Dodaj do ulubionych

samotność teatromanów - RANDKA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:16
Wiem, że to wyrwany z kontekstu post ale z pewnością jest mnóstwo osób, które
bardzo lubią teatr, są aktualnie wolne i chciałyby poznać kogoś o podobnych
zainteresowaniach. Dlatego też wpisujcie się! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: jerz Re: samotność teatromanów - RANDKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:37
      To i wpisuję się... może umyślimy jakiś spektakl określonego dnia i wszyscy
      oduwający samotność teatromani przyjdą, a spektaklu spotkanie przy kawiarnianym
      stoliku? wyjdzie - OK, nie trudno...
      • jasiek_natolin Re: samotność teatromanów - RANDKA 21.01.05, 14:18
        Szkoda,że wpisują się sami teatromani. Cóż to będzie za spotkanie bez
        teatromanek?
        Ach ten język polski!! Biedne teatromanki...
        • Gość: szustoff Re: samotność teatromanów - RANDKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 15:14

Le MAdame chetni ugosci...
          a jest czym...

Satana
          na motywach „Doktora Faustusa” Tomasz Manna

reż: Stanisław Otto Miedziewski
          scenariusz i wykonanie: Marcin Bortkiewicz

Spektakl jest tragiczną historią genialnego muzyka Adriana Leverkuna, jego
          wzlotu i upadku oraz tajemniczego spotkania z diabłem, opowiedziana przez
          przyjaciela muzyka Serenusa Zeitbloma. Spektakl Bortkiewicza to wirtuozeria
          zdolności aktorskich; Diabeł, który odwiedza Zeitbloma to postać, która również
          nawiedzać będzie świadków tego niebywałego widowiska…

„Satana” Teatru Rondo [Słupsk] zdobyła kilkanaście nagród na polskich
          festiwalach teatralnych. Spektakl odwiedził Czechy, Ukrainę, Mołdawię, Niemcy,
          Edynburg, wszędzie zdobywając laury. Angielska wersja spektaklu powstała
          specjalnie na osobiste zaproszenia prof. Richarda Demarco, producenta
          teatralnego i łowcy talentów z Europy Środkowej i Wschodniej.
          „Satana” to jedno z najważniejszych wydarzeń teatralnych styczniowej Warszawy.

terminy:
          28.01 godz. 19.00
          29.01 godz. 19.00
          30.01 godz. 19.00
          normalny: 15pln
          studencki: 10pln do kupienia przed spektaklem

rezerwowac stolik na "tadeusz kantor?"
          • Gość: NEOspasmin randka z Szustoff IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.01.05, 16:45
            na haslo "kantor" wypadaloby zaproponowac jakies nizsze ceny.
            Widz specjalnej troski,czy jakos tak.
            A dla calkiem samotnych teatromanow jescze herbate ze spleenkiem wliczona w
            cene biletu.I trzecia godzine gratis.
            To co?
            • jasiek_natolin Re: randka z Szustoff 23.01.05, 11:07
              Stary poczciwy klasyk ,co to zawsze kropki i przecinki stawiał w odpowiednim
              miejscy ,w Le Madame?
              Spodziewałem się nieco odmienego repertuaru.
              Chętnie się wybiorę,ale może darujmy sobie te stoliki dla samotnych smutasów,co?
              Nie wiem tylko,czy trafię tak łatwo do tego klubu,byłem tam tylko raz dawno
              temu,a adresu już nie pamiętam.
              • Gość: teatromanka Re: randka z Szustoff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:07
                Właśnie- nie trzeba tego urządzać w stylu pogrzebowym..z miłą chęcią poznam
                innych teatromanów...tylko czy koniecznie musimy umawiać się w Warszawie?:)
                • Gość: NEOspasmin dezasciankizacja IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.01.05, 14:43
                  Masz racje! Wszawa to skucha.W Londynie na West Endzie byloby bardziej swiatowo.
                  Slyszalem ze w najbliszym czasie ma byc tam premiera "May,the 2nd".
                  Palec pod boodke kto sie przylacza?!
                  • lousalome Re: dezasciankizacja 23.01.05, 22:28
                    dla mnie obie propozycje ok. w Warszawie 1 lutego - Le Madame.., 2 lutego już
                    West End :)
                    To co z tym "stolikiem Kantora"?
                    Teatromanów poznam:)
                    lou
                    • Gość: szustoff Re: dezasciankizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:44

dogadajcie dzien a stolik czekac bedzie
                      28.01 piatek - pierwszy spektakl SATANY
                      ja nie lubie pierwszych

• lousalome Re: dezasciankizacja 24.01.05, 00:48
                        To może 30.01?
                        • Gość: brokatisdead Re: dezasciankizacja IP: *.chello.pl 24.01.05, 01:08
                          szustoff
                          sprzedala za grosz zlamany
                          Nasza tajemnica

ale teraz to juz w spadku ona chyba..

to juz oftop
                          • Gość: szu Re: dezasciankizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 01:35

rezerwacja w takim razie na "jozef szajna"

pozwolisz broid ze na priva przejde...
                        • axur może być 30.01 24.01.05, 09:23
                          Tylko żeby znowu się nie rozmyło w gadulstwie
                          • Gość: NEO az sie kawa zachlysnalem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:40
                            Ty na imprezie dla samotnych teatrofilow?!
                            Nie uwierze!
                            Chyba jako obserwator.
                            pozdroovka niezlosliwe
                            m.
                            • Gość: szu Re: az sie kawa zachlysnalem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:37

axur, nigdy nie jest samotny
                              jest ze mna!
                              :)
                            • lousalome lepiej herbate z mlekiem 24.01.05, 11:39
                              skoro nie wpadniesz do Le Madame..szybko zaśniesz i nie bedziesz się specjalnie
                              nad stolikiem Szajny zastanawiał. ( jak może wygladać stolik Szajny? , ma ktoś
                              pomysł na to?:))

czyli
                            • axur Re: az sie kawa zachlysnalem! 24.01.05, 13:25
                              bez przygadywania proszę

to po prostu, kto ma chęć, przyjdzie 30 stycznia do Le Madame na monodrma w
                              wykonaniu Bortkiewicza

który pono jest wybitnym monodramistą, Żebrowski mógłby mu buty czyścić
                              (wszystko podobno)
                              • lousalome Re: az sie kawa zachlysnalem! 24.01.05, 18:58
                                a jak się rozpoznamy? :)
                                czy teatrolodzy wyróżniają się zawsze?:)
                                loulou
                                • Gość: NEOspasmin rekwizyty IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.01.05, 19:36
                                  Na stoliku "Szajny" bedzie lezec pewnie maska przeciwgazowa i drut kolczasty.
                                  To chyba oczywiste.
                                  A teatrofilow rozpoznaje sie jak pedofilow.Po rozbieganym wzroku i sluchu.
                                  m.
                                  • lousalome Re: rekwizyty 24.01.05, 22:03
                                    no Pana - Neo, na pewno rozpoznam. Pan przecież taki medialny :))
                                    konotacje pedofilsko-teatrolofilskie zbyt wielkim dla mnie uproszczeniem. może
                                    to i wariactwo ale nie zboczenie. chociaż...każdy ,wedle siebie...
                                    a rekwizyty...myslisz ,że stolik Szajny nie pomyli sie nam ze stolikiem Amnesty
                                    International? rownie prosta droga skojarzeń.
                                    pozdrawiam
                                    lou
                                    • Gość: NEOspasmin gulgutiera IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.01.05, 22:25
                                      No nie ,dawno mi tak w piety nie poszlo.Medialnym?
                                      Zawstydzilem sie jak szczeniak.
                                      Co do Amnesty to myslisz ze oni tez tam beda? Z drutami?
                                      Jesli tak to zostaje przy masce pgaz.Na stoliku.Albo inaczej-kazdy z teatrofilow
                                      (samotnych)moglby sie pojawic w takiej masce.
                                      Wtedy obnazaliby sie( ze swego samotnego teatrofilstwa)a zarazem ukrywali(swe
                                      samotne teatrofilstwo).Sen wariata/zboczenca.....
                                      • lousalome Re: gulgutiera 25.01.05, 10:28
                                        widzę ,że pełna konspiracja na tym forum.
                                        może zatem powinniśmy się ujawniać na hasło : maski zdejm! :-)
                                      • devojce Re: gulgutiera 27.01.05, 08:32
                                        NIe mam maski. Co robić?? ;-(
                                        • Gość: NEOspasmin w zamian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:11
                                          makijaz a la maska.
                                          Tylko ze sciaganiem moga byc klopoty-a nuz za duzo sie sciagnie...
                                          m.
                                          • devojce Re: w zamian 27.01.05, 11:55
                                            W moim przypadku to może być tak:
                                            -Maski zdejm! A Ty NOwak czemu w masce?
                                            - Ja już zdjąłem...
                                            • Gość: NEOspasmin o rany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 12:19
                                              Z tutejszego,forumowego poczucia wlasnej wartosci daloby sie zbudowac domek z
                                              kart najwyzej.
                                              Czemu tak sie nie lubisz?
                                              W masce czy bez.
                                              m.
                                              • devojce Re: o rany! 27.01.05, 13:45
                                                A ja myślę, że z poczucia humoru to mozna by postawić drugi Pałac Kultury ;-)
                                • axur Re: az sie kawa zachlysnalem! 25.01.05, 09:13
                                  to proste

się nie rozpoznamy

po co znac swoje twarze?

wystarczy świadomość, ze dokoła kręci się mnóstwo uczestników tego forum i
                                  będzie trzeba wreszcie zacząć uważać na to, co się mówi

proponowałabym raczej konkurs: kto się najlepiej zakonspiruje
                                  • Gość: NEOspasmin drag king&queen IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.01.05, 21:11
                                    Przebralbym sie za Axur.Choc to moze nazbyt ryzykowne.
                                    Za duzo odchudzania... i tepienia wiary w sama/samego siebie.
                                    m
        • Gość: _katia_ Re: samotność teatromanów - RANDKA IP: *.aster.pl 28.01.05, 13:38
          ja jestem z natolina :)
    • Gość: Jerry na huśtawce Re: samotność teatromanów - RANDKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:35
      Miłó mi, że moj post doczekal się komentarzy :) Nie mogę tlyko isęp ołąpać do
      jakich w końcu doslziście wniosków?:)
      • Gość: Mar Re: samotność teatromanów - RANDKA IP: *.chello.pl 25.01.05, 13:51
        A co z selekcją przy wejściu. Takich "klasyków", jak to pięknie ujął Jasiek,
        tam pewnie nie wpuszczają. Zresztą sama myśl o poddaniu się jakiejś selekcji
        budzi mój najgłębszy wewnętrzny sprzeciw {delikatnie mówiąc}
        • Gość: brokatisdead Re: samotność teatromanów - RANDKA IP: *.chello.pl 25.01.05, 16:11
          axur gadasz jak potluczona
          ja tam oczekuje rozpoznania

chlopaki nie bac sie!

jasku czekam! ;))))))
        • Gość: NEOspasmin selekcja IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.01.05, 21:14
          Pomysl o Szajnie,prosze.Selekcja to byl jeden z motywow jego tworczosci.
          I to nie selekcja kto wejdzie do knajpy.
          m.
          • jasiek_natolin Re: selekcja 26.01.05, 00:46
            No tak Brokat,tylko że ja wybieram się raczej w piątek albo sobotę,bo na
            niedzielę zaplanowałem już coś innego.
            • Gość: brokatisdead Re: selekcja IP: *.chello.pl 26.01.05, 01:38
              bez jaska nie ma sensu
              mowie ja Wam
              jak jaska niet to i mnie tez
              ;))))))
              • axur Re: selekcja 26.01.05, 09:51
                no to szybka zmiana planów, j-n, piątek czy sobota?

bo bez jaśka to rzeczywiście nie ma sensu
                • Gość: brokatisdead Re: selekcja IP: *.chello.pl 26.01.05, 10:03
                  i koniecznie niech sie Neo zdeklaruje

nie pozwole Ci nie dac sie popodrywac przez Neo, axurze
                  ;)))))
                  • Gość: NEOspasmin apages! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 10:17
                    Nieee..
                    Podrywam i to nieustannie ma nieslubna zone.Bardzo mi z tym dobrze.Jej chyba
                    tez.Poniewaz jestem monogamista(czyt.:ja kocham)nie ma we mnie miejsca na
                    jakies polnamietnostki czy polowiczne szczerosci.
                    A poza tem ja w relacji do Axur to bylaby pedofeelia.
                    I wogole...
                    Ide we czwartek na "Gluchoniemoc".To wiem na pewno.
                    m.
                    • jasiek_natolin Re: apages! 27.01.05, 00:26
                      Dobrze ,dziewczyny,że nie brakuje Wam poczucia humoru.
                      • jasiek_natolin Re: apages! 27.01.05, 00:29
                        A w czwartek ,czyli dzisiaj,jest w czym wybierać,bo na Wierzbowej Porywacze
                        Ciał grają Gombrowicza,a w Studio pokażą się jacyś Rosjanie. Szkoda tylko,że
                        nic o tych Rosjanach nie wiadomo,na stronie teatru na ich temat cisza jak
                        makiem zasiał.
                        • lousalome Re: apages! 27.01.05, 01:25
                          A jest coś innego,ciekawego, poza propozycjami teatrów repertuarowych czy klubu
                          Le Madame, w niedzielę i w poniedziałek?
                        • axur Re: apages! 27.01.05, 10:02
                          w studio jest teatr młodego widza i informacje znajdziesz raczej na strona
                          instytutu adama mickiewcza

<<27 stycznia 2005, godz. 19:00 - gościnny występ Teatru Młodego Widza z Moskwy
                          ze spektaklem "Wygnańcze sny" - Fantazje na temat Marca Chagalla w reżyserii
                          Kamy Ginkasa w Teatrze Studio w Warszawie>>
                    • Gość: ona Re: apages! IP: *.sggw.waw.pl 28.01.05, 11:57
                      to co z tym 30.01 w le madame?-może sie przyłącze dawno na czyms "wartym nie
                      byłam" ;jest tam całkiem kameralnie;a selekcji wielkiej nie ma
    • devojce Re: samotność teatromanów - RANDKA 27.01.05, 08:28
      Dołączam się do szacownego grona.
      Ostatnio byłam sama na "Chicago" i nawet nei miałam z kim wymienic wrażeń :-(

Pozdrawiam
      • Gość: gibbon Re: samotność teatromanów - RANDKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:39

axur,
        ja jestem w piatek i tak
        weic moze jutro?

broid, idziesz?
    • devojce Ostateczna decyzja??? 28.01.05, 16:55
      To na czym w końcu stanęło??? w niedzielę w La Madame????
      • axur Re: Ostateczna decyzja??? 28.01.05, 17:40
        Ja przynajmniej będę w niedzielę

A reszta jak sobie kto chce

I tak się nie rozpoznamy
        • jasiek_natolin Re: Ostateczna decyzja??? 29.01.05, 11:28
          Jak będziecie wracali z jakiegokolwiek przedstawienia po zmroku,uważajcie na
          Ogród Saski.Tam straszy! Jakieś dziwne jęki z zaświatów wirują w mroźnym
          powietrzu! No bo przecież Porywacze Ciał nie wywołali u mnie na tyle głębokiego
          transu, żebym stał się podatny na halucynacje słuchowe?
          Tak więc Drodzy Teatromani! Omijać Park Saski! No,chyba,że sobie coś
          wypijecie.Wtedy to co innego.
          • Gość: NEOspasmin nic nowego.tak jest juz od 20 stycznia. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.01.05, 12:09
            Wycie i zawodzenie( w parze z taka obszerna biala zjawa) mialo sie poczatkowo
            rozlegac miedzy Wierzbowa,Antraktem a Min.Kultury, ale przyszedl wschodni
            wiatr i wszystko wywial do Ogrodu Saskiego.Ale nie ma sie czego bac bo to jest
            straszenie z wyzszych sfer.Adresowane do moznych tego kraju, a nie chudzinek co
            to do Natolina z Wszawy wracaja.
            To po prostu duch T.Slobodzianka nie mogac sie wyzwolic z narodowych okowow
            wyje o dotacje.
            Jak dostanie to przestanie.
            Oby dostal-zycze mu tego.I nocnym spacerowiczom po Saskim Ogrodzie tez.
            m.
            • axur Re: nic nowego.tak jest juz od 20 stycznia. 29.01.05, 18:37
              o, przepraszam

nocne wycia w Saskim to miraże słuchowe
              i nie Porywacze Ciał to, a Teatr Narodowy i jego liczne duchy, Jaśku, tak na
              ciebie zadziałały

przyjdź w niedzielę do lema na Satanę; na Odysa pójdziesz we wtorek albo w środę
              • jasiek_natolin Re: nic nowego.tak jest juz od 20 stycznia. 30.01.05, 11:52
                Oj,Axurze,wczoraj byłem na Satanie. I bardzo jestem z tego zadowolony,świetny
                był ten nieznany mi zupełnie aktor.
                A na Odysa nie wybieram się dzisiaj,ale w środę. Do lema ( nieźle to brzmi)
                może bym i poszedł drugi raz,ale mam bilet na Makbeta.
                Duchy Narodowego powiadzasz...
                W udręczoną duszę Słobodzianka też nie wierzę,jego dusza towarzyszy raczej
                ciału w bardziej racjonalnych i praktyczniejszych działaniach.

Szefowo lema !
                Nie zapominaj informować na forum o kolejnych spektaklach .Oczywiście ,jeśli
                wstęp nie będzie przeznaczony wyłącznie dla wybranych i wyselekcjonowanych.
                • axur było miło, ale nikogo ni poznałam 31.01.05, 09:14
                  mnie też się Bortkiewicz bardzo podobał, może chwilami był zbyt "gadżeciarski",
                  za dużo numerów wciskał w każdą sekundę - ale jako całość znakomite

a reszta? czy ktoś z forumowiczów jeszcze dotarł do tego morowego kluboteatru?
                  • Gość: ona Re: było miło, ale nikogo ni poznałam IP: *.sggw.waw.pl 31.01.05, 10:12
                    nie byłam, nie wiedziałam czy ktoś sie wybiera czy nie? jak było warto to
                    szkoda że jednak się nie zmobilizowałam:( ale coś ciekawego się pewnie jeszcze
                    znajdzie?
                    • Gość: jp2 Re: było miło, ale nikogo ni poznałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:40

ja bylem
                      Istotnie nalezalo sie tyle nagrod choc pierwsza czesc troszke mi sie
                      dluzyla,ale moze to kwestia byca w klubo-teatrza a nie zwyklym teatrze
                      tam kontekst jest bardzije rozrywkowy.

Ale zastanawia mnie dlaczego w swiatecznej wyborczej opisano ten kretynski
                      monodram kwasnego a nie bortkiewicza
                      Moze ktos ma jakis sugestione?
    • kanarek2 nie wierze! 04.02.05, 16:57
      To wyście wzięli i się NIE spotakali?
      Dobry forumowicz sie spotyka.
      Pozdrawiam,
      k.
      • Gość: szustoff drugie podejscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 01:09

sobota?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka