Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie przed oszustami!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:16
Chciałem ostrzec wszystkich przed firmą która reklamuje sie na różnych
portalach jako SAVE MAX, FIRMA HANDLOWA MICHAŁ DOLIŃSKI, Z-NET POLAND, czy
jeden Bóg wie jak jeszcze. Stale poszukują ludzi do tandetnej akwizycji, a
mamią hasłami w stylu "Manager Marketingu" albo "Asystent Prezesa". Nie dajcie
sie w to wciągać!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Johnny Walker Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.gprs.plus.pl 14.01.08, 16:40
      zadna praca nie hanbi - akwizycja tez. To indywidualny wybor kazdego
      z nas gdzie chce pracowac i co robic.
      • Gość: Tesla Coil Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 19:51
        Tylko czy praca bez umowy (znaczy umowa jest ale bez pieczątek, podpisów) nie
        jest troche już przegięciem? Sam spróbuj jako "Sales Manager" sprzedawać przez
        miesiąc karty telefoniczne :P Ciekawe czy zdania nie zmienisz:) Ja wiem bo sie
        przez ponad miesiąc w Katowicach w to bawiłem:( Ale jak sie okazało że to tak
        cały czas ma być to podziękowałem:)
      • Gość: joe Karolain Trans IP: 83.238.169.* 25.02.08, 10:18
        Karolain Trans - teraz tak sie nazywaja. W ogole co za nazwa LOL!
        • Gość: Wdzięczny Re: Karolain Trans IP: *.chello.pl 12.03.08, 22:30
          Dzięki za ostrzeżenie. Przynajmniej nie stracę czasu i pieniędzy na dojazd. Dziś
          dzwoniła do mnie pani (z numeru 501275857) z Karolain Trans i zaprosiła na
          rozmowę na ul. 3 Maja. Dobrze, że znalazłem wasze posty. Parę lat temu już byłem
          w Save Maxie na rozmowie. Dopiero po niej szukałem w necie informacji o firmie.
          Od tej pory zawsze robię to przed wizytą u ewentualnego pracodawcy. Jeśli ktoś
          lubi akwizycję to nie ma sprawy, ale jak szukacie poważnej pracy to nie polecam.
          • Gość: jajaja Re: Karolain Trans IP: *.chello.pl 16.04.08, 09:52
            Ja tez byłam u nich na rozmowie 12 kwietnia(W SOBOTę) bo fajne ogłoszenie niby
            firma Karolain TRANS a w rzeczywistości jakaś TOP... coś tam.Maja tam chyba
            tylko komórkę nr 501275857 miła blondynka jako sekretarka rozmowa ze Zbyszkiem.
            Adres 3 maja 23/8 duze pomieszczenia mało mebli pamiętam czerwoną sofę i
            milych ludzi. Na rozmowie mało konkretów wyszłam z rozmowy i nie wiedzialam o co
            chodzi co miałabym robic w takiej pracy . Oczywiście sie dostalam ale poczytałam
            na necie i nie pojechałam na 1 dzień, chociaż chciałam jechac po to by zobaczyc
            co bedzie dalej ale mi sie wstac nie chciało szkoda zachodu
            • Gość: kamo_vip Re: Karolain Trans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 11:32
              Fajnie ze znalazlem te posty....mialem dzisiaj telefon w sprawie
              spotkania wlasnie w katowicach na ulicy 3 maja...ten sam
              numer...Dzieki Bogu sa te posty...Pozdrawiam!! (oczywiscie nie
              jade)...
              • Gość: wdzięczna Re: Karolain Trans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:38
                Serdeczne dzięki , za posty .Dziś zadzwoniła do mnie pani z nr.
                (501275857) , ze mam przyjechać na spotkanie do Katowic ul.3 maja
                23/8.Oczywiście nie jadę.
                pozdrawiam
              • Gość: FULLFRESHMAN Re: Karolain Trans IP: *.net.autocom.pl 20.01.09, 11:38
                w TAMTYM ROKU DZWONILI DO MNIE Z SAVE MAX, DZIś Z tOP CLASS (CHOć PAPIERY
                SKłADAłęM DO kAROLAIN TARNS). dZIWNYM JEST, żE FIRMA O TRZECH NAZWACH NIE MA
                SWOJEJ STRONY W NECIE, I TO WłśCIWIE DETERMINUJE JEJ WIARYGODNOść. pOZDRAWIAM
                WSZYSTKICH, DZIęKI ZA POSTY - JA NA ROZMOWę NIE IDę. wYTRWAłOśCI W POSZUKIWANIU
                PRACY. yO
              • Gość: gosc Re: Karolain Trans IP: *.gl.digi.pl 16.12.13, 15:12
                to samo!
          • Gość: ja Re: Karolain Trans IP: *.silesialan.pl 12.05.08, 12:05
            no witam wszystkich,
            przyznaje ze cos mnie tknelo i tez sprawdzilam te firme,
            i natknelam sie na tego posta...z tego amego nr ktos do mnie
            dzwonil,znaczy jakas pani...spotkanie o 16.30...niby
          • Gość: i nadal Re: Karolain Trans IP: *.silesialan.pl 12.05.08, 12:17
            to teraz o przeczytaniu tego wszystkiego napewno nie jade...:)
            pobiegam po sklepach...nie warto tracic faktycznie na to cale
            dziadostwo czasu...
            no a poza tym ,teraz bede woiedziec ze zanim pojde na rozmowe to
            spraWDZE FIRME...ale z ta mialam niewielki proble.bo babka
            powiedziala cos top klas,czy cos takiego a znalazlam ich na karolain
            trans na 3maja 23/8,i z tego nr do mnie dzwonila501275857
            pozdrawiam wszystkich i zyze milego dzionezka...
            • Gość: jeszcze uczciwy Re: Karolain Trans IP: *.3s.pl 16.05.08, 16:15
              Obecnie nazywają się, w fonetycznym brzmieniu, "Top klas". Piszę w fonetycznym,
              bo żadnych oficjalnych informacji na ich temat nie znalazłem. Nie ma ich w KRS
              (szukajka: pdi.cors.gov.pl/KRSSED/Default.aspx ), nie mają strony www.
              Numer telefonu, z którego dzwoniła panienka to 501275857, spotkanie miałoby być
              w Katowicach na 3 Maja 23/8. W Panoramie Firm pod tym adresem znajduje się firma
              Galaxy Travel sp. z o.o. (w fazie organizacji :)) (link:
              katalog.pf.pl/Katowice/Galaxy-Travel-Sp-z-o-o-w-Organizacji-F6846150G0B3200-m19.html).
              • Gość: jeszcze uczciwy Re: Karolain Trans IP: *.3s.pl 16.05.08, 16:19

wyżej źle wkleiłem linka do PF - oto poprawny:
                katalog.pf.pl/Katowice/Galaxy-Travel-Sp-z-o-o-w-Organizacji-F6846150G0B3200-m19.html
                • Gość: Kotek Re: Karolain Trans IP: *.chello.pl 16.05.08, 17:14
                  Dzięki za ostrzeżenie, właśnie znalazłam nowe oferty pracy KAROLAN
                  TRANS, przyznam że jestem już trochę zdesperowana w poszukiwaniu
                  pracy, ale dzięki Wam nie wyślę do nich żadnej aplikacji. Wszystkim
                  poszukującym tak jak ja, życzę sukcesu w znalezieniu :)
                  Pozdro!
                  • Gość: Nova Re: Karolain Trans IP: *.centertel.pl 03.06.08, 12:02
                    To i ja się dołączę i nie pojadę:) Telefon otrzymałam dzisiaj ale z numeru
                    501-275-630 (może jakiś nowy:P) i kobitka całkiem sympatyczna w rozmowie,
                    chociaż mówię jej że przecież odrzucili moją ofertę już dawno a ona mi wciska,
                    że nie, że dziś otworzyli rekrutację i dziś ją zamykają. No to nie jadę bo
                    szkoda paliwa. Chociaż przyznam że oferta wyglądała interesująco.
                    • Gość: maxx Re: Karolain Trans IP: *.ds1-k.us.edu.pl 10.07.08, 13:43
                      Dzisiaj na godz 15.30 rozmowa, dzwonila babka z nr 501275857 z
                      pytaniem czy juz do mnie dzwonila [lol]. Odpowiedzialem ze nie mam
                      czasu dzisiaj. Po tej rozmowie cos mnie podkusilo zeby poszukac na
                      necie czegos o Karolain Trans [lol po raz drugi]. Daruje sobie te
                      strate czasu. Dziekowka wszystkim i powodzenia w szukaniu pracy.
                      Pozdrawiam
                    • Gość: Anula Re: Karolain Trans IP: *.stella.net.pl 22.08.08, 13:46
                      dzwonili do mnie dwa razy z numeru 501 275- 630 kobitka mila,
                      powiedzialam ze jestem na wakacjach, kazala sie skontaktowac jak
                      wroce, po powrocie nikt nie odbieral, wlaczala sie poczta
                      nieustannie"Czesc tu Marta", teraz jestem wdzieczna, ze tym razem
                      moj wakacyjny kaprys pozwolil mi uniknac oszustwa
              • Gość: kiki Re: Karolain Trans W Krakowie TOP KLAS !!!!!! IP: *.chello.pl 12.09.08, 14:12
                Ja też dzisiaj miałam telefon od pani z tej firmy iż menager jest
                zainteresowany moją osobą i pewnie dostenę posadę - jak w ogłoszeniu
                najlepiej w tym zawodzie płatną !:) po waszych postach
                nigdzie nie jade
                dzięki :) znowu byłby stracony cały dzien i kasa
          • Gość: friend Re: Karolain Trans IP: *.chello.pl 16.12.08, 14:53
            dzisiaj zadzwonili do mnie z firmy Top Class.Zdziwiłam się , bo nie pamiętam żebym składała do takiej firmy aplikacje.Jednak skojarzyłam że chodzi o firmę Karolain Trans, bo składałam cv na www.infopraca.pl do tej firmy i właśnie ta firma jako ostatnia zaakceptowała moje cv.Zdziwiło mnie to, że zaprosili mnie na rozmowę w ten sam dzień.Oczywiście pani , która dzwoniła, była bardzo miła, wytłumaczyła mi dokładnie jak dotrzeć do tej firmy. Dzwoniła z zastrzeżonego numeru telefonu.Parę miesięcy temu też składałam też aplkiację do tej firmy i też do mnie zadzwonili. Okazało się jednak oczekują pełnej dyspozycyjności. Gdy powiedziałam ,że mam jeszcze zajęcia , pani mnie delaktnie mówiąc op...ła wyzywając, że co ja sobie wyobrażam , że to ja praca 8 godzinna.Jak powiedziałam, że nie wiedziałam trochę sie uspokoiła. Bo przecież w niektórych pracach można wychodzić na zajęcia. Jestem bardzo wdzięczna, że znalazłam Wasze opinie na forum i OSTRZEGAM PRZED FIRMĄ KAROLAIN TRANS czy jak się też tam nazywą.Robią pranie móżgu swoim pracownikom. Dla tych ,którzy chcą się przekonać zapraszam na stronę:
            praca.wp.pl/kat,18453,wid,7607029,wiadomosc.html
            Ja nie potrzebuję potwierdzenia, dlatego nie pójdę na rozmowę kwalifikacyjną.
            pozdrawiam
            • Gość: xyz Re: Karolain Trans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 12:22
              boze ludzie skad wy sie urywacie... ?? artykul jest z 2005 roku.
              2005!!! jaka macie pewnosc ze to ta sama firma?? macie czas na
              szukanie jakis glupot w necie a porzadnego cv napisac nie umiecie i
              zawrzec ze jeszcze studiujecie i ze macie zajecia.... naprawde zal
              mi Was.
          • Gość: aaaa UWAGA UWAGA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 20:36
            UWAGA UWAGA!!!! DZISAJ 23 01 2009 BYŁAM NA ROZMOWIE W TEJ FIRMIE,
            aplikowałam na kierownika... rtozmowa wygładała następujaco:
            uprzejme przejscie na TY i przedstyawienie warunkow: praca za 400 zł
            w oparciu o umowe na bezłatne szkolenie????? lol co to??? jak
            powiedziałam kolesiowi co to wogóle jest to złapał stresa....i
            ogólnie agresywnie przeszedł dalej... dodatkowe pieniadze za
            umowione spotkania i dobrze wypełnione testy wiedzy!!!!! szok

NIE MA SENSU WOGÓLE DO NICH CHODZIC NA ROZMOWY... FIRMA ZNAJDUJE SIĘ
            NA KONKRETNYM WYGWIZDOWIE W DOMU JEDNORODZINNYM:P
            • Gość: zen Re: UWAGA UWAGA!!!! IP: *.chello.pl 24.03.09, 13:24
              Witam
              Kilka godzin temu dzwoniła do mnie Pani z firmy Top Class, z numeru który
              podajecie. Na rozmowę jestem umówiony w dniu jutrzejszym ale chyba zrezygnuję.
              Siedziba firmy mieści się rzeczywiście na Chabrowej 13. Już, któryś raz z kolei,
              w przeciągu kilku minut spotykam negatywne opinie na temat firmy, czy może kilku
              firm w jednej. Dzięki za opinie.
        • Gość: gość Re: Karolain Trans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 21:06
          no to są jaja bo dzisiaj byłem na rozmowie kwalifikacyjnej i oczywiście się
          dostałem i jutro mam szkolenie a o firmie nic nie wiem...
          no ale jednak z ciekawości pojadę i sprawdzę dokładnie o co chodzi....
          oczywiście nie podpisze żadnej umowy dopóki nie dowiem się dokładnie.
          no tylko że do mnie dzwonili z numeru 501275630, no i rozmowa odbyła się w
          Krakowie na ulicy chabrowej 13!!!
          • Gość: dareg77 Re: Karolain Trans IP: 194.42.110.* 21.08.08, 13:13
            No i wyobraźcie sobie, ze Chabrowa 13 znow działa i panienka
            dzwoniła z numeru jak podajecie. Dzięki za ostrzeżenia. I Uwaga
            Działają dalej.
            • Gość: Zuza Re: Karolain Trans IP: *.ds3.agh.edu.pl 01.09.08, 13:02
              Ja też byłam na takiej rozmowie w Krakowie na Chabrowej 13, przyjęli mnie, hehe. Dziś miałam pójść pierwszy dzień do pracy, nie wiedząc o co chodzi, ale nie poszłam oczywiście, bo czułam, że coś jest nie tak. Dzięki za posty;) Najlepsze jest to, ze kilka dni temu zadzwoniłam do nich, żeby potwierdzić, że będę (poprosiła mnie o to miła pani) i jak zadzwoniłam na jej komórkę 501-275-630, to wyobraźcie sobie- głos ten sam, ale kobietka powiedziała, że to nie ona ze mną gadała, tylko koleżanka i że jej przekaże...czyżby się konspirowli...?;)
              • Gość: Marta Re: Karolain Trans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 11:15
                Wlasnie przed chwila dzwonila do mnie Pani z NUMERU ZASTZREZONEGO! zaprosila
                mnie na rozmowe na ul... Chabrowa 13 w Krakowie. Alez sie ciesze ze trafilam na
                te strone. Teraz juz wiem, ze nie ma co tracic czasu i pieniedzy, nie jade na
                zadne spotkanie. Co wiecej, jak zadzwonilam pod wskazywany przez Was nr to
                odezwala sie ta sama Pani co do mnie dzwonila... Zenada na maksa
                • Gość: Maciek BYLEM! na chabrowej IP: 78.131.137.* 11.09.08, 10:42
                  przeczytałem wasze posty, ja akurat pomyslalem co mi zalezy, bylem w
                  poniedziaek na spotkaniu. przyjeli mnie hehehe, wczoraj bylem na
                  pierwszym dniu pracy WOW:)! dostalem liste 10 osob do ktorych mialem
                  jechac podpisac umowe, udalo mi sie 6, 280 zl w kieszeni, co wcale
                  nie bylo trudne, jaka akwizycja????? LUDZIE!!! dostajesz liste
                  jedziesz podpisujesz o 16 jestes w domu.
                  • Gość: monika Re: BYLEM! na chabrowej IP: *.chello.pl 29.10.08, 11:03
                    Czesc a mozesz napisac jak dokladnie teraz to wylada bo mnie tez
                    zaprosili na spotkanie i nie wiem czy jest sens jechac...
                • Gość: aga Re: Karolain Trans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 12:54
                  do mnie też przed chwilą dzwoniła Pani z firmy mieszczącej sie na ul
                  chabrowej 13 w krakowie, była bardzo miła i nawet dokładnie
                  wyjaśniła mi dojazd na tą ulice:) heh :)
                  fajnie że są tu ludzie którzy przestrzegają przed tego typu
                  oszustwami. jestem umówiona dzis na spotkanie o godzinie 17, pójde
                  na nie oczywiście żeby przekonać sie na czym to wsyzstko polega,
                  przeciesz nie musze odrazu podpisywać umowy i zaczynać pracy:) wiec
                  ide zobaczyć na czym to polega i opisze jak było jak wróce...
                  pozdrawiam
        • Gość: martyna Re: Karolain Trans IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.01.09, 20:11
          Dzięki Bogu wpisala w Google nazwę tej firmy bo do mnie dzisiaj
          dzwoniła, baaardzo mila pani, na jutro na rozmowę sie umuwiłam, ale
          dzwoniła z nr. zastzezonego..na szczescie jestescie WY i nie mam
          zamiaru tam isc ;)
    • Gość: Ala Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.08, 12:57
      Niestety takich cwaniaków nie brakuje
    • rolihlahla Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 30.01.08, 13:15
      Na ile działają zgodnie z prawem to nie wiem. Na pewno jednak ich ogłoszenia o
      pracy nie są rzetelne! Tak zwana 'firma' to grupa sprzedaży lub dosadniej to
      ujmując grupa akwizytorów ubrana w ładną (oryginalną i nawet dość ciekawą)
      otoczkę. Nie będę opisywał już tej otoczki bo moim celem jest przede wszystkim
      ostrzeżenie kandydatów do firmy, którzy jak ja, z powodu trudno dostępnej
      informacji w internecie stracili czas spotykając się ‘z firmą’.

Obecnie w ogłoszeniach występują jako Firma Handlowa Michał Doliński; na rozmowę
      kwalifikacyjną zaprasza już jednak Future 4 You. Asystentka dzwoni z numeru
      502646012. Jako numer kontaktowy podawany jest również 322010868. Ich katowickie
      biuro znajduje się pod adresem: 3 Maja 23/8 (W bramie gdzie jest City Pub).

Oczywiście praca akwizytora może się podobać, należy jednak pamiętać o wątpliwej
      legalności ‘firmy’ – umowa bez pieczątek, podpisów – to o czym w tym wątku pisze
      Tesla Coil.

Proponuje wpisywać nazwy pod jakimi występują lub występowali i ich adresy.

Oczywiście do dyskusji zapraszam uczestników interview, pracowników byłych i
      obecnych, anonimowo jak i oficjalnie.

Inne warianty pisowni nazwy firmy (na potrzeby wyszukiwarek): future for you,
      future 4u, 4 u
      • onufry-z Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 30.01.08, 13:59
        Są różne genealogie nazw firmowych. Pewien przedsiębiorca Piotr
        Doliński wrócił z Francji jako Pier Doliński a jak pojechał do
        Rosji, to nazwali go Jebakow.
      • Gość: ostrzeżona Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.chr37.1000lecie.pl 31.01.08, 11:55
        Dziękuję za ostrzeżenie! Właśnie zadzwoniła do mnie miła pani z
        Dolińskiego i podała dokładnie takie same dane, jak w ostrzeżeniu.
        Jestem zaproszona na dzisiaj na 17. Dziękuję jeszcze raz,
        przynajmniej nie stracę czasu:)
      • zawsze.anonim222 Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 03.04.08, 18:00
        Ich katowickie biuro znajduje sie kolo city pubu i nazywaja sie tam
        Top class. Biuro tutaj niby fajnie pieknie ladnie a tak naprawde
        wyglada to jak jakas sekta. Wszyscy sa przebarwieni tzn "zbyt mili"
        i mysla ze sa na jakiejs gieldzie. Przychodzisz na 8 do biura
        godzina "szkolenia" czyli zabawy w stylu badzmy jedna wielka
        rodzina.

Jak ktos lubi rozmawiac z ludzmi i ciagle cos oferowac (uslugi
        telekomunikacyjne "dialog" zamiast "tp") to zapraszam na 3maja 23/8
        w katowicach. Napewno jak sie usmiechniecie i bedziecie zartowac to
        was zatrudnia.

Dziwne spotkania. Wszyscy sa tam niesamowicie pewni siebie jakby
        niewiadomo kim byli. osobiscie odradzam.

Aha. trzeba miec 80 podpisanych umow z klientami (firmami lub
        osobami indywidualnymi) zeby otrzymac podstawe 500 zl. tygodniowki
        sa uzaleznione od ilosci umow podpisanych.

Milej zabawy
    • rolihlahla Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 30.01.08, 14:41
      Informacje o nich jednak są i to sporo, tylko, że nazwy zmieniają. Artykuł:
      wiadomosci.wp.pl/kat,12571,wid,7607029,prasaWiadomosc.html?ticaid=15457
      • Gość: ja Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 20:42
        głupich nie sieją, sami sie rodzą - mówi przysłowie.
        • Gość: Ania Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 21:30
          W ubiegłym roku po studiach byłam bezrobotna i znalazłam pracę w
          Gliwicach w firmie ubezpieczeniowej z umową ale na czarno.
          Przeszliśmy specjalne szkolenie o którym mieliśmy nikomu nic nie
          mówić a chodziło o to żeby spisywać umowy ubezpieczeniowe ze
          starszymi osobami z tym że oryginał nieco różnił się od kopii umowy.
          Po tygodniu zrezygnowałam z tego bo stwierdziłam że jest to jedno
          wielkie oszustwo. Będą starszych ludzi ciągnąć po sądach albo ich
          okradać bo w ten sposób zdobywają ich wszystkie dane osobowe. Do
          dzisiaj nie mam pojęcia o co tam chodziło.
          • Gość: Julian Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 11:58
            Ania. Słyszałem już o czymś takim. To mogła być mafia współpracująca
            z pracownikiem ZUS-u. Osoby te umierają a emerytury dalej wpływają
            na konto. Ciekawe ilu nieboszczykom już w tej chwili ZUS nadal
            wypłaca emerytury ?

Moja recepta na to co się w polsce dzieje to uczyć się języków
            obcych i uciekać z tego kraju.

I love Australia
            • Gość: robek Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.08, 23:34
              Nie trzeba uciekać, Tusk z Moskwy cud przywiezie!
              • Gość: Zdumiona Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: 195.94.210.* 07.02.08, 21:15
                Z Moskwy? Cud?
                • Gość: robek Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.08, 12:13
                  Prawosławny!
              • Gość: Lidzia Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.chello.pl 23.06.08, 13:49
                Witam! Ja również zostałam zaproszona na rozmowę do tej firmy Top Class (jak mi
                powiedziała przemiła pani przez telefon) do Katowic na ul. 3-go maja. Parę
                godzin przed coś mnie podkusiło aby poczytać w necie coś na ten temat i to mi
                otworzyło oczy. Oczywiście na rozmowę nie poszłam. Wtedy przypomniałam sobie o
                mojej koleżance która była tam na 2 rozmowach i była przerażona, wszystko to
                wygląda podobno jak sekta, obiecują złote góry, furę pieniędzy a jak chciała się
                dowiedzieć na czym ma dokładnie polegać jej praca to nie dostała odpowiedzi. Nic
                jej nie wyjaśnili, na początku jak o nic sie nie dopytywała byli przemili, a
                potem jak zaczęła drążyć temat zrobiło się mniej przyjemnie:( Ostrzegam przed tą
                firmą, ma ona wiele nazw, z tych co znam to michał doliński, top class, i
                carolain trans.
                • Gość: WEWE SAVE MAX to Karoline Trains!!zobaczcie na forach IP: 62.111.245.* 07.07.08, 21:52
                  NO COż TAK JAK PISZECIE FIRMA O WIELU NAZWACH I REKTUTUJą W krk
                  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Jarek z Bytomia Bardzo dziękuję za ostrzeżenie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 09:59
      Bardzo dziękuję za ostrzeżenie. W Polsce mówi się o braku rąk do
      pracy i niedoborach pracowników. Zasadniczy błąd tego toku
      rozumowania tkwi we wrzucaniu do statystycznego worka wszystkich
      napotkanych gdziekolwiek ofert pracy, bez weryfikacji ich rangi i
      tego, co się za nimi naprawdę kryje. Jak się odsieje niepoważne
      oferty to zostaje śladowa ilość miejsc pracy związanych z wykazaniem
      się konkretnymi umiejętnościami i predyspozycjami. Biura
      pośrednictwa pracy działają nieprofesjonalnie unikając weryfikowania
      zamieszczanych przez siebie ofert pracy. Prowadzi do do ogólnego
      chaosu na - pożal się Boże - "rynku pracy" w Polsce. Konkretne i
      przyjemne "ciepłe posadki" i tak zarezerwowane są dla totumfackich.
    • Gość: monia Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 10:03
      Dzieki za ostrzeżenie,są jeszcze O.k ludzie w necie.
      • Gość: Ewa Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.gprs.plus.pl 14.02.08, 20:03
        Chociaz nie wszyscy :-)
    • Gość: Boro Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.gprs.plus.pl 13.02.08, 19:59
      Czy jest gdzieś w sieci jakis bank danych z informacjami o firmach
      oszukujacych pracownikow?
    • Gość: Bib Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.08, 14:35
      To niestety klasyk gatunku. Biznes w polskim wydaniu.
      • koniak96 Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 04.04.08, 00:09
        Ja bym nie uogólniał. Gorsza zaraza to niektóre firmy zachodnie.
        • Gość: anonim Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.galileusz.3s.pl 29.04.08, 11:45
          ta firma to oszołomy,ludzi uważa sie za idiotów,a nimi nie jesteśmy, POWODZENIA
          DLA WSZYSTKICH szukających PRACY:))oczywiście nie pojechałem
          • macie-jow Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 13.05.08, 21:44
            Czy tacy naciągacze muszą być w Polsce bezkarni?
    • Gość: 8 Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.scom.za.digi.pl 23.05.08, 18:27
      straszne
    • ogromnypenis Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 24.05.08, 22:39
      dziękuje
    • Gość: kes Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.chello.pl 05.06.08, 13:14
      Dobrze że znalazłam to forum bo miałam tam jechać na rozmowę, a tak
      to wiem że szkoda czasu. Firma dalej przedstawia się jako top class
      (zdziwiłam się, bo do firmy o takiej nazwie nie aplikowałam-teraz
      już wiem że to karolain trans) i połączenie było z numeru 501275857.
      Dzięki i powodzenia w dalszym szukaniu pracy.
      Pozdrawiam
      • zaborzanin1 Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 06.06.08, 22:31
        Może warto do nich zadzwonić i powiedzieć co o tym myślimy! Niech
        nie naciagają kolejnych naiwnych
        • Gość: Emil Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 12:54
          Ja zadzwoniłem i powiedziałem że nie ma ich w KRS-ie na co miła pani
          odpowiedziała że są pod innym numerem referencyjnym, po czym spytałem czy mówi
          jej coś nazwa SAVE MAX na co szybko odpowiedziała że oni już od pół roku nie
          współpracują z tą firmą ale jeżeli chce wierzyć w to co piszą w interne cie to
          moja sprawa i na tym postanowiłem zakończyć rozmowę i każdemu odradzam jaki
          kolwiek kontakt z firmą o wielu nazwach hehe.
          • Gość: slawek Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 15:38
            to prawda ja tez przejechalem sie juz na podobnych firmach, nawet
            nikt nie zdaje sobie sprawy z tego ze coraz ich wiecej, zaniedlugo
            wogole nie bedzie normalnej pracy tylko trzeba bedzie po domach
            latac ;/
            • Gość: Struś Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 08:35
              Witam. Podobnie ma sie sytuacja z zabrzańską firmą Euroactive One z siedzibą na
              Zaolziańskiej. Normalnie takiej tandety nie widzieliście juz dawno:P Banda
              naciągaczy którzy uważają że każda osoba która pojawiła się w ich firmie to
              ostatni kretyn który nabierze się na tanie sztuczki marketingowe. UWAŻAJCIE NA
              TYCH CWANIAKÓW!!
              • Gość: gość Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 13:37
                byłam wiele lat temu na rozmowie w Katowicach, nie pamiętam nazwy
                firmy. Mieścila się w jakimś domku jendorodzinnym. Obiecywali zlote
                gory, kazali pisac formularze ze stanowiskami na jakich siebie
                widzimy...kazdy marzyl: sekretarka, magazynier, kierowca, sprzedawca.
                Na drugi dzien nic nie mowiac wypuscili nas w miasto z jakimś
                gościem, ktory mial torbę zapakowaną po brzegi gąbkami do kąpieli i
                kazali to sprzedawac.Żenada.
                Dobrze, ze o tym piszecie, bo szkoda kasy i nadziei.
                • Gość: lukas UWAGA IP: 195.94.195.* 16.07.08, 23:29
                  te ciecie robią rekrutację w Krakowie:/ żenada, wzieliby się spakowali i
                  spie..li z tego kraju:(
                  • Gość: wow Re: UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 19:17
                    wszytskie te firmy zajmuja sie sprzedaza bezposrednio u klienta!!Ja
                    bylem w katowicach na rozmowie w K.T i to samo, pozniej mialo byc
                    20osob na magazyn przyjetych w zabrzu na maciejowie okazalo sie ze
                    razem z jakims kolesiem wyslali mnie w teren i ta sama sciema w
                    polowie dnia zrezygnowalem bo to praca dla d...li!!Ludzie
                    opamietajcie sie Oni wami manipuluja zarabija na was ogromne
                    pieniadze a wy nawet lat do emerytury nie bedziecie mieli!!
                  • Gość: mmm Re: UWAGA IP: *.chello.pl 28.07.08, 17:17
                    nie pojechałam dziś na wakacje bo zadzwoniła do mnie pani z
                    fantastycznego jak myślałam Karolain Trans i zaprosiła na
                    rozmowę...chcac się dowiedzieć czegos o potencjalnym pracodawcy
                    zaczęłam szukać w necie i zdziwiło mnie, że szanujaca sie firma nie
                    ma swojej strony internetowej, za to setki negatywnych komentarzy:-
                    // dzięki, może jeszcze złapię pociąg:-))
                    • marekpiec.zabrze Re: UWAGA 29.07.08, 22:43
                      Uważaj więc na oferty pracy nieco zbyt optymistyczne
                      • Gość: Kinga Re: UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 21:26
                        Bardzo mnie denerwuje takie coś co robią tego rodzaju firmy. Przecież często
                        jest tak, że ludzie mają dzieci, rodziny i szukają sposobu żeby móc je utrzymać.
                        A takie przedsiębiorstwa po prostu okradają ich z marzeń i nadziei. Mam taki
                        apel, żeby pisać o wiarygodnych firmach co szukają pracowników. Może się komuś
                        przyda. Pozdrawiam i ściskam wszystkich.
    • Gość: mądry człowiek Dzwonili do mnie z numeru (0-12) 376-42-39 IP: *.2-0.pl 05.09.08, 16:08
      i umówili się na spotkanie przy ul. Chabrowej 13

Dzięki informacjom na tej stronie wiem, że to oszuści i nie jadę tam.

UWAGA, są bardzo uprzejmi i prowadzą krok po kroku jak dotrzeć na tą ulicę (to
      jest obok Prądnika Białego).
      • Gość: Janina Re: Dzwonili do mnie z numeru (0-12) 376-42-39 IP: *.telnet.krakow.pl 12.09.08, 11:52
        Do mnie dzwonili z tego samego numeru, dziekuje za informacje. :)
        pozdrawiam
        • Gość: Aśka z Krakowa Nowe miejsce rekrutacji - ul. Podzamcze w Krakowie IP: 62.121.131.* 17.09.08, 17:46
          Uważajcie, bo jest nowe miejsce rekrutacji w Krakowie. Byłam. W trakcie rozmowy
          powiedziałam, że nie jestem zainteresowana. Było bardzo miło, ale jak zaczęłam
          zadawać konkretne pytania dotyczące pracy - Pani trochę przystopowała ze swoją
          uprzejmością!! Hhehe
          Porażka!!!
          Pozdrawiam WAS
          • Gość: muchozol Re: Nowe miejsce rekrutacji - ul. Podzamcze w Kra IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.08, 21:28
            Wszędzie oszukują.
      • Gość: marek Re: Dzwonili do mnie z numeru (0-12) 376-42-39 IP: *.chello.pl 14.10.08, 14:06
        do mnie równeż dzwonili oszywiście nie jade dzieki uprzejmym ludzią
        na tej stronie pozdrawiam
      • Gość: Katarzyna86 Re: Dzwonili do mnie z numeru (0-12) 376-42-39 IP: *.pp.com.pl 05.02.09, 12:35
        Witam. Widzę, że jestem kolejną w wieeeeeeeelllu osób, która została zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do firmy TOP CLASS na wszystkim już dobrze znaną ul.CHABROWĄ 13. Aplikowałam na stanowisko pracownika biurowego-telefoniczna obsługa klienta za pośrednictwem infoPraca.pl. Dzwonili do mnie z nr +482260177000 i umówili na spotkanie w ten sam dzień, na godz. 16.10. Rzeczywiście są bardzo uprzejmi, pytają się skąd dojazd, po czym bardzo skrupulatnie miła Pani tłumaczy przez telefon jak dojechać, na jakim przystanku wysiąść i podkreśla iż jest to przystanek na żądanie!
        Po waszych postach zdecydowanie nie udam się na spotkanie. Cieszę się, że są fora, portale z których jest możliwość uzyskania informacji o pseudo firmach. Dzięki nim zaoszczędzamy swój czas i nie narażamy się niepotrzebny stres i nerwy.

GORĄCO POZDRAWIAM!!!
    • thermospeed Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 15.10.08, 23:06
      Tak jest znam troszke te firme . manager marketingu czyli akwizytor
      obnośny super fucha
      • Gość: Kasia999 Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 15:17
        Ja tez przypadkiem moi drodzy trafiłam na wasz post..Własnie miałam wybierac sie
        na rozmowę na 17 i wpisałam chrabowa 13 a tu niespodzianka. dzięki za
        ostrzeżenie..swoja droga jeżdżę już od miesięcy do krakowa i tylko trace kase na
        beznadziejne rozmowy..porażka
        • koniak96 Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 18.10.08, 11:27
          Jak się coś umie, to się dobrą pracę znajdzie.
          • Gość: kaha Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.autocom.pl 21.10.08, 22:05
            swego czasu była też firma tego samego rodzaju na ul podwale chyba 6 w
            Krakowie.. schemat dokładnie ten sam.. a tak fajnie się ogłoszenie o prace
            zapowiadało.. nic. szukam dalej.... powodzenia wszystkim życzę :)
          • Gość: mloda Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.chello.pl 23.10.08, 20:59
            do mnie też zadzwoniła milutka pani z takiego numeru zapraszając mnie na rozmowe
            proponując prace biurowa lub obsługe klienta również wytlumaczyla mi jak
            dojechac na slawna ul chabrowa 13 ale na pytanie czym mam sie zajmowac nie
            potrafila odpowiedziec tylko powiedziala ze wiecej na ten temat opowie menager
            na spotkaniu rowniez sprawdzalam w krs i zadnej firmy karlain trans nie ma
            oczywiscie nie pojechalam dzieki temu ze znalazlam te informacje w sieci
            dzieki :)
            • Gość: koki Uwaga szukaja w Krakowie Karolain Trans !!!!! IP: *.chello.pl 28.10.08, 11:29
              Dzieki temu postowi i opiniom ludzi napewno nie pojde na umówioną
              dzisiaj rozmowę szkoda czasu zdrowia i pieniedzy NIE DAJCIE SIE
              OMAMIĆ POZDRAWIAM
            • Gość: bartek wiecie co to jest KRS?? IP: 78.131.137.* 28.10.08, 12:15
              Szukam pracy, znalazłem to forum. Jestem przerażony wasza wiedzą,
              nic dziwnego ze nikt was nie chce nigdzie przyjąć!! nie macie co
              robic tylko głupoty wypisywac, potwierdzajać tylko ze jesteście zbyt
              tępi zeby zajrzeć do fachowej literatury!!
              Otórz KRS jest numerm który dotyczy TYLKO I WYŁĄCZNIE SPÓŁEK!!! a
              nie pomyśleliście ze włascicielm tej firmy moze byc JEDNA OSOSBA i
              wtedy jest WPIS DO EWIDENCJI!!!!!
              • Gość: krakowianka Re: wiecie co to jest KRS?? IP: *.chello.pl 29.10.08, 11:13
                Dziwny zbieg okolicznosci ponad 100 osob jest tepych a ty jestes
                madry...ciekawe :) Jak chcesz pracowac w tej firmie to zloz do niej
                cv ale jak juz byc akwizytorem to sprzedawac zajebisty produkt a nie
                jakies g...o.
                • Gość: ja UWAGA Oszusci IP: *.chello.pl 29.10.08, 16:11
                  Uwaga Oszusci na ul.Chabrowej 13 w Krakowie dzwonia z numeru
                  123764239 Karolain Trans ogłasza się na infopraca.pl nie wsylajcie
                  tam CV bo bedziecie kolejnymi oszukanymi
                  • Gość: naiwniak Re: UWAGA Oszusci IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.08, 11:35
                    Kolejny numer telefonu, z którego dzwonią, to: 376 44 19
                    Właśnie dzwoniła do mnie przemiła pani z takiego właśnie numeru i zaprosiła na
                    17. na Chabrową 13. Dzięki wszystkim za oszczędzenie mi stania w korkach i
                    nerwów po rozmowie z ludźmi, którzy nie wiedzą, co to uczciwość!
                    Życzę wszystkim powodzenia w poszukiwaniu pracy!
                    • Gość: nightfire007 Oszuści działają teraz pod nazwą "Karolain Trans" IP: *.kolornet.pl 25.11.08, 10:49
                      I ZAMIESZCZAJĄ OGŁOSZENIA W SERWISIE INFO-PRACA.PL

Proponują pracę jako specjalista ds. obsługi klienta lub praca biurowa, więc
                      dużo ludzi odpowiada na ich ogłoszenia.

Ja się dałem nabrać i właśnie zadzwoniła do mnie miła kobieta z numeru 501275857
                      i jak tylko usłyszałem adres (ul. Chabrowa 13) to od razu się zorientowałem że
                      już kiedyś do mnie stamtąd dzwonili.
                      • Gość: były pracownik dlaczego oszusci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 18:11
                        pracowałem w tej firmie przez wakacje, zeby zarobic kase na studia,
                        mile wspominam ten czas, duzo sie nauczyłem, czytam te wasze durne
                        posty... kazdy z was narzeka, obmawia... a nikt nie pisze jak jest!!
                        wiec sie pytam ( szczególnie tych którym dupy na ta romowe nie
                        ruszyli)
                        DLACZEGO FIRMA TOP CLASS OSZUKUJE?? CO TAKIEGO MÓWIA, ROBIĄ ŻE
                        NAZYWACIE TO OSZUSTWEM??
                        • Gość: były pracownik Re: dlaczego oszusci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 18:16
                          hehe czekam na te wasze jakże mądre, inteligente odpowiedzi,
                          szczególnie tych osób którzy byli a nie zapytali się menagera o
                          nic!!
                          jednak i wam tepi ludzi zycze sukcesów w pracy za biureczkiem za
                          3000 zl bez doswidczenia i wykształcenia i bez braku motywacji do
                          zmiany!!
                          no chyba ze tak wystraszyliście sie rozmowy kwalifikacyjnej ze
                          jezyka wam w buzi zabrakło... powodzenia i pozdrawiam!!!
                          • Gość: muchozol Re: dlaczego oszusci?? IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.08, 14:09
                            A czekaj sobie, czekaj...
                            • zborowskidwa Re: dlaczego oszusci?? 28.12.08, 10:58
                              Proponuję opisać tą firmę w serwisie o nieuczciwych firmach
                              www.glupi-klient.pl (branża: miejsca pracy), można też tam dodać
                              temat w zakładce: KOJARZYMY POSZKODOWANYCH można tam nawiązywać
                              kontakty w całej Polsce z osobami poszkodowanymi przez daną firmę
                              czy instytucję, a następnie dochodzić swoich praw np. poprzez UOKiK,
                              albo wspólnie przed sądami cywilnymi.
                              • Gość: AGNIESZKA Gorąco polecam !!!!!! IP: *.vip-net.pl 17.01.09, 14:00
                                POLECAM PRACĘ Z UCZCIWYMI I MIŁYMI LUDŹMI OD KTÓRYCH WIELE SIĘ MOŻNA NAUCZYĆ
                                NIESTETY W ŻYCIU JEST TAK, ŻE TYM KTÓRZY ODNOSZĄ SUKCES, MAJĄ LEPIEJ, LUB MIERZĄ
                                WYŻEJ ZAWSZE SIĘ ZAZDROŚCI I DOSZUKUJE POMYŁEK CZY ZŁYCH ZAMIARÓW :)

OFERUJĄ DOBRĄ PRACĘ ZA DOBRĄ KASĘ
                                SPRAWDŹCIE SAMI....

NAPRAWDĘ POLECAM

POZDRAWIAM
                                • Gość: ja Re: Gorąco polecam !!!!!! IP: *.chello.pl 22.01.09, 12:40
                                  konkretnie jaką prace i za jakie pieniądze bo narazie Agnieszko
                                  mówisz tak ogólnikowo jak ta firma i jeszcze pomyśle że jesteś jej
                                  pracownikiem
                          • Gość: ja Re: dlaczego oszusci?? IP: *.chello.pl 22.01.09, 12:37
                            ja pytałam bardzo dużo dowiedziałam się że pan manager mówi o czyms
                            co mnie nie interesuje czyli o telemarketingu pracy od 9 do 17, o
                            szkoleniach i warunkach finansowych zresztą bardzo nendznych, jak
                            zapytałam o stanowisko na które aplikowałam ogolnikowo cos tam
                            powiedział bez konkretów jak chciałam wiedzieć więcej to mi
                            podziękował za rozmowe wykształcenie mam i doświadczenie bardzo duże
                            a twój komentarz reprezentuje bardzo niski poziom
                        • Gość: ja Re: dlaczego oszusci?? IP: *.chello.pl 22.01.09, 12:34
                          a ja mam oytanie co ty tam robiłeś/łaś ile pieniążków przybyło i
                          dlaczego już nie pracujesz, dla mnie to oszczuści co innego w
                          ogłoszeniu piszą a co innego na rozmowie mowią straciłam czas a
                          zresztą czego ta firma może nauczyć jak nie przeprowadzać rozmów
                          rekrutacyjnych...
    • gabriela6475 Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 21.01.09, 17:24
      dodala bym jeszcze jedna firme MIRAX
    • gabriela6475 Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 21.01.09, 17:26
      zapomnialam jeszcze JOTA-NET okradaja klientow w swietle prawa chyba
      maja znajomosci w sadzie w gliwicach i w srod komornikow
    • Gość: zawiedziona Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.chello.pl 22.01.09, 12:18
      Ja niestety byłam na tej przedziwnej rozmowie co najśmieszniejsze
      wyrwali mnie z pracy w tym samym dniu co zadzwonili była rozmowa
      pani zadzwoniła z zastrzerzonego numeru spotkanie w Krakowie na
      Chabrowej 13, wytłumaczone zostało jak tam dojechać tp. No więc
      pojechałam jakie było moje zdziwienie na miejscu firma w domku
      jednorodzinnym. Byłam troche wcześniej niż umówione spotkanie
      oczywiście uprzedzilam tel że mogę być wcześniej, wchodze do środka
      a przemila pani naskoczyła na mnie że jeszcze jest za wcześnie że
      oni są nie przygotowani żebym przyszła za 10 min, za chwile
      posadziła mnie, wypełniłam jakąś ankiete osobową, potem rozmawialam
      z jakimś facetem opowiadał o firmie żadne konkrety potem o niby
      pracy tylko problem polega na tym iż opowiadał o telemarketingu a ja
      aplikowałam na inne stanowisko oczywiście pan byl bardzo
      spostrzegawczy że nie jestem przygotowana do rozmowy a to on nie był
      przygotowany miałam wrażenie że szukają mało inteligentnych ludzi
      dotego zdesperowanych wyniki rozmowy miały być tego samego dnia w
      moim przypadku był negat ale nawet jeśli by zadzwonili to bym
      odmówiła przes chwile miałam wrażenie że szukają dziewczyn do bur...
      widziałam dwie dziewczyny obydwie odszczelone jedna w spodniach ze
      skóry i obcisłej bluzce druga z spódnicy i białej bluzce wszystko
      było takie sztuczne i ten facet odpychaący z tym bardzo
      przesłodzonym uśmiechem i gadką jak do dziecka odradzam tą firme
      aplikowalam do karolain trans a byłam w tp clas czy glas :)
    • Gość: KATARZYNA86 Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.pp.com.pl 05.02.09, 13:14
      Chciałam także przestrzec wszystkich ludzi przed firmą "OMEGA" mieszczącej się w Krakowie przy ul.Długiej 28, której "prezesem" jest MARIUSZ OWCZAREK. Siedziba znajduje się w kamienicy, bodajże na 1 lub 2 piętrze.Miałam tam przyjemność pracować prze niecały tydzień jakieś 3 latka temu. Przychodziło się na godz 7.00, dostawało się 20 sztuk flakoników 2 zapachów perfum i wyruszało się na wyznaczony rejon ( Ruczaj, Mistrzejowice,Nony Sącz)z gotową formułką oczywiście wcześniej napisana przez Owczarka i wykutą na pamięć, po czym wyrecytowana przed nim. Codziennie rano odbywały się mitingi, tj. śpiewanie, klaskanie i oczywiście podkreślanie jakiej to my nie mamy siły w sobie itp. Przejazd oczywiście we własnym zakresie.Praca polegała na chodzeniu (bez względu na pogodę) po sklepach, instytucjach, budkach i wciskaniu ludziom perfum. Powrót między 16-17 a nawet później do siedziby firmy, rozliczenie się z kasy i niewciśniętych perfum. Potem ewentualne wysłuchiwanie uwag pożal się boże szefa. Suma sumarum wychodziło się około 19!!! Wynagrodzenie za okres próbny, który trwa tydzień to 200 zł, ale tak naprawdę mało kto go wytrzymuje i rezygnuje po kilku dniach, za które nie dostaje kasy.
      To tak w niewielkim skrócie. Na podobnej zasadzie działa ( lub działała) także firma Apollo na ul. Piłsudskiego.

Pozdrawiam
      • Gość: jurek Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.qwe.streamcn.pl 26.02.09, 12:57
        witam wszystkich dzis do mnie dzwoniła pani z numeru 506163612 i zapraszała na
        ul. chabrowa 13 z ciekawosci sie tam przejade i zobacze jak to wygląda ale
        dzieki temu forum bede bardzo ostrozny bo widze ze wiekszosc została oszukana
        lub potraktowana jako intruz lub oszust
        • Gość: no ladnie Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.chello.pl 26.02.09, 13:45
          Do mnie też dzisiaj zadzwoniła pani z numeru 506163612 i oczywiście na Chabrową
          13. Po tym co przeczytałem chce mi sie tylko śmiać:D:D Nawet tam nie jadę, pojdę
          sobie na siłownie, przynajmniej cos konkretniejszego . pozdro hahaha Top Class
          • Gość: jurek Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.qwe.streamcn.pl 26.02.09, 17:07
            witam a ja dzis tam byłem nawet uprzejme były tam panny ale zero konkretow,
            wszystko ogolnikowo, mowila ze firma sie rozwija ale nawet strony nie posiadaja,
            na wypi...wie znaduje sie ich biuro, dla mnie to czysta akwizycja
            • Gość: marta Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.ghnet.pl 16.04.09, 08:46
              top class to przedszkole w porównaniu z FUNDACJĄ SŁAWPOL, też się
              ogłaszają na infopracy, a na rozmowę na stanowisko dyrektora
              oddziału małopolska zaprosili mnie na zaplecze fryzjera do limanowej
              (oczywiście prywatny dom i zakładzik).
              z moim wykształceniem i doświadczeniem szukam jednak bardziej
              atrakcyjnych ofert...
    • Gość: uwaga Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.stk.vectranet.pl 24.03.09, 18:47
      na Franciszkańskiej pojawili się oszuści proszący o rachunek telefoniczny argumentując to zmianą prawa telekomunikacyjnego - nie pokazujcie nikomu obcemu rachunku i nie dajcie się nabrać
      • Gość: xxx Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.06.09, 12:59
        macie racje firma top class to oszusci, tak zwany menager tej firmy
        to zwykly burak probujacy wpoic wam swoje sposoby sprzedazy ktore
        tak naprawde opieraja sie na wciskaniu kitu ludziom do ktorych was
        wysyla. na pytania albo odpowiada ogolnikowo albo wcale. jezeli
        chodzi o wynagrodzenie to az sie smiac che jak widzi sie 3000zl na
        reke w ogloszeniach na np. infopracy. tak naprawde to zwykla
        akwizycja i nie ma to nic wspolnego z przedstawicielem handlowym.
        dojazdy sa na wasz koszt, pracujecie w kazdych warunkach bez wzgledu
        na pogode (deszcz, snieg, upal itp)od 9-17 co nie oznacza ze np o 18
        nie bedziecie jeszcze w pracy. wasze problemy go nie obchodza,
        zawsze macie sie usmiechac i co najwazniejsze "sprzedawac siebie" za
        wszelka cene zeby firma mogla zarobic. na zakonczenie powiem tylko
        tyle jezeli chcesz u nich pracowac to oczywiscie twoj wybor ale
        osobiscie odradzam. pozdrawiam
        • chilli-and-vanilla Re: Ostrzeżenie przed oszustami!! 24.06.09, 20:19
          a co sprzedają?
    • Gość: bylam sprawdzilam 1000zł za 120 umów......oszusci!! IP: *.dsl.krak.bdi.inetia.pl 02.07.09, 09:11
      Oferuja "podstawe" 1000zł za pierwszy miesiac pod warunkiem, ze
      podpiszesz 120 umów firmy Dialog. Co jest niestety nierealne:)
      Szukaja frajerow ktorzy zapewne rezygnuja szybko, jak sie polapia,
      ze nie da rady tam nic zarobic. Jest wiele firm gdzie mozna realnie
      zarobic, i chca np 25 umow. A nie 120!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka