uny 14.11.09, 23:59 dyskusyjny klub filmowy -zaczynamy! na pierwszy ogień film REWERS. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.83 REWERS 15.11.09, 10:23 Przed chwilą widziałem poranek TVN24 z Henrykiem Sawką. Mówił, że jest niezły. Powątpiewał trochę w możliwość jego oddziaływania na młodych ludzi. Przychylne opinie naszych Pań popychają mnie jednak do kina. Odpowiedz Link
mappi Re: REWERS 15.11.09, 10:54 to może ja zacznę...bo oglądałam...polecałam...i wyprosiłam DKF na własny użytek RERWERS....bardzo przyjemna czarna komedia osadzona w nie tak odległej epoce stalinizmu... jak ktoś się uprze doszuka się głębi....drugiego dna...itp....ale myślę że nie takie było zamierzenie.... rewelacyjne zdjęcia...bardzo dobre dialogi....brakowało takich ostatnio w naszych filmach...szczególnie "babki"..polecam głębszej uwadze. kojarzył mi się momenami z komiksem...a czasem sposób ujęc jak u almodovara acha...no i czym był ten tytułowy Rewers??? to ja sobie teraz poczekam a na zero też się wybiorę Odpowiedz Link
kawamija Re: REWERS 20.11.09, 23:59 obejrzałam.....ale nie umiem jednoznacznie napisac o tym filmie.... na pewno wkręca w czasy jakie przedstawia, na pewno swietne aktorstwo, na pewno o tym jak zyc gdy zyc trudno.....ale chyba nie do konca mój klimat.....zbyt szaro....albo zbyt czarno - biało... moge napisac.....obejrzałam i tyle Odpowiedz Link
srebrnalza Re: REWERS 29.11.09, 13:37 wreszcie doczekałam się wyświetlania "Rewersu" w moim kinie :p Odpowiedz Link
claire.ampres Re: REWERS 01.12.09, 00:07 Jestem pod ogromnym wrażeniem! Generalnie słabo przyswajam polskie produkcje ostatnich czasów, więc bałam się, że znowu nadzieje na wyjątkowy polski film okażą się płonne. Nie okazały się! Film jest tak świetnie skonstruowany, zagrany (aktorstwo naprawdę mistrzowskie), ma tak niesamowity klimat (biało czarne barwy nie dość, że tworzą atmosferę tamtych czasów, to jeszcze nawiązują do awersu i rewersu w naszym życiu), że naprawdę aż trudno mi uwierzyć , że to o polskim filmie piszę i że rodzime dzieło tak mnie zachwyciło. Nie wahajcie się, naprawdę warto mu dać szansę. Odpowiedz Link
claire.ampres Re: REWERS 01.12.09, 00:23 A, jeszcze dodam, że "Rewers" był dla mnie całkowitym zaskoczeniem, bo nie czytałam nic o fabule przed pójściem do kina, myślałam, że to kolejna opowiastka o romantycznej miłości, tyle że w klimacie tamtych lat. A tu taka historia! Odpowiedz Link
robert.83 Gran Torino 15.11.09, 11:54 Już jakiś czas temu zszedł z kin a mi nadal siedzi w pamięci. Ten film dużo mówi o męskości. Odebrałem go dość osobiście, może przez pryzmat własnych wcześniejszych przemyśleń. Ma klimat, więc nie polecam oglądać go jednym okiem, między reklamami itp. To nie Transformersy. Ktoś jeszcze go widział? Odpowiedz Link
17lipiec1976 Wszystko za życie (Into the wild) 15.11.09, 12:07 W 1992 roku po ukończeniu Uniwersytetu Emory wybitny uczeń i sportowiec Christopher McCandless decyduje się zerwać z dotychczasowym, nudnym życiem. Rozdaje swoje rzeczy, przekazuje swoje oszczędności na cele charytatywne i rusza autostopem na Alaskę, aby żyć w dzikiej głuszy. Spotyka go wiele przygód, które na zawsze ukształtują jego życie. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Wszystko za życie (Into the wild) 15.11.09, 12:12 Widziałem. Niezły. Chłopak miał jaja. Odpowiedz Link
dwagrosze Re: Gran Torino 15.11.09, 13:04 Oglądaliśmy z ciamciakiem z miesiąc temu, mieliśmy wersje bez reklam:p o meskosci zapewne tez, ale głownie wydaje mi się, ze jak już dopada cię jesień życia i musisz ja spędzić samotnie, to czujesz się bardziej niepotrzebny im bardziej kochales tą, która odeszła. Człowiek nie jest stworzony do życia w pojedynkę, tym bardziej jak się większość życia dzielilo we dwoje. Sprawa odwagi, honoru to również mocny wątek tego filmu. Oglądaliśmy z ogromnym zainteresowaniem, zrobił na nas duże wrażenie, warto obejrzeć, bo film wywołuje emocje jak cholera i nie wyobrażam sobie innego zakończenia tego filmu... Odpowiedz Link
robert.83 Re: Gran Torino 15.11.09, 14:14 Brudny Eastwood w swoim czasie był synonimem bezwzględnej i prostej skuteczności. Argument .44 działał bez pudła. Ale ten film traktuję jako wisienkę na torcie jego kariery. Było w nim masę odwołań do wczesnych jego ról... Ale to wszystko, tak jak mówisz, było pokazywane z innej perspektywy. Pokazano starość faceta, to jak tęskni za żoną, to jak mimo bycia twardzielem... nie ze wszystkim jest taki mocny. Kilka scen było przekazem skąd czerpać siłę, na czym ją opierać. Nie na kalibrze lufy ()) ale na prostych (nieskomplikowanych) fundamentach. I Clint i ten "dzieciak" do spółki nieźle to zilustrowali. Kwestia nauk "męskich rozmów"... miszczostfo. Odpowiedz Link
uny Re: Gran Torino 15.11.09, 14:14 tiaaaa, film dobry. ale nie zapomnieli o porawności politycznej: "japoński?! a co amerykańskie gryzą" -pamiętacie? a propos auta którym przyjechał synek (z telefonem dla tatusia ) Odpowiedz Link
robert.83 Re: Gran Torino 15.11.09, 14:22 I te polskie nawiązania.... też nie pierwszy raz u niego. Odpowiedz Link
b.wicia Re: Gran Torino 15.11.09, 14:23 Mam na płytce, nie wiem jak to się stało, że nie obejrzałam Odpowiedz Link
dwagrosze Re: Gran Torino 15.11.09, 14:25 Ale gdyby Dzieciak był Amerykaninem i ci z gangu również, to aż tak chyba by nie trafiło. I dzieciak i Klint musieli się nauczyć żyć na nowo i na nowo się odnaleźć. Poza tym ilez to już złych charAkterów było murzynami:p Odpowiedz Link
b.wicia Re: Gran Torino 17.11.09, 23:47 Właśnie skończyłam oglądać. Naprawdę dobre kino! Odpowiedz Link
piter2084 Re: Gran Torino 20.02.10, 00:56 Rewelacyjny film z jeszcze lepsza rolą Eastooda. . Fabuła genialna w swojej prostocie, oglądając powolną przemianę głównego bohatera można w pewnym momencie odczuć swoiste deja vu, jak to? gdzieś już to wszystko widzieliśmy. Z pozoru oklepany temat- główny bohater, weteran wojenny, pokłócony z rodziną, pokłócony i zamknięty na cały świat, rasista dla którego własna posesja to rzecz najświętsza. Gdy mogło się wydawać że już nic nie jest w stanie odmienić Walta Kowalskiego, jego skrajnie radykalnych poglądów, w jego życiu pojawia się pewna azjatycka rodzina a zwłaszcza dwoje młodych ludzi. Od tego momentu obserwujemy nieoczekiwaną przemianę głównego bohatera, powolną ale jednak. Jesteśmy targani emocjami- od scen zabawnych po ceny niesamowicie wzruszające. Film który chwyta za serce, wciąga i nie daje się oderwać od ekranu telewizora. Pozycja obowiązkowa dla osób uważających się za kinomanów. Brak nominacji dla tego filmu uważam natomiast za największą kpinę ze strony akademii od czasu braku statuetki dla Skazanych na Shawshank. Odpowiedz Link
b.wicia Re: DKF 15.11.09, 14:21 12 gniewnych ludzi Ostatni Mohikanin Australia JFK Wszystkie oglądałam dawno temu, oprócz Australii, więc nie wiem, czy teraz wywarłyby na mnie podobne wrażenie. Ogólnie przed tv spędzam mało czasu, do kina chodzę rzadko, bo sama nie lubię Odpowiedz Link
17lipiec1976 Choć goni nas czas ( The Bucket list) 15.11.09, 15:03 wzruszający, od śmiechu do łez.... Odpowiedz Link
mappi Jasne błekitne okna 21.11.09, 16:36 film w reżyserii Bogusia Lindy dziś będzie "szedł" o 20 na tvpkultura nie oglądałam...bo się tak długo zbierałam z pójściem że przestali wyświetlać....zresztą u mnie to norma tak więc zamierzam objerzeć...bo tyle jest różnych opinii na temat tego filmu...ale zdjęcia podobno urzekające i mam nadzieję że jakoś przecierpię panią Brodzikową...której straszliwie nie znoszę warto to oglądać??? ktoś wie? Odpowiedz Link
mappi Re: Jasne błekitne okna 21.11.09, 16:40 bo z drugiej strony jest opcja oglądania Buena Vista Social Club (AleKino)...który z kolei oglądałam z milion razy...i mogę obejrzeć poraz milion pierwszy sami widzicie...potrzebuję rady Odpowiedz Link
la_rana Re: Jasne błekitne okna 27.11.09, 12:38 Mappi, a czytałaś książkę pod tym samym tytułem? Ja czytałam i napiszę tak - na książce płakałam, na filmie również... Aczkolwiek książka oczywiście lepsza. Film można obejrzeć, chociaż Brodzikowa troszkę drażni z tym swoim "wciąż takim samym" uśmiechem na twarzy. A i chorą to też tak sobie gra. W sumie - tragedii nie ma, więc jak się ma 1,5h wolnego czasu... Odpowiedz Link
claire.ampres Re: Jasne błekitne okna 27.11.09, 15:26 Ja czytałam książkę i obejrzałam film. Książka była dla mnie zaczarowana, film - słaby. Udźwiękowienie - rzeźnia (w kinie raz wysilałam uszy, żeby usłyszeć kwestie, raz je zatykałam, bo taki był huk przy niektórych scenach). Ale książka - piękna, naprawdę. Odpowiedz Link
claire.ampres Re: DKF 22.11.09, 02:12 "1900: Człowiek legenda" - najpiękniejsza scena fortepianowa ever - na kołyszącym się od fal statku, sunący fortepian wraz z muzykiem po sali balowej... tego nie można nie zobaczyć Odpowiedz Link
claire.ampres Re: DKF 22.11.09, 13:36 Mam! Znalazłam tę scenę, chociaż w słabej jakości: www.youtube.com/watch?v=Jk5xoCJ6JcU Odpowiedz Link
b.wicia Re: DKF 22.11.09, 16:52 o właśnie pisałam o przenikliwości..."szósty zmysł"- mnie się podobało Odpowiedz Link
madziulka_wawa Mniej ambitnie - zagubieni w czasie 23.11.09, 18:49 Dzisiaj byłam na "Zagubieni w czasie". Uczucia mieszane: na początku filmu chciałam wyjść, ale w miarę rozkręcania się akcji nabrało to wszystko sensu. Bajka dla dorosłych, smutna z odrobiną melancholi, o przemijaniu (?). Szczerze mówią pod koniec miałam "gulę" w gardle, aż w końcu sie popłakałam. Ale to chyba mój obecny stan..ryczę co chwila. Odpowiedz Link
b.wicia Re: Mniej ambitnie - zagubieni w czasie 24.11.09, 22:45 " zaklęci w czasie"- właśnie wróciłam...jako jedyna z mojego towarzystwa bardzo płakałam przez prawie połowę filmu, odkąd dowiedział się, że umrze...ale to pewnie dlatego, że odebrałam ten film bardzo osobiście i przeniosłam na moje życie. Tylko tak sobie myślę, że cała trójka miała te 5 lat, a my ani jednego dnia posmuciłam, przepraszam Ogólnie mnie bardzo, bardzo się podobał...i wzruszył; Odpowiedz Link
finka9 Re: Mniej ambitnie - zagubieni w czasie 24.11.09, 22:53 Jest taki film? Słyszałam tylko o książce ,że świetna.Kurcze,idę. Odpowiedz Link
b.wicia Re: Mniej ambitnie - zagubieni w czasie 24.11.09, 22:55 Jest, jest...książki właśnie nie czytałam, a wolę zawsze pierw przeczytać a potem zobaczyć ekranizację. Odpowiedz Link
finka9 Re: Mniej ambitnie - zagubieni w czasie 24.11.09, 22:59 To zupełnie jak ja.Jeśli najpierw obejrzę film,to książki już nie wezmę do ręki.Ps.Czy te film to coś jak "Efekt motyla"? Jeśli tak to mój klimat. Odpowiedz Link
b.wicia Re: Mniej ambitnie - zagubieni w czasie 24.11.09, 23:05 kurcze, zaskoczę Cię, ale na efekt motyla miałam iść i z pewnych względów nie poszłam. Ale wiem, że to takie kino jakie wzrusza...muszę obejrzeć! ten powinien Ci się spodobać...polecam, a jak nie spodoba się..winę możesz zwalić na mnie Odpowiedz Link
finka9 Re: Mniej ambitnie - zagubieni w czasie 24.11.09, 23:09 Nie ma takiej możliwości.Mnie się wszystko podoba.No prawie wszystko.Ps.Zrzucić winę na Ciebie? Wicia.... Odpowiedz Link
b.wicia Re: Mniej ambitnie - zagubieni w czasie 01.12.09, 16:09 Finka, obejrzałam efekt motyla..suuuuper Odpowiedz Link
mappi LAWSTORANT 29.11.09, 21:16 dziś o 21.20 na jedynce film z Buczkowskim i ...UWAGA Michałek Wiśniewskim czy to kolejna tandenta polska produkcja???? przyznam że nie słyszałam o tym filmie nigdzie Odpowiedz Link
madziulka_wawa Papryka, sex i rock n' roll 12.12.09, 16:16 Błyskotliwy, śmieszny, pełen koloru (pomimo komunizmu w tle) węgierski film. Świetne ciuchy z lat 60-tych, fryzury męskie zrobione na paście do butów, super muzyka. Bez przemocy i głupich dialogów. Polecam film wszystkim lubiącym dobre kino. Ja się ubawiłam po kokardę. W Warszawie można zobaczyć w kinotece. Po filmie będziecie mieć ochotę tylko na jedno - potańczyć w rytmie lat 60-tych. Na sali podczas filmu pustki - ze mną 3 osoby...a szkoda. Mało kto skusi się na węgierski film. Miłej zabawy! Odpowiedz Link
b.wicia Re: DKF 13.12.09, 12:01 Wczoraj obejrzałam "Pamiętnik". Chyba jeden z najpiękniejszych filmów o miłości jakie widziałam taki...dla kobietja sobie też taką miłość kiedyś wymarzyłam i dostałam Odpowiedz Link
madziulka_wawa "Pierwszy Krzyk" i "Raj dla Par" 03.01.10, 00:09 Polecam oba filmy. Raj dla Par - świetna, momentami bardzo mądra komedia. Piękne krajobrazy, szczególnie jak za oknem taka pogoda - można się rozmażyć. Humor też na poziomie. Fajnie spędzony czas. "Pierwszy Krzyk" - dokument. Wycieczka po całym globie pod kątem narodzin dzieci. Świetnie zrobiony, zbudowany na kontrastach. Trochę za bardzo emanuje hasłem naturalnych porodów (bez ingerencji lekarza....), wręcz lekko "sekciarski" ale i tak warto zobaczyć. Bez "dratycznych" scen z porodów Odpowiedz Link
listopad02 Spragnieni miłości 03.01.10, 15:05 Melodramat. Bardzo mi się podobał, opowiada o tym, jak kobieta i mężczyzna chcą i pragną, jednak nie potrfią jednocześnie pozbyc się strachu, a może mają inne obawy. Widać prawdziwą chemię. Tak w skrócie polecam, bo bardzo dobre kino, zdjęcia, montaż, muzyka. Cytat z filmu.."Ten czas przeminął i to co do niego należało, nie istnieje już" .. mówi wszystko. Odpowiedz Link
madziulka_wawa Re: Spragnieni miłości 03.01.10, 15:12 właśnie chcę na to iść. Gdzie już grają?! Odpowiedz Link
listopad02 Re: Spragnieni miłości 03.01.10, 15:17 A to stare www.filmweb.pl/f1508/Spragnieni+miłości,2000 Ja z komputeraz obejrzałem. Chyba ze cos podobnego jest. Odpowiedz Link
madziulka_wawa Re: Spragnieni miłości 03.01.10, 15:36 aaaa jejku. pomieszało mi się. teraz wchodzi polski film....myślałam, że o tym piszesz. Coś tytuł chyba inny Odpowiedz Link
mappi "ELEGIA" 23.01.10, 19:57 gra Kingsleya wcisnęła mnie w ziemie muszę iść poczłapać do kąta....i pomyśleć (?) ech Odpowiedz Link
kawamija " Jagodowa miłość" 01.02.10, 14:39 obejrzałam, kliamatyczny bardzo....kilka świetnych tektów....nawet miałam je wypisać....ale pomyślałam sobie, ze wybrałam te dla mnie ważne..... warto obejrzeć i wybrać "swoje teksty" ......a moze jeden: "czasem nawet mając klucz, już się nie da drzwi otworzyć" Odpowiedz Link
listopad02 Gorzkie Gody 08.02.10, 21:50 "Gorzkie gody" R.Polańskiego Nie myślałem, że to takie mocne i prawdziwe kino. Czułem się podrapany. Odpowiedz Link
17lipiec1976 ps. Kocham Cię 14.02.10, 23:27 skończyłam przed chwilą oglądać. hmmmm.... wzruszający, zwłaszcza w Walentynki. Odpowiedz Link
claire.ampres Julie i Julia 19.02.10, 00:10 Jestem świeżo po obejrzeniu tego filmu i tak mi ciepluchno na sercu Bo taki właśnie jest - ciepluchny Meryl Streep jako pozytywnie zwariowana cioteczka Kloteczka, tworząca przepisy do książki kucharskiej o kuchni francuskiej dla Amerykanek. Co mnie uderzyło - postaci filmu - fizycznie niepiękni ludzie , niesamowicie rozświetlili moje dwie godziny życia poprzez swoje wewnętrzne piękno i ciepło. To nie jest komedia romantyczna, mimo że jest i zabawnie i jesteśmy świadkami pięknej miłości. Słabo kucharzę, ale po tym filmie mam ochotę szukać kogoś, z kim mogłabym się pouczyć i poeksperymentować Film jest miły dla oka (szczególnie dla łasuchów) i francusko-klimatyczny. Przez dwie godziny wyglądałam tak: bo jest naprawdę zabawny. To nie jest kino moralnego niepokoju, ale naprawdę warto go obejrzeć, bo jest kojący i może rozświetlić choćby chwilowo szary dzień samotnika Bon apetit! Odpowiedz Link
magl-owa Autor Widmo + Dom zły 19.02.10, 21:00 Autor Widmo chcę obejrzec... tylko czy znajde czas? gdyby ktoś z was wcześniej obejrzał, niech napisze czy warto Dom Zły Obejrzane na laptoku bo przegapilam wcześniej. Naturalistyczne sceny, soczyste dialogi, realia Polski lat 80tych, brudne sprawki szarych mlicjantów i zwyczajny obraz prowincji. Porwało mnie. Tym bardziej, że swego czasu łaziłam namiętnie na różnego rodzaju rozprawy sądowe jako widzka. Odpowiedz Link
claire.ampres Re: Autor Widmo 21.02.10, 18:32 > Autor Widmo > chcę obejrzec... tylko czy znajde czas? > gdyby ktoś z was wcześniej obejrzał, niech napisze czy warto Byłam dzisiaj, poszłam z ciekawości. Dopiero po powrocie poczytałam zachwycone recenzje. Hmm... ja nie czułam klimatu grozy, film wręcz wydał mi się senny. No, może z dwoma mocniejszymi akcentami. Ale generalnie mnie nie ruszył. Nie piszę tego autorytarnie, bo znawcą nie jestem. Odpowiedz Link
kawamija Re: Autor Widmo 08.03.10, 00:59 warto...klimatyczny film, piękny dom gdzie spędzają większośc czasu główni bohaterowie, swietne dialogi, kilka znakomitych ujęć....już sławna, bo wciąż o tym słysze, scena z próbą zgarnięcia liści co je wiatr niesie, gdzie chce......Polański w dobrej formie choć mam wrażenie, że film zyskał przede wszystkim dzięki kilku dialogom - perełkom i zdjęciom.....brawa dla operatora. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Autor Widmo 11.03.10, 22:13 kawamija napisała: > > warto...klimatyczny film, piękny dom gdzie spędzają większośc czasu > główni bohaterowie, swietne dialogi, kilka znakomitych ujęć....już > sławna, bo wciąż o tym słysze, scena z próbą zgarnięcia liści co je > wiatr niesie, gdzie chce......Polański w dobrej formie choć mam > wrażenie, że film zyskał przede wszystkim dzięki kilku dialogom - > perełkom i zdjęciom.....brawa dla operatora. byłam dzisiaj. polecam. Odpowiedz Link
piter2084 Re: DKF 20.02.10, 01:02 Więzień nienawiści- polecam. miałem okazję oglądać tydzień temu. Mocne kino z kapitalną kreacją Nortona. Odpowiedz Link
sloncetoskanii79 Nowości 20.02.10, 21:14 "To Skomplikowane" - polecam. Świetna, mądra komedia z super obsadą. "Fish Tank" - polecam. Mocny film, do przemyśleń. Świetnie ujęty problem patologicznej nieumiejętności wyrażania miłości/emocji. świetna gra aktorska oddająca życie w patologicznej rodzinie. "Walentynki" - nie polecam.Głupi, przesłodzony i nudny. "Randka w Ciemno" - polecam. Fajne ciuchy, zdjęcia. Można sie zrelaksować. Miejscami całkiem mądry. Odpowiedz Link
sloncetoskanii79 Niezasłane łóżka 06.03.10, 12:46 Fajny temat, muzyka, zdjęcia. Miejscami lekko nudnawy. Mimo wszystko polecam Odpowiedz Link
kawamija Re: Niezasłane łóżka 08.03.10, 00:53 urocza choć odrealniona do granic możliwości bajeczka.....komuna, bez pracy, pieniędzy, czynszu, wszyscy mili i winka dadzą, i dziewczyną się podzielą........ można pójść, ładne zdjęcia, dobra muzyka.....odpocząć, uśmiechnąć się kilka razy, wyjść z kina.....i życ dalej Odpowiedz Link
zawszemajowa Re: W chmurach 10.03.10, 20:52 wzruszający film, nie taki do końca hollywoodzki. A George im starszy, tym lepszy . Nie moglam oczu oderwac Odpowiedz Link
claire.ampres Radio na fali - The boat that rocked 22.03.10, 00:37 Świetny, pozytywnie zakręcony rockandrollowy film o pirackiej rozgłośni radiowej dryfującej na statku po Morzu Północnym w szalonych latach 60 Tony świetnej muzyki, naprawdę warto obejrzeć Odpowiedz Link
hellish.monster "Predators" 20.07.10, 11:18 Ktoś już był, widział? Może coś powiedzieć na ten temat? Bo nie wiem czy taka rewelacja, że mam się spieszyć w tym tygodniu, czy spokojnie mogę poczekać do przyszłego [kiedy to czasu więcej będzie ] Odpowiedz Link
robert.83 Re: "Predators" 20.07.10, 11:24 Nie byłem jeszcze, ale z tego co wiem - nie oczekuj za wiele. Odpowiedz Link
hellish.monster Re: "Predators" 20.07.10, 11:36 to poczekam do przyszłego tygodnia, żeby w tym nie stawać na głowie Odpowiedz Link
waganiemama Wino truskawkowe 20.07.10, 11:32 Polecam. Znaczy film, nie wino Ma w sobie coś.... takiego dziwnego. Po wyjściu z kina wszystko wydawało się takie inne. Nawet Kraków był magiczny (jak dla mnie to niezwykłe). Odpowiedz Link
bursztynula Re: Wino truskawkowe 20.07.10, 22:15 a komu zasmakowało czeskie kino, choć go w winie niewiele, polecam "Opowieści o zwyczajnym szaleństwie" i "Knoflikari", ale to już niezła esencja Odpowiedz Link
hellish.monster Shrek Forever 23.07.10, 07:28 Bajka o tym, że za późno doceniamy to, co mamy w życiu dobrego. Doceniamy prozaiczne, codzienne szczęście za późno, czyli dopiero jak je utracimy. Szkoda, że życie to nie je bajka i nie ma w nim happyendów... Odpowiedz Link