Dodaj do ulubionych

lokal na wesele

21.09.06, 19:57
Poszukuje lokalu na wesele, tak na 30-40 osób. Bardzo chętnie przeczytam
wasze opinie dotyczące różnych lokali i cen za osobe. MOże są osoby, które
miały/były na weselu w Kasynie na ul.Drzymały? Co myślicie o tym miejscu?
Interesują mnie wyłącznie lokalizacje w samym KOłobrzegu.
Obserwuj wątek
    • jagomago Re: lokal na wesele 23.09.06, 09:09
      dzisiaj 23 wrzesnia o 18.00 mam ślub, własny brrrrrrr
      a później wesele
      opinię napiszę jutro lub w poniedziałek (jak się otrząsnę z wrażenia)

pozdrawiam
      HELP!!!!!!!
      • anoosia2 Re: lokal na wesele 24.09.06, 10:37
        No to już po wszystkim, jak było i gdzie było :). Czekam niecierpliwie :).
        Teraz zastanawiamy się poważnie nad salą w gimnazjum nr 3 na Okopowej, może
        ktoś ma doświadczenie?
    • jagomago Re: lokal na wesele 26.09.06, 21:43
      No to padło sakramentalne TAK
      jeśli chodzi o szukanie sali na wesele mam dość duże doświadczenie zarówno w
      Kołobrzegu, jak i Grzybowie i Dźwiżynie?! jeśli chcesz wieddzieć coś więcej daj
      znać.

W końcu przyjęcie na 45 osób odbyło w restauracji poleconej mi na forum
      Kołobrzegu przez ivrosze
      Restauracja Nottingham ul. Rejtana bodajże mają swoją stronę
      restauracja-nottingham.webpark.pl/dwa.html, fajny klimat restauracji,
      menu też ok - jakby cosik służę radą - jedyne co bym zmieniła w menu to deser
      lodowy, ale pozostałe żarełko ok
      obsługa super, impreza trwała dłużej niż miała trwać, nikt nie sprzątał przed
      wyjściem gości
      ciasto zamawiałam w kawiarni piętro niżej, ciasto i tort, super
      kwiaciarnię - wiązankę i przybranie samochodu również zamawiałam w poleconej
      kwiaciarni w wieży ciśnień - świeże kwiaty, można wybrzydzać, otwarci na propozycje
      fryzjer - polecam zakład fryzjerski na ul. Gierczak - salon firmowy fryzjerka
      Beata - mistrzyni !!!!
      uważajcie na przybranie kościoła, ja miałam przykre doświadczenie - firma
      weselejan tudzież salon slubny Izet (ten sam sort). najpierw "straszyli", że jak
      nie zapłacimy (150pln) to przyjadą i nam zdejmą przybranie, więc pojechaliśmy i
      uiściliśmy opłatę, która w ciągu kilku dni wzrosła do 200pln - podobno nie
      wliczono do pierwotnej kwoty żywych kwiatów na ołtarz.
      mieliśmy jedną tylko prośbę, aby zdjęto z krzeseł białe płótno, którym były
      opasane krzesła. i niestety okazało się, że nikt nie miał czasu przyjechać i
      spełnic mą skromną prośbę. mam nauczkę - trzeba było dać najpiew zaliczkę...

jakieś pytania? chętnie odpowiem :)
      poradzę

pozdr
      Magda
      • ivrosze Re: lokal na wesele 27.09.06, 09:55
        jagomago - cieszę się, że jesteś zadowolona:D
        z wystroju kościoła przez firmę (jw) zrezygnowałam po rozmowie z
        przedstawicielem firmy, jakoś mi się wszystko nie bardzo podobało:) i nie
        żałowaliśmy;)
        a teraz jak przeczytałam, co napisałaś to tym bardziej ciesze się, że ominęły
        nas dodatkowe stresy:)
        • jagomago Re: lokal na wesele 27.09.06, 19:15
          firma wesele jan postawila nas przed faktem dokonanym, w wyborze przybrania
          kosciola, a jesli bysmy tego nie zaakceptowali to by nam zdjeli...
          o tyle mielismy utrudnienie, ze nadzorowalismy wszystko z Wawy, a pozostale pary
          biorace slub tego dnia w kosciele o.Franciszkanow byly na miejscu...

na drugi raz bede madrzejsza ;-)

ogladajac zdjecia nie zauwazam, a moze staram sie nie patrzec na przybranie kosciola
          wszystko pozostale bylo po prostu super :)

ivrosze - jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc, dzieki ode mnie i mojego meza :D
      • anoosia2 Re: lokal na wesele 28.09.06, 09:52
        JAgomago, a jaki był w nottingham koszt za osobe? Opowiedz coś więcej, gdzie
        pytałaś jeszcze o wesele. Są gdzieś na forum zdjęcia ze ślubu? JAą miałaś
        wiązanke?
        Dziękuje za zainteresowanie :)
        • jagomago Re: lokal na wesele 28.09.06, 14:34
          oczywiscie juz pisze co i jak
          koszt od osoby bodajze 115pln, menu: dwa dania gorace: tzn zurek z chlebku super
          smaczny, poledwiczki wieprzowe (warkocz) w sosie, pazurki z piersi kurczaka,
          cordon blue (mieso nadziewane pieczarkami), sola w szpinaku, pozniej polmiski
          (miesa pieczone, sledzik, losos), dwie salatki, lody (smaczne, ale mala porcja),
          szampan, po dwa kieliszki wina czerwonego (pozostaly alkohol moglismy miec
          swoj), no i chlebek na przywitanie. ciasta jak juz pisalam - mialam z cukierni
          pietro nizej - tez smaczne. tort BOSSSSSSSSSSSSSSSKI!!!
          na prawde polecam! sala obiadowa pomiesci ok 60 osob, sala taneczna tez :) do
          tego bilard i kregle (rozrywka dodatkowa, dodatkowo platna). muzyke mozesz miec
          wlasna, ale tez maja swoja. ponadto moze byc tez kapelka, dj - my nie chcielismy.
          jesli chodzi o szukanie sal, objezdzilismy wszystkie sale, WSZYSTKIE!!!
          Kolobrzeg, Dzwirzyno, Grzybowo, Mrzezyno - duzo niecheci ze strony kierownikow
          sal, a jesli chodzi o tych co chcieli okazalo sie, ze sale sa za duze -
          faktycznie 80 osob (tyle chcielismy zaprosic) by zginelo.
          Nie pamietam nazw osrodkow i sal, ale jak mi przypomnisz to powiem.
          Ach, no i jeszcze w DORIS - Kolobrzeg byla fajna sala, ale drozej, ponadto
          nieprzyjemny kierownik.
          Kwiaty do wiazanki - do koloru do wyboru - w zaleznosci od sukienki - ja mialam
          dosc "bogata" suknie, wiec musialam miec skromna wiazanke, kwiaty nazywaja sie
          kalie (takie dluuuuugie kielichy w kolorze ecru - jak sukienka).
          poszperam w zdjeciach z sali i moge wyslac, ale nie dzis, bo musze je na
          spokojnie przejrzec.

jakby cosik - pytaj
          wiem jak wazne i pomocne sa rady tych co maja to juz za soba :)
          • anoosia2 Re: lokal na wesele 01.10.06, 07:07
            Witam, byłam obejrzeć Nothingam(czy jak to się pisze), pod kątem wesela,
            wszystko mi się podoba, tylko pani menadżer nie było. Umówiliśmy sie z nią w
            tygodniu. Telefonicznie poinformowała nas, że oni dla takiej małej grupy tzn 40
            os. nie zamkną lokalu, mnie to nie odpowiada. Nie wyobrażam sobie, że ktoś obcy
            jest prawie na moim weselu, kręcą się różni ludzie, a co z bezpieczeństwem
            (kradzieże) przecież kobiety zostawiają torebki, aparaty fotograficzne leżą na
            wieżchu. JA to wyczułam jako takie wymuszenie dodatkowej i chyba nie małej
            opłaty za zamknięcie sali. Wszystko się wyjaśni po rozmowie, troche się
            zniechęciłam, a szłam tam z bardzo dobrym nastawieniem, po twoim poleceniu :).

JEsteśmy umówieni jeszcze w gimnazjum na Okopowej- pan, który organizuje tam
            wesela, jest bardzo komunikatywny, daje lepsze warunki możliwości obniżenia
            kosztów (wnoszenie swojego jedzenia, całości napojów i alkoholu), no i nikt
            obcy nie wejdzie na impreze. MOże ktoś miał/był tam na weselu? JAk było?

Co do tortu to, my też zamówimy u Mielnika ( zamiawiałaś u niego skoro w
            cukierni pietro niżej)

Kwiaty zamówie prawdopodobnie w Wieży ciśnień, podoba mi się ich sposób
            dekoracji.
            A w jakim kościele braliście ślub? JA w św. MArcinie, na przeciwko MSW,
            niestety tam ciągle trwa remont, a miałam nadzieje, że się wyrobią :P

Powiedz więcej o tej fryzjerce, a robiłaś paznokcie (jak tak to gdzie).
            Jeszcze się odezwe. Miłego dnia :)
            • jagomago Re: lokal na wesele 02.10.06, 20:55
              robiłam tylko fryzurę i makijaż (u innej Pani, w tym samym salonie) - super!!!!
              owa Pani również oferuje paznokcie, u mnie malowanie paznokci mija się z celem
              (nie potrafię "chodzić w lakierze do paznokci")
              Pani fryzjerka - Beata - ma tytuł mistrza fryzjerskiego, w gabinecie Pani
              makijażystki tez nie brakowało tytułów mistrzowskich i dyplomów

ślub miałam u o. Franciszkanów w Kościele Św. Krzyża, mały sympatyczny kościół i
              baaaaaaaaaaaardzo fajni księża.

Z Panią z Restauracji też mi się dziwnie rozmawiało, ale w sumie byłam
              zadowolona, nie musiałam nic pilnować - przyszłam prawie na gotowe.
              Nie miałam zamkniętej restauracji, siedziała jakaś czwórka sympatycznych ludzi
              (chyba wczasowiczów) i dwie osoby grały w bilard. Nie ingerowali w imprezę, nie
              szukali okazji "na gapę", z sali też nic nie zginęło. Wogóle nie odczułam
              obcych... chyba nawet tańczyli jakis taniec na parkiecie pomiędzy nami.
              Poza tym w sali odgrodzonej gdzie stoją stoły spokojnie można "zaszyć" na
              wszelaki słuczaj torebki i aparaty. A i jak idą ludziska tańcować to inni też
              mogą pilnowac.
              Może dowiedz się ile chce kobieta za zamknięcie sali.

Czekam na kolejne pytania :)

Pozdrawiam
              • anoosia2 Re: lokal na wesele 02.10.06, 22:16
                Jutro jesteśmy z nią umówieni nie omieszkam zapytać :)

Co do samego ślubu to gdzie chodziliście na spotkania przedślubne czy jak to
                się nazywa? My w BAzylice, a sam ślub w św, MArcinie w porcie. My musimy
                załatwiać zapowiedzi w Bazylice, bo to parafia mojego S. ciekawe ile sobie
                zażyczą, nie przepadam za tymi zakonicami. Jutro idziemy do USC i oglądać 2
                sale, pewnie do wieczora już będe wiedziała na 100%, na którą się zdecyduje.
                PAzury robie na 100% moje są zniszczone,a przy małym dziecku raczej ich nie
                zapuszcze, prawdopodobnie zrobie na 2 dni przed ślubem i będe się modliła coby
                dotrwały ;)
                • ivrosze Re: lokal na wesele 03.10.06, 13:24
                  ja też miałam ślub u franciszkanów na jedności narodowej - świetni księża,
                  super atmosfera, byliśmy mega zadowoleni:) moja parafia jest w bazylice, ale to
                  nie jest aż takie istotne, można sobie samemu wybrać kosciół:)

z panią manager rzeczywiście dziwnie się rozmawia, ale już po przyjęciu było
                  zupełnie inaczej, jakoś milej;)
                  nie mieliśmy sali sami, jeśli zależy Ci na tym, żeby to byli tylko Wasi goście,
                  to tam nie polecam, ciągle tam się kręcą ludzie:( i to akurat podczas mojego
                  przyjęcia mi przeszkadzało:(
                  • jagomago Re: lokal na wesele 03.10.06, 19:55
                    nauki odbylismy w wawie, bo stad pochodze i w wawie mieszkamy - poki co
                    moj Heniek jest z Kolobrzegu i jakos sie zarazilam tym miastem

wspomnialas o liczbie gosci na Twoim weselu, u mnie bylo mniej wiecej tyle samo,
                    ciesze sie, ze nie wzielismy slubu w duzym kosciele - goscie by zgineli
                    a tak bylo milo, ciepla atmosfera, no i ksieza...

slubu udzielal mi o.Bogdan, bo nie bylo proboszcza, ale i tak bylo bardzo swobodnie
                    a to wazne :)
                    • anoosia2 Re: lokal na wesele 04.10.06, 14:10
                      Co do ślubu to na 100% w św. MArcinie w dzielnicy portowej. JA lubie ten
                      kościół i księży. Gorzej będzie z zapowiedziami mojego S.(ile wy płaciliście?)
                      i naukami, bo w BAzylice, a jakoś nie mam do nich przekonania.

Wesele jednak w gimnazjum na Okopowej, wole zamknięte przyjęcie i wychodzi
                      taniej od osoby. Dziś spisujemy formalności.
                      Pewnie bęe jeszcze miał inne pytania więc czasami zaglądajcie na mój wątek :)
                      • anoosia2 Re: lokal na wesele 04.10.06, 20:06
                        JEszcze jedno pytanie:
                        U kogo robiłyście zdjęcia w studio i plenerze, jaki to jest koszt?
                        • jagomago Re: lokal na wesele 04.10.06, 21:06
                          to zalezy jakie chcesz zdjecia i czy chcesz tez film
                          ja za zdjecia w formie reportazu, czyli od ubierania w domu poprzez wyjście z
                          domu kościół sesja nad morzem (kiczowata, ale bosssssska :) ) oraz 2 godz na
                          przyjęciu zapłaciłam 800pln za w sumie za 5 godzin "pracy".
                          dostałam wszystkie zdjęcia na płycie (513 szt) oraz wybrane przez fotografa
                          zdjęcia abym wiedziała czego mogę się spodziewać :)
                          jestem bardzo zadowolona z tej formy sesji zdjeciowej

natomiast jesli chodzi o zdjęcia w zakładzie foto lub plenerze oraz film moje
                          kolezanki płaciły mniej więcej 800-1200 (poza Wawą).

za zapowiedzi nie zaplacilam wiele, bo ksiądz mnie zdenerwował (ten w Wawie), a
                          w Kołobrzegu ksiądz powiedział, że zapłacimy razem ze ślubem
                          uprzedzę Twoje następne pytanie ;-) za ślub zapłacilismy troszkę chyba za dużo,
                          ale tyle szykowalismy... wiem, bo zapytaliśmy księdza ile mniej więcej w tej
                          kopercie się znajduje i powiedział, że przeciętnie 300-350 pln. ale powiedział,
                          że jak jest 50pln lub nic też nie odmawiają ślubu :)

czekam nakolejne pytania :)
                          hmmm, szkoda że mój wątek o siłowni w Koł nei jest taki żywy :(
                          to tak na marginesie ;-)
                          • anoosia2 Re: lokal na wesele 05.10.06, 09:26
                            Witam, co do zdjęć, to ja myślałam o sesji w studio, bo plener to nie wiem czy
                            damy rade w grudniu może być różnie, ale nie wykluczam może jednak :)
                            Co do kwestii opłat w KOściele, to ja ma supre proboszcza za nic nie chce
                            wziąść kasy, ostatnio na moje pytanie na ten temat odpowiedział, smiejąc się,
                            że na koniec nam wystawi taką fakture, że nam się ślubu odechce :D. Myśle, że
                            zapłacimy mu więcej na sam koniec.

POszukiwania fotografa zaczynam dziś ponownie, o efektach poinformuje
                            wieczorem :p.
                            JAgomago, ty lubisz pisać na forum, ja znalazłam fajne forum, małe, ale bardzo
                            przyjemne, www.e-rodzina.pl/index.php? Udzielam się tam często. MOże
                            cię zainteresuje.
                            • ivrosze Re: lokal na wesele 06.10.06, 14:00
                              my u franciszkanów daliśmy w kopercie za wszystko 450 zł
                              • jagomago Re: lokal na wesele 06.10.06, 20:36
                                my troche wiecej, bo dodatkowo poprosiłam o intencję za babcię S.P.

myślę, że 400 pln to rozsądna cena :)
                                • aniazet81 Re: lokal na wesele 20.10.07, 22:06
                                  Witam
                                  Mam nadzieje ,ze jeszcze ktos to czyta:) Poszukuje lokalu na wesele
                                  na okolo 100 osob..w rozsadnej cenie.Szukamy w kolobrzegu,w
                                  dzwirzynie...W grzybowie ,w domu weselnym Omega cena jest 190zl za
                                  osobe!w porownaniu z rokiem poprzednim to bardzo wysoka cena.Jezeli
                                  ktos cos wie na temat jakiegos ciekawego lokalu za normalna cene,to
                                  bardzo prosze o pomoc!!powoli juz trace nadzieje,ze mozna znalez cos
                                  ponizej 180zl.. :((
                                  pozdrawiam
                                  • bejsi1984 Re: lokal na wesele 22.11.07, 08:42
                                    witam
                                    Jestem pierwszy raz na forum i juz znalazlam interesujacy
                                    mnietemat :). w odpowiedzi na wypowiedz poprzedniczki-sala na 100
                                    osób wynajelam na WDW koszt 130 od osoby w tym masz jedzonko wystroj
                                    stołów,ciasta i apartament dla nowozencow :) Jezeli ten watek wciaz
                                    jest aktywny to mialabym pare pytanek do przedmowczyn.
                                    Pozdrawiam serdecznie.
    • mloda7777 Re: lokal na wesele 11.12.06, 19:20
      Witam... Moge tylko powiedziec tyle ze kazde miejsce będzie dobre byle nie
      kawiarnia w Ośrodku Wczasowym "Mesko" przy ul. Chopina!! Wystrzegaj się tego
      miejsca, jeśli nie chcesz żeby ten dzień był najgorszym dniam Twego życia.. Nie
      zapomnij też poinformować o tym znajomych! Nie dość, że obsługa chamska i
      nietaktowna, to jeszcze cena nie jest adekwatna do tego, co można zastać
      ostatecznie.. Jednym słowem: katastrofa i jakieś wielkie nieporozumienie z tą
      kawiarnią..
      <pozdrawiam>
      • esek7 Re: lokal na wesele 25.11.07, 20:40
        Prosba,czy znacie jakiegos fajnego DJa na wesele z Kolobrzegu lub okolic?Lub
        jakiegos wodzireja prowadzacego takie przyjecie,chodzi mi o jedna osobe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka