magl-owa 02.02.10, 18:00 Kto wie gdzie należy się udac, aby dowiedziec sie wszystkiego o podatku od nieruchomości? Musze wiedziec jeszcze numer działki mojej (to chyba w starostwie, co?)? <chociaż ten numer chyba mam gdzieś w dokumentach... tylko w którym pudle szukac? ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawamija Re: pytanie urzędowe 02.02.10, 18:03 do urzedu gminy, miasta.....szybciutko naliczą Ci nalezy podatek i niestety będą go co rak egzekwować wydaje mi się że potrzebny był akt notarialny.... ***************** "gdybyś był a nie bywał gdybyś miał a nie miewał" ***************** Odpowiedz Link
magl-owa Re: pytanie urzędowe 02.02.10, 18:05 Ups - pustaka wysłałam Dzięki Kawciu No tak, akt notarialny To czeka mnie przekopywanie pudeł w takim razie... Ufff... Odpowiedz Link
mappi Re: pytanie urzędowe 02.02.10, 21:55 tak urząd gminy lub miasta...oni naliczają wielkość podatku...jak i zbierają poźniejsze wpłaty to tylko tak celem potwierdzenia Kawy Odpowiedz Link
kruz7 Re: pytanie urzędowe 02.02.10, 22:07 Wydaje mi się, że możesz isć do Wydziału Zagospodarowania Przestrzennego w Urzędzie Miasta i Gminy. Pokazać im dowód tożsamości potwierdzający Twoją osobę i powinni dać odpis z ich ksiąg, pewnie na koniec krzykną "co łaska". Odpowiedz Link
kawamija Re: pytanie urzędowe 02.02.10, 22:19 oj ostrzegam..........dzis odbierałam odpis z ksiegi wieczystej mojego mieszkania...........30 zł lub 6 zł na kazde kartkę zaleznie od tego czy odpis z wersji papierowej czy elektronicznej....... bez "grosika" nic tu sie nie da załatwić ***************** "gdybyś był a nie bywał gdybyś miał a nie miewał" ***************** Odpowiedz Link
magl-owa Re: pytanie urzędowe 03.02.10, 06:52 Z paniami urzędniczkami w księgach wieczystych to przejścia miałam... W sumie to moja wina, bo mogłam sobie nie wyobrażać naiwnie, że załatwię coś w 15 min, prawda? Odpowiedz Link
gosiak_75 paszport 03.02.10, 14:06 a ile w Warszawie trzeba czekać na wyrobienie paszportu? Pytam się tak na wypadek, gdyby się okazało, że mam nieważny, jajo zniosę w pracy, że mi wcześniej nie przyszło do głowy sprawdzić tego. Odetchnę z ulgą / albo nie o 17ej. Odpowiedz Link
kawamija Re: paszport 03.02.10, 15:00 ok.miesiąca....a czas zalezy też od tego ile razy zmieniałaś meldunki i czy byłaś zameldowana w róznych dzielnicach. ***************** "gdybyś był a nie bywał gdybyś miał a nie miewał" ***************** Odpowiedz Link