Gość: marcin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 08:41 Gdzie w Zabrzu dobrze zjem obiad domowy? Szukam baru na kształt Baru Teatralnego lub PZU w Gliwicach? pozdrawiam marcin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.07, 14:36 ja czasami jem w platanie koło sphinksa, są bardzo dobre, nazywa się to chyba po prostu kuchnia śląska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.3s.pl 20.08.07, 14:37 Polecam Sphinksa na Wolności. OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 20:53 wjedz w tą uliczke gdzie jest autokomis Inter Car - przy placu Słowiańskim, równoległa do Wolności. Kupuję tam pierogi i barszcz i to jak najbardziej polecam, Innych specjałów nie próbowałam. Mam mało czasu więc zawsze dzwonie i na gotowe przyjeżdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gram Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.07, 21:45 objadalnia na wolnosci w centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:29 Bar Smakosz w Mikulczycach - w okolicy pierwszego przystanku autobusowego na Tarnopolskiej (jadąc z Zabrza). Smacznie i tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 23:59 Nie polecam Czarnego Kota w Bielszowicach ul. Kingi. Podawane dania są smaczne, ale na podanie zupy możesz czekać 50 min., potem kolejne 30 min. na drugie danie. Obsługa beznadziejna. Stanowczo ODRADZAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanka Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 10:05 Chyba nie umiesz czytać postawionego pytania. Co nas obchodzi czarny kot w Rudzie Śląskiej. Pytanie dotyczyło Zabrza oraz tego gdzie można zjeść dobry obiad. Odnośnie obiadów w Rudzie Śląskiej wejdź na forum tego miasta i tam sobie krytykuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plmokn Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.3s.pl 20.08.07, 14:33 Zabrzanko - jeżeli mieszkasz w Zabrzu Pawłowie to wierz mi, że do Czarnego Kota masz bardzo blisko. I co z tego, że to Ruda Bielszowice. Gość napisał, że obiad smaczny tylko obsługa beznadziejna - czas oczekiwania niesamowicie długi. Tyle. Mnie to wystarczy. Tego lokalu nie wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodzionka Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 23:15 Z Zabrza Kończyc czy Pawłowa do Restauracji Czarny Kot są ok. 2 km. Więc, dużo bliżej niż do Centrum. Zabrzanko, chyba lubisz czepiać się drobnostek. Gość chciał powiedzieć tylko tyle, że długo będziesz czekać na podanie jedzenia w tej knajpie. Z własnego doświadczenia wiem, że typowe obiady domowe są tam zasadniczo dobre. Jednak oczekiwanie na podanie posiłku czy pojawienie się kelnera, może i świętego z równowagi wyprowadzić. Pozdrawiam........ i smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarzanka Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 17:18 Marcin pyta o dobry obiad w Zabrzu, a nie w okolicy Zabrza czyli dzielnicach miast sąsiednich. Czytam tekst ze zrozumieniem, więc dlaczego uważasz, że czepiam się drobnostek. Jeżeli interesował by go obiad u sąsiadów to nie zadawałby pytania tylko zjadłby w Gliwicach, bo do Gliwic z Maciejowa to bardzo blisko, jak z Pawłowa do Rudy Śląskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 01:58 Ma Pani (zabrzanka vel zarzanka) RACJĘ - chodzi o ZABRZE. A ja, wciąż NIE POLECAM Czarnego Kota z Bielszowic k. Zabrza, gdzie z zaproszonymi gośćmi na podanie zupy (po interwencji u kelnera) musiałem czekać tylko 50 min. + kolejne 30 min. na drugie danie. Dodam jeszcze, że wcześniej telefonicznie kontaktowałem się z Restauracją. Dlatego pragnę poinformować, że w tej knajpie, zjecie Państwo dobrze, ale będziecie długo pamiętać, że obsługa miała Was i Gości w "głębokim poszanowaniu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz59 Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 19:33 Jadąc ul. Roosevelta w kierunku Sośnicy przed wiaduktem masz małą - przytulną knajpkę z napisem "kominki" . Obiadki pychotka, swojskie i po dostępnej cenie. Gotuje mama i córka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro sośnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 13:31 tez slyszalem ze przed sośnicą są dobre. Ale nie próbowałem, nawet myślałem że to już jest zamknięte. Jak ktoś będzie miał świeże newsy to dajcie znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia 77 Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:33 Witam zawsze to mozesz zakreci sie koło córki z knaipki Kominki i problem z głowy a i tesciowa dobrze da zjesc !!!! P>S najlepsze obiady gotuje moja mama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuwka Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 11:29 Obiadki domowe są przy Kombinacie Koksochemicznym przy ul.Pawliczka 1. Cen nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.stk.vectranet.pl 23.08.07, 18:50 u Nabila na Krasinskiego są najlepsze pierogi domowe jakie jadłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz59 Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:49 Najlepsze pierogi z miesiem i grzybkami produkuje moja kochana teściowa. P.S. Grzybki zbieram JA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.07, 18:56 Bar Smakosz na Rokicie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odzisan Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 22:20 bar pod lipa na wolnosci na wysokosci ulicy slowackiego duze porcje smacznie i tanio tylko nie za czysto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Gdzie obiad domowy w Zabrzu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:47 Witam ponownie i dziękuję wszystkim za informacje. Bardzo się przydały. Już mogę polecić pierogi pod lipami.pozdrawiam i smacznego Odpowiedz Link Zgłoś