Dodaj do ulubionych

ceremonia zaślubin pilnie potrzebna pomoc!!!

20.08.03, 19:07
Aści

Pomózcie mi ustalić detale.
nadmieniam że "dziwne: słowa pochodzą z orginalnego "słowiańskiego" textu
tylko ten text ma tysiące lat tyle co heroglify faraonow
a dobitnie o tym siadczy
+colłealco syłovyc
-słońce słović

znam powiedzenie
"czajka gdie masz jajka w peżu na talerzu"
jak to się ma do zślubin?

+org : pochodne <skóty zapisu

+lyly : lyalya lilja (panna młoda?) a lulajże (moja perlłko)
+ćlićliewu : lowe cśycśie lubow ckni ślicne (graficzne i fonetycznie zgodne)
+lhycyblły : hacbła(zaślubiny?)
+łhcalła cecać :czesanie włosów przed oczepinami?
-chciała czesać ?(prawie to samo czyz nie?)

+lyla sycuś ćzsel lyalya celś na ciso

lyla zsuń ?????? lilio sziądz na krzesło
co to może być ćzsel ,cizsel, zcisel

co robi młoda przed tem zanim usiądzie na krzesło
zdejmuje wianek
ćiz dziew wianek który jak długo nosi na głowie nie może być sexulnie ruszona
zianek żwije
sal pieczec zamkniećie
może cisel to cipy sel. a także kopciuszek z ciżemką malutką jak pierścionek.
oczywiście przenośne, tak jak "wszyskie rybki mają lalala a karasie lalala"

także jaki zwiazek ma tłusz sało pierze peże ? oraz ci

skąd się wziął amerykański obyczaj polewania smoła i obsypywania pierzem.
czy podobne "tortury" nie robili drużbowie swieżo upieżonemu żonkisiowi?
A dziobanie sie ptaków czy atak drapiżnikąw na inne ptaszki.

czy młoda ma potem na głowie jakiś czub czepiec
czepiec od zszczepienia?
czy przed siąściem na krzesło młoda stoi na jkimś podwyższeniu?
jak czeszą młodą?
przyspiewki. inne URLs resurces plz

Pomóżcie bo chceę szybko skończyć tlumaczyć te heroglify.

Obserwuj wątek
    • rycho7 Re: ceremonia zaślubin pilnie potrzebna pomoc!!! 21.08.03, 09:39
      borebitsa napisała:

> Pomózcie mi ustalić detale.

Slowianski slub to po prostu wiejskie wesele. Wez albo ksiazke etnograficzna
      albo doswiadczona wiejska babe.

> znam powiedzenie
      > "czajka gdie masz jajka w peżu na talerzu"
      > jak to się ma do zślubin?

Seksualna rubasznosc. Jezeli jej nie rozumiesz lub nie akceptujesz to nie
      zajmuj sie slowianskim slubem.

> ćiz dziew wianek który jak długo nosi na głowie nie może być sexulnie ruszona

Totalna bzdura. Maz po nocy poslubnej mogl oddalic zone dziewice, bo inni jej
      nie chcieli. W noc Kupaly dziewice skladaly swe dziewictwo "na oltarzu" bostw
      plodnosci. A ta nieruszona bala po prostu za malo religijna.
      • bronio Re: ceremonia zaślubin pilnie potrzebna pomoc!!! 21.08.03, 12:58
        borebitsa
        daj znać skąd masz ten tekst
        źródło
        pozdrowienia
        • borebitsa Re: ceremonia zaślubin pilnie potrzebna pomoc!!! 21.08.03, 17:56
          bronio napisał:

> borebitsa
          > daj znać skąd masz ten tekst
          > źródło
          > pozdrowienia
          jest to "unknown alphabet" z cybalist z yahoo groups. URL podawałem na tym
          forum wczesniej.

Tekst tak jak go podaje nie był jeszcze nigdzie publikowany. Oprocz naszej
          hakerskiej grupy HoUG i pewnych uznanych archiwow kredytowych nie jest znany.
          Jak masz pGp alb ipphone* mozemy wiecej pogadać. Tymczasem jak byś mogł to
          zapisz sie na do tych lingwistow "cymbalistow" i spytaj ich skąd jest
          alfa1.gif . Oficjalnie jeszcze nie odpowiedzieli a podają sciemę ze to z kodexR
          kodexR to tez podobny ale duzo później pisany text. Pewien Rabe twierdzi że to
          jest modlitwa do liliath , oficjalnie uznawana tylko za częsć judaizmu. Lilith
          to "sina blondynka" co nie chciała adama poprzedniczka ewy. Ta to częsc
          judaizmu co sie ma modlic do lilith ale tylko jak zostaja faceci w domu sami
          bez swoich żon. Mnie to tam specjalnie nie obhodzi do kogo będą się modlic i
          czy w workach będą latać nad cmentarzem, tylko ciekawe jest pytanie "dlaczego
          po słowiańsku" . A rownież jest ciekawe ponieważ tam widać ze autor wiedział co
          pisze a nie można powiedziec tego przy czytaniu rękopisu "dead sea scrool"
          =DSS . W DSS wiele samoglosek jest opuszczonych , jest inny kierunak pisania,
          aczkolwiek jest podobny rytm to jest brak muzyki a takst pisany jest wedle lini
          co swiadczy o mechanicznym pisaniu a nie poetyckim.
          Mimio to jest wielkie podobieństwo textow to bez prywatnych zrodela to nie
          udalao by sie nam otzymac DSC w 5mps rozdzielczosci wystarczajacego do
          dekodingu. Ktory jest takze na ukonczaniu z tym ze ja nie koordynuje tych 3
          gruop a jesdynie dalem im wskazowki jak rozpoczac dekoding a prosciej jak
          czytac. Jak chcesz t poczytaj moje tu msg tam jest sporo wyjasnione. Potem jak
          masz pytania odnosnie dekodowania to pisz.

Konkluduje że opowiesc o pomieszaniu jezykow mozna wyprostowac.
          W dawnych czasach **ci** co mowili mowili jednym jezykiem.(to mysmile
          A potem jak dzban pękł to i uchom ludziom pękło.
          A uproszczona peknieta kreolska mowa rozprzestrzenila sie zalewajac swiat razem
          z fala ucikinierow zalanych terenow.
          Tak dzban pekl 5600 a babel to nie wierza tylko zapora.
          Tak sie skladaja opowiesci z roznych ztron. U nas jedno zdania tam wiele wody.

Wczesijsze ustalenia ile jest zeszlorocznego sniegu i czy zaleje caly swiat
          prowadza do podrozy by ustalic mase lodowcow oraz powierzchnie oceanow. Sprzyja
          to rozprzestrzenieniu sie językow na inne kontynenty i dziwnym efektom jak
          głowy na wyspach wielkanocnych. Tłumaczy też że języki odlegle sa bardziej
          podobne do naszego niż czasami ościenne. MOwiac o naszym jezyku mam na mysli
          jego wersja z przed 7000 tys lat ktora troche archaiczna jest do zrozumienia i
          dzis.

jkbys maił problem znalezc w tym co tu pisalem to moge wyciagnac pelny URL.

zdrowia

_.._ _o_ _i_ _v_

Dostałem ostatnio teksty z egiptu o podobnej tresci to sa dobre zdjecia nie sa
          jeszcze oficjalnie na net. G_Cardan0ZR +++ when U post EHX34 pics?

*hotplus.net

• borebitsa ależ powoli 21.08.03, 17:10
        rycho7 napisał:

> borebitsa napisała:
        >
        > > Pomózcie mi ustalić detale.
        >
        > Slowianski slub to po prostu wiejskie wesele. Wez albo ksiazke etnograficzna
        > albo doswiadczona wiejska babe.
        >
        > > znam powiedzenie
        > > "czajka gdie masz jajka w peżu na talerzu"
        > > jak to się ma do zślubin? ma ktoś URL do glosu czajki mp3 +
        >
        > Seksualna rubasznosc. Jezeli jej nie rozumiesz lub nie akceptujesz to nie
        > zajmuj sie slowianskim slubem.

po co mnie tak scinaż?
        O pytam sie jak to sie ma? a nie czy sie ma? Chyba wyraznie napisałem jak to
        sie ma. Moze za krótko. A moze marnuje tu czas? Ostatnio tłumaczyłem ci soro to
        nawet nie raczyłes odpowiedzieć tak czy nie. Dyskutujesz czy zawadzasz? Nie
        rzij się żem ostry, chyba rozumiesz? ja też popuszcze czsami. zobaczymy.

Peż peżyna pierz pierzyna pierze pieprze
        a moze na peżu pod pirzem.
        czy na sienniku z peżu a pod pierzyną. Siennik jest robiony ze słomy a nie
        nazywa sie słomnik .
        Hibotez kiedyś nie było uprawy było siano . Ale na sienie sie wcale tak dobrze
        nie spi. Siennikow nie wypycha sie sianem a wlasnie słomą. (dlaczego?) Może
        kiedyś były wywpychane własnie peżem.

Aczkolwiek dziwnie stare lexycalnie wydaje mi się słowo |słoma| , złom, soma.
        zoma i mazio.

Tak czy tutaj nie ma jakiejś językowej pomyłki?
        bo siano to niby od siania a kto sieje łaki? Teraz oczywiscie tak ale dawniej?
        Nawet dziś trudno jest zdarnioną ziemię przygotować do siewu.
        A jak jest w różnych rejonach słowiańszczyzny? cy wszędzie:
        siano to : scięta wysuszona trawa?
        słoma to : wysuszone resztki zbórz po młócce?

jest jeszcze smoła też powstająca ze złomu z karp w żarze smolonych. tak jak
        jeszcze starsze słowo dziegdźć co sie przy dźgu moli jak ten ryje dziure przy
        kręceniu żaru.

Może i zostały jeszcze jakieś rubaszności z okresu "walki o ogień"? dlatego
        pytam o słome i pierze? a pytam bo tak mi sugeruje kod źrodłowy krtóry hakujemy.
        a kto chce niech myśli ze pieprze niedopieprzoinych i tak pominie ewolucja wiec
        szkoda na nich czasu.

Podłoze z suszonych kłaczy peżu mogło być doskonałym materacem do tworzenia
        pokoleń w czsach wczesnopolodowcowych. własnie w czsach kiedy (ja tak sądzę)
        powstawała nasza mowa, ktorą potem echo zozniosło po swiecie . Tzw lingwisci
        uważaja ze mowa powstała 70 tysiecy lat temu, inni uwazaja ze 700tys. A ja
        uważam że lingwiści do tej pory w masie nie nauczyli sie mówic a szczegolnie
        myslec, czego dowód nostarfica na yahoo groups. oczywiscie to tylko waska grupa
        potencjalnych lingwistow tak zwana dominujaca BAL0 .

> > ćiz dziew wianek który jak długo nosi na głowie nie może być sexulnie rusz
        > ona
        >
        > Totalna bzdura. Maz po nocy poslubnej mogl oddalic zone dziewice, bo inni jej
        > nie chcieli.

Ciekawe gdzie i kiedy a i kto to wymyślił?
        mnie interesuje poznanie prawdy bo inaczej dekrypcja idzie na manowce i szkoda
        mocy obliczeniowej i czasu procesorow. Poki co nie wpuszczm procesu w te T.
        Zawsze można zapas mocy wykorzystac inaczej albo uzyczyc do innych zadan grupy.
        Trzeba do hakowania mioec tez odrobine intuicji. Niektore algorytmy wymagaja
        inicjalizacji. A ja sadzę szkoda HoUg resources zeby badać twoj watek. Podaj
        wiecej info moze sie okaze płodny to aczkolwiek mi nie intuicyjny i tak
        dostaniesz kredyt.

> W noc Kupaly dziewice skladaly swe dziewictwo "na oltarzu" bostw
        > plodnosci. A ta nieruszona bala po prostu za malo religijna.

załuzmy że, podaj żrodła . s.up
        • borebitsa Re: ależ powoli 21.08.03, 18:01

> Podłoze z suszonych kłaczy peżu mogło być doskonałym materacem do tworzenia
          > pokoleń w czsach wczesnopolodowcowych. własnie w czsach kiedy (ja tak sądzę)
          > powstawała nasza mowa, ktorą potem echo

rozniosło po swiecie . (nie zoznioslo )

Tzw lingwisci
          > uważaja ze mowa powstała 70 tysiecy lat temu, inni uwazaja ze 700tys. A ja
          > uważam że lingwiści do tej pory w masie nie nauczyli sie mówic a szczegolnie
          > myslec, czego dowód nostarfica na yahoo groups. oczywiscie to tylko waska
          grupa
          >
          > potencjalnych lingwistow tak zwana dominujaca BAL0 .
          >
          >
          >
          >
          > > > ćiz dziew wianek który jak długo nosi na głowie nie może być sexulnie
          > rusz
          > > ona
          > >
          > > Totalna bzdura. Maz po nocy poslubnej mogl oddalic zone dziewice, bo inni
          > jej
          > > nie chcieli.
          >
          > Ciekawe gdzie i kiedy a i kto to wymyślił?
          > mnie interesuje poznanie prawdy bo inaczej dekrypcja idzie na manowce i
          szkoda
          > mocy obliczeniowej i czasu procesorow. Poki co nie wpuszczm procesu w te T.
          > Zawsze można zapas mocy wykorzystac inaczej albo uzyczyc do innych zadan
          grupy.
          > Trzeba do hakowania mioec tez odrobine intuicji. Niektore algorytmy wymagaja
          > inicjalizacji. A ja sadzę szkoda HoUg resources zeby badać twoj watek. Podaj
          > wiecej info moze sie okaze płodny to aczkolwiek mi nie intuicyjny i tak
          > dostaniesz kredyt.
          >
          > > W noc Kupaly dziewice skladaly swe dziewictwo "na oltarzu" bostw
          > > plodnosci. A ta nieruszona bala po prostu za malo religijna.
          >
          > załuzmy że, podaj żrodła . s.up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka