Dodaj do ulubionych

Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze?

13.05.06, 20:58
A ile wasi mezowie/narzeczeni? :)

Z podzialem na czas w pracy i buszowanie po sieci dla rozrywki :)

Tak mi sie pomyslal ten watek, bo mnie ktorys dzien z rzedu wieczorem glowa od
komputera boli.
Obserwuj wątek
    • kalinazkalinowa Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 13.05.06, 21:03
      8 praca
      około 2/3 dom
    • caysee Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 13.05.06, 21:05
      Ja nie pracuje, ale pisze prace magisterska, przez co przy kompie siedze jakies
      4h dziennie ostatnio. A oprocz tego jakies 4-5h dla siebie:)

A maz w pracy pracuje przy komputerze (czyli jakies 8h), a potem jeszcze z
      godzinke sobie na sieci posiedzi.

Obecnie jestesmy daleko od siebie (ja u rodzicow) jeszcze przez ponad tydzien,
      wiec sila rzeczy wydluzaja nam sie te czasy o godzine-dwie rozmowy przez skype:)
      • szara82 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 13.05.06, 21:34
        Caysee, u mnie magisterka też zabiera kilka godzin dziennie (komp bez netu). Do tego tak ze dwie godziny na drugim rozrywkowo w necie, trzeba fora odświeżyć, poplotkować, pocztę sprawdzić:) Do tego czasem - wstyd się przyznać - dwie trzy godziny gram w "Hirosów", ale to tak raz w tygodniu...
        Mój przyszły mąż w pracy przed komputerem ponad 8 godzin, w domu bawi się netem. Ale jak jest pogoda to wybieramy spacery i mało przed tv siedzimy:)
    • malgorzata_i_mistrz Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 13.05.06, 21:35
      Za dużo oboje ;))) Mój MMŻ jest z wykształcenia informatykiem, więc siedzi przy
      kompie praktycznie cały czas. Ja przygotowuję materiały dla moich uczniów,
      wykorzystuję go do studiów oraz służy mi za ekran i okno na świat. Zarówno ja,
      jak i mój mężczyzna, poza okienkami pracowymi, praktycznie cały czas mamy
      otwarte też te rozrywkowe ;)
      • mayya2 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 14.05.06, 01:15
        8-9 praca i 2-3 w domu.
    • annajustyna Ja kilkanascie;))): 14.05.06, 12:16
      Jestem uzalezniona:))).
      • monjan Re: Ja kilkanascie;))): 15.05.06, 11:29
        dlatego jestes moderatorka:)
        ja 8 w pracy
        w domu nie mam netu, tylko czasem jakis filmik obejrzymy(bo tv tez nie mamy)
        • dorcik_wk Re: Ja kilkanascie;))): 15.05.06, 12:26
          Za dużo :-)))
          Ale w domu już nie siadam do kompa.
    • conejito13 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 15.05.06, 09:18
      Ja tylko w pracy, czyli ok 9 godzin dziennie:(:( Tutaj rowniez buszuje po
      sieci 'prywatnie' jak mam czas (tak jak teraz:). W domu nie ma mowy!
      Maz w tygodniu moze 1.5-2 godzin (wracamy b.pozno z pracy). W weekendy on ok 4
      godzin dziennie w sumie razem. Ja - zero!:):):)
    • ewcia1980 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 19.05.06, 17:57
      ja również za dużo.
      mój maż natomiast nie jest uzalezniony od niczego na necie sprawdzi tylko to co
      dla niego wazne a siedzenie np na forum to dla niego straszna strata czasu.
      teraz mocno mnie goni od kompa, bo jestem w ciązy i mam nie szkodzic dziecku :)
      przy kompie siedze tylko w domu wiec nie zawsze daje sie to ukryc ;)
      pozdrawiam
    • nchyb za dużo... 19.05.06, 17:58
      ok. 8-10 godzin dziennie, z czego zdecydowana wiekszość na pracę. Mąż za to
      spędza min. kilka godzin z komórką przy uchu. Często narzeka na ból głowy...
      • prawie.normalny.facet Re: za dużo... 19.05.06, 18:59
        Podobno zbyt czeste uzywanie telefonu komorkowego (przy uchu) zwieksza ryzyko
        wystapienia guzow mozgu - w koncu jak by nie bylo taki telefon, to zrodlo fal
        elektromagnetycznych i trzymanie go kilka godzin dziennie przy uchu z pewnoscia
        nie jest bez znaczenia.

Namow meza zeby nabyl tzw. zestw glosno mowiacy czyli sluchawki z mikrofonem
        (tylko raczej przewodem bo te bezprzewodowe to tez w zasadzie nadajnik, ktory
        zaklada sie na ucho).
        • nchyb Re: za dużo... 20.05.06, 11:46
          > Namow meza zeby nabyl tzw. zestw glosno mowiacy
          w samochodzie ma - dzięki temu tych rozmów tylko kilka godzin, a nie o wiele
          więcej.
          Ale z tym zestawem słuchawkowym do używania poza autem - to dobry pomysł.
          Jeżeli jeszcze okaże się wygodny, to może zadziała. Dziękuję za rade i
          pozdrawiam :-)
    • pandora_ Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 19.05.06, 22:33
      Za duzo maz. Wystarczajaco ja :) W domu rzadko siadywam, a w pracy to moje
      niezbedne niemal narzedzie, bez ktorego firma poszlaby z torbami za polaczenia
      miedzynarodowe :D
    • bacha1979 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 22.05.06, 12:16
      Ja tylko w pracy. W domu bardzo sporadycznie- zwyczajnie szkoda mi czasu na
      kompa.Są ciekawsze zajęcia.
    • bacha1979 Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 22.05.06, 12:17
      Acha, narzeczony więcej- zarówno w pracy jak i w domu.
    • domi_mikolka Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 23.05.06, 09:44
      oboje z mężem od poniedziałku do piątku po 9h w pracy i dodatkowo po kilka w
      domu (prace zlecone + moja magisterka). w weekendy też się nam zdarza pracować:
      ( w internecie siedzimy sporadycznie(przerwy w pracy), mąż właściwie w ogóle,
      no ale nie mamy netu w domu.
    • aserath Re: Ile godzin dziennie spedzacie przy komputerze 24.05.06, 09:15
      no ja ok 10-11
      8-9 w pracy
      1-2 w domu, ale tez do pracy :(

moje kochanie siedzi jeszcze wiecej bo to informatyk :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka