Dodaj do ulubionych

Witam wszystkich

29.05.14, 12:59
Kłaniam się wszystkim głęboko zwłaszcza Pani Izie! SM mam zdiagnozowane od 14 lat. Najpierw były zaburzenia czucia które przeszły samoistnie potem zawroty głowy i mroczek w oku. Przy tym drugim rzucie dostałam Solu-Medrol. Objawy wycofały się zupełnie choć w potencjałach wywołanych były pozostałości. Teraz nagle dostałam osłabienia czucia w dłoniach. Mięśnie dłoni są jakby stężałe (spastyczne).Poza tym mam nerwoból w szyi. Na początku nie zdecydowałam się na sterydy gdyż mam oprócz tego silną chorobę afektywna dwubiegunową (depresje i manie)a w przeszłości ciężką psychozę. Bałam się stracić moją obecną chwiejną równowagę psychiczną. Kiedy zdecydowałam się na leczenie okazało się,że napotkałam trudności w dostaniu się do szpitala a lekarka na izbie powiedziała,że sterydy to "agresywne leki na moje zwiewne objawy". Ostatecznie do szpitala nie poszłam zwłaszcza,że wyczytałam że leki mają sens tylko podane natychmiast. Moje pytanie: czy ktoś z forumowiczów miał zaburzenia czucia i czy przeszły mu one samoistnie i po jakim czasie?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka