Dodaj do ulubionych

Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD

IP: *.debacom.pl 20.12.06, 19:16
Dzień Dobry

Pragniemy państwu przedstawić naszą nową promocję.
Każdy nowy użytkownik naszej naszej sieci internetowej może otrzymać
odtwarzacz DVD. Szczegóły promocji dostępne na naszej stronie, znajdującej się
pod adresem:

www2.debacom.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Stary użytkownik Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 20.12.06, 21:13
      A wieloletnich jak uszanujecie że nie odchodzą od Was?
      Teraz neostrada kusi; obiecują płatność miesięczną za 1 MG 56 zł miesięcznie
      przez conajmniej 3 lata :))
      Więc jak zachęcicie mnie żebym został w Debacomie?
      • Gość: Śmieszek Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:00
        każdy kto nie zrezygnuje z debacom dostanie darmowy bilecik do czerwonego
        kapturka na jeden odlotowy numerek :-)
        • Gość: CK Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 23:46
          ...a potem moze sobie to zobaczyć na DVD,
          • Gość: Debacom Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.polsl.pl 21.12.06, 07:34
            Obecni klienci pewnie zauwazyli iz maja w godzinach szczytu transfer podniesiony
            o 50%. Brak limitow na transfer danych i nocne podnoszenie transferu nawet do 5Mb.
            Nocne dodatki zalaczane sa od 23 do 13-24, tak bardzo zle iz do neostrady warto
            uciekac?
            • Gość: Stary użytkownik Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 21.12.06, 09:16
              Ale Neostrada oferuje przez pół roku abonament po dwadzieścia parę zł, a
              później, przez conajmniej dwa i pół roku miesięczna opłata 56 zł, tj. całe 11
              zł mniej niż u Was!
              Za cały ten trzyletni okres na jaki podpisuje się z nimi umowę można
              zaoszczędzić około 500 zł... i już odtwarzacz można kupić sobie samemu.
              Podniesiony transfer jest mało dostrzegalny ponieważ i tak jest do podziału na
              wszystkich użytkowników w danej klatce - jeden ciągnie na maxa, a drugi czeka w
              nieskończoność aż mu się coś otworzy. I co Wy na to?
              • Gość: gram nielegalne kable IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 09:23
                A dlaczego firma Debacom ciagnela kable w Zabrzu nielegalnie???
              • Gość: on Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.polsl.pl 21.12.06, 10:18
                Panie "Stary użytkownik".

O czym Ty mowisz? jakie czekanie jaki podzial?
                mowa jest o transferach na klienta nie na jakies klatki schodowe,
                chyba nadal zyjesz w jakis czasach ASK.

Co do neo... kazdy kto troche mysli i dokladnie czyta umowe dokladnie wie iz to
                sie nie oplaca, chociazby ze wzgledu na limity, a do abo dolicz telefon.
                bo samego neta nie dostaniesz.

Kolejny post, cos tam nielegalnie??
                gdzie co? moze zglos to na policje skoro wiesz o takich strasznych aferach.

bo zucac blotem bezpodstawnie kazdy potrafi.
              • Gość: Xen Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 21.12.06, 10:33
                Porównywanie Neostrady do Debacomu jest co najmniej śmieszne.
                Limity downloadu, zmienne IP, brak ochrony antywirusowej i antyspamowej,
                mniejszy transfer, jakiś badziewny modem i jeszcze bardziej badziewny program do
                niego, brak zwiększonego transferu w nocy itd. to według ciebie jest lepsze? Jak
                tam sobie chcesz...
                • Gość: rafi mysle, ze neostrada jest lepsza niz Betasoft IP: *.zabrze.net.pl 28.12.06, 21:39
                  nie wiem jak z Deba, ale sam mam kilku klientow, ktorzy sa u Deby i tez od czasu
                  do czasu klna. Na neostradzie jest najmniej klopotow, ale jak sie zaczna to
                  mozna osiwiec bo zanim tam sie cos zalatwi i wyjasni, ze nie ma synchronizacji
                  linii (sie-rozpielo-samo) to mozna doczekac emerytury !!!
              • Gość: debauser Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 21.12.06, 10:34
                człowieku ale ty głupi jesteś,nie wiem co ty dzielisz na klatke,może mieszkasz w klatce,życze powodzenia w sciaganiu filmów w 40 min,na Neo pewnie też tak będziesz miał,hehe do osiagniecia limitu ;) w ciagu roku debacom tak podniosl poziom swoich uslug ze konkurencja została daleko w tyle.
              • Gość: starszy użytkownik Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 21.12.06, 11:07
                pie..sz jak potrzaskany
              • Gość: mati384 Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 21.12.06, 12:19
                Podpisuj sobie umowę z neo.. chcesz wiązać się na 3 lata? Pożałujesz już tego po
                roku gdy wszyscy providerzy w zabrzu poobniżają jeszcze bardziej ceny swoich
                usług.. i co wtedy? Ty zostaniesz z badziewnym, drogim neo. Co robi debacom dla
                stałych użytkowników?
                Otóż podpisywałem umowę na 128kbps, mimo tego mi i wszystkim pozostałym userom
                firma podniosła transfer do 1mb + mnożniki prędkości w chwilach gdy siec nie
                jest obciążona. Nie do pomyślenia w innych firmach, podpisywałeś na 128 to męcz
                się do końca umowy z tym, żadnych bonusów. W Debacomie inaczej, w Debacomie
                lepiej :)
                Nie musze wspominać o braku limitów bo to raczej standard. stałe Ip, nie to co w
                neo,ochrona antywirusowa i antyspamowa, poczta, miejsce na ftp..
                • Gość: Stary użytkownik Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 21.12.06, 13:43
                  No i super! Moje wywody były zaczepne - przepraszam, no i naskakiwać wcale na
                  mnie nie musieliście :)
                  Właśnie chodziło mi o taką wymianę poglądów porównujących dostawców internetu.
                  może nie do końca wyrażam się ściśle, no bo jestem stary :)) ale przekonaliście
                  mnie - zostaję w Debacomie... może chociaż życzenia świąteczne, albo jakiś
                  bonus mi przyślą :))
                  Pozdrawiam firmę.
                  • Gość: admin Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 21.12.06, 14:22
                    Jesli masz adres e-mail na naszym serwerze to z cala pewnoscia dostaniesz
                    zyczenia swiateczne.
                    Bez zalacznika z wirem ;-)
                    • Gość: neostrada Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:41
                      kto ma debacom ten śmierdzi hihihi
                      • Gość: nie neo nie deba Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.polsl.pl 22.12.06, 08:34
                        Twoje stwierdzenie potwierdza iz neostrade maja naiwniaki i kretyni.
                        Oczywiwscie wykluczajac garstke tych ktorzy badz nie maja innej mozliwosci
                        bardz... nie przeczytali dokladnie umowy.

Ciekawe skad wzielo sie okreslenie "Dzieci Neostrady"
                        pewnie od Ciebie.

co do neo, przeczytaj to cwaniaczku:
                        internet.w.zabrzu.pl/news.php?readmore=141
                        i to:
                        internet.w.zabrzu.pl/readarticle.php?article_id=21
                        nadal jestes taki the best i pachnacy?
                        czy juz czujesz smrod glupoty z Twojej glowy?
                        • Gość: Martin Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 22.12.06, 11:01
                          pomijajac wszelkie sprawy, ktorych nie ma neo, a maja lokalne isp, trzeba napisac o jednej bardzo wazne rzeczy....umowa

w tpsie umowe podpisuje sie na 3 lata (mozna na rok lub 2lata, ale wtedy ceny wzrastaja o wiele zlociszy)
                          podpisanie umowy na taki okres, jest niczym innym jak tylko wydaniem na siebie wyroku.

Podam przyklad
                          byl taki okres, ze Debacom oferowal ludziom 128kbit/s za 67.10zl, w tym czasie neo, takze 128kbit/s kosztowalo 72zl z groszami, z tym ze pol roku bylo za free, a umowa musiala byc podpisana na 2 lata, oraz trzeba bylo zmienic abonament podstawowy na jakis inny (bez mozliwosci powrotu do starego abonamentu za telefon)
                          w niedlugim okresie, debacom zaoferowal 256kbit/s w tej samej cenie, a kilkanascie dni pozniej, wprowadzil nocne zwiekszanie szybkosci lacza, zeby w koncu, zaoferowac ludziom 1Mbit/s (zawsze!!) oraz 5Mbit/s w nocy, a to wszystko dalej w tej samej wyjsciowej cenie 67,10zl.
                          Co zrobila w tym czasie tepsa? juz odpowiadam.......NIC, znajomi sa "uwiezieni" przez 2 letnie umowy, za łacze (download) 16 razy mniejszy i (upload) 32 razy mniejszyniz w Debacomie, placa 72zl.

Wy teraz piszecie o umowie na 3 lata, za 3 lata ludzie beda mieli w domach 10mbit/s w cenie Waszego 1Mbit/s w neo :)

powodzenia przy podejmowaniu decyzji

uzytkownik Debacomu
                          • Gość: user Joty Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.jota.za.digi.pl 22.12.06, 11:09
                            jakiś miesiąc temu kilku użytkowników sieci Jota z ulic Krasińskiego i
                            Kobylińskiego zwracało się do Debacom z prośbą o podłączenie do sieci
                            deby...(kilkadziesiąt metrów dalej na ul. 3-go Maja deba posiada już sieć ...) -
                            do tej pory ta świetna firma nie raczyła nawet odpowiedzieć na korespondencję
                            e-mailową.... jak wobec tego traktować tą firmę skoro ona tak lekceważąco
                            traktuje swoich potencjalnych klientów? po co te szumne promocje? do kogo one są
                            adresowane? może Pan z Deby zakładający ten temat ustosunkuje się do tego pytania?
                            pozdrawiam
                            • Gość: Debacom Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.polsl.pl 22.12.06, 11:21
                              a moze jestescie w RBL i maile nie dotarly?
                              a moze ... i tu mzna mnozyc przyklady i powody, konczac na tym iz moze ktorys z
                              pracownikow zachowal sie niekompetentnie, ale to wszedzie moze miec miejsce.

tak ciezko zadzwonic?
                              albo wpasc przy okazji odwiedzin Platana?

a inna sprawa iz w Waszym rejonie cudem jest zdobycie pozwolen na zakladanie
                              sieci. A bez zgody firma palcem nie rusza.

• Gość: Debacom Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.polsl.pl 22.12.06, 12:46
                                Zamieszanie z pocztą

Kwestia problemów z brakiem odpowiedzi na maile do firmy debacom.
                                Proszę pisać na adres biuro@debacom.pl
                                Sprawa została dziś poważnie poruszona w firmie, jeśli były problemy to bardzo
                                przepraszamy, dołożyliśmy wszelkich starań, aby sytuacja już się nie powtórzyła.
                                Zapraszamy do kontaktu zarówno e-mail jak i telefonicznego.

Wesołych Świąt dla wszystkich!
                                Bez względu na przynależność internetową ;-)
                                • Gość: potencjalny klient Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.jota.za.digi.pl 22.12.06, 13:24
                                  właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z działem technicznym debacom - i
                                  kolejne rozczarowanie - totalne lekceważenie klienta - po podaniu mojego miejsca
                                  zamieszkania pan stwierdził ze wobec braku możliwości technicznych nie mogę
                                  zostać ich klientem....ja mu odpowiedziałem że zaledwie kilkadziesiąt metrów
                                  dalej taka sieć już istnieje i jest jedynie kwestią przedłużenie o te
                                  kilkadziesiąt metrów już istniejącej sieci...w odpowiedzi usłyszałem o jakiś
                                  problemach natury formalnej że nie maja zgody ze wspólnotami (a my mieszkamy
                                  przecież w mieszkaniach lokatorskich - tłumacze mu że ze strony administracji
                                  nie ma żadnych problemów bo już żeśmy się dowiadywali...) i w końcu że jest
                                  jakiś problem z przedłużeniem ich sieci... i że w ogóle to mam dzwonić po nowym
                                  roku...- czyli klasyczny mało rzeczowy tekst na pozbycie się klienta...pan ten
                                  nie raczył nawet zanotować sobie moich danych i lokalizacji o której była mowa,
                                  nie wykazał najmniejszej troski by przynajmniej podjąć wątek i rzeczowo podejść
                                  do sprawy...poważnie potraktować zgłoszenia - skoro był osobą niekompetentną
                                  mógł mnie skierować do kogoś bardziej zorientowanego, kto z należytą troską
                                  potraktował by mnie jako potencjalnego klienta...jednym słowem odniosłem
                                  wrażenie że dzwoniąc do firmy jestem traktowany jako intruz...
                                  ech...
                                  a już się łudziłem że w tym kraju się zmieniło i że to firmy winny zabiegać o
                                  klientów a nie odwrotnie...
              • Gość: leon Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 22.12.06, 13:57
                Liczba klientow w wezle nie jest istotna. Podane wczesniej wartosci dotycza
                jednego urzytkownika a nie calego wezla. A do tego pomysl jakie byly standardy
                internetu 3 lata temu, wiec moze sie okazac ze z umowa TP na 3 lata mozresz
                wtopic bo wszyscy beda mieli po 20 - 40 Mb a ty ze swoja umowa cale 1 Mb i
                bedzie kla na TP. Poytaj uzytkownikow TP co podpisali 2 lata temu umowe na 128
                kbps. Pozdrawiam
                • Gość: admin Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 22.12.06, 14:12
                  Bylem przy tej rozmowie telefonicznej.

z calym szacunkiem ale skoro nie potrafisz zrozumiec iz nie majac zgod
                  administracji i wspolnot, nie mozemy nawet pomiedzy blokami przejsc to trudnio,
                  nie nasza wina.

Po prostu nie majac formalnosci zalatwionych nie wykonujemy instalacji, to jest
                  lekcewazenie klienta?
                  chyba wrecz przeciwnie, mamy podlaczac bez zezwolen? oszukiwac ludzi? to bedzie
                  fair i nielekcewazace?

prosze przemysl swoje slowa.

pozdrawiam

• Gość: potencjalny klient Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.jota.za.digi.pl 22.12.06, 15:36
                    drażni mnie takie gadanie... tak jak mówiłem, my jako lokatorzy zwracaliśmy się
                    do naszej administracji - z jej strony nie ma żadnych przeciwwskazań... a co
                    mnie jako potencjalnego klienta obchodzą jakieś wspólnoty? ich zgody? przecież
                    linie napowietrzne pomiędzy budynkami to jakiś archaizm...wszystko robi się
                    teraz w studzienkach kablowych...żyjemy w dobie światłowodów!!! Dzwoniąc do
                    Waszej firmy oczekiwałem rzeczowego i kompetentnego potraktowania - a nie
                    tekstów typu nie da się, proszę dzwonić innym razem...Skoro ja deklaruję chęć
                    skorzystania z waszej oferty, wy powinniście z należytą troską potraktować tą
                    deklarację...osoba z którą rozmawiałem nawet nie miała wyobrażenia o jakiej
                    lokalizacji mówimy, nie wiedziała gdzie w ogóle jest ta ulica o której
                    mówiłem... - a z góry zakłada że nie ma warunków technicznych, nie mają pozwoleń...
                    Jak to inaczej potraktować jak nie lekceważenie?
                    Pozdrawiam
                    • Gość: kox Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 23.12.06, 09:09
                      mam wrażenie że jesteś z kategorii pyskaczy którzy szukają dziury w całym żeby udowodnić że nie jest jak inni mówią.Skoro Administrator sieci mówi że niema zgody od wspólnot to widocznie ich niema,jesteś potencjalnym klientem który w przyszłości będzie przynosił zyski więc dlaczego mieliby cie nie podłączyć i czerpać z ciebie zysków?
                      • Gość: potencjalny klient Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.jota.za.digi.pl 23.12.06, 09:31
                        ale o czym my w ogóle mówimy? Jak on może mówić że nie ma zgody wspólnot...skoro
                        tam NIE MA żadnych wspólnot!!! (tak jak mówiłem - gościu nawet nie miał pojęcia
                        o jakiej lokalizacji my mówimy...) Nasza administracja nie ma żadnych
                        przeciwwskazań... O tym już nieraz w korespondencji e-mailowej pisaliśmy - oni
                        nawet nie raczyli się ustosunkować się do tych pism... A skoro ja zgłaszam chęć
                        przyłączenia, to powinni przyjąć zgłoszenie, zorientować się w sytuacji i zacząć
                        działać - on nawet tego nigdzie nie odnotował...... no wybacz trudno żebym ja
                        jeszcze biegał w ich imieniu po jakiś wspólnotach...i załatwiał im zgody....
                        • Gość: jakis tam mati Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 23.12.06, 13:09
                          Aha, przez telefon widać czy pracownik notował adres?
                          • Gość: on Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 24.12.06, 14:40
                            Moze w Twoim bloku sa zgody, ale jakos tam musza wyslac sygnal.
                            w rejonie o ktorym mowa jest totalna olewka ze strony administracji i wspolnot.
                            Klient przynosi podpisy a zarzadca mowi ze to pewnie podrobione (fakt
                            autentyczny!) wiec co zrobic?
                            wybic do nogi tych urzedasow???????

• Gość: Projektant Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 25.12.06, 13:38
                              Witam Panie Potencjalny Klient z ulicy Krasińskiego. Jestem projektantem sieci
                              w firmie Debacom i siedzialem obok kolegi ktory rozmawial z Panem na temat
                              mozliwosci podlaczenia. W czasie rozmowy przekazalem koledze ze w podanej
                              lokalizacji nie ma mozliwosci podlaczenia z powodu 1- brak pozwolen na budowe
                              takiego odcinka 2- brak planow na te lokalizacje. Pana sugestie dotyczace
                              wykozystania studzienek Telekomunikacji Polskiej zostawie nie skomentowane
                              chyba ze jest Pan jednym z blizniakow i ma Pan mozliwosc zmiany prawa :).
                              Zycze Panu Wesolych Swiat i zapewniam ze nikt z pracownikow nie udziela
                              informacji potencjalnym klientom bez skonsultowania sie z kompetentna osoba.
                              • Gość: mlody Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.icm.edu.pl 25.12.06, 14:00
                                a betasoft kozysta ze studzienek tpsa.
                                jak i kilka innych firm, ciekawe jednak jest to ze w
                                samej tpsa twierdza ze to nie mozliwe. hihihihi
                                • Gość: Korka Debacom pomóż... IP: *.debacom.pl 25.12.06, 19:31
                                  Debacom powiedz czemu od chwili zmiany witryny GW mam zamiast znaków polskich
                                  kwadraciki uniemożliwiające czytanie tekstów.
                                  Dotyczy to tylko GW i to nie wszystkich stron. Np. na stronie tytułowej duży
                                  rozmiar trzcionki jest z okienkami a, w sąsiedniej kolumnie pisanej mniejszą
                                  trzcionką są już wszystkie ś,c,ł itp.
                                  Wszystko inne na moim komputerze jest ok - powiadam dotyczy to tylko GW.
                                  Po czyjej stronie leży wina Gazety czy może dostarczyciela internetu?
                                  pozdrawiam świątecznie :)
                                  • Gość: onyx Re: Debacom pomóż... IP: *.debacom.pl 26.12.06, 10:45
                                    Na kwestia przegladarki lub samego portalu.

watpie aby dostawca internetu mial wplyw na kodowanie znakow strony GW ;-)
                                  • Gość: rozbawiony Re: Debacom pomóż... IP: *.debacom.pl 26.12.06, 12:30
                                    buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
                                    TAKI DOWCIP NA ŚWIĘTA!!!!
                                    UŚMIAŁEM SIĘ JAK MAŁO KIEDY!

Użytkowniku KORKA, PROSIMY O WIĘCEJ !!!!!
    • Gość: Maya Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:54
      Witam,
      Dzisiaj dzwoniłam do firmy Debacom żeby się dowiedzieć czy jest możliwość
      podłączenia na Gliwickiej..otrzymałam odpowiedź : Proszę zadzwonić po nowym
      roku.
      Z tego co sprawdzałam na stronie Waszej firmy,to Debacom jest na
      Gliwickiej,jednak nie dotarł jeszcze do budynku który mnie interesuje.Nie
      bardzo rozumiem co oznacza że mam zadzwonić po nowym roku? Zapytałam się czy
      wogóle istnieje możliwość podłączenia,czy mam szukać czegoś innego (internet
      jest mi potrzebny jak najszybciej w związku z pracą ),jednak niczego
      konkretnego się nie dowiedziałam..tylko że mam próbować po nowym roku.

Jeśli może mi Pan pomóc,i odpowiedzieć na to pytanie będę wdzięczna ;czy jest
      możliwość podłączenia pod Gliwicką 12 ?? Jeśli nie,to muszę szybko szukać
      czegoś innego,podobno ŚTK też tam jest..Potrzebuje szybkiej informacji.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt!
      • Gość: potencjalny klient Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.jota.za.digi.pl 29.12.06, 10:59
        słowa Maya potwierdzają jedynie to co pisałem wcześniej...zarówno korespondencja
        e-mailowa ani osobisty kontakt telefoniczny do firmy Debacom nie wzbudzają u
        nich żadnego zainteresowania potencjalnymi klientami...Czy tak trudno było by
        potraktować takie telefony jako zgłoszenia i podejść do sprawy bardziej poważnie
        - dlaczego deba po takim zgłoszeniu po prostu nie zacznie wdrażać swoich
        procedur by uzyskać stosowne zezwolenia, sprawdzić warunki techniczne i
        możliwości stworzenia nowych sieci - wniosek nasuwa się prosty - poza ogólnymi
        deklaracjami firmie tej nie zależy na nowych klientach - stąd tak niepoważne ich
        zainteresowanie... A teksty typu nie da się, nie mają zezwoleń itp. w niczym ich
        nie tłumaczą - bo gdyby faktycznie im zależało to by się postarali o te
        zezwolenia - oni nic po prostu w tym temacie nie robią - po pewnie nie chce im
        się...
        W dobie tak dużej konkurencji na rynku takie traktowanie klientów skutkować może
        w końcu tym iż ci w końcu znużeni takim traktowaniem zdecydują się na gorsze
        wydawać by się mogło dla nich rozwiązania jak internet z TP S.A. czy STK...
        pozdrawiam wszystkich życząc Dosiego Roku - szczególnie firmie Debacom...
        • Gość: przezylem sporo Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.polsl.pl 29.12.06, 12:13
          Gdybys raz musial zdobywac skas zezwolenia na budowe, nie telko sieci to...
          nie pisalbys takich idotyzmow.

ostatnio walczylem z pozwoleniami na przeciagniecie gazociagu, boze.... nigdy
          wiecej. Uzeranie sie z kazda wspolnota ktore jest po trasie, do tego z kazda
          spoldzielnia! i wszedzie jakies problemy i proby wyciagniecia kasy za
          "uciazliwosci podczas budowy).

UM przy wspulnotach i spoldzielniach to pikus!

wiec jeszcze raz.

nie pisz durnot jak nie wiesz co znaczy legalnie budowac cokolwiek w tym chorym
          kraju!

• Gość: potencjalny klient Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.jota.za.digi.pl 29.12.06, 12:44
            ale jakoś pomimo tych barier biurokratycznych sieci się rozrastają - tylko nie w
            debie - zarówno w moim przypadku jak i u Maya przedłużenie ich sieci to kwestia
            zaledwie kilkudziesięciu metrów - na Gliwickiej już jest ich sieć - czyli
            pewnie czysta formalność - a u nas jest zgoda administracji... a po drodze tylko
            budynki komunalne ZBK.... ale jak ktoś nie chce to stwarza szereg problemów...
            Podejrzewam że w obu przypadkach firma nawet nie ma dokładnego rozeznania i z
            góry zakłada że się nie da...jak się nie chce to oczywiście najlepiej powiedzieć
            że się nie da...a ja mam pytanie w jaki to sposób do tej pory deba radziła sobie
            z tymi problemami? Jakoś pewnie sobie radziła z zezwoleniami skoro ich sieć jest
            tak duża......a może nie ma takowych? a tu nagle wielki problem - bo trzeba
            pociągnąć sieć o kilkadziesiąt metrów - zadanie niewykonalne...ech żenada...
            • Gość: buhahaha Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.polsl.pl 29.12.06, 12:48
              "a po drodze tylko budynki komunalne ZBK"

naprawde totalnie nie wiesz o czym mowisz.
              a ze sieci sie rozrastaja... to zapytaj o zezwolenia :>

zreszta co mnie deba....
              a ZBK to banda walkarzy i tyle, za kazde zezwolenie tza smarowac.
              • Gość: potencjalny klient Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.jota.za.digi.pl 29.12.06, 13:01
                ...no ale chyba debacom występując o stosowne zezwolenia mając już tak wielkie
                doświadczenie chyba wie jak takie sprawy się załatwia i liczy się chyba z
                kosztami - w końcu to i tak klienci za wszystko zapłacą.... No niestety skoro
                się chce powiększyć siec należy się chyba liczyć z kolejnymi kosztami...tak mi
                się wydaje...a ja mam wrażenie że firmie na tym nie zależy...ma już swoich
                klientów bardziej lub mniej zadowolonych którzy zapewniają jej regularne
                wpływy... Spoczęli więc na laurach... A teksty o niemożności załatwienia
                zezwoleń są po prostu żenujące - a jak do tej pory zdobywali te zezwolenia...?

Co stoi na przeszkodzie by zrealizować nasze zgłoszenia, wystąpić o stosowne
                zezwolenia, zapłacić za nie, pociągnąć sieć o te kilkadziesiąt metrów, zyskać
                kilkudziesięciu nowych klientów? Czy to jest sprawa nie do załatwienia dla tej
                dużej, podobno najlepszej, doświadczonej firmy internetowej?
                • Gość: eh Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: 64.157.15.* 30.12.06, 17:43
                  potencjalny klient - tak sie zastanawiam czy ty czytasz co tu sie pisze?
                  czy ty zyjesz w polsce czy w jakims normalnym kraju?

to ze prosby o zezwolenia leza miesiacami urzedasy z zbk i tym podobnych
                  miejsc maja gleboko w dupie.

czy teraz zrozumiales w czym jest problem w tym kraju i miescie?
                  zapytaj pierwszej lepszej firmy ktora na cokolwiek potrzebuje zezwolenia, co
                  znaczy je zdobyc.

wiec z calym szacuniem, do cholery jasnej zrozum to!
                  • Gość: potencjalny klient Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.jota.za.digi.pl 30.12.06, 18:48
                    ...właśnie odnowiłem dawne znajomości z dawnym moim kolegą który pracuje w TP
                    S.A. - co prawda w Gliwicach, ale Zabrze podlega pod Gliwice... I co się
                    okazuje? Że TP S.A. bardzo chętnie "użycza" swoich studzienek kablowych, robi to
                    oczywiście za ustaloną kwotę, instalację kablową wykonują ich pracownicy -
                    wszystkie poważne firmy internetowe korzystają z takich właśnie rozwiązań - nie
                    wiem więc dlaczego Debacom ciągle upiera się przy instalacjach napowietrznych, i
                    odwołuje się ciągle do jakiś zezwoleń których zdobycie graniczy z cudem....
                    Jakoś wszystkie znane mi firmy internetowe (Jota, Bater, Tolek...) korzystają z
                    kanałów kablowych TP S.A., te sieci ciągle się rozrastają, jakoś nikt w nich nie
                    zwala na bariery biurokratyczne.... Kto w tych czasach bawi się w archaiczne
                    sieci napowietrzne.....?
                    • Gość: niezle Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 31.12.06, 13:37
                      (Jota, Bater, Tolek...)

no tos trafil. faktycznie powazne firmy :D

temat sie zrobil totalnie bezsensu, skonczcie juz.
                      • Gość: internauta Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: 89.22.0.* 01.01.07, 12:19
                        no rzeczywiście... Debacom - poważna firma - hi, hi - raptem kilka ulic na
                        krzyż.... Dla porównania Jota - ma sieci w Zabrzu, Gliwicach, Pyskowicach... nie
                        ma co porównywać...jaka firma takie podejście do klienta...
                        • Gość: no Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.debacom.pl 01.01.07, 13:04
                          nie wielkość a jakość się liczy
                        • Gość: ;-) Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.polsl.pl 02.01.07, 07:39
                          mysle iz na temat joty to juz sie tu ludzie wypowiedzieli
                          i o ich profesjonalizmie nie ma co juz pisac.
                          moze i jota ale napewno nie net ;-)
    • Gość: Melon Re: Promocja - Internet + Odtwarzacz DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:45
      Nie stać Was na reklame ?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka