Dodaj do ulubionych

Milionerzy

30.05.11, 14:40
Szuka sobie człowiek gry dla córusiów w wieku szkolnym, na długie letnie wieczory. Szuka, szuka. Szuka, szuka, szuka, a najgorsze, że nie ma jasności, jakiej gry szuka.

W końcu olśnienie : Milionerzy ! Są emocje, a przy okazji czegoś się mogą nauczyć, skarbusie. Miodas. Wyguglałem stronę z Milionerami, gniotę 'Zagraj'. Tudu dudu aaaaa, dudu dudu haaaa i po chwili wskakuje pytanie :

'Facetowi ze złamanym kutasem przyda się : ...'

Rany, to znowu się stało, skuliłem się w sobie, aż mnie coś zabolało. Nawet wiem co. Takie pytanie w grze, w którą mogą grać dzieci ?! A poza tym, jak to ?! Przecież miał się nie łamać !

Czułem, no po prostu czułem, że ta teoryjka z niełamaniem się, kupy się nie trzyma, a sprzedajne, masońskie media wciskają ją ciemnej tłuszczy, by nie siać paniki przed Euro.

Cholera, trzeba będzie zacząć uważać. Ale nie zawsze się upilnuje. No dobra, bez nerw, spokojnie, zastanówmy się na zimno, co mu się przyda :

1. Kula
2. Stożek
3. Temblak
4. Szyna

A gdzie worek z lodem ? A gdzie okowita ?? A samarytanka gdzie ??? Rany, co za kosmita układa te pytania ?! No dobra, spokojnie, pewnie znów coś mnie przerasta. Kula - odpada, stożek - też. Zostaje temblak i szyna.

Może ten temblak. Jedno ucho na szyję, drugie pod denata, hmmmmm ... Albo szyna. Przecież jak się coś łamie, to dają szynę. Hmmmm. No to szyna.

< 'Jesteś pewien ?' > <TAK>

'Tadaaaam, Wygrałeś stówę !'

Coś mnie jednak tknęło. Jeszcze raz się przyjrzałem. No ta, w pytaniu było 'kulasem'. Chyba znów zagrała podświadomość

www.fajowe.pl/gra/milionerzy-2.html
Obserwuj wątek
    • lesher Re: Milionerzy 30.05.11, 14:46
      Ehh, Gubi, Gubi...
      Jakbyś w szkole uważał, to wiedziałbyś że kutas to był taki ozdobny pędzelek – wisiorek z nici jedwabnych noszonych przy pasach szlacheckich kontuszy...
      • gyubal_wahazar Re: Milionerzy 30.05.11, 14:54
        Leś, wiem że na co dzień lewitujesz w zwiewnym peniuarku (nie mając zbyt wiele pod spodem) nad przytulnymi kryptami Powązek, wypatrując przy pełni zbłąkanych gimnazjalistek, więc średniowieczne szczegóły scenografii masz w małym palcu, ale wejrzyj proszę czasem, na problemy zwykłych śmiertelników
        • lolcia-olcia Re: Milionerzy 30.05.11, 15:05
          to Wam się chłopaki powodzi w życiu !!!
          • gyubal_wahazar Re: Milionerzy 30.05.11, 21:34
            Sie gra - sie ma, Olciu wink
    • user0001 Re: Milionerzy 30.05.11, 14:46
      Poddałeś się sugestii twoich pragnień...

Pytanie tylko jakie pytanie widziałby twoje córki... (i co zobaczyłby w teście z delfinami).
      • gyubal_wahazar Re: Milionerzy 30.05.11, 14:59
        Nie dalej jak w grudniu, przy paru krechach na minusie, stoczyłem nierówną walkę z bebechami gokarta, skłaniając go w końcu do współpracy. Tryumfalnie wparowuję do domu i od progu oznajmiam : 'Alleluja, alleluja, pokonałem tego ...'

Córy najprzód bledną, potem w śmiech, a ja w sumie dalej nie wiem dlaczego, bo przecież narzuca się 'zbója'. Potrzebowałem dobrej minuty by się połapać. Od tej pory staram się wykazywać wzmożoną czujność
    • tygrysgreen Re: Milionerzy 30.05.11, 21:15
      złamany kutas powiadasz ci się śnił?
      "penis składa się z tkanki kostnej..."
      "nie, z łącznej, ale gratuluję narzeczonego"
      • gyubal_wahazar Re: Milionerzy 30.05.11, 21:31
        Nie tyle śnił, ile jest to chyba najpopularniejsza uwertura drogowa. Przynajmniej w cyntrali i okolicach. Jak nie usłyszę jej w góra 3-cim zdaniu, nawet nie muszę patrzeć na tablicę, by wiedzieć, że gawędzę z turystą wink
        • waganiemama Re: Milionerzy 30.05.11, 21:37
          strach się autem zbliżać w Wasze okolice...
          • gyubal_wahazar Re: Milionerzy 30.05.11, 21:42
            Dla Dam jesteśmy rycerscy. Zresztą głównie o innych piszę, bo sam muchy bym nie skrzywdził, a do brzydkich wyrazów, wstręt wyssałem z mlekiem w proszku
      • user0001 Re: Milionerzy 30.05.11, 21:32
        Pan zdał, a pani się zdawało?
    • czarnamajka75 Re: Milionerzy 30.05.11, 22:08
      buuu tylko mam 40 tys. w dodatku wirtualne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka