13.08.03, 08:26
...zbliza sie do ziemi, 27 sierpnia bedziemy nablizej od 60000lat. Razem z
wielkim ksiezycem tworza ciekawie wygladajaca pare. U mnie teraz sa oddalone
o zaledwie kilka stopni.

Tutaj jest opisane gdzie i kiedy szukac:

www.space.com/spacewatch/where_is_mars.html
A moze ktos napisze w ktorej stronie wypatrywac w Waszych okolicach
(Anahella? :) )

K.
Obserwuj wątek
    • mha1 Re: Mars 13.08.03, 08:53
      zagadałabym Cię, ale nie wiem jak...
      • wonsz Re: Mars 13.08.03, 08:55
        Co??? :)))
        K.
        • mha1 Re: Mars 13.08.03, 08:57
          czego nie rozumiesz? chciałabym coś fajowego napisać, ale brak mi weny :( za
          wcześnie...
          • wonsz Re: Mars 13.08.03, 08:59
            mha1 napisała:

> czego nie rozumiesz? chciałabym coś fajowego napisać, ale brak mi weny :( za
            > wcześnie...

A ja dzisiaj wlaczylem telewizor!

Ogladam program o osadzie rybackiej, pokazuja jak ludzie siedza w szopie i
            spiewaja szanty. Ja lubie szanty, a te sa takie prawdziwe, nie aranzowane i
            wydumane do wykonania na scenie.

Zly dalej jestem...

K.
            • mha1 Re: Mars 13.08.03, 09:03
              > Zly dalej jestem...
              O rany, nie wiem, co poradzić... cholera, wena opuściła mi zupełnie, ale mi
              głupio
              • wonsz Re: Mars 13.08.03, 09:05
                mha1 napisała:

> O rany, nie wiem, co poradzić... cholera, wena opuściła mi zupełnie, ale mi
                > głupio

Teraz to mi jest glupio... Do mnie nie trzeba pisac w natchnieniu. Nie jestem
                krytykiem a na forum bywam pogawedzic, najczesciej o pierdolach :)))

K.
                • mha1 Re: Mars 13.08.03, 09:09
                  > Teraz to mi jest glupio... Do mnie nie trzeba pisac w natchnieniu. Nie jestem
                  > krytykiem a na forum bywam pogawedzic, najczesciej o pierdolach :)))
                  O! to mnie uspokoiłeś :) pogadajmy o pierdołach :)))
                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 09:12
                    mha1 napisała:

> O! to mnie uspokoiłeś :) pogadajmy o pierdołach :)))

Ufff :)))

Kawke?

K.
                    • mha1 Re: Mars 13.08.03, 09:17
                      > Kawke?
                      Och! TAK!!!!!
                      Już jedną dziś piłam, ale to było dwie godziny temu :) Poza tym jakaś taka
                      rozbita jestem: fizycznie i umysłowo. I wiem czemu: wczorajsza gimanstyka
                      (babka wycisnęła ze mnie 28 poty) i wczorajsze wino

A Ty? tradycyjnie herbatkę z cytryną? gorzką? czy wystarczy Ci moja
                      słodycz :))))
                      • wonsz Re: Mars 13.08.03, 09:22
                        mha1 napisała:

I kto mowi, ze gimnastyka sluzy zdrowiu! :)))

> A Ty? tradycyjnie herbatkę z cytryną? gorzką? czy wystarczy Ci moja
                        > słodycz :))))

Gorzka, BO wystarczy mi Twoja slodycz :)))

K.
                        • mha1 Re: Mars 13.08.03, 09:25
                          > I kto mowi, ze gimnastyka sluzy zdrowiu! :)))
                          Nie wiem, ale trzeba go znaleźć i przećwiczyć :)))

> Gorzka, BO wystarczy mi Twoja slodycz :)))
                          Ty tez umiesz słodzić :)))) wczoraj nie kłamałeś o tej swojej słodyczy :)))

Czy będzie Ci przeszkadzało jak zjem sobie do kawy kanapkę na śniadanie?

• wonsz Re: Mars 13.08.03, 09:27
                            mha1 napisała:

> > Gorzka, BO wystarczy mi Twoja slodycz :)))
                            > Ty tez umiesz słodzić :)))) wczoraj nie kłamałeś o tej swojej słodyczy :)))

No nie wiem, ale chyba sie zaczerwienie :)))

> Czy będzie Ci przeszkadzało jak zjem sobie do kawy kanapkę na śniadanie?

Nie bedzie. Smacznego :)))

K.
                            • mha1 Re: Mars 13.08.03, 09:31
                              > No nie wiem, ale chyba sie zaczerwienie :)))
                              Aż taki wstydliwy i nieśmiały jesteś?

Kanapkę zjadłam, ale dziękuję za smacznego.
                              • wonsz Re: Mars 13.08.03, 09:33
                                mha1 napisała:

> > No nie wiem, ale chyba sie zaczerwienie :)))
                                > Aż taki wstydliwy i nieśmiały jesteś?

Az taki nie. Ale o spotkaniu z Dekameronem w Wawie mysle z pewna taka
                                niesmialoscia :)))

> Kanapkę zjadłam, ale dziękuję za smacznego.

Co bylo na kanapce? Ha, glodny jestem a juz za pozno na jedzenie...

K.
                                • mha1 Re: Mars 13.08.03, 09:41
                                  > Az taki nie. Ale o spotkaniu z Dekameronem w Wawie mysle z pewna taka
                                  > niesmialoscia :)))
                                  A czego tu się bać? Może i ja zacznę....

> Co bylo na kanapce? Ha, glodny jestem a juz za pozno na jedzenie...
                                  Ja sobie robię fajowe kanapki: z serem żółtym, szyneczką i pomidorkiem.
                                  poczęstowałabym Cię.... ale za późno na jedzenie :))))
                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 09:49
                                    mha1 napisała:

> > Az taki nie. Ale o spotkaniu z Dekameronem w Wawie mysle z pewna taka
                                    > > niesmialoscia :)))
                                    > A czego tu się bać? Może i ja zacznę....

Nieznanego :)))

> Ja sobie robię fajowe kanapki: z serem żółtym, szyneczką i pomidorkiem.
                                    > poczęstowałabym Cię.... ale za późno na jedzenie :))))

Przestan!!! Ja ostatnio uwielbiam grzanki, zapiekane z serem a po wyjeciu
                                    gruby plaster pycha pomidora. I swiezo zmielony pieprz...

Slina mi leci na klawisze...

:))

K.
                                    • mha1 Re: Mars 13.08.03, 09:53
                                      > Nieznanego :)))
                                      No to mnie wystraszyłeś :)

> Przestan!!! Ja ostatnio uwielbiam grzanki, zapiekane z serem a po wyjeciu
                                      > gruby plaster pycha pomidora. I swiezo zmielony pieprz...
                                      Grzanki sobie w pracy nie zrobię :( ale też lubię. tylko takie bez niczego, z
                                      małą ilością masełka, opieczone bardziej na brzegach. acha i musi być specjalna
                                      bułeczka, najlepiej ciabata

> Slina mi leci na klawisze...
                                      ślina ma podobno właściwości lecznicze hihihi, tylko nie wiem czy do klawiatury
                                      się nadaje...
                                      • wonsz Re: Mars 13.08.03, 09:57
                                        mha1 napisała:

> > Nieznanego :)))
                                        > No to mnie wystraszyłeś :)

A w tle powinien brzmiec demoniczny smiech reszty towarzystwa :)

> małą ilością masełka, opieczone bardziej na brzegach. acha i musi być
                                        specjalna

Taka grzanka jest raczej dietetyczna. Myslisz, ze moglbym?

> ślina ma podobno właściwości lecznicze hihihi, tylko nie wiem czy do
                                        klawiatury
                                        >
                                        > się nadaje...

Moj klaptop nie lubi plynow. Sprawdzone eksperymentalnie.

K.
                                        • mha1 Re: Mars 13.08.03, 10:04
                                          > A w tle powinien brzmiec demoniczny smiech reszty towarzystwa :)
                                          Hahahaha... właśnie go usłyszałam :) Serio!

> Taka grzanka jest raczej dietetyczna. Myslisz, ze moglbym?
                                          Ależ oczywiście! Chociaż.... mnie to by brzuch bolał na drugi dzień rano od
                                          jedzenia w nocy. Ale jeśli wziąć pod uwagę, że u mnie jest 10.00 to może dzięki
                                          sile sugestii, oszukasz żołądek. A siłę masz - patrz poprzednie zdanie :)))

> Moj klaptop nie lubi plynow. Sprawdzone eksperymentalnie.
                                          No to lepiej się nie śliń :))

Aaaaa! A jak tak koleżanka ze snów? Pokazałeś jej to ciąganie drutów? :))))
                                          • wonsz Re: Mars 13.08.03, 10:08
                                            mha1 napisała:

> Ależ oczywiście! Chociaż.... mnie to by brzuch bolał na drugi dzień rano od
                                            > jedzenia w nocy. Ale jeśli wziąć pod uwagę, że u mnie jest 10.00 to może
                                            dzięki
                                            >
                                            > sile sugestii, oszukasz żołądek. A siłę masz - patrz poprzednie zdanie :)))

To ja tylko dwie. Niewielkie. I pol litra herbaty :)

> Aaaaa! A jak tak koleżanka ze snów? Pokazałeś jej to ciąganie drutów? :))))

Pokazalem ciagniecie drutow jednej z forumowiczek, liczac na pewne informacje
                                            w zamian :)))

K.
                                            • mha1 Re: Mars 13.08.03, 10:12
                                              > To ja tylko dwie. Niewielkie. I pol litra herbaty :)
                                              To JA mam Ci zrobić????

> Pokazalem ciagniecie drutow jednej z forumowiczek, liczac na pewne informacje
                                              > w zamian :)))
                                              I co opłaciło się?
                                              • wonsz Re: Mars 13.08.03, 10:14
                                                mha1 napisała:

> > To ja tylko dwie. Niewielkie. I pol litra herbaty :)
                                                > To JA mam Ci zrobić????

A masz taki kubek?

> I co opłaciło się?

Jeszcze nie wiem.

K.
                                                • mha1 Re: Mars 13.08.03, 10:21
                                                  > A masz taki kubek?
                                                  Chyba garnek :)))) Ja pije kawę tylko w filiżance :)

Nie chce Ci jeszcze spać?
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 10:26
                                                    mha1 napisała:

> > A masz taki kubek?
                                                    > Chyba garnek :)))) Ja pije kawę tylko w filiżance :)

Kawa co innego. Mam specjalnie do herbaty kubek pollitrowy. Grzanki zrobione,
                                                    teraz bede kruszyl. A maslem smarujesz przed czy po zapiekaniu?

> Nie chce Ci jeszcze spać?

Nie. A poza tym mam misje: nagrywam alicje mak(de)bil, bo programowanie cos
                                                    szwankuje w magnetowidzie i trzeba sterowac recznie.

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 10:29
                                                    > Kawa co innego. Mam specjalnie do herbaty kubek pollitrowy. Grzanki zrobione,
                                                    > teraz bede kruszyl. A maslem smarujesz przed czy po zapiekaniu?
                                                    Masłem - przed, żeby się ładnie zarumieniły. Czasem zdaża mi się położyć trochę
                                                    sera zółtego - też przed :)

> Nie. A poza tym mam misje: nagrywam alicje mak(de)bil, bo programowanie cos
                                                    > szwankuje w magnetowidzie i trzeba sterowac recznie.
                                                    Wnioskuję, że nie przepadasz za alicją? to po co nagrywasz?
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 10:33
                                                    mha1 napisała:

> Wnioskuję, że nie przepadasz za alicją? to po co nagrywasz?

To grzankowo zgadzamy sie doskonale. Nie przepadam ogolnie za TV. Alicja,
                                                    owszem, niekiedy dziala mi na nerwy :))) Nagrywam, bo wypelniam malzenski
                                                    obowiazek :)))

Wysylalem te zdjecia rur i drutow i dopiero teraz uswiadomilem sobie, ile tego
                                                    mam. Ciekaw jestem, ile miejsca w kompie mi to kradnie.

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 10:37
                                                    > To grzankowo zgadzamy sie doskonale. Nie przepadam ogolnie za TV. Alicja,
                                                    > owszem, niekiedy dziala mi na nerwy :))) Nagrywam, bo wypelniam malzenski
                                                    > obowiazek :)))
                                                    No i oboje nie słodzimy herbaty :))
                                                    Masz jeszcze jakieś inne ciekawe obowiązki małżeńskie? :)))) U mnie w domu to
                                                    tradycyjnie: gotowanie, sprzątanie, pranie....

> Wysylalem te zdjecia rur i drutow i dopiero teraz uswiadomilem sobie, ile
                                                    tego
                                                    > mam. Ciekaw jestem, ile miejsca w kompie mi to kradnie.
                                                    A komu wysyłasz zdjęcia swoich drutów? znaczy się: prywatnie czy służbowo?
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 10:47
                                                    mha1 napisała:

> No i oboje nie słodzimy herbaty :))

Jest wiec nadzieja, ze w Wawie nie zgine z glodu i pragnienia :)

> Masz jeszcze jakieś inne ciekawe obowiązki małżeńskie? :)))) U mnie w domu
                                                    to
                                                    > tradycyjnie: gotowanie, sprzątanie, pranie....

Zalezy kiedy. Normalnie pracuje okolo 50 godzin w tygodniu, do pracy mam 60
                                                    kilometrow wiec dojazdy zabieraja swoje i na dom zostaje malo czasu. Zona
                                                    pracuje i uczy sie, wiec ma podobnie, a do tego mijamy sie w drzwiach.
                                                    Gotujemy wiec niewiele (moj ojciec ma restauracje 5 minut stad, haha),
                                                    sprzatanie dzielimy a czasami robimy akcje i wielkie porzadki. Pranie robie
                                                    ja, potem susze i na koniec ona sklada i prasuje. Ja tez zajmuje sie
                                                    samochodami, ona nawet rzadko tankuje. Za to nie musze chodzic na zakupy. I
                                                    staramy sie miec choc raz na dwa tygodnie caly dzien tylko dla siebie :)))
                                                    Pies i kot to kiedy kto moze.

Teraz jest lato, wiec jak zwykle mam malo pracy. Do tego mister busz zrobil
                                                    zadyme i zapewnil mi cos jak pol wakacje. Ona nie ma szkoly, i rutyna nieco
                                                    nawala. Za to czesciej jezdzimy nad jezioro :)))

Ale elaborat...

> A komu wysyłasz zdjęcia swoich drutów? znaczy się: prywatnie czy służbowo?

Sluzbowo najczesciej, ale wtedy konkretne zblizenia. A ostatnio prywatnie i z
                                                    oddalenia, zeby lepiej oddac calosc :)))

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 11:03
                                                    > Jest wiec nadzieja, ze w Wawie nie zgine z glodu i pragnienia :)
                                                    Nie umrzesz :) dobrze gotuję :)))) to nie są czcze przechwałki!

> Ale elaborat...
                                                    No właśnie, wow!!!
                                                    Ja też rzadko widuję się z mężem :( Rano wyjeżdżamy do pracy o 7.30, ja jestem
                                                    dopiero koło 19.00, a we wtorki i czwartki to koło 21. gotuję coraz mniej, bo
                                                    coraz częściej jadamy w pracy. czasami jeszcze się sprężam... poza tym mama
                                                    obdarza nas specjałami, najczęściej tylko do odgrzania :) sprzątam i piorę jak
                                                    mam czas. częściej sprząta On, tylko dosyć specyficznie: wszystko wrzuca na
                                                    kupę do szafy i zamyka :)))) a jak potem chce coś znaleźć, to się delikatnie
                                                    mówiąc denerwuje....
                                                    weekendy spędzamy wspólnie. dzieci i zwierząt nie mamy, więc nic nas nie
                                                    rozprasza :)

> Sluzbowo najczesciej, ale wtedy konkretne zblizenia. A ostatnio prywatnie i z
                                                    > oddalenia, zeby lepiej oddac calosc :)))
                                                    całość czego?
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 11:10
                                                    mha1 napisała:

> Nie umrzesz :) dobrze gotuję :)))) to nie są czcze przechwałki!

Teraz mozesz sie chwalic. Grzanki zjedzone.

> (tu byl elaborat)

Proza zycia. Nic ciekawego.

> całość czego?

Drutow i rur :)))))

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 11:13
                                                    > Teraz mozesz sie chwalic. Grzanki zjedzone.
                                                    Pochwalę się jak będę miała okazję :)))

Alicja się skończyła?
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 11:27
                                                    mha1 napisała:

> Pochwalę się jak będę miała okazję :)))

:)))

> Alicja się skończyła?

Tak. Do jutra spokoj.

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 11:29
                                                    Czy jutro o tej porze też nie będziesz spał?
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 11:34
                                                    mha1 napisała:

> Czy jutro o tej porze też nie będziesz spał?

Zapewne nie, bo bede dopiero po pracy :)))

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 11:36
                                                    > Zapewne nie, bo bede dopiero po pracy :)))
                                                    a która jest u Ciebie godzina? nie chce mi się liczyć, ale podejrzewam że
                                                    środkowonocna. to ja już nie wiem jak Ty pracujesz...
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 11:38
                                                    mha1 napisała:

> > Zapewne nie, bo bede dopiero po pracy :)))
                                                    > a która jest u Ciebie godzina? nie chce mi się liczyć, ale podejrzewam że
                                                    > środkowonocna. to ja już nie wiem jak Ty pracujesz...

U mnie jest 02:39. Dziewiec godzin za wawa.
                                                    K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 11:40
                                                    > U mnie jest 02:39. Dziewiec godzin za wawa.
                                                    aż mnie nagle sen zmożył....
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 11:41
                                                    mha1 napisała:

> > U mnie jest 02:39. Dziewiec godzin za wawa.
                                                    > aż mnie nagle sen zmożył....

Noca jest fajnie. Cisza, spokojnie, nikt niczego nie chce :)))

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 11:43
                                                    > Noca jest fajnie. Cisza, spokojnie, nikt niczego nie chce :)))
                                                    U mnie w tej nocnej ciszy słychać "nie możesz pisać ciszej na klawiaturze? spać
                                                    nie można" :))))))
                                                    wiesz jak ciężko jest cicho klepać w klawiaturę????
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 11:44
                                                    mha1 napisała:

> wiesz jak ciężko jest cicho klepać w klawiaturę????

Wiem :))) I sluchawki tez musialem kupic :)))

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 11:48
                                                    > Wiem :))) I sluchawki tez musialem kupic :)))
                                                    To czujesz mój ból :))) a lepsza połowa nie bywa zazdrosna?
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 11:52
                                                    mha1 napisała:

> To czujesz mój ból :))) a lepsza połowa nie bywa zazdrosna?

Ano czuje. Czasami nie wiem, czy ja nie powinienem byl zostac moim samotniczym
                                                    przyzwyczajeniom :)))

A konkretnie o co zazdrosna?

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 11:55
                                                    > A konkretnie o co zazdrosna?
                                                    ze siedzisz po nocach na internecie i pewnie z kims gadasz, a może nawet z
                                                    dziewczyną????
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 12:00
                                                    mha1 napisała:

> ze siedzisz po nocach na internecie i pewnie z kims gadasz, a może nawet z
                                                    > dziewczyną????

Eh, gdyby ona mnie a ja ja mial kontrolowac gdzie, co, kiedy i z kim to bysmy
                                                    chyba nawet czasu na sen nie mieli :)))

Ona ma pierwszenstwo i wylacznosc tam gdzie powinna, ja dostaje od niej to
                                                    samo i dobrze nam razem :)))

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 12:03
                                                    a czemu nie zabierasz jej do Polski?
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 12:06
                                                    mha1 napisała:

> a czemu nie zabierasz jej do Polski?

Kto powiedzial? Oczywiscie, ze zabieram! Tylko sprobowalbym nie! :)))

Sprawdzasz @ gazetowy?

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 12:07
                                                    > Kto powiedzial? Oczywiscie, ze zabieram! Tylko sprobowalbym nie! :)))
                                                    Pewnie niedokładnie czytam :)))

> Sprawdzasz @ gazetowy?
                                                    Pewnie!!!
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 12:17
                                                    mha1 napisała:

> Pewnie!!!

To masz. Nieludzko tak niezaspokoic ciekawosc :)))

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 12:20
                                                    > To masz. Nieludzko tak niezaspokoic ciekawosc :)))
                                                    Fajowo wyglądają te "rzeczy" :)
                                                    a ten facet to Ty?
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 12:22
                                                    mha1 napisała:

> a ten facet to Ty?

Nie. Stal tak i machal. Wiec go zdjalem.

Jesli nadal bedzie to forum uzywane jako czat, to:

-niebawem przekroczy 10 tysiecy.
                                                    -ktorys admin mnie pogoni :)))

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 12:23
                                                    > Jesli nadal bedzie to forum uzywane jako czat, to:
                                                    >
                                                    > -niebawem przekroczy 10 tysiecy.
                                                    > -ktorys admin mnie pogoni :)))
                                                    Może rzeczywiście nie powinniśmy...
                                                    ale jeszcze jedno: do czego służą te druty i rury?
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 12:28
                                                    mha1 napisała:

> Może rzeczywiście nie powinniśmy...
                                                    > ale jeszcze jedno: do czego służą te druty i rury?

Druty kontroluja rure. A rura niczego Ci nie przypomina? :)))

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 12:31
                                                    > Druty kontroluja rure. A rura niczego Ci nie przypomina? :)))
                                                    Przypomina mi wiele rzeczy :) ale nie mam pojęcia co to może być...
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 12:38
                                                    mha1 napisała:

> Przypomina mi wiele rzeczy :) ale nie mam pojęcia co to może być...

Wysylam zatem pomocnicze :)

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 12:43
                                                    > Wysylam zatem pomocnicze :)
                                                    :)))))
                                                    Tak mi się kojarzyło, ale pomyślałam że może się wygłupię....
                                                    ale masz fajowiutką robotę :)))
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 12:47
                                                    mha1 napisała:

> Tak mi się kojarzyło, ale pomyślałam że może się wygłupię....
                                                    > ale masz fajowiutką robotę :)))

Tez tak uwazam! :)))

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 12:51
                                                    żal mi Ciebie :( idź już spać, bo mnie sumienie gryzie...
                                                  • wonsz Re: Mars 13.08.03, 12:52
                                                    mha1 napisała:

> żal mi Ciebie :( idź już spać, bo mnie sumienie gryzie...

I tak wlasnie zrobie.

Dobranoc :)

K.
                                                  • mha1 Re: Mars 13.08.03, 12:55
                                                    Dobranoc :)
    • anahella Re: Mars 13.08.03, 10:59
      wonsz napisał:

> A moze ktos napisze w ktorej stronie wypatrywac w Waszych okolicach
      > (Anahella? :) )

Byl widzialam. Co prawda nie byl podpisany ale tylko jedno
      moglo swiecic na czerwono:)

Dzis moze byc jego zacmienie wiec nie bedzie go widac, bo
      Ksiezyc go przesloni, natomiast jutro szukajcie go z
      prawej strony Ksiezyca, i dosc nisko nad horyzontem.
      • wo_bi Re: Mars 13.08.03, 18:28
        anahella napisała:

> wonsz napisał:

> Dzis moze byc jego zacmienie wiec nie bedzie go widac, bo
        > Ksiezyc go przesloni, natomiast jutro szukajcie go z
        > prawej strony Ksiezyca, i dosc nisko nad horyzontem.
        --------------------------------------------
        Po moich ostatnich obserwacjach astronomicznych jakos nie mam ochoty spogladac
        w niebo. ;) Ale chyba sie przemoge, i popatrze troszeczke. A poza tym mam
        fantastyczny widok z balkonu. :)
    • koaa Re: Mars 13.08.03, 11:01
      To chyba trochę nakręcana komercha żeby zakupić odpowiedni sprzęt do obserwacji
      a może powstaje znowu jakiś durny film sf:))))) typu Marsjanie atakują czy
      kometa zbliża się do ziemi-AAAAAAAAAAAA Uciekajcie :))))))
      Mars ma być oddalony od ziemi około56 mln km czy to jest tak strasznie blisko
      w porównaniu z innymi zbliżeniami marsa do ziemi np. 19995 zbliżenie 101 mln
      km ale w roku 1988 59mlnkm a 1986 60 mln km a dysponuje danymi tylko od 1986
      roku a że takie zbliżenie następuje miej więcej co 2 lata –to pewnie w
      okresie ostatnich 100 lat zbliżenia były jeszcze większe
      PS
      Anahella dlaczego opozycja i najmniejsza odległość Marsa od ziemi się różnią ?
      PS2
      A ten księżyc Marsa jest duży?
      • mha1 Re: Mars 13.08.03, 11:06
        o! na astronomii też się znasz?
      • wonsz Re: Mars 13.08.03, 11:13

> A ten księżyc Marsa jest duży?

Marsa: nie wiem. Pisalem o naszym.

K.
      • anahella Re: Mars 13.08.03, 15:23
        koaa napisał:

> To chyba trochę nakręcana komercha żeby zakupić
        > odpowiedni sprzęt do obserwacji

Byl widoczny golym okiem. Jezeli trzeba bylo jakis sprzet
        kupowac to raczej do rozpedzania chmur;)

> Anahella dlaczego opozycja i najmniejsza odległość Marsa od ziemi się różnią ?

Opozycja Marsa do czego? Bo nie zrozumialam pytania

> A ten księżyc Marsa jest duży?

Chodzi ci o Deimos? Na wiem.onet.pl pisza ze 15 km
        srednicy.

Link z fotka tu:

wiem.onet.pl/wiem/018d19.html

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka