michal-ochlik 07.02.05, 14:00 kicor mi kupil plejstejszyn i teraz cale dnie bede gral i sie uczyl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi.ka.n Re: koniec walki z nuda 07.02.05, 14:28 Domyślam sie,że "to coś" to do nauki języka będzie Ci służyć." Odpowiedz Link
michal-ochlik Re: koniec walki z nuda 07.02.05, 15:16 mikan nie to jest komputer taka gra telewizyjna na dyskietki Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: koniec walki z nuda 07.02.05, 19:05 Ale w tzw.międzyczasie grania w te gierki nie zapominaj o nauce języka.Na moim przykładzie widzisz jakie są konsekwencje.Nie wiem nawet co ten"plejstenszyn " znaczy. Odpowiedz Link
michal-ochlik Re: koniec walki z nuda 08.02.05, 13:56 nie nie o nauce jezyka niewolno zapomniec bo jak sie go wreszcie naucze to dostane prace i zamierzam tu zostac do konca moich dni a kicor jusz ma troche wiecej czasu to mnie uczy prawie codzienie jusz cos niecos kumam a na grze sie fajnie gra rozladowuje stres przed nic nie robieniem Odpowiedz Link
kicior99 Re: koniec walki z nuda 08.02.05, 14:06 nauczyles sie juz zdan z "I would (not) like to..." ktore ci zadalem na dzisiaj??? Aha i przekonajcie go, ze nawet ktos kto na dobrze jezyk musi korzystac z gramatyki. Michl zabrania mi jej kupowac mowiac ze to jest strata pieniedzy =))) Odpowiedz Link
michal-ochlik Re: koniec walki z nuda 08.02.05, 14:07 tak to jest strata pieniedzy bo ty gramatyke i jezyk masz w jednym palcu wiec wybacz i niepiesz bzdur Odpowiedz Link
kicior99 Re: koniec walki z nuda 08.02.05, 14:10 niektore rzeczy sie zapomina. A ty pamietasz wszystko, czego sie uczyles na pierwszej lekcji??? Odpowiedz Link
pluskat Re: koniec walki z nuda 08.02.05, 15:05 michal, ciesz sie, ze masz nauczyciela, ktory Cie nauczy poprawnie mowic, a nie : "Kali byc glodny" "(jak ten Murzyn z "Pustyni i w puszczy") przydalby Ci sie magnetofon i kasety Odpowiedz Link
michal-ochlik Re: koniec walki z nuda 09.02.05, 14:01 no jak bym chociasz umial tak jezyk jak kali mic kali byc to bym teraz mial prace a magnetofon my mamy i kaste tesz mamn tylko oni jusz zaczeli za szybko muwic i zrezygnowalem z takiej nauki Odpowiedz Link
pluskat Re: koniec walki z nuda 09.02.05, 18:17 a moze Kicior by Ci nagral te zdania do nauczenia na pamiec? a Kali byc, Kali miec, Kali chciec itd. to juz chyba umiesz? Odpowiedz Link