zosiadab-2 30.11.10, 15:48 Wosku dali mi pszczelarze... Klucz znalazłam bardzo stary, lałam wierząc,że się spełni o czym już od dawna marzę... Nie do wiary! Jakże miło! Wczoraj lałam, a dziś wszystko się spełniło! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kizi10 Re: Andrzejki 30.11.10, 16:02 nasz Andrzejek bardzo chory, nie odbierze życzeń dzisiaj, tak do żartów zawsze skory, smutny pyszczek dziś u Misia więc trzymajcie mocno kciuki, żeby szybko nam wyzdrowiał, ja zaniosę od Was bukiet, i życzenia Wasze - zdrowia Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Andrzejki 30.11.10, 16:02 Pięknie wróżyć,snuć marzenia... ...a tymczasem ślę życzenia A-N-D-R-Z-E-J-O-W-I aby zawsze był szczęśliwy! Niech Go omijają troski, nie nachodzą żadne smutki.... a kłopoty? niech też kłopot znika, choćby nawet był malutki! Odpowiedz Link
alice0553 Re: Andrzejki 30.11.10, 19:17 Głupio mi teraz za moje słowa bo naciskałam,a On chorował życzę zwycięstwa w walce z chorobą by znów był forum tego ozdobą. Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Andrzejki 01.12.10, 13:25 Mnie też jest nieswojo, bo już myślałam , że nas nie kocha.... Przepraszam Jędrusiu! Zocha Odpowiedz Link
delkos Re: Andrzejki 01.12.10, 17:50 Hm... Zwyczajnie ja zgłupiałem wszystko mi się pokręciło o Andrzejkach... zapomniałem no i nie jest mi zbyt miło... to skleroza! to papióry... w żółciuteńkim złym kolorze! Z opóźnieniem wosk poleje... by nie było jeszcze gorzej! A życzenia andrzejkowe... tak serdecznie tu ułożę... żeby Andrzej się roześmiał w radosnym świąt kolorze.... Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: Andrzejki 30.11.10, 23:07 Dziś Andrzejki , więc wróżymy, Wosk do rondla i topimy. Klucz z wielkim "uchem" przygotuję, Wosk przelewam, oczekuję. Jakie kształty, jakie wzory Cień świecy na ścianę rzuci? Czy radość wróży ogromną? Czy serce me zasmuci? Do północy trwa zabawa, Wszędzie radość, wszędzie wrzawa. A od jutra umartwianie, Czas na ciszę , rozmyślanie. Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Andrzejki 01.12.10, 21:49 Pan Andrzej" był chory i leżał w łóżeczku i przyszedł Pan Doktor" Sie ma Koguteczku! źle u mnie i"....łapkę wyciągnął do Niego" "Pan Doktor wziął puls i zbadał poważnie chorego...." Kogutku! Tętno zbyt duże i pewnie masz mdłości... powiem krótko:ta dziwna choroba to pewnie z miłości! Nie jest to kolka ani atak kiszki.... ...to mój Koguciku z miłości do Myszki! przesiadujesz długo w noc przed komputerem ...no i te cyferki...rzuć to precz! W cholerę! Zajmij się pisaniem poezji i śpiewem... Posłuchasz doktora? Kogut z cicha:"nie wiem! Odpowiedz Link
delkos Re: Andrzejki 02.12.10, 19:15 Kogut to jest .... ptica.... uparta! bojowa! Ma lekarz "źle" radzić...... hi hi hi niech się lepiej schowa! Pod łóżko! Za drzwiami! .....oddychać... cichutko! Bo kogut zeźlony załatwi to krótko! Wierszyk o Kogucie nooo... tym łóżeczkowym jest śliczny i tyle o wierszyku powiem Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Andrzejki 02.12.10, 19:49 taaa..."ptica bojowa ", ale wziął(cholera!) i nam zachorował! Jak jest w dobrych rękach rychło będzie z nami.. jednak się zamartwiam... Co z Jędrusia psami???? Może "kizi" blisko... weźmie swoje psisko....i Nie! Ona też ma kilka: pudelka,teriera,dobermana ,wilka... Jak wyjdzie z tą sforą wieczorową porą ...podjedzie policja i pieski zabiorą, bo nikt w Lublinie nie widział na oczy, by jeden opiekun z dziesiątką psów kroczył! Odpowiedz Link
delkos Re: Andrzejki 03.12.10, 03:47 Buuuuu!!!!!!!! Jaaaaaa chcęęęęęęęęęęęęęęę!!!!!!!! Żeby Kogut był bardzo zdrowiutki żeby piał wesoło by pogonił smutki żeby w pieskiej zgrai biegał po ulicach! Buuuuuuuu! Ja chcęęęęęęęę Niech zdrowieje ... ptica!!!! Buuuuuu! zerkam na zegarek i się załamuję! Kłaść się spać? Czy wstawać???? Rozumu brakuje! Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Andrzejki 03.12.10, 09:02 Oj "delkosie"...ale się uśmiałam!!!!! w wyobraźni swojej Kogutka widziałam jak hasa po parku ze swoich psów zgrają a ludzie zdziwieni w czoło się pukają! Auta stanęły...zapchana ulica... pierwszy raz widzieli...... PSY TRENUJE "PTICA"! Odpowiedz Link
delkos Re: Andrzejki 04.12.10, 13:12 Hmmm... Czasem słówek kilka... budzi skojarzenie ..... obraz całkiem śmieszny nagle w oczach stoi..... Przystaję.... w pół kroku i zęby wyszczerzam mówiąc przy tym HI HI ! widz ....przypadkowy widzi... i się boi! I fakt... oczy duszy nagle tu ujrzały koguta dumnego z przepięknym ogonem i psiaki pokorne i wpatrzone w to cudo... Powiedziałem... HI HI! Wystraszyłem... żonę! Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Andrzejki 05.12.10, 14:41 Co się dzieje?...pyta Żona... wystraszona i zdziwiona... Siedzi chłop przy komputerze i zęby szczerzy... pewnie z wierszy NIE DO DRUKU tak się śmieje do rozpuku... "Świat do rymu"....takie forum co radości i humoru.... ....................... "delkosiowi" aplikuje, "...też poczytam i..... rozumiem, ...wiem, co mój delkosik czuje!" Odpowiedz Link
delkos Re: Andrzejki 05.12.10, 20:33 To nie wszystko takie proste i wesołe Zosiu miła... Czasem myślę...., że by żona bardzo chętnie mnie pobiła Już wyjaśniam jej złą minę (bardzo często to tak bywa...) kiedy klikam ponad miarę zamiast spać... lub odpoczywać... W tamtym roku o tej porze miałem stłuczkę ........................ (buuuuu... lunatykowałem rano...) z mojej winy! Obiecałem, że już nigdy nie skuszą mnie nocne godziny. Mam żyć zdrowo i skutecznie mam pilnować ważnych rzeczy I mam wstawać wypoczęty ... co chiiba... rzeczywistości często przeczy... W domu... Wilkiem patrzą na klikanie kiedy zastępuje... spanie! I czasami tak się czuję... że sto sznurków mnie krępuje... No....... czuję się jak jakaś szynka skrępowana.... obwiązana.... uwędzona... i zjadana! Aaaa..... Przecież zawsze jak pamiętam lubiłem nocne godziny... No i jestem o-sowiały kiedy rankiem wraz ze słonkiem muszę istnieć jak skowronek... Jestem sową nie skowronkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Andrzejki 05.12.10, 22:32 Mają rację Domownicy! No bo tylko ludzie dzicy w nocy nie śpią i klikają... tym rozsądnym spać nie dają! Ty się Bracie kliknij w czoło! Nie jest wszakże zbyt wesoło, z nidospanym żyć facetem... co to leży "rzut beretem" i nie robi co należy kiedy obok Żonka leży!!! Niech Ci wleje i dokopie! Opamiętaj że się chłopie! Idź spać!..... Q... ...! Odpowiedz Link
delkos Re: Andrzejki 06.12.10, 00:52 Wrrrrrrrr! Nooo ktoooo??????? troszeczkę mnie pocieeeszyyy? Kto poglaszcze i przytuuuliii??? Żonaaa krzyczy.... Zosia ganiii.... ....krytykuje każda paniii To jest spisek kobiet świata By pognębić ród Adama Tu się stara człek zgnębiony... w odpowiedzi... kobiet sztama! Odpowiedz Link
delkos Re: Andrzejki 06.12.10, 01:20 No to teraz już naprawdę prysznic... potem pójdę spać Rozgryzałem system banku By tłumaczyć Q........ (dobrze, że tokena nie zablokowałem mało brakowało bo to było coś nowego a jutro gdybym był głupi to by mi się od ludzi oberwało) Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Andrzejki 06.12.10, 12:21 Jak to pisałeś...była 1.20 na zegarze! Idziesz do łóżeczka ... ...a już śpi Żoneczka! Wstydź się wstydź! Dzisiaj o dziesiątej idź! Odpowiedz Link
delkos Re: Andrzejki 07.12.10, 00:14 Hi! Hi! Hi! Człowiek trzecią część życia śpi! A następną trzecią część myśli... co by tutaj zjeść! Po jedzonku... to się wścieka... jeśli drzemka my ucieka! I tak mija czas przespany już nigdy nie odzyskany... Odpowiedz Link
uttarpradesh Re: Andrzejki 13.09.11, 12:59 Kolejne Andrzejki już niebawem, podrzucę więc stronkę Życzenia Andrzejkowe Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Andrzejki... 14.09.11, 08:52 Ucieszyłam się! Uwierzcie! ...ktoś odezwał się! Nareszcie! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Andrzejki... 16.09.11, 05:24 jakos cicho sie zrobilo towarzystwo gdzies sie zmylo wkrotce bedzie koniec lata znowu bedzie pelna chata gdy na dworze siapic bedzie przysiadziemy tu na grzedzie i w kominku zapalimy razem bedziem czekac zimy )) Odpowiedz Link
1agfa Re: Andrzejki... 17.09.11, 00:02 Pędzi ciuchcią Kogut, gna... Rymom zrobił pa pa pa! Lecz na jesień wróci przecie, Wtedy zimno ptakom w świecie Odpowiedz Link
rudka-a Re: Andrzejki... 17.09.11, 06:26 Dobrze rzeczesz Agfo mily dyc wakacje sie skonczyly za robote wziac sie trzeba nie pracujesz, nie jesz chleba i tak samo jest z rymami Kurnik pusty, to do bani Przeciez kurem jest do licha! co zagladne - znowu kicha nic nie pisze, nie rymuje kiedy On sie ustatkuje? juz mi gula z nerwa skacze dam Mu szanse i zobacze wykorzysta - bede cicho nie, to wstapi we mnie licho jak wiesz mieszkam tu od dawna nie ukrywam jestem slawna bo z Kogutem koty dre lubie, kiedy wscieka sie wtedy stroszy swoje piora, gdy rozjuszy go wiewiora i eksmisja ciagle grozi rabie drzewa, niszczy dziuple pieni sie i podskakuje lecz to wszystko nie skutkuje ja tu mam meldunek staly niech nie mysli Kurczak Maly ze jak jezdzi swoim zlomem, to ten Kurnik jego domem moim! rowniez, slyszysz Kurze?? wiecej tego nie powtorze!!! )) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Andrzejki...2011 26.11.11, 05:47 Gdzie sa wszyscy? wolam Was.. na Andrzejki nadszedl czas.. gdzie jest klucz? i wiadro wosku? Zosiu! idac kolo kiosku kup balonow kolorowych Niech zaspiewa nam Bregović Niech zabawa trwa w najlepsze w tancu obcas niech sie zetrze Chodz, Kogutku zatanczymy caly roczek sie droczymy Odpowiedz Link
uttarpradesh Re: Andrzejki...2011 26.11.12, 10:00 Andrzeju, Andrzeju, dziewcząt dobrodzieju, wolę swoją okaż, najmilszego dziś nam pokaż Serdeczne życzenia imieninowe składam ja Odpowiedz Link
alice0553 Re: Andrzejki...2012 01.12.12, 09:49 Najmilszego? kurde blaszka! już ciekawość mnie rozpiera czy Ty masz na myśli ptaszka czy też chodzi o partnera? Na odpowiedź Twą nie liczę bo przyszłam tu w innym celu Andrzejowi szczęścia życzę zdrowia i rozkoszy wielu. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Andrzejki...2013 30.11.13, 15:19 Dla Andrzeja mam życzenia ) Zdrowia, szczęścia, pomyslności niechaj radość w sercu gości... słonko świeci, ptaszek śpiewa.. Tego życzy 'Rudka-a'..Ewa Odpowiedz Link
alice0553 Re: Andrzejki...2013 30.11.13, 19:45 O Andrzeju też pamiętam i z okazji Jego Święta życzę zdrowia i radości oraz wszelkiej pomyślności. Odpowiedz Link
1agfa Re: Andrzejki...2013 01.12.13, 00:42 Czy niedziela, piątek, świątek - zawsze niech Mu sprzyja los niech ma szczęścia kawalątek no i kasy pełen trzos. Życie niech się ściele gładko (na Andrzejki te życzenia) niech kłopoty trapią rzadko (albo wcale ) : - zdrowia, szczęścia, powodzenia! Odpowiedz Link
hardy1 Re: Andrzejki...2013 01.12.13, 20:37 Trochę późne, mój Kogucie z mojej strony są życzenia. Lecz są szczere, od Indora - wiele życzeń do spełnienia Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Andrzejki...2013 02.12.13, 21:21 dziękuję wszystkim za słowa miłe i jak co roku się wzruszyłem Odpowiedz Link
hardy1 Re: Andrzejki...2013 03.12.13, 09:50 To masz już trzy latka, o kurczę! Oby kolejne też były twórcze Odpowiedz Link
rudka-a Re: Andrzejki...2013 03.12.13, 17:51 Niech się chłopak fajnie rozwija i czas baardzo twórczo Onemu mija niech swój warsztat doskonali co by Go inni nie oskubali Odpowiedz Link
rudka-a Re: Andrzejki...2014 30.11.14, 11:44 Przyjmij Jędrek me życzenia one wszystkie do spełnienia niech zdróweczko nie szwankuje dziób w kufelku niech nurkuje niech serduszko żwawo pika życie mija na żarcikach w szczęściu mija znowu roczek gwiazdka pomyślności niech migocze Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Andrzejki...2014 30.11.14, 11:49 no to masz u mnie duży plusik za ten fikuśny kapelusik Odpowiedz Link
rudka-a Re: Andrzejki...2014 30.11.14, 12:12 Trochę ciśnie w łepetyne bo nakrycie dla blondynek )) załozyłam taaak...do fotki w kapelusiu chodzą ciotki! ) Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Andrzejki...2014 30.11.14, 12:16 no to cioci jest wygodnie i do tego jakże modnie Odpowiedz Link
rudka-a Re: Andrzejki...2014 30.11.14, 12:22 gdy się przyjrzysz trochę z bliska to zobaczysz - gumka sciska Odpowiedz Link