25.07.11, 17:45
Nie pojawiam sie bo niańczę wnuczkę i nawet nie mam czasu za wiele aby usiąsć do komputera.Coś wspominałaś ze sie wybierasz w sierpniu do rodziny?Nie wiem jeszcze jak to będzie ale ponoc znów syn planuje zeby babcia pojechała z wnuczką w góry - ale to jeszcze nic pewnego.Na pewno będę na przełomie wrzesnia i pażdziernika(kontrola w szpitalu).Napisz mi co planujesz?
Obserwuj wątek
    • fleur1 Re: Kendo 02.09.11, 16:57
      Jak podasz mi adres e-mail to przysle zdjecia Leona, tu nie mogę pokazac.
      Dzisiaj wyslalam zdjecia malego do Greis i o wrazenia mozesz ja zapytac.
      Kiedy bedziesz w PL?
      • iryska2604 Re: Kendo 04.09.11, 16:03
        Już mam ustalony termin na 6.10 do szpitala na kontrolę,a wspominałas ze bedziesz w Polsce? Zresztą jeszcze dokładniej napiszę co i jak.Pewnie tam parę dni poleżę,a jak pisałam to tam się chodzi więcej niż lezy.Pewnie po szpitalu wpadnę do Karpnik to ewentualnie nakrecę Dankę...
    • greis52 życzenia imieninowe... 15.10.11, 08:38
      "Póki żyjesz niechaj w Sercu ...
      ogień płonie ...
      niech wyciągają się ku Tobie ...
      życzliwe dłonie ...
      Niech Przyjaciele szukają ...
      Twej obecności ...
      niech zawsze płomień ...
      w Twym sercu gości ...
      bądź zawsze ozdobą ...
      każdej Przyjaźni ...
      Niech fałsz i kłamstwo ...
      osobę Twą drażni ...
      miej zawsze szczęście ...
      we dnie i w nocy ...
      a wszystko co dobre ...
      przy Tobie kroczy ."

Tereniu wszystkiego najlepszego, zdrowia nade wszystko,
      spełnienia marzeń i wytrwałości w postanowieniach!
      • jaga_22 Re: życzenia imieninowe... 15.10.11, 10:13

http://s2.rimg.info/e366a8973ef3039a13972ce88585bd0e.gif

http://i51.tinypic.com/2q3rpyr.jpg
        • iryska2604 Re: życzenia imieninowe... 15.10.11, 15:11
          Kochanie - samych radosnych dni i duuuuużo milosci!
          • irene.jg Re: życzenia imieninowe... 20.10.11, 16:22
            Szczęście niech Cię nigdy nie opuszcza, ściskam serdecznie smile

http://i56.tinypic.com/21lo09h.jpg
    • greis52 Re: Kendo 25.10.11, 10:46
      dzieki! tez tak pomyslalam i polece dzis na tance do klubu
      troche zlej energii z siebie wyrzucesmile
      • irene.jg Re: Kendo 04.11.11, 10:35
        Dziękismile W wolnym czasie sobie przetłumaczę (tłumacz Google) i spróbuję. To dopiero będzie wyzwanie!
        • irene.jg Re: Kendo 04.11.11, 10:45
          Jeszcze raz wielkie dzięki! A teraz wreszcie na zakupy big_grin
          • irene.jg Re: Kendo 27.11.11, 18:28
            No, śliczna fotka w czołówce, aktualna, dzisiaj zaczęła się I Niedziela Adwentu.
            • jaga_22 Re: Kendo 27.11.11, 19:36
              Kenduś,wysłałam wczoraj wiadomość,a dziś 2 godz temu wróciła nie odebrana
              Skopiowałam i na nowo wysłałam,ciekawe,czy teraz dojdzie.
              • irene.jg Re: Kendo 27.11.11, 20:13
                Listonosz puka do Twoich drzwi smile
                • irene.jg Re: Kendo 27.11.11, 21:56
                  Dziękuję smile
                  Troszkę oglądałam tv i rozmawiałam z córką, która zadawała mi relacje z wypadu w góry. Spokojnej nocy kiss
                  • irene.jg Re: Kendo 27.11.11, 22:44
                    Puk, puk...
                    • irene.jg Re: Kendo 14.12.11, 01:34
                      Tyle się napisałam i gdzieś uleciało. To teraz krótko: Kenduś, za mało wiem by
                      Ci pomóc. Ja dopiero na emeryturze zaczęłam trochę szydełkować i tylko serwetki, obrusy. Kupuję kordonki w sklepach internetowych, czytam opisy i tam polecają nici do serwet.
                      Do ręczniczków muszą być nici grubsze i takie, które można prać w wyższych temperaturach. Ale pokazywałaś wzory (DROPS), powinny być podane nici.
                      Na Jesieni... jest chyba parę dziewczyn, które dziergają od dawna, może będą bardziej zorientowane w sprawie nici.
                      Moze po świętach trochę pobuszuję w internecie.
                      • pia.ed Re: Kendo 16.12.11, 09:21
                        Zobacz na "Jesien ..." Wysylam do Ciebie mail ...
    • kasikk_29 Re: Kendo 16.12.11, 10:14
      o rany! nawet nie zauważyłam, żes mi cos życzyła
      dziękuję pieknie ale ja wiosenna jestem smile
      dziań po urodzinach mam imieniny

cieszę się, że doszła karteczka - bałam się, że nie zdążę przed Twoim wyjazdem
      pozdrawiam cieplutko
      • irene.jg Re: Kendo 18.12.11, 23:47
        Wiem, że niedługo wyjeżdżasz do kraju. Szczęśliwej podróży do Polski, a potem szczęśliwego powrotu do domu. Niech Cię Aniołowie strzegą, Kenduś. Wszystkiego dobrego! Spędzaj z Mamą i przyjaciółmi miło czas. Życzenia radosnych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku dla Mamy.
        Do usłyszenia w Nowym Roku 2012 smile

http://i42.tinypic.com/10oobnp.gif
    • greis52 Re: Kendo 21.12.11, 10:02
      bedziemy tesknić smile
      magicznej rodzinnej wigilijnej nocy,
      oraz hucznego, szmpańskiego Nowgo Roku
      w kraju życzę!
      • henryk245 Re: Kendo 22.12.11, 08:09
        Moje "kendo" juz chyba po sniadanku na promie
        i juz chyba w autobusie-bedzie kilka godzin live
        filmu "Polska przez okno autobusu" , eeech ja bym tez
        tak chcial ale kostucha zazdrosna i niepozwala sie z domu
        ruszyc,nie w tak daleka podroz.

Bobby ma teraz tylko mnie wiec sie wtula i lasi.
        • jaga_22 Re: Kendo 22.12.11, 10:20

https://s7.rimg.info/d059449b90d00b76abc0bb9d832b51d0.gif

Życzę Zdrowia i Szczęścia w Nowym Roku 2012.

http://i40.tinypic.com/2qbre52.jpg
          • greis52 Re: Kendo 07.01.12, 10:00
            brakuje jej zawsze miłych powitań i wpisów na forum...
            czy ktoś wie na jak dlugo ruszyła w rodzinne strony?
            • fleur1 Re: Kendo 09.01.12, 20:53
              Kendo czekam na obiecany telefon...
              Pozdrawiam noworocznie Ciebie i Mamę.
              • kendo Re: Greis/Fleur 11.01.12, 11:48
                *Greis
                juz jestem i bede witac milutkosmile

*Fleur
                no coz,
                przepraszam ,ze nie zadzwonilam,
                tak wyszlo,ze nie mialam czasu na" wszystko"
                nastepnym razem mam nadzieje,ze sie "uda".
                • fleur1 Re: Greis/Fleur 11.01.12, 12:25
                  No problem, pozdrawiam i życzę dobrego roku.
                  • kendo Re:Fleur 11.01.12, 12:52
                    dziekuje
                    i Tobie tez zycze duzo radosci z wnuczka i udanego spelniajacego marzenia w Nowym Roku.
                    • fleur1 Re:Fleur 12.01.12, 11:34
                      Jadę niedługo do mojego wnuczka, 26 stycznia będzie obchodził pierwszą rocznicę swoich urodzin.
                      Wyjechałaś, a u nas ładnie się robi i deszcz dzisiaj nie pada.
                    • lusia_janusia Re:Fleur 03.04.12, 21:06
                      KENDO
                      zobacz o tej samej godzinie zesmy wyslaly wiadomosci 21,01.
                      tylko ze ja na "dobranocce"
                      -Lusia-
                      • pia.ed Schudl 58 kilo 05.04.12, 12:37
                        Cos dla Ciebie? wink

www.expressen.se/nyheter/torsten-jansson-om-viktresan-i-ny-bok/
                        • pia.ed Oszukiwal ze potrzebuje asystentow 14.04.12, 17:34
                          Nie wiem czy zwrocilas uwage, ale ostatnio odkryto kilka przypadkow udawania
                          tak chorego, ze potrzebowalo sie asystentow przez cala dobe aby moc
                          wzglednie normalnie zyc.

W niektorych przypadkach zapadly juz wyroki, ale tylko dzieki "brukowcom" typu Expressen
                          czy Kvällsposten - jak sie dokladnie czytalo - mozna bylo znalezc wzmianke,
                          ze ta osoba przybyla do Szwecji z dawnej Jugoslawi czy z kraju arabskiego,
                          a czasem byla grobowa cisza na temat pochodzenia ...
                          w jednym przypadku podejrzewam ze to byli Romowie z Malmö.

No i nagle dzis ukazuje sie artykul, ze zdjeciem i typowo szwedzkim imieniem wink
                          www.expressen.se/gt/jan-65-doms-till-fangelse-for-bluffen/

Dyskryminacja rasowa dziala tylko w jednym kierunku: nie wolno podac nieszwedzkiego pochodzenia przestepcy, natomiast rodowitego Szweda mozna wywiesic do ogolnego ogladania ...
                          • pia.ed Co czyni nas szczesliwym? 15.04.12, 12:25
                            Okazuje sie, ze wlasciwie dobrane jedzenie podnosi uczucie zadowolenia z zycia,
                            a takze pomaga kiedy ktos czuje sie zdolowany ...
                            Przejrzalam z grubsza ten artykul i wydaje mi sie, ze aby byc szczesliwym potrzeba wydac sporo pieniedzy na zakupy ... Czyzbym sie mylila?

www.sydsvenskan.se/malmo/at-dig-lycklig-med-zink
                            • lusia_janusia Re: Co czyni nas szczesliwym? 15.04.12, 16:19
                              PIA

To jest indywidualnie, mnie zadowli drobiazg jak to jest
                              dane od serca, czy jestes szczerze zaproszona na wykwintny
                              obiad, miedzy kobietami i mezczyznami jest spora roznica,
                              tak ja mysle.
                              Roznie ludzie interpretuja szczescie i tak samo je rowniez
                              okreslaja.
                              • kendo Re: Co czyni nas szczesliwym? 15.04.12, 18:05
                                *Lusia !!!!!
                                Pia zalaczyla linka tez do tego "szczescia
                                chodzi o spozywanie jedzenia ktor zrobi nas szczesliwymi,
                                tu odpislam dla Pia
                                forum.gazeta.pl/forum/w,11086,134001036,135109019,Re_jedz_na_szczesliwesz_samopoczucie.html
                                • pia.ed Pamietasz tego 15-letniego zabitego chlopaka? 17.04.12, 02:05
                                  Bardzo duzo pisano o tym w gazetach w zwiazku ze strzalami w Malmö ... Ojciec chlopca
                                  byl nawet w Uppdrag Granskning, i tam oskarzal ministra sprawiedliwosci Beatrice Ask,
                                  ze za latwo jest zdobyc bron ...
                                  Orszak pogrzebowy szedl ulicami Malmö jako demonstracja przeciwko przemocy.
                                  Rodzice chlopca oskarzali nawet miasto, ze nie wyslali delegacji na pogrzeb!

Nareszcie nastapil przelom w sledztwie, i trzech podejrzanych chlopcow aresztowano.
                                  Tym razem rodzina ma pretencje, ze poniewaz wszyscy sa niepelnoletni
                                  wiec dostana niskie kary, podczas kiedy ich syn lezy w grobie ... No i ze Fredrik Reinfeld powinien cos z tym zrobic.

Ojciec powiedzial kiedys w wywiadzie, ze nie po to 10 lat temu uciekal z Iraku,
                                  aby jego syn zostal zastrzelony w Szwecji ...
                                  • pia.ed No i oczywiscie link 17.04.12, 02:12
                                    www.sydsvenskan.se/malmo/gripande-vackte-sorgen-till-liv

A tutaj artykul ktory ukazal sie niedlugo po morderstwie w noc sylwestrowa.
                                    www.sydsvenskan.se/malmo/tre-fast-for-mord-pa-15-aring
                                    • pia.ed Re: No i oczywiscie link 17.04.12, 02:28
                                      Znalazlam jeszcze zdjecie z konduktu pogrzebowego ...
                                      Pod artykulem jest jeszcze kilka z pewnoscia ciekawych artykulow na ten temat.

www.skanskan.se/article/20120416/MALMO/120419824/1004/-/polisen-dorrknackning-gav-resultat

www.skanskan.se/article/20120110/MALMO/701099902/1006
                                      • kendo Re: No i oczywiscie link 17.04.12, 09:01
                                        *Pia
                                        no jestes "skarbnica wiedzy wyszukanej"
                                        tak dzis znowu w Sydnyt o tym mowia,
                                        ludzie klada kwiaty w trappuppgången....

dla rodzica stracic dziecko w ten sposob to STRASZNOSCI....

a slyszalas,ze dzis juz w ameryce ma byc" swoboda broni"
                                        ludzie chca zlikwidowac"granice broni".ze musieli ja zostawiac jak wjezdzali do innego stanu,
                                        mowili dzis juz na rapporcie porannym.
                                        dopiero bedzie "bonazza"
                                        • pia.ed Morderstwo 17.04.12, 11:15
                                          Telewizje rzadko ogladam, a najrzadziej wiadomosci ...
                                          ale duzo czytam na necie.
                                          Bylam pod blokiem tej rodziny na Möllevångu kiedy zaczynal sie pochod zalobny ...
                                          a potem podjezdzalam rowerem aby znow zobaczyc....Niedlugo przed rozwiazaniem konduktu (na cmentarz pojechali samochodami) placzki zaczely glosno zawodzic, taka jest tradycja.

Na cmentarzu wszyscy mezczyzni byli poubierani w tradycyjne biale szaty,
                                          a ojciec to nawet wskoczyl do grobu ...Kobiety oczywiscie byly z tylu za mezczyznami...

Ciekawe jaki znajda powod tego morderstwa, bo ten chlopak to "maly gangster",
                                          nie taki swiety jak go ojciec przedstawia...
                                          W wieku 13 lat byl juz notowany przez policje, nie wracal na noce do domu ...
                                          Ciekawe gdzie byl wtedy jego kochajacy ojciec, ktory teraz wszystko zwala na panstwo szwedzkie???
                                          Ci ktorzy wykonali na nim wyrok smierci, bo inaczej nie mozna tego nazwac,
                                          strzelili mu w glowe kiedy swietowal Nowy Rok u kuzyna na Rosengårdzie,
                                          to cudzoziemcy.
                                          • kendo Re: Morderstwo 17.04.12, 11:32
                                            ja z rana przy kompie,jak mnie czas nie goni,
                                            ale poczytac to juz musze miec caly dzien "wolny",
                                            wole dzienniki w TV.
                                            tak,
                                            rodzice nie zawsze maja kol na swe dzieci,
                                            dopiero kiedy tragedia sie stanmie jest jakas reakcja,
                                            "wtedy caly swiat winny" tylko nie oni sami....
                                            • pia.ed Re: Morderstwo 17.04.12, 12:10
                                              Ojciec nie mogl sobie poradzic z chlopakiem???
                                              Nie jest sam, ma tu liczna rodzine ... Na wiadomosc o smierci syna zjechalo sie kilkaset osob z calej Europy.
                                              Jak chlopak mial problemy, to ojciec mogl go wyslac do kogos z rodziny za granica.

To nie jakas rodzina analfabetow, tylko normalni majetni ludzie ...
                                              Jesli tacy nie radza sobie z trzynastolatkiem, to nic dziwnego ze i wszyscy analfabeci z Afganistanu, Syrii i Somalii sobie tez nie radza,
                                              i gangi niemal dzieci rabuja Szwedow z czego tylko moga ...
                                              • pia.ed Zatrzymani to znajomi 15-latka ... 17.04.12, 12:43
                                                www.skanskan.se/article/20120416/MALMO/120419824/1004/-/misstankta-mordarna-kande-ardiwan

Ja typuje, ze chodzi tu o dlugi ...Tak myslalam od samego poczatku.
                                                Oni sie dobrze znali, skoro wiedzieli, ze chlopak spedza Sylvestra u kuzynow ...
                                                Moze sie umowili przez komorke, ze 15-latek ma do nich wyjsc,
                                                i wtedy "wykonali wyrok"???
                                                Policja podejrzewala ich od samego poczatku.
                                                • pia.ed Re: Zatrzymani maja 15 i 16 lat ... ... 18.04.12, 12:53

Beda czekac na nastepne przesluchanie w starym areszcie przy Davidshallstorget,
                                                  kazdy w pojedynczej celi 6 metrow kw ktorej wg dzisiejszych przepisowa
                                                  brakuj 0,5 m kw aby spelniala norme.

Juz sie znalezli "obroncy" tych mlodych gangsterow, ktorzy ocenili warunki w celi jako "nieludzkie", tak jakby ludzki byl czyn oddania 4 strzalow z odleglosci jednego metra
                                                  w glowe i cialo 15-latka ....

www.sydsvenskan.se/malmo/misstankta-i-utdomda-celler
                                                  • kendo Re: Zatrzymani maja 15 i 16 lat ... ... 18.04.12, 13:03
                                                    no tak,
                                                    znajda sie tacy co chca rozglos sobie zrobic
                                                    jak nie obrona to przynajmniej
                                                    wskazac na warunki w celi,
                                                    a wedlug mnie cela pierwszej klasy....

*Pia
                                                    zalozylam specyjalny watek dla frakcji zagranicznej,
                                                    mozmy w nim o wyszytkim skandynawskim i nie tylko
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,11086,135197094,135197094,zagraniczna_frakcja.html
    • slo-onko Re: Kendo 19.01.12, 09:53
      list napisałam
      • irene.jg Re: Kendo 03.02.12, 12:40
        Nie będę robiła ręczniczków. W łazience i wc mam uchwyty na papierowe ręczniki. Doszłam do wniosku, że takie ręczniczki z każdym praniem będą brzydsze. A nici oczywiście powinny być takie, by móc je prać w wyższej temp.
        Pokazywałam na Jesieni... serwetki kwiatki, te nici to Aida, kolor podobny do kremowego, mają numer 09926 . A prać można w temp. 95'C
        Właśnie taki jak tu:

nitkamotek.pl/pl/p/AIDA-10-KOLOR-9926/194
        Ja kupowałam w sklepie internetowym.
        • dorka556 Re: Kendo 15.02.12, 11:55
          Kendo, ptaszek śliczny, czy wiesz może jaki to gatunek?
    • slo-onko Re: Kendo 21.02.12, 13:25
      @ na yahoo
      • irene.jg Re: Kendo 22.02.12, 18:32
        Nie mogę się dzisiaj napatrzeć na obrazek z czołówki, jakaś taka dobra energia od niego bije i ten ciepły kolor różyczki. Piękny obrazek wybrałaś na 10 rocznicę forum smile
    • slo-onko Re: Kendo 22.03.12, 10:29
      Kenuś, @ na gazetowej.
    • lusia_janusia Re: Kendo 27.03.12, 09:20
      K E N D O ! ! ! !

Idziemy dzisiaj na Line Runda z Senior Skola
      dzwonil do mnie Thomas I przypominal, i zapraszaln Cie,
      zebym zabrala twiling syster, o godz.16, na parkingu
      kolo Natur Huset, krevs gumistövlar kanske.?
      • irene.jg Re: Kendo 27.03.12, 20:45
        Zrozumiałam aluzję.... jest mi smutno tak po prostu i po ludzku sad Zanim odejdę należy mi się chyba jakieś wyjaśnienie i odrobina szczerości? Może choć napisz na @ parę słów ...
        • irene.jg Re: Kendo 27.03.12, 21:07
          Kendo, proszę jednak o wyjaśnienie, co takiego zrobiłam, bo nie rozumiem .....
          • irene.jg Re: Kendo 27.03.12, 21:20
            No, cóż! Trudno się mówi i żyć trzeba dalej. Szczerość jest trudna choć tyle się znamy. Nie będę się narzucać.
    • kasikk_29 Re: Kendo 27.03.12, 21:55
      Witaj Kochanie smile
      chyba ściągnęłaś mnie myślami wink
      jakoś zagoniona jestem i kobiety mi chorują ostatnio, więc nie mam weny do pisania
      pozdrawiam cieplutko
      jakby Ci się zachciało skrobnąć maila, to chętnie poczytam i popiszę
      • kendo Re: Tetiko tu przenioslam 29.03.12, 21:48
        Kendo...
        Autor: tetika ☺ 29.03.12, 19:41 Dodaj do ulubionych
        Odpowiedz cytując Odpowiedzpodaj jakiegos maila to ci wysle ta ksiazke
        • irene.jg Re: Tetiko tu przenioslam 31.03.12, 20:00
          poczta...
          • irene.jg Re: Tetiko tu przenioslam 01.04.12, 21:16
            puk, puk..
    • greis52 dzieki za stronkę 19.04.12, 09:17
      tej wiedzy nigdy nie jest za duzo smile
      • pia.ed Kendo, dzis o 21 00 "Skönhetsbubblan" ... 19.04.12, 20:17
        Pierwsza czesc z trzech ...
        • pia.ed "Skönhetsbubblan" ... 26 kwietnia 24.04.12, 18:59
          W czwartek, o godz 21 00 bedzie nastepmy odcinek: o mlodej mamie po dwoch porodach ktora postanowila wrocic do dawnwj formy. Szczegolow nie znam ...
          • iryska2604 Re: Strasznie was przepraszam 26.04.12, 21:20
            Nie bardzo mam czas żeby częściej do was wpadać - juz pomału sie normuje u mnie na forum to bede miała wiecej luzu.Bo na razie to musiałam trzymac ręke na pulsie - niektorym sie bardzo nie podobało ze jestem teraz adminką. Ot,zwykła ludzka złosliwosc. Na dodatek mam internet do d.........no i nie smiga tak szybko jakbym chciała. Kenduś, ale zawsze mysla jestem z wami.Pozdrawiam serdecznie wszystkich a ciebie sciskam.
            • irene.jg Re: Strasznie was przepraszam 28.04.12, 01:47
              Listonosz puka...
    • kasikk_29 Re: Kendo 23.04.12, 15:53
      a propos chusty
      muszę przewalić swoje zasoby
      czy chodziło o tę czerwoną? bo jakoś nie mogę sobie uświadomić tego
      • irene.jg Re: Kendo 23.04.12, 17:29
        Dzięki Kendo za link, wprawdzie mam w ulubionych Szydełkomanię, ale liczą się dobre chęci smile
        A ten blog znasz?
        tojazdzid.blog.onet.pl/
        i po przeprowadzce
        tojazdzid.blogspot.com/
    • kasikk_29 Re: Kendo 23.04.12, 19:56
      oj, to chyba bym nie znalazła
      właśnie przeglądam swoje zasoby i nie mam tego chyba sad
      może jeszcze gdzieś znajdę, ale na razie nie wiem, gdzie jest
    • lusia_janusia Re: Kendo 24.04.12, 11:10
      Nie zapomnij wziac aparatu fotograficzneczgo.
      -Lusia-
      • lusia_janusia Re: Kendo 30.04.12, 10:01
        HEJ!!---KENDO---
        dziekuje za wczoraj.
        Dzisiaj maly przychodzi do 14.
        Nabilysmy sobie guza o 9,52,
        No to tyle chcialam.
        -Lusia-
        • pia.ed Re: Kendo 01.05.12, 19:55
          Dzis o godz 20 00 bedzie reportaz o milionerce pochodzenia polskiego ze Sztokholmu,
          nie pamietam na ktorym kanale ... Program ten bedzie kilkakrotnie powtorzony.
          To Ywonne ktora przyjechala do Szwecji z dwoma pustymi rekma,
          a teraz jest wlascicielka blokowiska ... czyli hyresimperium.
          • kendo Re: Kendo 01.05.12, 20:16
            dzieki Pia
            robie przewe
            ide zobaczyc
            • lusia_janusia Re: Kendo 05.05.12, 10:36
              Kendo
              odlozylam Ci do sloiczka zakwasu chlebowego, sobie tez
              i wypraktykuje czy zdaje egzamin. Teraz wszystko juz
              mi rosnie,bo to musi chyba dluzej jesac i ciekawa jestem
              smaku bulek, ale jak zwykle graham i siemie lniane pomieszalam.
              -Lusia-
              • lusia_janusia Re: Kendo 05.05.12, 22:02
                Ale bomba Kendo, jak na tego linka wpadlas, prawie
                takie same ciwiczenia co zesmy chodzily tylko bym
                powiedziala ze precyzyjniej wykonane i inowacja z
                tym blokiem. No to teraz mamy z glowy hale sportowa
                mozemy cwiczyc w domowych pieleszach???-
                -Lusia-
                • lusia_janusia Re: Kendo 07.05.12, 10:21
                  To dobra , poczlapie sama ale tylko z ciekawosci
                  o czym bedzie dyskusja i w ogole....
                  spzniej zdam relacje...
                  -Lusia-
                  • lusia_janusia Re: Kendo 07.05.12, 10:23
                    Przepraszam za bledy wynikle z moich niezgrabnych
                    palcow w ostatnim wspisie do Kendo,
                    -Lusia-
                    • lusia_janusia Re: Kendo 10.05.12, 09:36
                      KENDO
                      Jak masz ochote na basen, to jeszcze zdazymy,
                      maly sam te 2 godz. posiedzi.
                      -Lusia-
                      • lusia_janusia Re: Kendo 13.05.12, 11:22
                        KENDO
                        To nie pamietam jakiegodziny otwarcia w sklepie,
                        to bys wziela do bibljoteki ewentualnie pokazac.
                        Teraz Max rano w poniedzial i maluszka mam caly
                        dzien-Lusia-
                        • iryska2604 Re: Kendo 13.05.12, 23:41
                          Kendula - nie pogniewasz sie ze ci podkradłam głogowskie sokoły? Nawet nie wiedziałam ,ze maja tu kamerkę a to koło mnie...
                          • lusia_janusia Re: Kendo 15.05.12, 10:03
                            Mloda obiecala, ze "maluszka" odbierze do godz.17,oo
                            To po Swoich zajeciach w miescie mozesz wpasc do mnie.
                            -Lusia-
                            • lusia_janusia Re: Kendo 15.05.12, 10:28
                              Tak podejrzewalam, bo nie widzialam Cie na necie.
                              Ja powyjmowalam swoje robotki do przegladu, i chyba podokanczam
                              to co juz zaczete, caly stolki mam zalorzony welna, i katalogi na kanapie,
                              "maluszek" tylko popatrzyl i poszedl do sypialni.
                              Ale zanim przyjdziesz to troch ogarne.
                              Teraz mam Maxa, "maluszek" i obiecuje sobie sama, robotki drutowe??...
                              -Lusia-
                              • lusia_janusia Re: Kendo 16.05.12, 19:12
                                KENDO
                                A co Ty masz zamiar jutro robic. chustke juz chyba skonczylas,
                                caly dzien siedzialas cicho.
                                Bo ew.wpadla bym do Was, maluszek idzie o 8 rano do domu
                                i przychodzi o 18, to musze juz byc w domu, to moze cos ze
                                swoja robota bym ruszyla.co?????
                                -Lusia-
                                • lusia_janusia Re: Kendo 16.05.12, 20:05
                                  KENDO
                                  Daj juz spokoj dzisiaj, bo jutro nie ruszysz palcami, i oczy Cie beda
                                  bolaly, nie mowiac o kregoslupie i karku. ODPOCZNIJ!!!!!!!!!!!
                                  No jutro jak maluszek wybedzie to po sniadaniu, bo to swieto,spakuje
                                  co trzeba i przyjade, pojdziemy chyba dla relaksu na stawiki popatrzec,
                                  a moze juz sa nowe koniki urodzone???.
                                  -Lusia-
                                  • lusia_janusia Re: Kendo 16.05.12, 21:53
                                    No zaliczylam ostatnia runde z maluszkiem i zrooobbbiiilllaammm
                                    sobie myskväll.
                                    -Lusia-
                                  • alfredka1 Re: Kendo 16.05.12, 22:05

Lusienko, poznałyśmy się dzisiaj rano, nawet proponowałam bysmy się w ramiona sobie rzuciły . Nie to nie, trudno smile)
                                    Jestem tutaj do przyjęcia lub odrzucenia, jak Pani Kendo zadecyduje..
                                    Dorka namówiła bym tutaj weszła coś napisała, następnie piszących tutaj obsypała rzeczowymi komplementami. Czy jest tutaj jakaś granica wiekowa? niewiadomo czy zmieszczę się wśród ludzi mających dorosły ale jeszcze dość miły wiek.
                                    Serdecznie pozdrawiam.
                                    http://i48.tinypic.com/10er32u.jpg
                                    • lusia_janusia Re: Kendo 16.05.12, 23:07
                                      ALFREDKO
                                      Witaj serdecznie w naszch progach,
                                      a my tutaj to wszystkie" Dziewczyny"
                                      Prosze Cie rozgosc sie, rozejrzyj i dzien podoby do dnia, czasem sie
                                      cos dzieje ciekawego, ale to juz zalezy od nas samych.
                                      Milego pobytu
                                      -Lusia-
                                      • lusia_janusia Re: Kendo 17.05.12, 10:02
                                        No juz jestem prawie na wylocie z gniazda.
                                        Mloda sie rozmyslila i przyjdzie jak zwykle.
                                        -Lusia-
                                        • tetika Re: Kendo 17.05.12, 10:45
                                          Witaj Alfredko smile
                                          zawsze milo widziec nowa duszyczke smile
                                          tu sie o wiek nie pyta, tylko pisze
                                          ja weszlam kiedys z zyczeniami i.....zostalam smile
                                          dobrze sie tu czuje i dziewczyny mnie cieplo traktuja. z Toba bedzie tak samo smile
                                          • jaga_22 Re: Kendo 17.05.12, 15:38
                                            A...to tutaj się Alfredziu schowałaś,no to witamy i czekamy. http://s19.rimg.info/a8323b98345b8aa6af0d785c5ab66d7f.gif
                                            • pia.ed Bardzo WAZNE!!! Prosze o pomoc w odszukaniu ... 19.05.12, 14:14
                                              Kiedy sie tu zaczelam wpisywac, a bylo to przy okazji sprawy 12-letniej "czarownicy" z Borås,
                                              to kilkakrotnie podawalam informacje zaczerpniete
                                              z jakiejs gazetki internetowej z Göteborga, ktora podawala narodowosc przestepcow.

Potem ta gazetka byla zamknieta, rzekomo z powodu zmian na stronach
                                              i przestalam do niej zagladac ...
                                              Teraz nie moge jej znalezc uncertain

Pomogloby mi znalezienie pierwszych postow na temat tej dziewczynki,
                                              ktora wg informacji miala byc z Malmö, a to nieprawda.
                                              Zaczelo sie chyba od umieszczenia tej historii w GW i oburzenia naszych czytelniczek,
                                              ze Szwecja dopuszcza tortury!!!
                                              • pia.ed Juz zalatwione, udalo mi sie odszukac ... 19.05.12, 23:41
                                                A przy okazji znalazlam inne, ciekawe rzeczy ...
                                                wg przyslowia:
                                                Kto szuka, ten znajdzie ... wink
                                                • lusia_janusia Re: Juz zalatwione, udalo mi sie odszukac ... 20.05.12, 09:14
                                                  Kendo zadzwon do mnie!!!
                                                  -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: Juz zalatwione, udalo mi sie odszukac ... 23.05.12, 21:21
                                                    To bedzie chyba "gruboziarnista maka" drobniejsza
                                                    od graham.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: Juz zalatwione, udalo mi sie odszukac ... 23.05.12, 21:36
                                                    dzieki Lusia
                                                    tak cos wlasnie mam w mysli,
                                                    ale od zimy zapomnialam jak te wszystkie maki wygladaly
                                                    zosstaly jeno torebki,
                                                    a Emka chce upiec i niewiedzialam jak przetlumaczyc....
                                                    ide napisac,
                                                    w razie co zdaze poprawic gdyby Pia cos innego odpisala
                                                  • lusia_janusia Re: Juz zalatwione, udalo mi sie odszukac ... 24.05.12, 10:21
                                                    Dzwonil Göteborg bedzie tylko jedna 6,VI.
                                                    1godz,przegadalismy, opowiadala jak miala
                                                    sobie w Nowym Jorku-i nie tylko ja na wyjazdach
                                                    moge zachorowac, ale ona to samo zrobila, mimo
                                                    ze mieli +30 stopni, i spiekla sobie nogi,ale juz dobrze.
                                                    A Twoja polowica to obchodziu jutro swieto?
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: Juz zalatwione, udalo mi sie odszukac ... 24.05.12, 11:02
                                                    znowu do Nowego Yorku ich ponioslo???????
                                                    u Ciebie to wszyskie chorowitki jestescie....

zbieram sie do mista,
                                                    od podworza sie pokaze..

tak jurto swieto ma moja polowica.
    • slo-onko Re: Kendo 24.05.12, 18:56
      Kendus jestes jak orient expres, ja nie zdążyłam jeszcze odpisać, a paczka już w drodze. czym ja Ci sie odwdzięczę?
      pozdrawiam
      A.
      • slo-onko Re: Kendo 24.05.12, 18:57
        ach, z tego wszytskiego zapomniałam podziękowac, więc dziekuję bardzo serdecznie.
        A.
        • lusia_janusia Re: Kendo 28.05.12, 09:26
          Kendo dzisiaj chyba ostatnie spotkanie
          w bibljotece, chyba przyjedziesz.
          Ja mam "maluszka" znow caly prawie dzien, Maxa
          spotkam rano.
          -Lusia-
    • slo-onko Re: Kendo 29.05.12, 08:40
      Kenduś, przesyłka doszła, reszta w meilu na yahoo.
      • lusia_janusia Re: Kendo 30.05.12, 08:51
        Wybierasz sie dzisiaj do miasta, czy robotkujesz,
        a moze Cie troche rozerwac, jestem wolna po Maxie.
        -Lusia-
        • lusia_janusia Re: Kendo 30.05.12, 09:06
          Zapomnialam kodu, jak masz na wierzchu gdzies, to jak przyjade
          to wezme, nie moge otworzyc.
          • lusia_janusia Re: Kendo 30.05.12, 12:37
            A moze bym tak rowere przycyklala???
            inaczej mam autobus 13,08
            • lusia_janusia Re: Kendo 31.05.12, 10:05
              To co jedziemy do lasu posprawdzac???,
              dzisiaj przysnelam dluzej, bo pozno sie
              polozylam po tych wczorajszych emocjach.
              -Lusia-
            • pia.ed Re: Kendo 31.07.12, 09:05
              No to jak?
              Czym przyjezdzacie?
              Cala noc lalo, teraz sa chmury, okolo 12 00 ma lekko pokropic i SLONCE
              Po poludniu SLONCE.

W tej chwili zaczal sie ulewny deszcz ... ale jak ulewny to i przelotny ...
              mozna przeczekac, wczoraj tez tak bylo
              • henryk245 Re: Kendo 31.07.12, 09:18
                .. niejedz dziewczyno do miasta
                miasto niedobre dla dziewczyn
          • lusia_janusia Re: Kendo 01.06.12, 09:37
            Jak sie wyrobie z czasem to moze pojde
            z Toba podpatrzec, jak to robia, bo zeby nie
            bylo tak jak w högskolan u tandhigienist....????
            Jak ktos ma pecha to i w drewnianym kosciele
            cegla na glowe mu spadnie.??
            -Lusia-
            • lusia_janusia Re: Kendo 03.06.12, 09:51
              Mloda miala pracowac do 17,oo ale przedluzyla do 22, ta ktora
              miala ja zmieniac, ma tragedie w rodzinie, jej kuzynki dom
              splona do marken i jednej osoby brakuje. a kuzynka w Lundzie
              w szpitalu. Aftonbladet pisze dzisiaj o tym. I jeszcze nie wie, czy
              nie przedluzy zmiany na cala noc,???.
              Na tarasie mieli zainstalowane gazowe cieplo i to prawdopodobnie
              wybuchlo. Tragedia..niesamowite...
              -Lusia-
              • lusia_janusia Re: Kendo 05.06.12, 08:35
                A moze dzisiaj tak na basen, jak masz przyjecha do
                robotek recznych.???
                Ide teraz z maluszkiem bo juz zaczyna trenowac.
                -Lusia-
                • lusia_janusia Re: Kendo 05.06.12, 09:24
                  To wyslij sms i spotkamy sie przy basenie.
                  • lusia_janusia Re: Kendo 06.06.12, 13:53
                    Mlodej smakowalo knecke, i chce przepis, sama
                    sobie upiecze.
                    Ja bym tez sprobowala.
                    -Lusia-
                    • lusia_janusia Re: Kendo 07.06.12, 17:04
                      za chwile zadzwon do mnie. teraz rozmawiam z mama
                      -Lusia-
                      • lusia_janusia Re: Kendo 11.06.12, 17:32
                        Przestalo Ci juz bablowac.???
                        bylas u konowala po nowe tabletki???
                        przyjedziesz jutro do miasta???
                        Musisz mi pomoc jesc ta Finska kaka????
                        -Lusia-
                        • lusia_janusia Re: Kendo 15.06.12, 21:28
                          A moze bysmy sie jutro gdzies wybraly???
                          • lusia_janusia Re: Kendo 16.06.12, 10:39
                            jestem,,,okropnos, 3 godz,temu wzielam Zomig i nic nie pomaga
                            pilam wod,ledwo wcisnelam pil swojej bulki, ale chyba zaraz to
                            z siebie wyrzuce,wypilam tez kawe, nie wiem czy moge jesze
                            wziac 2 tabl.panodil.fi...fan...
                            • lusia_janusia Re: Kendo 16.06.12, 12:25
                              zaczyna mi sie robic troche cieplej, anfal troch zelzal...
                              • irene.jg Re: Kendo 16.06.12, 14:43
                                Stokrotne dzięki, Kendo kiss Ale się ucieszyłam! Będę z niego korzystać smile
                              • lusia_janusia Re: Kendo 17.06.12, 09:22
                                Po laskowych orzechach to wiem, ze nie moge
                                ich jesc , bo dostaje migreny, czyzby po ziemnych tez?

Ale dzisiaj czuje sie bez porownania lepiej. juz po 7,oo'
                                wrocilam z "maluszkiem" z parku, juz poszedl do domu.
                                -Lusia-

• lusia_janusia Re: Kendo 21.06.12, 09:48
                                  Mam pranie o 11,oo jak masz to wez ze soba.
                                  spodnie chyba nie zaszkodza, ma byc +19 max ale w sloncu
                                  pewnie bedzie przyjemnie.
                                  Zaraz ide z "maluskiem" sprawdzic, o ktorej godzinie
                                  jest ten visning???.
                                  -Lusia-
                                  • lusia_janusia Re: Kendo 21.06.12, 10:19
                                    Visning juz jest, bierze sie nrlap w restauracji
                                    i grupe oprowadzaja, ma byc podobno do 12,oo
                                    -Lusia-
                                    • pia.ed Kupilas Sommarkort? 21.06.12, 12:50
                                      Ja tak, ze znizka 25 koron, bo kupilam w stoisku Skånetrafiken podczas biegu Malmömilen w sobote ... Cena jak z internetu na ktorym nie potrafilam kupic. bo trzeba bylo podac
                                      internetowy securitynummer
                                      a ja nie wiedzialam co to jest.
                                      W namiocie przeciagalo sie tylko karte i klickalo kod, to jeszcze potrafie wink

Patrik jak co roku marudzi, ze skoro karte kupilam, to powinnam jej uzywac,
                                      a mnie sie nigdzie nie chce jechac.
                                      • pia.ed Re: Kupilas Sommarkort? 26.06.12, 00:34
                                        Bylam juz w IKEA ktora lezy 6 km od Malmö ... i w Lund ...
                                        tak z obowiazku, bo jak kupilam karte to musze jej uzywac wink

Pare razy jezdzilam na nia w miescie. Niesamowita strata czasu poruszac sie
                                        miejskimi autobusami, zajmuje to trzykrotnie wiecej czasu niz rowerem,
                                        a do tego trzeba jeszcze rece sobie obrywac zakupami ...
                                        • henryk245 Re: Kupilas Sommarkort? 26.06.12, 09:08
                                          Pia,po jaka cholerke kupilas nowe auto skoro mieszkasz w wielkim miescie
                                          i kupujesz karty na komunikacje kolektywna ?

ja musze miec auto bo bez niego zdechne z glodu-do sklepow daleko
                                          i do cywilizcji jeszcze dalej
                                          ale lubie bliski kontakt z natura i dobrze mi na wsi,tylko to wrodzone
                                          wsiorstwo tubylcow,niekryta wscibskosc-w polsce skopalbym takiemu zadek ...
                                    • pia.ed Czytalas o mordercach z Polski? 28.06.12, 00:26
                                      Ja sledzilam te sprawe od paru miesiecy. Ci bandyci przyjezdzali do Szwecji "na goscinne wystepy", a zatrzymywali sie u lumpow w Göteborgu.
                                      Tam dostali cynk od Polakow wynajmujacych domek od rolnikow-emerytow,
                                      ze sa bogaci, a pieniadze trzymaja w kasie pancernej.
                                      Troche nizej w gazecie sa zdjecia tych mordercow. Mlodszy z nich mial pseudonim Bezzebny bo brakowalo mu polowy zebow ... ale to nie przeszkadzalo mu splodzic czworki dzieci ...i domagal sie zwolnienia z aresztu,
                                      bo musi pracowac na ich utrzymanie wink

www.expressen.se/gt/livstids-fangelse-for-langaredmorden/
                                      • pia.ed Ogrodki dzialkowe 18.07.12, 14:32
                                        Chyba na innym Forum pisalysmy o kolonilottar czyli dzialkach w Malmö.
                                        Twierdzilam, ze duza ich czesc jest tylko "pozyczona od miasta",
                                        ale nie mialam na to zadnego dowodu, bo o tym tylko slyszalam ...
                                        Tutaj jest czarno na bialym, ze sie nie mylilam ... a znalazlam to przypadkowo
                                        szukajac czegos innego.

www.malmo.se/Medborgare/Idrott--fritid/Natur--friluftsliv/Kolonier.html

Sprawdz na podobnej stronie jak sie to przedstawia w Twoim miescie.

www.malmo.se/Medborgare/Idrott--fritid/Natur--friluftsliv/Kolonier.html
                                        • kendo Re: Ogrodki dzialkowe 18.07.12, 14:51
                                          www.kristianstad.se/sv/Naringsliv/Lokaler-och-mark/
                                          *Pia
                                          tu szukalam i nie znalazlam,
                                          • pia.ed Re: Ogrodki dzialkowe 18.07.12, 20:33

> www.kristianstad.se/sv/Naringsliv/Lokaler-och-mark/

> *Pia tu szukalam i nie znalazlam,

Nie moglas znalezc, bo to nie sa lokale do sprzedania czy ziemia do sprzedania ... wink

Informacje o tym, ze z 5 000 sztuk kolonilottar, az 4 000 sztuk nalezy
                                            do Malmö Kommun, znalazlam wlasnie na ich stronce ...
                                            i dlatego szukalam na stronce Kristianstad Kommun.

Ziemia pod uprawe nie jest prywatna wlasnoscia ,
                                            tylko nalezy do gminy czy Region Skåne,
                                            a od niej arenduje te ziemie Zarzad kolonii,
                                            ktory z kolei podpisuje umowe z dzialkowiczem.

Zarzad musi uznac nowego czlonka, bo jak z jakis powodow go nie uzna, to wlasciciel dzialki
                                            nie ma mu prawa jej odstapic.

Mowi sie o kupnie , ale pieniadze dostaje sie za fakt zagospodarowanie dzialki,
                                            za drzewa czy kwiaty ktore sie tam przez laty sadzilo.
                                            Natomiast domek postawiony na dzialce sprzedaje sie
                                            jako prywatna wlasnosc, bo on nalezy do uzytownika dzialki ...
                                            Stan dzialki i stan domku decyduje o cenie sprzedazy.

Föreningen arrenderar marken för koloniområdet av Region Skåne, varför varje kolonist/kolonilott betalar ett årligt arrende, fn 2600 kr/år.
                                            Inträdesavgift till föreningen är fn 300kr.

sommarstaden.wordpress.com/kolonist/kop-av-koloni/
                                            >
                                            • lusia_janusia Re: miasto 23.07.12, 10:08
                                              "Maluszek" dzisiaj przychodzi o 13,30 a
                                              Ty o ktorej przyjedziesz???
                                              zapomnialam dac Ci klucze od Babci - przypomnij.
                                              -Lusia-
                                              • lusia_janusia Re: miasto 24.07.12, 11:21
                                                Przyjedziesz do miasta samochodem???
                                                jesli tak to bysmy moze moj TV na tipen wzwiezli???
                                                -Lusia-
                                                • lusia_janusia Re: miasto 25.07.12, 18:44
                                                  Spotkalam Ele, uderzyla sie w palce u nogi, cala
                                                  spuchnieta, miala isc na Akut, dobrze ze milala rower
                                                  to sie chociaz miala czego trzymac.
                                                  -Lusia-
    • slo-onko Re: Kendo 26.07.12, 11:15
      juz odpisalam.
    • slo-onko Re: Kendo 27.07.12, 09:25
      obraz polecial poczta
      • iryska2604 Re: Kendo 27.07.12, 22:05
        Dziewczynki - a nie macie czasem razem zdjęcia? Ty i Lusia? Twoje to mam a taka jestem ciekawa, czy jesteście podobne - az mnie skręca...
        • pia.ed Re: Kendo 27.07.12, 23:15
          Ja tez chcialabym Was zobaczyc razem ... Kendo narzeka na tusza, a Lusia - nie,
          czyzby byla taka szczupla?
          • lusia_janusia Re: Kendo 28.07.12, 08:50
            IRYSKO, PIA
            Przez caly okres naszego zycia Kendo byla szczuplejsza,
            a w tym roku o dziwo z jakis powodow Kendo nabrala
            ksztaltow i ja wygladalam szczuplejsza.
            Po przyjezdzie od mamy przytylam 1kg, ale wnet go zgubie
            jak pelna pare wroce do moich obowiazkow.

Wpadl mi pewien pomysl odnosnie zamieszczenia naszego
            wspolnego zdjecia, musze przedyskutowac z Kendo, moze
            na to pojdzie.
            -Lusia-
            • iryska2604 Re: Kendo 28.07.12, 20:16
              Bo namówiłyśmy Kendo zeby rzuciła palenie i dlatego jest jej ciut wiecej.A bez bicia - nie podpalasz?
              • iryska2604 Re: Kendo 28.07.12, 20:22
                A lusia widziała zdjecia z naszego spotkania?
              • lusia_janusia Re: Kendo 28.07.12, 20:38
                Ile razy sie nasluchalam ze chce sie jej pociagnac dymka.
                -Lusia-
            • dorka556 Re: Kendo 28.07.12, 20:37
              lusia_janusia napisała:

> Wpadl mi pewien pomysl odnosnie zamieszczenia naszego
              > wspolnego zdjecia, musze przedyskutowac z Kendo, moze
              > na to pojdzie.

Lusia, Kendo czekam na Wasze zdjęcie.
              Chcę się przekonać, czy rzeczywiście jesteście tak bardzo podobne do siebie.
              Zawsze chciałam mieć siostrę, a jeszcze bardziej taką z lustrzanym odbiciem. Tylko zazdrościć.
              • kendo Re: Kendo 29.07.12, 09:24
                tu odpisze..

nie ,Irysko
                bez tortur sie przyznaje,
                ze nie "podpalam" choc byly momety ze tak bardzo chcialam...nawet niedawno....na razie wieszkosc ciszka pasuje po przerobieniu to tragedi wielkiej
                nie czynie....
                a zdjecie...hmmmmmmmmmmmmmmm?
                pomysle nad tym projektem...
                bo trzeba by chyba jakas sesje zdjeciowa zorganizowac?
                • lusia_janusia Re: Kendo 29.07.12, 11:19
                  Chce Ci sie przyjechac do mnie???
                  to wsiadaj w autobus... czekam...
                  -Lusia-
                  • lusia_janusia Re: Kendo 29.07.12, 11:39
                    Kupilam crem fraich z rabarbarem, mysle o nalesinkach
                    a pozniej cos innego wymodze?
                    jak Ci pasuje,??? jak pancio przyjedzie.
                    -Lusia-
                    • lusia_janusia Re: Kendo 30.07.12, 20:07
                      Jutro ma byc max.18 stopni i bez deszczu,
                      sroda ma padac o 14,oo
                      Ja mam ochote jutro jechac.
                      -Lusia-
                      • lusia_janusia Re: Kendo 30.07.12, 21:00
                        Z rospedu odpowiedzialam Ci w swoim watku,
                        badz taka grzeczna i wejdz na moj watek - rozklad jazdy.
                        -przepraszam-
                        -Lusia-
                        • lusia_janusia Re: Kendo 01.08.12, 11:15
                          KENDO
                          odnosnie wyjazdu to niedziele mam dopiero
                          wolna, a dalej nie mam szhmatu odnosnie "Maluszka"
                          -Lusia-
                          • lusia_janusia Re: Kendo 01.08.12, 11:34
                            Odnalazlam druty nr 5 tak, ze nie potrzebuja kupowac,
                            zarobilam sobie bulki i dopiero beda gotowe wieczorem,
                            teraz rosna z zakwasem, a potem jescze dodam swiezych drozdzy
                            i odbiore nowego zakwasu do sloiczka, tak jak zrobilam
                            ostatnio.
                            -Lusia-
                            • lusia_janusia Re: Kendo 01.08.12, 11:40
                              No to oczywiscie chodzi o" schemat" dzisiaj zabierany jest o 17,oo
                              jutro7-21,oo
                              piatek 14-21.oo
                              sobota 7,oo - 20,30.
                              to zawsze z poslizgiem bo nie wiem jak autobus sobie dopasuje???
                              -Lusia-
                              • lusia_janusia Re: Kendo 04.08.12, 10:57
                                Maluszka wyrastalam, zaraz lece do Kapalu wymienic to co
                                mloda zostawila, i moze do Domusu zajze po mleko,

A nie lepiej autobusem, cos sie chmurzy???
                                -Lusia-
                                • lusia_janusia Re: Kendo 04.08.12, 11:19
                                  To w takim razie ide sama, bo mialam czekac na Ciebie,ale daj znac
                                  jak wyjezdzasz.
                                  • lusia_janusia Re: Kendo 04.08.12, 13:44
                                    To zalatwilam w Kaphal doplacilam 50,- i wzielam
                                    spodnie dzinsy ciemno granatowe.

Mierzylam pol kozaczki brazowe taki kolor jak moja
                                    cepeliowska torebka z 700,- na 400,- obnizyli cene,
                                    bylam niezdecydowana, podobaly mi sie do spodni, na
                                    plaskim obcanie, cala skora.

I wiele innych rzeczy, ale nie mam drukarki pieniedzy wiec
                                    tylko popatrzylam i wrocilam do domu.
                                    Maluszek czekal na spacerek i juz tez po, teraz cos musze
                                    zjesc. problem-...
                                    -Lusia-
                                    • lusia_janusia Re: Kendo 05.08.12, 21:41
                                      To jedziemy jutro gdzies,???
                                      wygospodarowalas czas???
                                      -Lusia-
              • alfredka1 Re: Kendo 05.08.12, 22:14

Witaj Dorko/Marylko smile)
                Napisze do Was Czubatek /moja siostra Danusia/ . Przyjmijcie ją. Jak wiesz ona mieszka wNiemczech więc bedzie miała sporo spraw wspólnyych/
                Jest bardzo niesmiala
                na wszelki wypadek podaje jej adres
                danavil@gmx.de
                my z Tobą jak rodzina wiec i Czubatek tez/
                Bola mnie nogi po weselu smile)))
                Pozdrawiam Was wszystkie alfredka /szymoszkowa
                • lusia_janusia Re: Kendo 06.08.12, 08:37
                  Widze, ze nie czytasz swojej korespondencji???!!!
                  -Lusia-
                  • lusia_janusia Re: Kendo 06.08.12, 09:06
                    Kiedys byl autobus co godzine, wiec ja mysle
                    jak przyjedziesz, to na wszelki wypadek z robotka,
                    gdyby sie rozpadalo, a zreszta ide zobaczyc??
                    -Lusia-
                    • lusia_janusia Re: Kendo 06.08.12, 09:36
                      Autobusy do YSTAD;
                      8,50;- 9,50;- 10,50;- 11,50;- 12,50;-itd.
                      Juz czuje wiaterek powiewa deszczem ale jeszcze
                      nie pada, jak masz ochote po przyjezdzaj z robotka,
                      jak sie rozpada to zostaniemy w domu, albo w przerwach
                      pojdziemy na wybieg, caly dzien mam wolny i jutro tez.
                      -Lusia-
                      • lusia_janusia Re: Kendo 06.08.12, 09:50
                        To wyslij sms to wyjde do autobusu,
                        Autobus odchodzi ze stanowiska "M" zaraz pierwszy
                        od kontainow przystanek.
                        -Lusia-
                        • lusia_janusia Re: Kendo 07.08.12, 10:23
                          A moze bysmy pojechaly do Ystad, po tych robotkach,
                          albo bysmy poszly na wagary jak zalatwisz sprawy????
                          -Lusia-
                          • lusia_janusia Re: Kendo 07.08.12, 10:56
                            To moze byc, to przyjdziesz po mnie.
                            Wolne mam czwartek sobota,
                            na drugi tydzien juz 15 i koniec biletow. poniedzialek mam zajety.
                            -Lusia-

• lusia_janusia Re: Kendo 07.08.12, 11:42
                              Chyba mnie zle zrozumialas?, myslalam, ze zajdziesz po mnie
                              jak juz zaparkowalas zamochod bo droge masz obo mnie????.
                              Inaczej sama dojde na godz,13,oo
                              -Lusia-
                              • lusia_janusia Re: Kendo 10.08.12, 21:35
                                Zwinelam welne z motka na klebek ta buraczkowa z tego
                                koszyka, jest bardzo cienka, i pomyslalam sobie, ze by
                                mi sie przydala taka azurowa kamizelka typu pulowerek
                                przez glowe wciagany, luzny, masz jakis wzor rzadki???
                                Moze bym w niedziele przyjechala, albo Ty do mnie???
                                -Lusia-
                                • lusia_janusia Re: Kendo 11.08.12, 07:40
                                  Zrobilam na probke kawalek siatki, i mysle
                                  ze o takie cos mi chodzilo, i dzisiaj popatrzyam
                                  i w srodku wzoru mozna wplesc jakis warkocz
                                  albo cos w tym rodzaju nawet z innego koloru.
                                  -Lusia-
                                  • lusia_janusia Re: Kendo 12.08.12, 09:57
                                    Juz za chwile wychodze na autobus,
                                    wzielam tez Twoje robotki.
                                    -Lusia-
                                    • lusia_janusia Re: Kendo 13.08.12, 15:21
                                      A moze jutro basen??
                                      -Lusia-
                                      • lusia_janusia Re: Kendo 13.08.12, 15:39
                                        Jak Tobie autobus pasuje, okol 10,oo pozniej
                                        wisning, lunch zjemy u mnie...
                                        -Lusia-
                                        • lusia_janusia Re: Kendo 13.08.12, 15:54
                                          moze byc, jutro bliny jemy.
                                          jade po owoce kupic.
                                          -Lusia-
                                          • lusia_janusia Re: Kendo 14.08.12, 18:12
                                            Kendo opisac dzisiejsza "hece"jaka nas spotkala.
                                            .-Lusia-
                                            • lusia_janusia Re: Kendo 16.08.12, 12:49
                                              Jestes w domku???
                                              To moze bym przcyklala z calym swoim robotkowym majdanem??
                                              Tylko musze coz na ruszta rzucic.
                                              -Lusia
    • slo-onko Re: Kendo 16.08.12, 13:18
      Kendo moj piesek juz jest przyzwyczajony. keidys bardzo szczekala kiedy widziala,ze ja zostawiam i fakt, tesknila,ale teraz wie,ze zostanie i widac to po jej reakcji.
      • pia.ed Malwy i biale pachnace kieliszki ... 18.08.12, 19:32
        Czy masz malwy w ogrodku? Ja posialam troche na grzadce przed oknem ale sa stanowczo za wysokie i bede je musiala przesadzic na wiosne pod mur.
        To ze sa wyskie, to jeden problem ...
        Drugi to to, ze dziwnie kwitna. Szybko przestaly kwitnac na czubku, i zaczely wypuszczac pojedyncze kwiaty z bokow ... wlasnie wtedy kiedy planowalam te malwy przyciac ...
        i zostawic tylko korzenie do przesadzenia na przyszly rok.

Dostalam od Ciebie troche nasionek ... nie wiem co z pozostalymi i jakie to byly,
        ale caly czas oczy moje ciesza biale kwiaty w formie kielichow.
        Kielichy sa niewielkie, ale osadzone jakby na dlugiej bialej lodyzce.
        No i cudownie pachna.
        Chcialabym zebrac z nich nasionka, ale nie moge ich znalezc! Niektore kielichy sa juz suche, szukalam nasionek w tych "lodyzkach" ale nie ma po nich sladu ...
        Chyba nastepnym razem wybiore sie do ogrodka ze szklem powiekszajacym wink
        • lusia_janusia Re: przyjezdzaj. 19.08.12, 09:32
          To pakuj sie i przyjezdaj, "Maluszek" przyjdzie dopiero
          wieczorem.
          Zaraz pomalu odkurze, juz tez i zjadlam jakos sniadanie
          Åhlens otwieraja chyba o godz,12,oo
          -Lusia-
          • lusia_janusia Re: przyjezdzaj. 19.08.12, 09:49
            Nie przywoz ja sobie sama poradze, juz zaczelam powolutku,
            troche mam kupek na podlodze bo nie wiem co zrobic ze
            smieciami co wyjelam z biblioteczki, gromadzi sie rozne zeczy
            a potem tylko dodatkowe sprzatanie, chyba to powyrzucam,
            juz czesc przeznaczylam na makulature.
            -Lusia-
            • lusia_janusia Re: przyjezdzaj. 20.08.12, 14:10
              Rob co masz zaplanowane, ja czekam na poczte i jeden rachunek, i skocze do
              bibljoteki przedluzyc ksiazke, i po tym na rower do Ciebie.
              -Lusia-
              • irene.jg Re: przyjezdzaj. 20.08.12, 17:29
                Ślicznie w czołówce wygląda Twoja fotka z ogrodu smile
                • lusia_janusia Re: przyjezdzaj. 20.08.12, 20:57
                  Juz jestem w domku.- niezwlocznie sie melduje!!!!.....
                  -Lusia-
                  • lusia_janusia Re: przyjezdzaj. 02.09.12, 11:36
                    KENDO
                    masz pozdrowienia od IRENE,jg,
                    ktora sie pozegnala z netem u Jagi w watku.
                    U nas napomknela mala informacja o odejsciu.
                    -Lusia-
                    • lusia_janusia Re: przyjezdzaj. 05.09.12, 13:49
                      Jak robilas ta ostatnia falbanke, to pierw dzielilas
                      z jednego oczka dwa, i juz na zakonczenie normalnie
                      w dwie nitki???
                      -Lusia-
                      • lusia_janusia Re: przyjezdzaj. 05.09.12, 14:09
                        Przywiozlam wczoraj sliwki, na moj smak troch przejzale, jak
                        w polowkach przesypie cukrem to sie nadadza chyba do drozdowki.
                        -Lusia-
                        • tetika Re: przyjezdzaj. 05.09.12, 14:11
                          szkoda Irene, ladnie pisala.....
                          • lusia_janusia Re: pozdrowienia.... 27.09.12, 17:23
                            Juz zrobilam kilka fotek "Maluszkowi" i Maxowi, ale ten to chce wszystko lizac,
                            przykucnelam zeby go ujac jak obrabia buta, a on do mnie przybiegl, chyba
                            ze upilnuje odpowiedni momen w dogis jak biega luzem, moze na drugi tydzien.
                            -Lusia-
                            • lusia_janusia Re: pozdrowienia.... 27.09.12, 17:50
                              Kupilam sobie dzisiaj mycke grå z kokarda przyszyt na boku-129kr,
                              sa jeszcze w kolorze pomaranczowym z rozetka ulozyna z pior ale za 200kr
                              Mloda mowi, zebym kupila do tej puchowej swojej kurtki???
                              -Lusia-
                              i
                              • kendo Re: pozdrowienia.... 27.09.12, 17:55
                                nie zrozumialam co to jest takiego to 'siwe z kokarda'?
                                • lusia_janusia Re: pozdrowienia.... 27.09.12, 18:00
                                  Kupilam czapke naciagalna na glowe .... kurcze zapomnialas naszego jezyka???...
                                  -Lusia-
                                  • lusia_janusia Re: pozdrowienia.... 27.09.12, 18:16
                                    Mloda jedzie do Grecji od 4,X - 10.X. "maluszek" bedzie u mnie
                                    mieszkal.
                                    Jak nie dasz rady siedziec tak dlugo, to ja pojade na 1,XI. do mamy
                                    -Lusia-
                                    • lusia_janusia Re: pozdrowienia.... 27.09.12, 18:29
                                      Dziekuje. juz byla chora- bo w pracy reakcja lancuchowa, tez
                                      choruja.
                                      -Lusia-
                                      • lusia_janusia Re: pozdrowienia.... 27.09.12, 18:36
                                        KENDO dziekujemy za wizyte, i czekamy na nastepna.
                                        -Lusia-
                                        • tetika Re: pozdrowienia.... 27.09.12, 18:55
                                          Kendo caluje cie i pozdrawiam smile
                                          ciesze sie ze pogoda ci sprzyja i zycze udanego dalszego pobytu kiss
        • pia.ed Re: Malwy ... 28.09.12, 10:54
          Malwy na zdjeciu nr 8 sa identyczne jak moje ...ale poki kwitna to pozwole im zyc.
          Moze niepotrzebnie kilka z nich wycielam.

poznajpolske.onet.pl/gallery/opuszczone-domy-na-podhalu,638,image,8.html

pia.ed napisała:
          Czy masz malwy w ogrodku? Ja posialam troche na grzadce przed oknem ale sa stanowczo za wysokie i bede je musiala przesadzic na wiosne pod mur.
          > To ze sa wyskie, to jeden problem ... Drugi to to, ze dziwnie kwitna. Szybko przestaly kwitnac na czubku, i zaczely wypuszczac pojedyncze kwiaty z bokow..

• lusia_janusia Re: szukanie ... 15.10.12, 17:58
            KENDO to co mi zapodalas to nie moge konkretnie znalezc,
            wychodza rozne alternatywy i nie wiem, konkretnie o co chodzi???
            -Lusia-
            • lusia_janusia Re: szukanie ... 16.10.12, 10:08
              Kendo - Joasia jest zainteresowana spotkac Ciebie
              przyjedzie 21.X.
              -Lusia-
              • henryk245 Re: szukanie ... 16.10.12, 11:06
                no widzisz kendo-bedzie babski wieczor
                wejdzcie do kafejki to pogadamy wszyscy
                • lusia_janusia Re: szukanie ... 22.10.12, 18:33
                  Kendo-
                  IRENE.jg za moim posrednictwem sklada ci najserdeczniejsze zyczenia
                  imieninowe, a hortensje Ci pokaze jak przyjedziesz do domku w mojej
                  pczcie, moze to mozna przeniesc... no ale ja kaleka internetowy..
                  -Lusia-
                  • lusia_janusia Re: Propozycja... 10.11.12, 12:56
                    To jak juz wiesz, jak to bedzie jutro? to moze cos trzeba dopiec,
                    albo kupic po drodze to zrob liste?.
                    Po drodze zakupie.
                    -Lusia-
                    • lusia_janusia Re: Propozycja... 11.11.12, 10:07
                      Juz zapakowalam wszystkie rzeczy, ktore mialam zabrac jak
                      przyjedziesz, to wezme dzisiaj, m,´.in. tych pare sloiczkow sliwek
                      co tez zrobilam, i od "Mlodej" co Ci z Grecji przywiozla, i ta welna ktora
                      zostawilas, wszystko pozbieralam - chyba -
                      -Lusia-
                      • lusia_janusia Re: Propozycja... 13.11.12, 10:36
                        Nie zapomnij dzisiaj o "stick kaffe" musimy isc wczesniej bo ma przyjsc
                        grupa inna na odwiedziny, bedzie tlok podejrzewam.
                        -Lusia-
                        • henryk245 Re: Propozycja... 13.11.12, 13:36
                          no no,tylko po "stick kaffe" niewracajcie autem,wezcie taksowke !
                          • lusia_janusia Re: Propozycja... 13.11.12, 22:47
                            http://s20.rimg.info/a57bffde4a02af80030bba0cf380bcfa.gif

Kendo nadazysz???......
                            -Lusia-
                            • lusia_janusia Re: Propozycja... 14.11.12, 15:38
                              Kupilam Årets Glögg -Yuzu-Ingefära - 94.-kronor.
                              Nie bylo tloku jak w ubieglych latach, ale nie widzialam tych
                              zestawow z ubieglych lat w malych buteleczkach.
                              -Lusia-
                              • kendo Re: wzory na aniola szydelkowego 16.11.12, 17:28
                                ukathryn.blogspot.se/2010/12/szydekowe-anioy-crochet-angels.html
                                www.kuradomowa.com/zrobtosama/wzor_na_szydelkowego_aniolka_figurka.shtml
                                show.7ya.ru/private.aspx?rubrid=98813
                                szydelkowe gwiazdki
                                ukathryn.blogspot.se/2010/09/szydekowe-gwiazdkicrochet-snowflakes.html
                                • lusia_janusia Re: wzory na aniola szydelkowego 20.11.12, 09:17
                                  Wylacz te baterie juz sie naladowaly, pierw z KONTAKTU,
                                  dopiero po lewej stronie jet knap co otwiera luke,
                                  BATERIE MOGA BYC GORACE.
                                  • lusia_janusia Re: wzory na aniola szydelkowego 22.11.12, 15:33
                                    Wejdz na Arena kri... .i zobacz brunch, moze bysmy w
                                    niedziele poszly tam z Gun od 10,oo do 14,oo akurat by pasowalo? 80,-
                                    • lusia_janusia Re: doberman cream 23.11.12, 21:44
                                      www.youtube.com/watch?NR=1&v=LO4kGWDmpzM&feature=endscreen
                                      Niespotykany kolor dobermanow
                                      • lusia_janusia Re:zakup 26.11.12, 13:31
                                        kupilam co chcialas za ta wczorajsza cene, Dzisiaj byla inna i chciala
                                        100,-
                                        Tak po zatym nic ciekawego na miescie ale byla dobra szynka w Domusie
                                        honungsgriljerad 9,90 hg
                                        • lusia_janusia Re:zakup 26.11.12, 22:58
                                          Zrobilam "ruskie pierogi" takie uda mozemy degustowac jutro.
                                          Nie zapomnij wziasc "tomtemösa"
                                          http://s2.rimg.info/d810e771a2dc58a7ef3e4442406f2a45.gif
                                          Podejrzewam chyba, ze to juz jedno z ostatnich spotkan.
                                          • lusia_janusia Re:zakup 27.11.12, 10:18
                                            Ja chyba wezme spodnice i kremowa bluzke z koronki?
                                            • lusia_janusia Re:zakup 28.11.12, 08:30
                                              KENDO jak upieklam bulki to moge przyjechac z Twoim zapomniamym
                                              portfelem i "Mloda" przyniosla probki szamponow do wlosow to tez wezme.
                                              Ewentualnie po 12,oo. Jak Ci pasuje???
                                              • lusia_janusia Re:zakup 28.11.12, 10:14
                                                O 12,45 przywioza mi nowa zamrazarke juz wyjelam do lodowki co
                                                mialam w niej, moze mi sie nie rozmrozi.
                                                To rzyjade po wszystkim.
                                                • lusia_janusia Re:zakup 28.11.12, 11:00
                                                  Juz wszystko przelozylam i rozmraza sie zamrazarka,
                                                  bulki upieczone.
    • slo-onko Re: Kendo 28.11.12, 13:41
      Kendus wyslalam kilka zdjec i kilka filmow Majki. z balu na razie zdjec nie mam,ale wysle cI pozniej takie domowe,ktore wczoraj bylo robione tuz przed wyjsciem.
      nie wiem czy zdjecia dojda,wyslalam je na yahoo na adres,ktory mam nadzieje dobrze wpisalam. po zmianie komputera potracilam adresy. jesli wszytsko doszlo to daj znac,zebym miala pewnosc,ze adres mam poprawny.
      • lusia_janusia Re: Kendo 28.11.12, 13:46
        Oj..... mam juz nowa zamrazarke i sie namraza, ale sie usapalam,
        nie podejrzewalam, ze tyle czasu to zajmnie, i tak samam rozmrazalam
        i przekladalam,Wloze tylko jagody i autobus mam doslownie co 10 min,
        to ktoryms przyjade.
        • lusia_janusia Re: facebook 03.12.12, 23:55
          Jak bisness... women...
          • lusia_janusia Re: facebook 04.12.12, 10:43
            Ma swoja nadworna fryzjerke w Göteborgu to 4 lata temu jak
            opowiadala za obciecie mowila tylko 600 koron to teraz mozesz sobie
            wyobrazic, ona tez ja czesala na slub.
            • lusia_janusia Re: facebook 04.12.12, 11:10
              Ladne zamieszczasz tematycze akcenty Bozonaredzeniowe,
              zawsze zapomnialam Cie pochwalic i podziekowac, przy
              • lusia_janusia Re: facebook 05.12.12, 10:39
                I dzisiaj nowy obrazek, akutrat pod pogode na rozgrzewke.

Wyslalas mi zdjecia na poczte gazetowa i nie moge ich sciagnac do swoich
                bildow. tzn, zakoduje ich ale obrazek jest pusty.
                Jak Ci nic nie robi to sama wyslij w moim imieniu albo na ta druga poczte
                Ya............, z ktorego zawsze moge sciagnac.
                • lusia_janusia Re: facebook 05.12.12, 11:25
                  Nie wchodzi mi ta ramka gdzie moge dalej wyslac zdjecie,
                  klikalam na "målet kan inte hantera dena typ av dokument"
                  Jag ar förbanat!!!!!
                  • lusia_janusia Re: facebook 06.12.12, 16:52
                    Gwiade w kuchni wylanczam jak wychodze z domu.
                    • lusia_janusia Re: facebook 09.12.12, 11:13
                      To czekam - przyjezdzaj.
                      • pia.ed Nie przekarmiaj psa w Swieta ... 11.12.12, 12:47
                        www.skanskan.se/article/20121211/NYHETER/121219947/1004/-/fyrfota-vanner-lever-farligt-i-jul
                        • lusia_janusia Re: Nie przekarmiaj psa w Swieta ... 18.12.12, 10:22
                          Ja musze do bibljoteki, przypomnialo mi sie, odmowic
                          ksiazke ktora zamowilam, przelozyc termin i do banku, to
                          wejdz do domu bo masz klucze, moze sie spotkamy.
                          • pia.ed Handelsbanken .... 01.01.13, 22:22
                            Od ponad 30 lat mam ten sam bank, chocby z tego powodu,
                            ze karta do wybierania z automatu nic nie kosztuje,
                            i gdybym chciala to mogę bezpłatnie zapłacić rachunki przez Bankgiro,
                            wysyłając je w specjalnej kopercie z juz opłaconym znaczkiem pocztowym.

Slyszalam, ze inne banki staraja sie nie mieć pieniedzy w kasie,
                            ale nie wiedzialam ze jest juz tak jak napisali w tym artykule ...
                            a moze autor troche przesadzil?
                            Ty masz pewnie inny bank i wiesz jak to działa?

PS. Powod ktory podal autor artykulu, ze zniesienie korzystania z gotówki
                            oszczędza środowisko jest wprawdzie prawdziwy,
                            ale absolutnie nie tak ważny jak to,
                            ze są stale napady na transporty pieniędzy ....
                            Obilo mi się także o uszy, ze banki zarabiają kiedy klienci płacą kartami w sklepach ...

www.biztok.pl/Szwedzkie-banki-prowadza-wojne-z-gotowka-a6722

www.biztok.pl/Szwedzkie-banki-prowadza-wojne-z-gotowka-a6722
                            • kendo Re: Handelsbanken .... 02.01.13, 09:26
                              *Pia
                              tak,
                              z bankami tz.ich organizacja dzieja sie roznosci,
                              ja chcialam wybrac wieksza gotowke,
                              to dostalam polowe,
                              bo dzien przed musialam zglosci,ze chce wieksza gotowke wybrac,
                              na karte tylko po 5 tys.mozna....mozna kilka razy na dzien
                              *oplaty sa za za karte co dwa lata
                              *za placenie bank qiro
                              *za placenie np biletow na prom czyli post qiro
                              • kendo Re: od Dorki o alergi 13.01.13, 18:11

do Kendo

Autor: dorka556 ☺13.01.13, 17:41

Dodaj do ulubionych
                                Odpowiedz cytującOdpowiedz

Kendo, jesteś specjalistką od uczuleń.
                                Od kilku dni mam zapuchnięte oczy, bardzo mnie bolą. Już myślałam, że to może od komputera i czytania. Teraz zaczęłam się zastanawiać, czy powodem może być choinka. Zawsze miałam jodłę, w tym roku po raz pierwszy świerk. Do tego leje mi się z nosa.
                                Wydaje mi się, że kiedyś pisałaś coś na ten temat, ale nie mogę znaleźć tego wątku.
                                • slo-onko o telefonie 29.01.13, 09:03
                                  Kendus zapytalam w meilu coz telefonem Twoim? odpiszesz?
                                  • slo-onko Re: o telefonie 29.01.13, 09:13
                                    chyba zadzialalo,dostalam potwierdzenie dostarczenia
                                    • lusia_janusia Re: o telefonie 29.01.13, 10:10
                                      Wczoraj kupilam swieza paste, mozna z bialym serem - mam
                                      mam pierogi ruskie,
                                      i racuchy juz rosna,
                                      jak uwazasz, jedzenia mamy dosyc.
                                      ew, bihos, sos miesny-zamrozone.
                                      No chyba pojde.
                                      • lusia_janusia Re: o telefonie 29.01.13, 10:13
                                        a jeszcze nalesniki wczorajsze.
                                        Mozesz przyjechac wczesniej.
                                        • lusia_janusia Re: o telefonie 29.01.13, 10:29
                                          Nie zmienilam linka - fasolki nie przywoz.
                                          Semle mozesz kupic dla mnie.
                                          • pia.ed Do kendo Myszka mi sie zepsula 29.01.13, 23:28
                                            Juz myslalam ze nie uda mi sie dzis wieczorem wejsc na internet, bo spadla na podloge
                                            moja myszka zreszta nie po raz pierwszy i otworzyla sie w jednym miejscu.
                                            Kabelek ktory siedzial w srodku przesunal sie na bok, i chociaz myszka sie swiecila,
                                            to wskaznik przestal dzialac... Juz myslalam zeby zaczac szukac
                                            numeru do Ciebie zeby poinformowac wszystkich ze mam problemy smile

W koncu udalo mi sie jedna strone myszki zamknac, ale kabelek zamiast
                                            w dziurce w srodku, to siedzi pod prawym klawiszem myszy
                                            ktory z tego powodu nie funkcjonuje.

Przez to nie moge nic wkleic, a sa dwa ciekawe artykuly.
                                            Pierwszy to WYROK na brata ktory zamordowal swoja siostre w Landskrona
                                            zadajac jej 100 ciosow nozem.
                                            Dostal 8 lat, ale bedzie sie odwolywal i pewnie skonczy sie na jednym roku
                                            albo na ungdomsvård., bo tyle chcial jego obronca.

Drugi artykul jest z SYDSVENSKAN o tym, ze kaszel trwa przecietnie 18 dni.
                                            Artykul ukazal sie juz pare tygodni temu, ale jest znow na liscie
                                            najbardziej czytanych artykulow.

PS. Ponad miesiac temu kupilam mysz bezprzewodowa i bezprzewodowa klawiature,
                                            ale ich jak dotad nie rozpakowalam bo balam sie, ze nie dam sobie rady z instalacja.
                                            Jutro bede musiala rozpakowac chociaz myszke ...
                                            • pia.ed Re: Do kendo Myszka naprawiona ... 30.01.13, 16:17
                                              Do naprawy myszki trzeba bylo chlopa, bo zrobił dokładnie to samo
                                              co ja próbowałam (bez skutku=.
                                              Mocno pociągnął za kabelek i przesunął go do srodka ... Teraz oba klawisze dzialaja.

Widze jednak, ze myszka po tych upadkach z biurka na podłogę
                                              ledwo sie trzyma kupy, i dziś wieczorem podłącze myszkę bezprzewodowa.
                                              Chłopak w Class Olsson powiedział, ze instalacja nowej myszki to żaden problem
                                              i świetnie sobie z tym poradzę smile Gdyby cos nie działało to pod myszka jest guziczek który należy przycisnąć ... Wspomniał tez cos o przycisku na kabelku myszki
                                              ale wygladalo na to ze mnie to z jakiś powodów nie dotyczy.

I jak tu nie pochwalić szwedzkiej obsługi w sklepach technicznych,
                                              często dwudziestolatków ...
                                              Zawsze podchodzą poważnie do sprawy i nawet taki antytalent techniczny jak ja
                                              traktuja z szacunkiem.
                                              • lusia_janusia Re: Do kendo Myszka naprawiona ... 01.02.13, 16:37
                                                Kendo jaki masz wymiar ekranu w monitorze , Twoje dziecie
                                                wyszukalo dla mnie w odpowiedniej cenie ekran na 27, spytaj
                                                slubnego jaki macie?
                                                • pia.ed Re: Do kendo Myszka naprawiona ... 01.02.13, 16:58
                                                  Lusiu, chcesz do laptopa dokupic monitor 27"?
                                                  Nie pamietam ile moj ma, chyba 21 " ... w każdym razie nie mniej ... Dla siebie kupilabym
                                                  ew. monitor 24", ale absolutnie nie więcej ... Czym większy monitor tym gorsza rozdzielczość.
                                                  Chyba ze planujesz oglądać na nim w sypialni filmy dla doroslych ...
                                                  • kendo Re:wzory moga byc na kolnierzyk 01.02.13, 18:09
                                                    www.knittingfool.com/pages/stCategoryCatalog.guest.cfm?Category=lace%20edging
                                                  • iryska2604 Re: Pozdrowienia 01.02.13, 23:33
                                                    Kendula, Dana ci serdecznie dziękuje za pozdrowienia i przesyła rownież . Trochę jest lepiej ale jeszcze slaba.Tak jej to sanatorium nie wyszło zupelnie, co zrobić, choroba nie wybiera,
                                                  • pia.ed Re: Pozdrowienia 01.02.13, 23:47
                                                    Irysko, a czy siostrze postawili konkretna diagnozę
                                                    skąd jej się wzięła tak wysoka gorączka?
                                                    Nie wierze, żeby była od zmiany klimatu ...
                                                  • lusia_janusia Re: Pozdrowienia 03.02.13, 22:02
                                                    Wez to odbij, popytam kolezanki czy to warto robic, i na czym to
                                                    w rezultacie polega?
                                                  • lusia_janusia Re: Pozdrowienia 04.02.13, 20:38
                                                    Juz maja optyka otwarte. Zobaczymy jutro z tym wzorem.
                                                  • lusia_janusia Re: Pozdrowienia 06.02.13, 14:16
                                                    Dzisiaj, chyba nie, bo cos stracilam
                                                    animusz na dzisiejszy dzien....
    • slo-onko Re: Kendo 07.02.13, 07:49
      Kenduś poszły fotki urodzinowe na pocztę
      • lusia_janusia Re: Kendo 08.02.13, 12:55
        Kendo tego lotka co kupila w Gulfynd, to dopiero dzisiaj
        mi sie przypomnialo i go potraktowalam. wyskrobalam nowy lotek
        i nr, exstra, musze pedzic do sklepu sprawdzic czy moze jeszcze
        jakies pieniadze na ten dodatkowy nr... ale napiecie ..co...?????
        • dorka556 Re: Kendo 08.02.13, 18:17
          Kendo, specjalnie dla ciebie obfotografowałam Zakopane.
          Na ulicach były takie tłumy, że musiałam chwilami czekać, aż znajdę jakąś przerwę, bo inaczej byłoby widać tylko plecy przechodzących.

picasaweb.google.com/tybetka/NaKrupowki?authkey=Gv1sRgCIKDhfrB6sqdkgE
          • lusia_janusia Re: Kendo 08.02.13, 18:52
            No co Ty Kendo jeszcze spisz, bylas ze mna jak kupowalam
            serduszko i lancuszek w Guldfynd tak?
            I przy placeniu zapytala sie mnie eksped. czy chce los za 10,.-kr
            na "Cancer fond" to kupilam- zapomnialam i dopiero dzisiaj go
            skrobalam, wyskrobalam 2-gi los za darmo i w nastepnej kratce
            inny nr.. ,musze teraz sprawdzic czy sa na nim jakies pieniadze to w sklepie,
            bo na kompie nic mi nie dalo.
            • lusia_janusia Re: Kendo 08.02.13, 19:10
              Sama chusta ciekawie wyglada z tymi lisciami, mam czerwony akryl
              ale moze byc za gruby.'
              Dzisiaj sie obijam po pokojach tylko bylam na jednym spacerze.
              Doktorowa dzwonila, nastepne wyniki w poniedzialek.
              • lusia_janusia Re: Kendo 08.02.13, 19:29
                Wejdz na NK, zobacz co zrobilam......
                • lusia_janusia Re: Kendo 13.02.13, 10:52
                  Kendo wyczytalam takie wiadomosci;** stickcafe - Hammarshemmet
                  srody nieparzyste 14-16 i tel, tez mam,
                  **Internationellt kvinnocafe - Österängskyrka 9,30-11,30 -gratis kaffe.
                  **Brodericafe på Regionalmuseet - Minnesluckan kl,13-16- nie trzeba sie
                  zapisywac.
                  • jaga_22 Re: Kendo 13.02.13, 11:25
                    Kendo wybrałam 8 zdjęć i zrobiłam slajdy,możesz wkleić.

http://i47.tinypic.com/2wdvn15.gif
                    • lusia_janusia Re: Kendo 13.02.13, 11:32
                      Jaga trzeba przynac ze sliczne te zdjecia,
                      dziekuje, napewno Kendo zrobi z nich uzytek.
                      • jaga_22 Re: Kendo 13.02.13, 12:09
                        Lusia,to sa wybrane zdjęcia Dorki,
                        • pia.ed Dzis o 20 00 beda pokazywac z Waszego miasta ... 13.02.13, 19:36
                          Te dwie Brytyjki będą obierać kobiety ... robić je na bóstwa ...
                          Moze zobaczę także kendo i Lusie?
                          • pia.ed Dzis o 21 00 beda pokazywac ... 13.02.13, 20:04
                            Pomylilam sie z czasem ... sorry crying
                            • lusia_janusia Re: Dzis o 21 00 beda pokazywac ... 13.02.13, 20:46
                              Tak Pia na kanale "7" o godz, 21 beda pokazywac.
                              Juz dzwonie do Kendo zeby przypomniec.
                              • lusia_janusia Re: Dzis o 21 00 beda pokazywac ... 15.02.13, 20:17
                                To jutro sie zjawie z calym moim robotkowanym majdanem,
                                nie wiem czy do mojego plecaczka sie zmiesci, ale zobacze,
                                jak sie wyspalam, po sniadaniu.
                                • lusia_janusia Re: Dzis o 21 00 beda pokazywac ... 15.02.13, 20:41
                                  Tak wysle sms, ale bym chyba poszla jeszcze po drodze
                                  obejrzec te gumiaki ocieplane?...
                                  • lusia_janusia Re: Dzis o 21 00 beda pokazywac ... 17.02.13, 12:19
                                    Ale cudo to ostatnie, tylko, kto by to chcial
                                    przetlumaczyc.
                                    Ja w swoim kolnierzyku juz mam 8 przesel i robie dalej,
                                    mam nadzieje, ze wystarczy mi nici, znalazlam jeszcze maly klebuszek.
                                    • lusia_janusia Re: kolnierzyk 17.02.13, 15:45
                                      Kendo wejdz do linka" kolnierzyk" co otworzylam i ocen
                                      Swoim znawczym okiem...
    • slo-onko Re: Kendo 17.02.13, 19:17
      odebralas fotki z poczty?
      • slo-onko Re: Kendo 17.02.13, 19:18
        dzisiejsze zznaczy
    • slo-onko Re: Kendo 17.02.13, 19:57
      no powiem Ci,ze dzisiejsze dzieci juz maja wiecej zdjec niz ja za calego swojego zycia.
      • lusia_janusia Re: Kendo 19.02.13, 10:23
        Kendo znalazlam ten wzor co szukalam, to chyba
        pojde do druciarni, jak Ty tez.?
        • lusia_janusia Re: Kendo 21.02.13, 09:47
          To Kendo przyjezdaj i pojdziemy, bede wolna chyba tak
          po 12,oo sie wyrobie, zaraz musze sobie troche rowerka obczyscic,
          pralke rozwiesze te dwa kocyki wyschna mi w lazience , porowerkuje
          i jestem gotowa.
          Albo jutro tez od 12,oo nie wiem kiedy "Mloda" sie zjawi, bedzie zaczynala
          nocke.
          • kendo Re: wzor na chuste-rospisany 21.02.13, 21:45
            brinn.typepad.com/brinn/2008/07/ingrid.html
            • lusia_janusia Re: wzor na chuste-rospisany 22.02.13, 08:27
              Gra warta swoeczli, ale dla mnie to z jednokolorowe welny.
              pierw musze przyjsc do Ciebie na ekstra kurs, i jest w czym sie mylic,
              gaszcz przeplatanek. b.b.b.ladna.
              • lusia_janusia Re: wzor na chuste-rospisany 22.02.13, 09:18
                Ciekawe czy z niego mozna zrobic prosty szal, moze bys
                odbila wzor, coby tesciowa rzucila okiem, moze cos wykombinuje?
                • pia.ed Kendo, daj to do przeczytania Henrykowi ... 22.02.13, 14:52
                  Ja z tego artykulu niewiele rozumiem ... bo ekonomistka nie jestem ...
                  i nic nie rozumiem z tego, co jest napisane w Orange kuvert uncertain

www.aftonbladet.se/minekonomi/sparapension/article16279471.ab#xtor=AD-500-[spara]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]
                  • lusia_janusia Re: Kendo, daj to do przeczytania Henrykowi ... 22.02.13, 19:46
                    Ja tez Pia nie jestem w tym biegla, ale wiesz, ze dostaniemy o
                    2,2% mniej, tylko teczki w rikstagu beda pelne od pienedzy?
                    • kendo Re: rozne sciegi na drutach 23.02.13, 11:55
                      druciarnia.wordpress.com/2007/12/30/sciegi-na-drutach/
                      przyda sie
                      • lusia_janusia Re: rozne sciegi na drutach 23.02.13, 12:19
                        druciarnia.wordpress.com/slownik-skrotow/
                        skroty, oznaczen, zeby nie szukac
                        • lusia_janusia Re: rozne sciegi na drutach 23.02.13, 12:24
                          super link Kendo
                          • lusia_janusia Re: rozne sciegi na drutach 23.02.13, 13:31
                            Nie pokazalo mi ze wyslany list, to mozesz sprawdzic?
                            • lusia_janusia Re: przyjezdzam 24.02.13, 09:56
                              Autobus biore 10,11 wysle sms z autobusu.
                              wzielam morotskake,
                              • lusia_janusia Re: przyjezdzam 25.02.13, 13:42
                                Kendo a Ty robisz ten nowy wzor?, jak Ci idzie?, nic nie chwalisz?
                                • lusia_janusia Re: przyjezdzam 25.02.13, 14:10
                                  To jest bardzo skomplikowany wzor, ja dyktujac Ci te pare linijek dostawalam
                                  oczoplasu, dobre swiatlo i 1000% skupienia nad takim wzorem trzeba, - powodzenia.
                                  • lusia_janusia Re: przyjezdzam 26.02.13, 10:29
                                    http://s10.rimg.info/59b6781e61b69134009d6d89bc004eae.gif Witam
                                    • lusia_janusia Re: przyjezdzam 27.02.13, 16:16
                                      http://s19.rimg.info/b5f44afeecefeb040cb5071b7ad17435.gif
                                      • pia.ed Trinny & Syusannah stylar om Sverige 21 00 27.02.13, 20:17
                                        Będę patrzeć "jednym okiem", bo w reklamie widziałam, ze będą dziś ubierać panią z wyglądu dość starszawą, a do tego ważącą dobrze ponad 100 kilo ...
                                        Ufarbują jej włosy, bo jest całkiem siwa ... to jej pomoże,
                                        ale w co ja ubiorą??? Nie mam pojęcia...
                                        • lusia_janusia Re: Trinny & Syusannah stylar om Sverige 21 00 27.02.13, 22:03
                                          A to ja bylam z piesem, i zapomnialam.
                                          • dorka556 Re: Trinny & Syusannah stylar om Sverige 21 00 01.03.13, 08:06
                                            Dzień dobry Kendo.
                                            Mamy już marzec i czekam na obiecaną wiosenną czołówkę.
                                            Serdeczności
                                            dorka-Maria
                                          • pia.ed Re: Trinny & Syusannah stylar om Sverige 21 00 01.03.13, 09:40
                                            Ta tega pani miala 63 lata, i wlosy farbowane... To co widzialam, to tylko odrosty...
                                            Byla bardzo tęga, ale odpowiednio ja ubrali i dobrze wygladala,
                                            szczegolnie z nowa fryzura.
                                            Niestety pokazują uczestniczki tylko krotka chwile,
                                            a ja chętnie bym chciala sie z tego cos nauczyc.

Zauwazylam, ze kiedy panie mierzą nowe ciuchy, to maja na sobie
                                            coś w rodzaju cielistych gorsetów.

Nie wiem kiedy bedzie powtorzenie, ale zapytam sie Patrika,
                                            bo on zawsze kupuje program na caly tydzien.
                                            • kendo Re: Trinny & Syusannah stylar om Sverige 21 00 01.03.13, 10:10
                                              Pia
                                              warto zainwestowac w taki "gorset"
                                              widzialam podobne kiedys w LIDL
                                              w bieliznianych sklepach sa tez ale drozsze zwlaszcza te cieliste,
                                              bo nie daja tyle goraca ci te inne szyte z fizbinowymi biustonoszami....
                                              nie sledze pozniej powtorek,
                                              staram sie pamietac to co mine interesuje do ogladania....

pamietyam,ze miala bluzke za bodra z polokraglym dekoldem i na szyji modne korale,
                                              cos w rodaja duzej "kolji"i spodnie,plaski obcas obuwia
    • greis52 dziekuje... 01.03.13, 10:30
      smile jak miło, nie tylko moje dziecko się za mną stęskniłosmile
      wyrwałam się w Twoje rodzinne stronywink
      odpocząć i poodwiedzać znajomych.
      • lusia_janusia Re: dziekuje... 01.03.13, 19:20
        Kendo cukierki na waage w Konsumie 88,90 - rozboj w bialy dzien.
        Pomyslalam ze mozna kupic na wage w vido-mix marshale, pare sztuk.
        Nie wiem po ile sa w Lidl?.
        • lusia_janusia Re: przyjazd.. 02.03.13, 11:01
          To co przyjedziesz dzisiaj do miasta?
          • tetika poczta 02.03.13, 21:40
            Kendo zajrzyj na poczte
            • lusia_janusia Re: poczta 03.03.13, 10:31
              To fajnie, ja dokonczylam ta serwetke, juz mam 4 szt,
              dzisiaj je polacze, potrzeboje co najmniej 2 szt, nie wiem czy mi
              wystarczy nici na ta ostatnia?.

Sprawdzalas zdjecia ile weszlo i jakich?.
              • pia.ed Moze nareszcie skonczy sie podpalanie? 03.03.13, 11:56
                Wybudowano nowa dużą stacje policyjną na Rosengårdzie,
                po tej stronie, gdzie są mieszkania wlasnosciowe,
                przy von Lingens väg.

Link mi zniknął, ale jest w Skånska dagbladet ...
                • kendo Re: Moze nareszcie skonczy sie podpalanie? 03.03.13, 12:11
                  pia.ed napisała:

> Wybudowano nowa dużą stacje policyjną na Rosengårdzie,
                  > po tej stronie, gdzie są mieszkania wlasnosciowe,
                  > przy von Lingens väg.
                  >
                  > Link mi zniknął, ale jest w Skånska dagbladet ...

www.skanskan.se/
                  nie znalazlam tutaj nic odnoscie cos napisala....
                  inne podpalenia tylko co gasza w djur parken

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka