cwi 23.09.03, 13:29 Ciekawi mnie jedna rzecz w postach bywalcow tego forum. Skad wzielo sie pozdrowienie "slawa"? Jakie zrodla wskazuja zeby kiedykolwiek bylo uzywane na obszarze calej Slowianszczyzny? : - ) Cwi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: Dalczego "Slawa"? 23.09.03, 18:57 cwi napisał: > Ciekawi mnie jedna rzecz w postach bywalcow tego forum. Skad wzielo > sie pozdrowienie "slawa"? Jakie zrodla wskazuja zeby kiedykolwiek bylo > uzywane na obszarze calej Slowianszczyzny? > > : - ) > > > Cwi > > Sława! Ale teraz jest... Pozatem zastanawialiśmy sie już nad tym, pewnie sławni ludzie ze sławnego ludu sławili Boga, Ojczyznę i innych sławnych ludzi... Odpowiedz Link
borebitsa Re: Dalczego 'Slawa'? 23.09.03, 19:35 cwi napisał: > Ciekawi mnie jedna rzecz w postach bywalcow tego forum. Skad wzielo > sie pozdrowienie "slawa"? Jakie zrodla wskazuja zeby kiedykolwiek bylo > uzywane na obszarze calej Slowianszczyzny? Colłelco cłowyć słońce sławić od Angli do Japoni posłuchaj nagrania na intellact com plik 72.wav to dziwękowe odtworzenie orginalnego zapisu ktory podaje muzykę zakodowaną z textem A jak ktoś się boji open files to może wypalić na CD i słucha na zwyklym sprzecie. Dlatego jest jako WAV a nie MP3. Odpowiedz Link
kerebron Re: Dalczego "Slawa"? 24.09.03, 03:09 Świetny link link, Cwi. Zapisałem między zakładkami. Obawiam się wszakże, że nałogowcy internetu zrobią tak, jak ja: pośmieją się, pośmieją - a potem wrócą do Sieci. Odpowiedz Link
kerebron Re: Dalczego "Slawa"? 24.09.03, 03:16 Świetny link, Cwi. Zapisałem między zakładkami. Obawiam się wszakże, że nałogowcy internetu zrobią tak, jak ja: pośmieją się, pośmieją - a potem wrócą do Sieci. P.S. Mój poprzedni post to był szkic wysłany przez omyłkę. Mam pytanie: dlaczego niektóre fora <i>Wyborczej</i> używają interpretera HTML (można więc wysyłać tam otagowane teksty), a niektóre nie? Wie ktoś? Odpowiedz Link