Dodaj do ulubionych

Gdzie obiad domowy w Zabrzu?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 08:41
Gdzie w Zabrzu dobrze zjem obiad domowy?
Szukam baru na kształt Baru Teatralnego lub PZU w Gliwicach?
pozdrawiam
marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.07, 14:36
      ja czasami jem w platanie koło sphinksa, są bardzo dobre, nazywa się
      to chyba po prostu kuchnia śląska
      • Gość: qwe Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.3s.pl 20.08.07, 14:37
        Polecam Sphinksa na Wolności. OK.
    • Gość: ala Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 20:53
      wjedz w tą uliczke gdzie jest autokomis Inter Car - przy placu
      Słowiańskim, równoległa do Wolności.
      Kupuję tam pierogi i barszcz i to jak najbardziej polecam, Innych
      specjałów nie próbowałam.
      Mam mało czasu więc zawsze dzwonie i na gotowe przyjeżdzam
      • Gość: gram Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.07, 21:45
        objadalnia na wolnosci w centrum
        • Gość: Magda Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:29
          Bar Smakosz w Mikulczycach - w okolicy pierwszego przystanku autobusowego na
          Tarnopolskiej (jadąc z Zabrza). Smacznie i tanio.
          • Gość: gosc Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 23:59
            Nie polecam Czarnego Kota w Bielszowicach ul. Kingi. Podawane dania są smaczne,
            ale na podanie zupy możesz czekać 50 min., potem kolejne 30 min. na drugie
            danie. Obsługa beznadziejna. Stanowczo ODRADZAM.
            • Gość: zabrzanka Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 10:05
              Chyba nie umiesz czytać postawionego pytania. Co nas obchodzi czarny
              kot w Rudzie Śląskiej. Pytanie dotyczyło Zabrza oraz tego gdzie
              można zjeść dobry obiad. Odnośnie obiadów w Rudzie Śląskiej wejdź na
              forum tego miasta i tam sobie krytykuj.
              • Gość: plmokn Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.3s.pl 20.08.07, 14:33
                Zabrzanko - jeżeli mieszkasz w Zabrzu Pawłowie to wierz mi, że do Czarnego Kota
                masz bardzo blisko. I co z tego, że to Ruda Bielszowice. Gość napisał, że obiad
                smaczny tylko obsługa beznadziejna - czas oczekiwania niesamowicie długi. Tyle.
                Mnie to wystarczy. Tego lokalu nie wybiorę.
              • Gość: Wodzionka Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 23:15
                Z Zabrza Kończyc czy Pawłowa do Restauracji Czarny Kot są ok. 2 km. Więc, dużo
                bliżej niż do Centrum.
                Zabrzanko, chyba lubisz czepiać się drobnostek.
                Gość chciał powiedzieć tylko tyle, że długo będziesz czekać na podanie jedzenia
                w tej knajpie.
                Z własnego doświadczenia wiem, że typowe obiady domowe są tam zasadniczo dobre.
                Jednak oczekiwanie na podanie posiłku czy pojawienie się kelnera, może i
                świętego z równowagi wyprowadzić. Pozdrawiam........ i smacznego!
                • Gość: zarzanka Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 17:18
                  Marcin pyta o dobry obiad w Zabrzu, a nie w okolicy Zabrza czyli
                  dzielnicach miast sąsiednich. Czytam tekst ze zrozumieniem, więc
                  dlaczego uważasz, że czepiam się drobnostek. Jeżeli interesował by
                  go obiad u sąsiadów to nie zadawałby pytania tylko zjadłby w
                  Gliwicach, bo do Gliwic z Maciejowa to bardzo blisko, jak z Pawłowa
                  do Rudy Śląskiej.
                  • Gość: gość Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 01:58
                    Ma Pani (zabrzanka vel zarzanka) RACJĘ - chodzi o ZABRZE. A ja, wciąż NIE
                    POLECAM Czarnego Kota z Bielszowic k. Zabrza, gdzie z zaproszonymi gośćmi na
                    podanie zupy (po interwencji u kelnera) musiałem czekać tylko 50 min. + kolejne
                    30 min. na drugie danie. Dodam jeszcze, że wcześniej telefonicznie kontaktowałem
                    się z Restauracją. Dlatego pragnę poinformować, że w tej knajpie, zjecie Państwo
                    dobrze, ale będziecie długo pamiętać, że obsługa miała Was i Gości w "głębokim
                    poszanowaniu".
    • Gość: kaz59 Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 19:33
      Jadąc ul. Roosevelta w kierunku Sośnicy przed wiaduktem masz małą -
      przytulną knajpkę z napisem "kominki" . Obiadki pychotka, swojskie i
      po dostępnej cenie. Gotuje mama i córka.
      • Gość: pedro sośnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 13:31
        tez slyszalem ze przed sośnicą są dobre. Ale nie próbowałem, nawet
        myślałem że to już jest zamknięte. Jak ktoś będzie miał świeże newsy
        to dajcie znać :)
    • Gość: katia 77 Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:33
      Witam
      zawsze to mozesz zakreci sie koło córki z knaipki Kominki i problem
      z głowy a i tesciowa dobrze da zjesc !!!!

P>S najlepsze obiady gotuje moja mama :)
      • Gość: gościuwka Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 11:29
        Obiadki domowe są przy Kombinacie Koksochemicznym przy ul.Pawliczka
        1. Cen nie znam.
    • Gość: adam Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.stk.vectranet.pl 23.08.07, 18:50
      u
      Nabila na Krasinskiego są najlepsze pierogi domowe jakie jadłem
      • Gość: kaz59 Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:49
        Najlepsze pierogi z miesiem i grzybkami produkuje moja kochana
        teściowa.
        P.S. Grzybki zbieram JA
    • Gość: Tom Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.07, 18:56
      Bar Smakosz na Rokicie polecam
    • Gość: odzisan Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 22:20
      bar pod lipa na wolnosci na wysokosci ulicy slowackiego duze porcje
      smacznie i tanio tylko nie za czysto
    • Gość: marcin Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:47
      Witam ponownie i dziękuję wszystkim za informacje. Bardzo się przydały. Już mogę
      polecić pierogi pod lipami.pozdrawiam i smacznego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka