Dodaj do ulubionych

PROŚBA- wizerunek miasta Leszna

04.05.05, 12:53
na ten temat zamierzam pisac prace magisterską,stad moja prośba
o wyrażenie w kilku zdaniach jaki jest wizerunek Leszna,czy są tu mozliwosci
rozwoju dla młodych,czy utożsamiacie się z Lesznem-jako miejscem zamieszkania
lub urodzenia,itp.
za wszelką pomoc z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • lucy1982 Re: PROŚBA- wizerunek miasta Leszna 08.05.05, 12:39
      Jedyną szansą dla ludzi młodych, którzy urodzili sie w mieście Lesznie jest jak najszybsza wyprowadzka gdziekolwiek za chlebem, tutaj się umiera lub wegetuje. Na nic innego nie ma cienia szansy. Ostatnimi czasy kino nawet splajtowało. Masakra po prostu.
    • loona7 Re: PROŚBA- wizerunek miasta Leszna 03.06.05, 11:01
      Myslę , że na wizerunek Leszna można patrzec z różnych stron.
      1. Osoby, które odwiedzają nasze miasto sa oczarowane jego przytulnością,
      spokojem, kolorem. I hasło promocyjne UM zdaje się w tym zakresie jest trafione
      tj. "Tu chce się żyć"
      2. mieszkancy patrzą od strony życia, czyli dostęp do ośrodków kultury -rozrywki
      ( z tym ostatnio kiepsko np. zamknięte kino) , a także możliwości znalezienia
      pracy ( tu tez nie jest kolorowo).Myśle , ze możliwości rozwoju dla młodych
      ludzi są, chociaż widzę też , ze dużo zależy od nich samych i ich inicjatywy. W
      wielkich aglomeracjach wpływ na rozwój mają centra kultury( kina , teatry,
      uczelnie). U nas niestety mało jest społeczników wśród "dorosłych" , może więc
      stąd taki zastój na tym polu.A poza tym zauważam też , że wina tkwi w samych
      mieszkańcach , którzy wola wyjechac np. do Poznania lub Wrocławia do kina (
      rozumiem to oczywiście doskonale- lepszy repertuar, kina itp.) , ale może
      powinniśmy przykładem np. Niemców czy Włochów promować swój region ??
      Ja natomiast uważam , że Leszno jest moją oazą spokoju.Tutaj czuje się
      bezpiecznie. Jesli chce natomiast zmienic nieco klimat wtedy wyjeżdzam, ale
      zawsze chętnie wracam do "domu". Poza tym jeżdząc troche po kraju widziałam
      miejsca , w których nigdy w życiu nie mogłabym mieszkać ze względu na ich
      obskurnośc, "chłód" i przestępczość.Pozdrawiam:-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka