Dodaj do ulubionych

Status i wygląd

25.03.25, 18:55
Oglądam ostatnio wywiady ze znanymi osobami i zauważyłam że są osoby z dużym dorobkiem, prezentujące sobą coś więcej niż pusty wizerunek, takie jak Anja Orthodox którym to każdy, nawet byle dziennikareczka z Pudla okazuje wyższość i lekceważenie. W stosunku do Manueli Michalak też zauważyłam lekceważące traktowanie, dlaczego- to całkiem ogarnięta babka, działajaca prospołecznie, dużo robi i nie tylko szumu wokół siebie Z drugiej strony widzę że z szacunkiem traktuje się postacie takie jak Janachowska od milionera, dosłownie tak jakby miala wkład w kulturę polską.Czy dziś liczy się przede wszystkim status/kasa i wygląd ??
Obserwuj wątek
    • sueellen Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:06
      Oczekujesz od portalu plotkarskiego że będzie doceniał i szanował ludzi inteligentnych z bogatym dorobkiem naukowym i nie będzie ich oceniał przez pryzmat wyglądu ? 😂🤣
      • kamkaklamka Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:28
        Ok tylko że w TVP kultura wcale nie było dużo lepiej, mowię o Anji. W większości mediów to widać i chyba się rozlało na społeczeństwo skoro promuje się takie oto wartości
        • sueellen Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:45
          O TVP Kultura nie będę się wypowiadać, ale rozbawiło mnie oburzenie i zdziwienie, że portal z założenia nastawiony na sensację, plotki, skandale oraz wygląd gwiazd i celebrytów, ma dokładnie taką formę, jaką przewidzieli jego twórcy.
    • ichi51e Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:09
      A kogo obchodzi zanie baby z Pudła? To tak jakbyś się przejmowała że babka w deformed cię nie doceniła 🤣
      • ichi51e Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:09
        w Seforze miało byc
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:12
      No i co? Mamona to bóg. Zawsze tak było. Nie wiem, czemu cie to dziwi.
      U debili tylko kasa wzbudza szacunek, bo przecież na niczym innym się nie znają.
    • bmtm Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:14
      Jak dla mnie bardzo dobre wychowanie + kapitał kulturowy + ew. dobre wykształcenie. Reszta mało mnie interesuje. Zawsze lepiej być człowiekiem interesującym niż jedynie ładnym czy bogatym. Pod względem urody można mieć zresztą wypaczony gust, np. lubić rude, kręconowłose albo piegowate.
    • srubokretka Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:17
      > Czy dziś liczy się przede wszystkim status/kasa i wygląd ??

Nie. Do tego pakietu trzeba jeszcze dodac charyzme, orginalnosc, talent , znajomosc kilku jez. itd. Nie jest latwo.
    • nenia1 Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:22
      Cóż, inteligentny człowiek, będący do tego nie tylko mądry ale jeszcze w miarę zdrowy zdrowy psychicznie, dojrzały i zrównoważony, dla czytelników Pudla, a więc i dla samego Pudla jest po prostu nudny. Bo nie tylko nie wywołuje emocji ale na dodatek wymaga wysiłku intelektualnego żeby pojąć co on w ogóle gada. Więc tak liczy się wygląd ale w połączeniu z kontrowersyjnymi wypowiedziami. Ważne też żeby były proste do zrozumienia, tak aby każdy mógł zabrać głos.
    • angazetka Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:29
      Mam podejrzenie, że jest to.w twojej głowie.
      • kamkaklamka Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:39
        Nie bo ludzie komentarzach na YT również to zauważyli , co mnie nieco zdziwiło, jak znajdę taki przykładowy wywiad to wrzucę.
        • kamkaklamka Re: Status i wygląd 25.03.25, 19:45
          Pani z pudla pokazuje wyższość a Anja jest artystka przez duże A

www.youtube.com/watch?v=9O8yVmnuiCo&t=26s
          • elinborg Re: Status i wygląd 25.03.25, 20:11
            Nie ma tam żadnej wyższości, ani w słowach, ani w zachowaniu.
            Komentarz o tej wyższości jest jeden, pod spodem ktoś napisał, że nic takiego nie widzi
            Zmyślasz pod tezę.
    • boogiecat Re: Status i wygląd 25.03.25, 21:43
      Nie ogladam ogolnie pudlowych "wywiadow", ale na forum czesto byly zamieszczane te z Doda i w nich zauwazylam przedziwne plaszczenie sie i podlizywanie dziennikarzy; za kazdym razem wygladaja na ciezko zastraszonych, ze sztucznie milym, unizonym tonem zadaja te durne pytania, a kobita im odpowiada w nieco chamski sposob😱

Czuje sie straszne zazenowanie ogladajac taki spektakl.
    • kropkaa Re: Status i wygląd 25.03.25, 22:07
      A czego się spodziewasz po pudlu? I tak, że wiedzieli, kim jest Anja Ortodox.
      • sueellen Re: Status i wygląd 25.03.25, 23:09
        Nigdy Anji ortodox nie widziałam. Nie wiem jakim cudem, ale nie widziałam. W moim wyobrażeniu to była taka koścista chudzinka niewiele starsza ode mnie. Aż otworzyłam któreś z zalinkowanych wyżej video... 🙄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka