marekpiec.zabrze 19.08.08, 21:11 Gdzie byliście i jak oceniacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Antylopa Re: Kto był w Chorwacji? IP: *.gprs.plus.pl 20.08.08, 19:49 Ja pierwszy raz w życiu wyjeżdżam nad Adriatyk już w poniedziałek!!! Nie mogę się doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś
lothian Re: Kto był w Chorwacji? 21.08.08, 13:31 Byłem na pólwyspie Istra. Niestety drogo. Podobno w całej Chorwacji tak drogo i drożej z roku na rok (chociaż pamiętam jak kiedyś, jakieś 10 lat temu tanio było). Teraz taniej można wynająć apartament we Włoszech niż w Chorwacji. Zamiast Chorwacji polecam Włochy-taniej, lepsze jedzenie i tańsze wino (chyba że ktoś preferuje rakiję;) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Kto był w Chorwacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:02 nie przesadzaj że jest drogo, bo ceny są podobne jak w Polsce, jedynie mięso i nabiał trochę droższe, a ceny noclegów to ok. 10 euro za osobę sam tyle płaciłem rok temu we wrześniu w Bolu na wyspie Brac. i można jechać w ciemno bo wolnych apartamentów jest we wrześniu sporo, także każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gram Re: Kto był w Chorwacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:13 Dokładnie - ceny takie jak w polsce z wyjątkiem napojów i mięs, które są droższe. Ja byłem w tucepi - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowana Re: Kto był w Chorwacji? IP: *.gprs.plus.pl 21.08.08, 19:30 Czy tak wiele wolnych apartamentów po 10 euro za osobę jest w Chorawacji tylko we wrześniu i październiku? Czy takie ceny za noclegi są też w lipcu i sierpniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Kto był w Chorwacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 11:13 w lipcu i sierpniu kasują najwięcej bo to szczyt urlopowy jak wszędzie, trzeba liczyć nawet 2 razy drożej niż we wrześniu czy czerwcu, poza tym kupa ludzi i b.duży ruch na drogach a z wolnymi miejscami to różnie w tych popularniejszych miejscowościach lepiej rezerwować wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Kto był w Chorwacji? 24.08.08, 19:12 Jutro wracam do roboty po urlopie, ale następny spędzę w Chorwacji. Za rok niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
lothian Re: Kto był w Chorwacji? 26.08.08, 08:02 Chyba trochę rozminęliśmy się w opisach. Ja mówiłem o totalnych wakacjach i życiu tam - jedzenie w restauracjach, jakieś atrakcje itp. Ceny w marketach ograniczyłem tylko do cen napoi (np. wino znacznie droższe niż we Włoszech). Nabiału w restauracjach nie kupowałem to nie mogłem porównać. Z założenia jadę z rodziną na wakacje i zamierzam czuć sie jak na wakacjach a nie zapędzać żony, albo siebie do garnków, żeby gotować obiady. Człowiek przecież powinien odpocząć. Dlatego w dalszym ciągu uważam, że we Włoszech pod tym względem jest taniej - atrakcje (np. wesołe miasteczko Mirabilandia, gdzie bilet wstępu jest porównywalny z tym w Chorzowie a atrakcji 3 razy wiecej), wino, jedzenie itp. Dobra włoska pizza to tylko jakieś 8-9euro, więc podobnie jak w Polsce, a "pasta" jeszcze tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz59 Re: Kto był w Chorwacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 16:07 Byłem w 2001 r na półwyspie w miejscowości Orebic na przeciwko wyspy Korcula. Jechaliśmy samochodem a po drodze same atrakcje. Każde miasteczko po drodze to zabytek. Potem zwiedzanie Dubrownika, parku krajobrazowego w Plitvicy . Naprawdę wolę Chorwację od Grecji. Teraz może ceny są wyższe ale na następny wyjazd planuję pobyt w Chorwacji ale już nie samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fufa Re: Kto był w Chorwacji? IP: *.gprs.plus.pl 25.08.08, 23:02 Z którym biurem podróży w Zabrzu warto wybrać się do Chorawcji!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fustek Chorwacja jesienią IP: 195.94.210.* 06.10.08, 20:33 Czy warto wybrać się do Chorwacji w październiku? Czy tam jest jesienią znośnie pogodowo i tanio? Wie może ktoś??? Odpowiedz Link Zgłoś
zaborzanin1 Re: Chorwacja jesienią 08.10.08, 20:22 Teraz kryzys na świecie mamy, może zauważyłeś!? I na pewno będzie tam taniej niż miesiąc temu, ale co ze słońcem to nie wiem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
lothian Re: Chorwacja jesienią 09.10.08, 07:58 No właśnie drożej będzie niż miesiąc temu, bo euro podrożało. A kryzysu w Chorwacji nie widać, tak samo jak w Polsce, kryzys to przede wszystkim USA i Wlk Brytania. Odpowiedz Link Zgłoś
thermospeed Re: Kto był w Chorwacji? 09.10.08, 17:29 Ja byłem tam jest zupełnie jak w Knurowie. Pełnpo ludzi do których ty mówisz a oni nic nie jarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kto był w Chorwacji? IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 19:16 Nie przepadasz za Knurowem? Ale Zabrze lubisz?! Odpowiedz Link Zgłoś
macie-jow Re: Kto był w Chorwacji? 14.10.08, 19:44 A ty w Knurowie kiedyś byłeś? To jest gorsze niż Czarnogóra pod serbskim obstrzałem... Odpowiedz Link Zgłoś
chilli-and-vanilla Re: Kto był w Chorwacji? 14.10.08, 19:52 kraina latających siekier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gram Re: Kto był w Chorwacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 08:55 macie-jow a kiedy to czarnogora pod serbskim ostrzalem? Odpowiedz Link Zgłoś