Gość: Max IP: *.chello.pl 01.02.09, 22:39 Pani kierowniczko! Jak jest zima to musi być zimno. Takie jest odwieczne prawo natury. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rojberek "Jeśli pasażerowie będą się skarżyć..." 01.02.09, 23:11 To się nazywa "profesjonalizm"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki wniosek Re: "Jeśli pasażerowie będą się skarżyć..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 23:44 Straż Miejska jest powołana do utrzymania porządku w mieście. Dworzec PKP znajduje się w odległości 700 metrów. Widac jaką mamy straż i jaki porządek w mieście. I widac jaką skuteczną mamy pani prezydent. Zabrze - miastem brudu i niekompetencji urzędniczej. Wizytówka Zabrza przyrównana do obory. Doczekaliśmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 --------------------------------- -------------- 02.02.09, 09:25 Rozumiem dobrze Twoje oburzenie - jaki jest dworzec PKP, każdy widzi. Obiekt ten, jak wynika z treści artykułu prasowego, ma swojego właściciela, zarządcę i najętą firmę sprzątającą. A ty zaraz obwiniasz Straż Miejską, Prezydenta, Episkopat, ONZ, itp. Zrozum, że Gmina Zabrze nie ma bezpośredniego wpływu na czystość toalet dworcowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka robrojek IP: 213.185.212.* 03.02.09, 17:09 Profesjonalizm? A jak okreslisz zachowanie polactwa - swinie w chlewie! Racja ze kierownictwo ma to w dup!e ale z drugiej strony ci klienci dworca to jak barbazynskie hordy - sraja na okolo i na samych siebie. ...Te stare babsztyle w beretach, zmeczeni zyciem faceci z 5-cioma petami w ustach i ta dresiarska mlodziez. Wejdz do publicznej ubikacji (gdziekolwiek w Polsce) to zobaczysz co sie dzieje w tym barbazynskim kraju nieukow i chamstwa. Jest albo syf albo jakas smierdzaca baba kaze ci placic za ubikacje!!!!! Totalny skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
crame Zabrze: Na dworcu gorzej niż w oborze 02.02.09, 01:08 Kulture narodu mozna okreslic po wygladzie toalet, no i teraz okazuje sie, dworcow kolejowych. Chyba wiem co mowie, bo bylem w ponad 70 krajach swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldek Re: Zabrze: Na dworcu gorzej niż w oborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 07:02 A jak określić kulturę tych którzy powinni sprzątać? A jak określić w miarę cenzuralnie nieróbstwo i niekompetencje tych co powinni egzekwować prawo? Gdzie w tym mieście jest Straż Miejska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka poldek IP: 213.185.212.* 03.02.09, 17:13 Jasne ze mozna sie tutaj przyczepic do tych ktorzy sprzataja - tak jest najlatwiej... Nie interesuje cie jednak kto i jak doprowadzil do takiego balaganu? I tutaj twoj przedmowca mial racje - bedac w 70 krajach syf w ubikacjach zaobserwowal najpewniej w Chinach, Afryce i w krajach Europy Wschodniej - a szczegolnie w tym barbazynskim kraju - Polsce. Zreszta co ja tutaj ci wypisuje jak ty i tak tego nie zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endriu dworzec Pkp Zabrze - Pkp Trzebinia IP: *.proton.net.pl 02.02.09, 07:09 hmm; jest czasami różnie; no więc tysiące ludzi sie przewija i korzysta z pkp; przydało by sie coś "ulepszyć" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sfinx Na dworcu w Zabrzu gorzej niż w oborze IP: 212.160.172.* 02.02.09, 08:24 Tak wyglądają koleje w wolnej Polsce. Syf, kiła i mogiła. Wysłać Sanepid - jedyna rada. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz PKP 02.02.09, 08:52 ta firma to jeden wielki syf. Na dworcu jest brudno i trudno go posprzątać bo jest stary. Wagony są brudne bo są stare. Kolejarze wszystko złe tłumaczą tym, że mają stare dworce i stary sprzęt. Ale londyński Waterloo jest jeszcze starszy i jest tam porządek. W Indiach jeżdżą pociągi pamiętające czasy kolonialne i są czyste. Piramidy mają parę tysięcy lat i nie ma w nich gówien po kątach. PKP to doskonały obraz naszego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszcz Oswiecim - dworzec PKP bez toalet!!! IP: *.anonymouse.org 02.02.09, 09:59 Najlepiej jest w Oswiecimiu. Toalety na dworcu nieczynne. Dworzec wstretny, a do muzeum KL Auschwitz przyjezdza mnostwo turystow. Wstyd. Nie ma na zwykly szalet a radni miejscy marnuja miliony zlotych na promowanie Kopca Pamieci i Pojednania. Najlepsze, ze wedlug raportu NIK dworzec w Oswiecimiu zajal najwyzsze, wsrod dworcow sredniej kategorii, miejsce pod wzgledem przystosowania do obslugi podroznych. Odpowiedz Link Zgłoś
red_adidas Beata Paluszyńska z PKP Dworce... 02.02.09, 11:15 Coś się panience pomieszało w główce, to "PKP Dworce" powinny dbać o klienta a nie klient o PKP. Niepotrzebnie pani Beata Paluszyńska blokuje etat, bo widząc jej "zaangażowanie" przypuszczam że nie jest zadowolona ze swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlakzkrakowa [...] 02.02.09, 11:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliusz Re: Zabrze: Na dworcu gorzej niż w oborze IP: *.bb.sky.com 02.02.09, 11:54 Sugerujesz, że jak rządził PIS dworce lśniły czystością, a wredny Tusk po wyborach poszedł i obsrał. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <=-=----------- 03.02.09, 10:14 Piszesz, jakbyś nie słyszał o Włoszczowie... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: Zabrze: Na dworcu gorzej niż w oborze IP: 195.116.120.* 06.02.09, 14:28 Dokładnie tak jest zesrał się cudotwórca rudym gównem a jego czyszczenie kosztuje 20 mld zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amanda Zabrze: Na dworcu gorzej niż w oborze IP: *.stk.vectranet.pl 02.02.09, 11:42 Dworzec PKP w Zabrzu to jeden wielki syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dojo Na dworcu w Zabrzu gorzej niż w oborze IP: *.range86-162.btcentralplus.com 02.02.09, 12:18 A pani Prezydent na nastepnej imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgk Na dworcu w Zabrzu gorzej niż w oborze IP: *.ms.gov.pl 02.02.09, 13:34 "(...)oraz podziemne przejście na perony" których Zabrze ma cały jeden. Swego czasu stał się on nawet kanwą jednego z żartów -Jaki jest szczyt bezczelności? -Zapytać się w Zabrzu, z którego peronu odjeżdża pociąg do Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a,m Re: Na dworcu w Zabrzu gorzej niż w oborze IP: *.proxy.aol.com 05.02.09, 13:41 Gość portalu: mgk napisał(a): > "(...)oraz podziemne przejście na perony" których Zabrze ma cały > jeden. Swego czasu stał się on nawet kanwą jednego z żartów > -Jaki jest szczyt bezczelności? > -Zapytać się w Zabrzu, z którego peronu odjeżdża pociąg do Katowic. Oooo...ale Ci to frajde sprawia.Pewno pan z Gliwic, gdzie sa az cztery perony!Kto inny moze tak durnie komentowac? Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 --------------------------------- --------- 06.02.09, 09:31 Ilość peronów zależy od typu dworca. Zabrze ma typ przelotowy, a Katowice i Gliwice - docelowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a,m Re: --------------------------------- --------- IP: *.proxy.aol.com 06.02.09, 13:09 makbet1 napisała: > Ilość peronów zależy od typu dworca. Zabrze ma typ przelotowy, a > Katowice i Gliwice - docelowy. Ja wiem,ale wytlumacz to temu inteligentowi nademna,ktoremu odpisalem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Zabrze: Na dworcu gorzej niż w oborze IP: 83.230.25.* 02.02.09, 13:47 Również dobrze by mogli zrównać z ziemią tą oborę. Przynajmniej by nie śmierdziało. Jakiś rok lub półtora temu byl podpisany list intencyjny w sprawie modernizacji dworca. Chyba ten list wyladowal w koszu a palacz ogrzewał nim budynek. Szkoda ze przedwojenny budynek sie nie zachowal. Moze by byl lepszy (a jak nie to przynajmniej zabytkowy) niz ten PRL-owski "cud" techniki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Zabrze: Na dworcu gorzej niż w oborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:36 Ja przytocze historie z dworca... ale kolejki linowej na Kasprowy. Jakies 6 lat temu, stalismy w kolejce ok 3 godzin po bilety (do tej pory sie zastanawiam, co nam strzelilo do glowy..)Musialam udac sie do toalety, ale nie sposob bylo sie przebic przez tlum do poczekalni. Poszlam wiec do okolicznych barow, ale tez byl problem ze znalezieniem toalety. Wracajac do kolejki, tlum nie chcial mnie wposcic twierdzac, ze sie wpycham. Z odsiecza przybyl na szczescie moj mąż. Jednak potrzeba nie zostala zalatwiona, wiec czekalam na dotarcie do poczekalni. Uszczesliwiona otworzylam dzrzwi toalety i zamarlam. Nie umiem opisac tego co zbaczylam i nie umneim wyobrazic sobie faktu w jaki ten kolaż powstal na desce i pokrywie sedesowj. Fakt byl jedyny, ze nie dalo sie skorzystac w zaden sposob. Obok byla druga kabina, z ktorej wlasnie wychodzila jaka pani. Ale o dziwo zamknela mi przed nosem drzwi na klucz. Na moje zapytanie powiedziala, ze to kabina sluzbowa. Poprosilam ja zatem, zeby zajrzala do kabiny obok i powiedzala jak mam sie zalatwic. Pani powiedziala, ze taka jest kultura ludzi (co sie zgadza) i ze sprzata sie co godzine. Nadmienie, ze w tej monstrualniej kolejce stalo wielu obcokrajowcow, ktorzy rowniez chcieli skorzystac, a ja do dzis pamietam ich zdezorientowane miny. Poprosilam pania, aby nie czekac godziny i jak naszybciej sprzatnac toalete, ale nie znam rezultatu, bo pojechalam na Kasprowy, gdzie na szczecie byla toaleta, bo juz nie mialam sily dluzej wstrzymywac.... Odpowiedz Link Zgłoś
boczek39 będzie nowy dworzec czytajcie !!!!!!!! 02.02.09, 15:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=66843852&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaRto Zabrze: Na dworcu gorzej niż w oborze IP: *.chello.pl 02.02.09, 16:44 ZABRZE..Kopalnia Możliwości !!:D Oni chcą mieć Euro.. z jednym peronem !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miras Re: --------------------------------- ---------- IP: *.stk.vectranet.pl 02.02.09, 17:25 Teraz już wiem, dlaczego w Zabrzu jest brudno. Zabrakło oczyszczającego Wiaterka, który sprząta na dworcu w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smelly jelly OSKARD Tychy Dębowa 8A IP: *.chello.pl 02.02.09, 18:45 Obora, latryna i schronisko dla kotów, a spółdzielni nie wstyd??? CENTRUM MIASTA! Zapraszam Gazetę z aparatem. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz brak wc -gdzie sanepid 02.02.09, 18:57 że to nikogo nie dziwi że nie ma wc na dworcu bo to co jest to nie jest wc ciekawe gdzie klienci barów na dworcu załatwiają swoje potrzeby jak sanepid odebrał te gastronomie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qens Re: brak wc -gdzie sanepid IP: *.stk.vectranet.pl 02.02.09, 19:40 A mialo byc tak dobrze wg zapowiedzi panujacej trojki.Lepiej niz na erotycznym bilboardzie.Widocznie tam nalezy zalatwiac swoje potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: brak wc -gdzie sanepid 03.02.09, 08:32 Chcieliście Polski? No to ją macie! K.I. Gałczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przez lupa Re: OSKARD Tychy Dębowa 8A IP: 81.15.192.* 29.11.10, 12:49 Wszystko co spoldzielcze to drogie i celowo przeplacone .Prowizja otzrzymujesz procentowo od calosci ... Smietniki postawili za blisko 60 tys za sztuka ! polowa na kampania swietliczanki..? Kto nas pytol ?! Kaj jest ABW i CBA !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanta Na dworcu w Zabrzu gorzej niż w oborze IP: 82.139.19.* 03.02.09, 09:06 Przjedźcie do Białaej Podlaskiej. Takiego smrodu itp nie czuliście. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec Pani Beata jest świetna 03.02.09, 10:32 Nie wiem czy zdobyłbym się na tak porażającą szczerość. Cała ta firma to jeden wielki bałagan, gorszy od tego na podłodze dworca! CO TA KOBIETA TAM ROBI?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtf administrator jest chory!! ;D ;D IP: *.paylane.park.gdynia.pl 03.02.09, 10:34 niektorzy to powinni zostac w szkole na cale zycie. Ja jeszcze w szkole usprawiedliwialem sie w ten sposob. Dopiero na studiach sie nauczylem, ze to nikogo nie obchodzi i nie musi obchodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton jaki kraj takie toalety: zasr... Sławoj wróć!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 11:26 a najgorsze są te wszystkie instytucje z "Polską" w nazwie ... Znamienne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Hard Na dworcu w Zabrzu gorzej niż w oborze IP: *.com.pl 03.02.09, 11:32 Polecam lekturę Dworca PKS w Chrzanowie (droga Katowice-Kraków). Stanowiska autobusowe pięknie wkomponowane w dzikie targowisko tekstylno-spożywcze. Budynek stylizowany na rozpadającą się ruinę obwieszony od prawej strony wejścia prześcieradłami (stan na luty 2008). Toaleta dla pasażerów zlokalizowana bezpośrednio za stołówką pracowniczą (niezapomniane wrażenie daje stół z kraciastą ceratą) wyposażona w jedno stanowisko WC, dobrze wentylowana (asymetrycznie rozmieszone pęknięcia i dziury w ścianie), spełniająca wszelkie normy BHP (szczegółowa instrukcja zawierająca m.in. procedurę postępowania z podpaskami). Jakość nieustannie kontrolowana i podnoszona (w styczniu 2009 zniknęły prześcieradła). Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Na dworcu w Zabrzu gorzej niż w oborze 03.02.09, 12:02 Bylem kiedyś w toalecie na dworcu PKP w Zabrzu. To prawdziwe muzeum PRL! Należy pozostawić w stanie niezmienionym i poczekać kilka lat. Będzie kolejną atrakcją turystyczną miasta. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Zabrze: Na dworcu gorzej niż w oborze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 12:09 Właśnie przeczytałem artykuł o Zabrzańskim dworcu, poniżej jest zapowiedź o koncercie Ayo. Władzą miasta i osobą odpowiedzialnym za czystość proponuję zorganizować artystce spacerek po mieście z kulminacyjnym punktem dworca. Należy zadbać o wyjątkowych gości, będą mieli co wspominać do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka34 Zabrze to pikuś, pojedźcie do Katowic :) IP: *.aster.pl 03.02.09, 13:08 Byłam kiedyś w Katowicach na dworcu. Ćpuni dawali sobie w żyłę przy pasażerach i Policji a obesranych bezdomnych czuć było w całym budynku. Do tego jeszcze jakieś parchate lumpy zaczepiały kobiety prosząc o "drobne na bilet". Chociaż była godzina 23, to wolałam samotnie pospacerować po Śląsku, niż czekać na dworcu w Katowicach. A własnej woli już nigdy tam nie pojadę bo czułam się jak w Afryce - wiem co mówię, bo byłam w kilku krajach afrykańskich, tylko mi dobrze za to płacili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Do agnieszki 34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 18:16 Płacili ci za numerek? Murzyni? Wstydź się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi to parafraza tekstu z Misia! IP: *.elk.mm.pl 03.02.09, 14:25 Jak jest zima to musi byc zimno!-tutaj: jak jest niepogoda to musi byc brudno!....brak slow Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Re: to parafraza tekstu z Misia! 03.02.09, 16:06 Takie są odwieczne prawa natury. Odpowiedz Link Zgłoś