję usiłował Pan zakryć to co w Panu prawdziwe? A wiec parcie za
              wszelka cenę do władzy, nie będąc ani kompetentnym, ani do tego powołanym?
              Nawet głupiego mostka nie potrafił Pan załatwić, to co, nagle Pan i Pana
              ugrupowanie, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zmienią obraz miasta?
              Pan kpi, czy o drogę pyta?

borysbudka napisał:

Widzę, że dużo się Pan mną interesuje. Ale może warto zająć się bardziej
              przyjemnymi rzeczami ;)

*** nigdy nie myślałem, że jest Pan rzeczą, tym bardziej przyjemną rzeczą...

borysbudka straszy:

Boję się, że gdybym przysłał Sławka Pelca, zbyt dużo by to Pana kosztowało :)

*** Czyżby już Państwo tę metodę działania wypróbowli?

borysbudka udaje, że myśli:

Zapewniam, że nie wysługuję się przyjaciółmi, a sprawy honorowe załatwiam sam.
              Tylko, że o honor można walczyć z osobą, która sama honor posiada...A w Pana
              przypadku - jak widać poniżej - honor, rzecz nieznana :(

*** i jak już Pan powalczy o ten honor, to pomaga Pan później powalonemu
              przeciwnikowi pozbierać kredki do tornistra? Czy z ocalonym honorem i
              podniesioną głową idzie Pan dalej zbawiać Zabrze?
              Co do mojego honoru, to spokojna Pana kędzierzawa. Nie potrafi się Pan zdobyć
              na coś bardziej finezyjnego?

borysbudka się nieudolnie usiłuje bronić:

Zgadzam się, nie znajduje Pan żadnych merytorycznych argumentów, co zresztą sam
              Pan przyznaje powyżej, tylko chyba to "się" przez przypadek :)

*** u mnie nie ma przypadków Panie borysiebudka. Zarzut mój był prosty: chce
              Pan wmówić ludziom nieetyczne zachowanie się jednego z przeciwników
              politycznych, popdczas gdy dla mnie nieetyczne i tchórzowskie jest
              postanowienieo nieodpowiadaniu elektoratowi na jego pytania. I powtarzam: KAŻDY
              z uczestniów debaty mógł to Panu Werecie wytknąć. Ale tego nie zrobili, bo
              musieliby się przyznać, że boją sie, ze względu na brak swej kompetencji
              odpowiadać na pytania ludu, volgo: już przed wyborami olewają wyborców. Czytać
              Pan, Panie borysiebudka potrafi, ale zrozumieć czytany tekst, to już za cholerę
              nie!

borysbudka chce grać lekarza (niewidomego):

Widzę schizofrenię, teraz zaczyna Pan sam sobie komplementować? Fajna ksywa
              ateista, też mi się podoba. Choć wolałem, gdy Pana na tym forum mecensem zwano
              ;) A raczej - mecenasikiem ;) Jakoś bardziej pasowało :)))

*** medycyna zdaje się nie jest Pana, Panie borysiebudka najmocniejszą strona,
              tak samo zresztą jak wzrok, o pamięci nie wspomnę. "Mecenasikiem, to ja Pana
              ochrzciłem na tym forum. I to pasuje jak ulał do stylu Pana, Panie
              borysiebudka, wypowiedzi. Zresztą widzi Pan, że Pana chciejstwo nie za bardzo
              się sprawdza w Zyciu i na forum. Zamiast podniecać się tak bardzo, może
              skontrolowałby Pan wzrok i procesy zapamiętywania u jakiego specjalisty? Niech
              się Pan nie boi, Panie borysiebudka, nie wyślę Pana do Pana WÓjtowicza. To
              mogłoby być dla Pana zbyt dużą traumą. Uwarzam, że w Pana przypadk weterynarz
              powinien wystarczyć.

borysbudka usiłuje grać członka, Armii Zbawienia:

Spokojna głowa, jeśli mam kompleks to taki, że za bardzo współczuję osobom
              takim jak Pan...Że jedyna forma samorealizacji, to opluwanie na
              forum...Anonimowe, ale to cecha tchórzy...

*** Ja się przynajmniej nie muszę prosić, by mnie gdziekolwiek wybrano, bo na
              chleb potrafię zarobić w uczciwy sposób.
              Poza tym widzę, że Pan rónież o mnie dużo wie. Nawet to jak i w czym się
              realiuję. Ale niech pan przestanie patrzeć na wszystkich poprzez własny,
              narcystyczny pryzmat :)

borysbudka znawca układów damsko-męskich wystękał:

I niech tak zostanie...Bo jak mogę wnioskować, jeśli chodzi o kobiety, to
              zostają one w sferze Pana niedoścignionych marzeń...Ale cóż, chyba czas na
              psychoanalityka, Panie ateisto...Potem zostanie tylko psychiatra...No i butelka
              po której nabiera się odwagi...

*** butelka dobrza rzecz, Panie borysiebudka. Tylko dla takich, co nie dostają
              po niej małpieo rozumu. Stąd chyba ta Pana tak wyraźnie podkreślana
              abstynencja.
              Ze specjalistami, których Pan wymienił, to dobry pomysł, ale jak widać na Pana
              przykładzie on nie zadziałał. Może dlatego tak bardzo obnosi się pan męską
              przyjaźnią z kilku panami?

borysbudka się kaja:

Jak zawsze pozdrawiam i kończę to coś, czego nawet dyskusją nie mogę nazwać.
              Współczuję tylko Panu Werecie, że ludzie tego pokroju go bronią...Nawet, jeśli
              mają w tym wymierny interes ;)))

*** ależ nikt nie zmusza Pana do obrony Pana Werety. Myślę, że on nawet za
              darmo nie wymaga tego od Pana.
              • Gość: go Re: Psudo-Manipulacja Jerzego Werety IP: *.Kuso.osi.pl 04.11.06, 00:39
                zgadzam się z "ateistą".Znam Budkę od 15 lat i zawsze był i pozostanie
                delikatnie mówiąc "zbyt "pedantyczny, bo już nie che nikogo urazić.Gościu idź
                do robory , a nie piernicz ludzią jaki z ciebie dobry kandydat.Ci wszyscy,
                którzy starują w wyborach to nieroby, którzy lekką ręką chcą się dorobić, bo ci
                co uczciwie pracują nie mają czasu na pieprzenie głupot i wciskanie ludzią
                ciemnoty.
              • Gość: ateista P.S IP: *.eranet.pl 04.11.06, 00:49
                Przepraszam za literówki oraz błąd ortograficzny
                • Gość: Krzysztof Re: P.S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:08
                  Szanowni Państwo,
                  Brałem udział w spotkaniu, podczas którego ustalano warunki debaty. Rzeczowo
                  dyskutowano o wielu sprawach. Celem komitetów nie było ograniczanie możliwości
                  zadawania pytań z sali. Uznaliśmy, że w sytuacji, kiedy w spotkaniu bierze
                  udział aż 8 kandydatów, debata nie jest możliwa. Trudno także technicznie
                  przeprowadzić sprawiedliwe zadawanie pytań. Obojętnie jak się to zrobi
                  organizatorzy mogliby zostać oskarżeni o manipulację.
                  Możliwe było jedynie publiczne zaprezentowanie samych kandydatów i ich poglądów
                  w najważniejszych kwestiach.
                  Proszę wziąć pod uwagę, że spotkanie było rejestrowane i zostanie
                  zaprezentowane widzom Programu Miejskiego GTV. Trwało prawie 1,5 godziny.
                  Dłuższa forma tego typu audycji nie ma większego sensu. Ta formuła wymaga
                  pewnych ograniczeń i porządkowania, co oczywiście dla przybyłych mieszkańców
                  nie było w pełni satysfakcjonujące.
                  Pragnę oświadczyć, że kandydat, którego reprezentuję, Pani dyrektor Małgorzata
                  Mańka-Szulik nie boi się pytań. W tych dniach uczestniczy w dziesiątkach
                  spotkań z mieszkańcami, podczas których udziela rzeczowych, wszechstronnych
                  informacji na wszystkie interesujące ich tematy. Takie możliwości zostaną
                  stworzone także w zbliżającym się tygodniu.
                  Wielokrotnie na wspólnych spotkaniach ścierały się także poglądy kilku
                  kandydatów.
                  Na naszej stronie internetowej WWW.skuteczni.zabrze.pl znajdują się pełne
                  informacje o możliwościach kontaktu z KW Skuteczni dla Zabrza. Przyjmiemy każde
                  Państwa zaproszenie.
                  Krzysztof Lewandowski
                  WWW.krzysztoflewandowski.pl
                  • Gość: telewidzka. Re: P.S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:58
                    Panie Krzysztofie
                    Czy pan zamierza być równie skuteczny jak pan Kaszycki ?
                    Jeżeli tak to niech pan może w tej telewizji pozostanie ?
                    Jak mogliście udostępnić swoje listy wyborcze takim osobom.Panie Kszysztofie
                    nie mogę tego pojąć.
            • Gość: alojz Re: Psudo-Manipulacja Jerzego Werety IP: 83.230.26.* 04.11.06, 16:39
              Borys weź się uspokój!!! czy ty nigdy nie zrozumiesz tego że świat się nie kręci
              wokół ciebie??!! Lepiej skocz do sklepu, kup flaszkę i zrób sobie przed lustrem
              rachunek sumienia z całej swojej działalnosci politycznej. A Weretę trzeba
              wysłać na Syberię. ale to już inna bajka o odchudzaniu. ;););)
    • de-bill Re: Manipulacja Jerzego Werety 04.11.06, 11:24
      Panie Przewodniczący RM,
      Jestem zaskoczony i niepocieszony. Pana zarzut "ni przypiął ni przyłatał" a
      następnie szamotanina z kimś, komu Pan nigdy nie dorówna we władaniu słowem i
      piórem (znam osobiście tego pana) sprawiły, że mój szacunek do Pana zaczął
      gwałtownie topnieć. Przecież Pan tak zapamiętał się, że mało tego, że nie
      zauważył, że został wypuszczony na "oślą arenę", to jeszcze zadaje ciosy na
      oślep mając za przeciwnika tylko rozbawione sytuacją... powietrze.
      Naprawdę Pan taki jest, Panie Borysie?
      de Bill
    • Gość: Lolek Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 12:41
      Panie Budka daj Pan spokój !
      Wereta jest pajacem i wszyscy o tym wiedza. Ale ze zgodziliscie sie na taka
      kompromitacyjna debate. Wie Pan co.... ulotki i te ogolne programy to mozna
      czytac sobie w domu przed telewizorem czy na zasmieconej nimi zabrzanskiej
      ulicy. Ale dalibyscie przyklad jako mlodzi ludzie i zrobili prawdziwa debate:
      1. krotka prezentacja - max 2 min
      2. pytania od pobulicznosci - rotacyjnie. Konkret pytanie - Konkret odpowiedz po
      1-2 minuty
      3. podsumowanie.
      A to co bylo to lipa jak zadko. I wiem pewnie dlaczego. Bo juz sa ci sondazowi
      kandydacie a reszta zgloszona tylko po to by rozporoszyc glosy.
      LUDZIE - ZABRZANIE NIE DAJCIE SIE FRAJEROM i IDZCIE DO WYBOROW madrze glosujcie !
      • Gość: Jadźka Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.debacom.pl 04.11.06, 13:24
        Borys, do cholery, przestań polemizować w takim żenującym stylu!
        Nie podejmuj takich dyskusji - bo Cię wypuszczają i żerują na Twojej
        młodzieńczej naiwności. Wiedziony ideą że masz odwagę stawić czoła zapamiętałeś
        się w dyskusji z takimi co to nikomu nie przepuszczą i nikogo nie uszanują.
        Tu na tym forum króluje emocja negatywna i nie ma sensu dawać się prowokować.
        Wyłącz komputer, a ateistę niech zeżre niemoc od środka.
        Takich podelców wcześniej czy później, autorsko zaleje żółć i spali nienawiść,
        którą sami prokukują.
        • Gość: Zabrzanka Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:48
          Borys, Jadzka ma rację Tzw. ateista to człowiek Werety, to podobny styl
          uprawiania polityki i dyskusji. Tak naprawdę to posiada tylko nadmiat jadu i
          śliny, stąd wszystkich/ poza Weretą/ opluwa. Z nim nie ma co podejmować
          dyskusji, poza inwektywy nie wyjdzie. Pozdrawiam
          • Gość: ateista Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.eranet.pl 04.11.06, 14:58
            Panie Jadźkę i Zabrzankę pragnę serdecznie przeprosić.
            I to za żenujący styl, mikrość elokwencji, brak polotu, niedbałość wypowiedzi,
            nieumiejętnoście retoryczne, zaściankowość, małostkowość, zakompleksienie,
            indolencję, brak obiektywizmu i wiele innych negatywnych cech Pana
            Przewodniczącego borysbudka. Ja jestem sobie szarym obywatelem i nie muszę
            wykazywać się bezstronnością, jak winien to czynić Przewodniczący Rady
            Miejskiej ponad 150 tysięcznego miasta, mający tak wielkie ambicje. Gdyby Pan
            borysbudka spadł z wysokości swego ego, na swój poziom IQ, nie byłoby czego
            zbierać.
            Pragnę jednocześnie nadmienić, że nie jestem "człowiekiem Werety". Nigdy z tym
            Panem się nie spotkałem, nigdy nie rozmawiałem, ale po atakach coponiektórych
            nabieram na to coraz większej ochoty. Bo do tej pory nie miałem kandydata na
            Prezydenta, na którego byłbym w stanie oddać swój głos, zachowując czyste
            sumienie. Po tym jak, co i w jaki sposób mówi się o Panu Werecie nabieram coraz
            więcej ochoty, by na przekór zagłosować właśnie na niego.
            jeszcze raz przepraszam za Przewodniczącgo, ale to nie ja go wybierałem.
            Parafrazując kolegę de Billa- jaki elektorat, taki Przewodniczący!
            • Gość: U Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:27
              czytam wypowiedzi "ateisty" i przyznać muszę, że adwersarze nie dorośli mu do
              pięt - w szczególności nijaki "borysbudka". Jeżeli pod tym nickiem kryje się
              Borys Budka dotychczasowy Przewodniczący Rady Miejskiej to jest to sytuacja
              godna najwyższego ubolewania. Człowiek o takiej zaciętości i zapalczywości nie
              powinien pełnić żadnej funkcji publicznej.
              Jego poziom argumentacji nosi znamiona dyktatury przedszkolnej.
              Szanowny Panie "ataeisto" przytoczę Panu słowa pewnego retoryka, otóż mówił on
              kiedyś do swego ucznia, który zbyt gorliwie i z dużym zaangażowaniem prowadził
              dyskurs ze swoim rozmówcą: "...Nie dyskutuj z idiotą. bo najpierw sprowadzi cię
              do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem" - być może spowodują one
              moment refleksji i......
              • Gość: ateista Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.eranet.pl 04.11.06, 15:37
                Sugeruje Pan, że w myśl tej przedniej idei mam zrezygnować z przyjemnosci? Oj
                nie! Oprócz ateizmu, hedonizm też jest mi bliski :)
                • Gość: U Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 16:03
                  raczej sugerowałem podniesienie poziomu i nabycie doświadczenia w innym
                  przedziale mądrosci....
                  • Gość: ateista Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.eranet.pl 04.11.06, 16:14
                    dziękuję serdecznie za życzliwą radę, ale jako hedonista, jestem również
                    leniuchem. Zresztą jedno implikuje drugie. Ale dla ciekawości- jakie przedziały
                    wiedzy Pan sugeruje?
            • Gość: Miłka Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:50
              Od czasu do czasu czytuję pańskie elaboraty, w których niejednokrotnie
              niedostatek myśli rekompensowany bywa nadmiarem uczonych terminów, a tak
              naprawde, należy pan do stajni Werety i bluzga na wszystkich innych. Ukochane
              zwroty:ego, IQ świadczyć mogą również o wybujałej nad miarę samoocenie. Nie
              przepadam za familią Budek, ale są jednak pewne granice.
              • Gość: ateista Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.eranet.pl 04.11.06, 16:10
                Moja rada- proszę ich nie czytywać (elaboratów), skoro terminy w nich używane
                sa dla czytającego zbyt zawiłe czy enigmatyczne. Dla większości
                ćwierćinteligentów są one częścią słownictwa używanegio na codzień. Proszę mi
                wybaczyć, ale nie będę się kładł na podłodze, by dorównać poziomem do innych
                • Gość: Jadźka Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.debacom.pl 04.11.06, 16:35
                  Ateista to bezczelny cynik.
                  A może to sam Wereta? On niecierpi B.Budki przygotowywał rokosz z jego
                  odwołaniem... ale napotkał na opór...
                  • Gość: ateista Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.eranet.pl 04.11.06, 16:37
                    Oj Jadźka, a taka fajna dupa mogła z ciebie być :)
                    Budka, jak i Wereta dyndają mi i powiewają :)
    • Gość: alojz Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: 83.230.26.* 04.11.06, 16:40
      Borys weź się uspokój!!! czy ty nigdy nie zrozumiesz tego że świat się nie kręci
      wokół ciebie??!! Lepiej skocz do sklepu, kup flaszkę i zrób sobie przed lustrem
      rachunek sumienia z całej swojej działalnosci politycznej. A Weretę trzeba
      wysłać na Syberię. ale to już inna bajka o odchudzaniu. ;););)
      • Gość: karol Re: Manipulacja Jerzego Werety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:25
        alojz wyhamuj...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka