caysee 13.05.06, 20:58 A ile wasi mezowie/narzeczeni? :) Z podzialem na czas w pracy i buszowanie po sieci dla rozrywki :) Tak mi sie pomyslal ten watek, bo mnie ktorys dzien z rzedu wieczorem glowa od komputera boli. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinazkalinowa Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 13.05.06, 21:03 8 praca około 2/3 dom Odpowiedz Link
caysee Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 13.05.06, 21:05 Ja nie pracuje, ale pisze prace magisterska, przez co przy kompie siedze jakies 4h dziennie ostatnio. A oprocz tego jakies 4-5h dla siebie:) A maz w pracy pracuje przy komputerze (czyli jakies 8h), a potem jeszcze z godzinke sobie na sieci posiedzi. Obecnie jestesmy daleko od siebie (ja u rodzicow) jeszcze przez ponad tydzien, wiec sila rzeczy wydluzaja nam sie te czasy o godzine-dwie rozmowy przez skype:) Odpowiedz Link
szara82 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 13.05.06, 21:34 Caysee, u mnie magisterka też zabiera kilka godzin dziennie (komp bez netu). Do tego tak ze dwie godziny na drugim rozrywkowo w necie, trzeba fora odświeżyć, poplotkować, pocztę sprawdzić:) Do tego czasem - wstyd się przyznać - dwie trzy godziny gram w "Hirosów", ale to tak raz w tygodniu... Mój przyszły mąż w pracy przed komputerem ponad 8 godzin, w domu bawi się netem. Ale jak jest pogoda to wybieramy spacery i mało przed tv siedzimy:) Odpowiedz Link
malgorzata_i_mistrz Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 13.05.06, 21:35 Za dużo oboje ;))) Mój MMŻ jest z wykształcenia informatykiem, więc siedzi przy kompie praktycznie cały czas. Ja przygotowuję materiały dla moich uczniów, wykorzystuję go do studiów oraz służy mi za ekran i okno na świat. Zarówno ja, jak i mój mężczyzna, poza okienkami pracowymi, praktycznie cały czas mamy otwarte też te rozrywkowe ;) Odpowiedz Link
mayya2 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 14.05.06, 01:15 8-9 praca i 2-3 w domu. Odpowiedz Link
monjan Re: Ja kilkanascie;))): 15.05.06, 11:29 dlatego jestes moderatorka:) ja 8 w pracy w domu nie mam netu, tylko czasem jakis filmik obejrzymy(bo tv tez nie mamy) Odpowiedz Link
dorcik_wk Re: Ja kilkanascie;))): 15.05.06, 12:26 Za dużo :-))) Ale w domu już nie siadam do kompa. Odpowiedz Link
conejito13 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 15.05.06, 09:18 Ja tylko w pracy, czyli ok 9 godzin dziennie:(:( Tutaj rowniez buszuje po sieci 'prywatnie' jak mam czas (tak jak teraz:). W domu nie ma mowy! Maz w tygodniu moze 1.5-2 godzin (wracamy b.pozno z pracy). W weekendy on ok 4 godzin dziennie w sumie razem. Ja - zero!:):):) Odpowiedz Link
ewcia1980 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 19.05.06, 17:57 ja również za dużo. mój maż natomiast nie jest uzalezniony od niczego na necie sprawdzi tylko to co dla niego wazne a siedzenie np na forum to dla niego straszna strata czasu. teraz mocno mnie goni od kompa, bo jestem w ciązy i mam nie szkodzic dziecku :) przy kompie siedze tylko w domu wiec nie zawsze daje sie to ukryc ;) pozdrawiam Odpowiedz Link
nchyb za dużo... 19.05.06, 17:58 ok. 8-10 godzin dziennie, z czego zdecydowana wiekszość na pracę. Mąż za to spędza min. kilka godzin z komórką przy uchu. Często narzeka na ból głowy... Odpowiedz Link
prawie.normalny.facet Re: za dużo... 19.05.06, 18:59 Podobno zbyt czeste uzywanie telefonu komorkowego (przy uchu) zwieksza ryzyko wystapienia guzow mozgu - w koncu jak by nie bylo taki telefon, to zrodlo fal elektromagnetycznych i trzymanie go kilka godzin dziennie przy uchu z pewnoscia nie jest bez znaczenia. Namow meza zeby nabyl tzw. zestw glosno mowiacy czyli sluchawki z mikrofonem (tylko raczej przewodem bo te bezprzewodowe to tez w zasadzie nadajnik, ktory zaklada sie na ucho). Odpowiedz Link
nchyb Re: za dużo... 20.05.06, 11:46 > Namow meza zeby nabyl tzw. zestw glosno mowiacy w samochodzie ma - dzięki temu tych rozmów tylko kilka godzin, a nie o wiele więcej. Ale z tym zestawem słuchawkowym do używania poza autem - to dobry pomysł. Jeżeli jeszcze okaże się wygodny, to może zadziała. Dziękuję za rade i pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
pandora_ Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 19.05.06, 22:33 Za duzo maz. Wystarczajaco ja :) W domu rzadko siadywam, a w pracy to moje niezbedne niemal narzedzie, bez ktorego firma poszlaby z torbami za polaczenia miedzynarodowe :D Odpowiedz Link
bacha1979 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 22.05.06, 12:16 Ja tylko w pracy. W domu bardzo sporadycznie- zwyczajnie szkoda mi czasu na kompa.Są ciekawsze zajęcia. Odpowiedz Link
bacha1979 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 22.05.06, 12:17 Acha, narzeczony więcej- zarówno w pracy jak i w domu. Odpowiedz Link
domi_mikolka Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 23.05.06, 09:44 oboje z mężem od poniedziałku do piątku po 9h w pracy i dodatkowo po kilka w domu (prace zlecone + moja magisterka). w weekendy też się nam zdarza pracować: ( w internecie siedzimy sporadycznie(przerwy w pracy), mąż właściwie w ogóle, no ale nie mamy netu w domu. Odpowiedz Link
aserath Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 24.05.06, 09:15 no ja ok 10-11 8-9 w pracy 1-2 w domu, ale tez do pracy :( moje kochanie siedzi jeszcze wiecej bo to informatyk :( Odpowiedz Link