noajdde 01.08.11, 19:55 No i znalazłem fripa: forum.gazeta.pl/forum/w,47403,126490760,126490760,Przegralem.html Podziela wasz pogląd, że wygląd nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 20:13 Poglądy kolegi Fripa to my od dawna znamy. I większość z nas się martwiła o niego, kiedy znaleźliśmy taki wpis kilka tygodni temu. Zwłaszcza, że ten wątek pojawił się po 5 miesiącach jego milczenia i nieobecności na forach, a zaledwie 3 dni po kolejnych, zapewne samotnych urodzinach. Mi osobiście dało to dużo do myślenia. Ale na razie jakoś tam jednak ciągnie, pisuje do mnie, gada. Rozmawiałam z nim wczoraj. Dla niego wygląd, zwłaszcza własny, nadal ma znaczenie istotne. Dla pozostałych znanych mi ludzi ładny wygląd nie jest warunkiem koniecznym i niezbędnym do szczęścia, znalezienia partnerów życiowych, założenia rodziny, zdobycia dobrej pracy, wykształcenia itp, itd... Odpowiedz Link
noajdde Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 20:22 Wygląd jest najważniejszy. To cecha człowieka oceniana przez innych w pierwszej kolejności i najkrytyczniej. Determinuje to kim jesteśmy, to z kim się przyjaźnimy, to gdzie pracujemy, to czy jesteśmy sami a jeśli nie to z kim i setki innych aspektów naszego życia. Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 20:30 To wytłumacz mi, do jasnej cholery, dlaczego ja mam tylu znajomych, skąd się biorą te przyjaźnie, czemu jacyś faceci się ciągle za mną ciągną i w jakim celu, skoro NIE WYGLĄDAM. Nie jestem szczególnie atrakcyjna fizycznie, stara, mała, gruba - ani ładna, ani zgrabna. Odpowiedz Link
noajdde Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 20:37 Nie wiem czy się ciągną ani kto się ciągnie Ja takich "problemów" nie mam. Nie wmówisz mi chyba, że wygląd nie jest najważniejszy. Osoby urodziwe z natury są pewne siebie, osoby nieurodziwe pewność siebie muszą wywalczyć co w obliczu niesprzyjających "warunków" otoczenia na ogół kończy się opłakanym skutkiem - patrz: fripo. Odpowiedz Link
puch_atek Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 20:43 mysle ze wpierdol by ci dobrze zrobil nie wycieraj sobie buzki Fripem, i jego watkami tylko skup sie na sobie jak juz tak wolisz Odpowiedz Link
noajdde Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 20:54 Wszystko jedno, w społeczeństwie takich jak on, takich jak ja czy takich jak inni z forum ludzi brzydkich jest sporo. Na ogół nikt ich nie chce dostrzec. Cała sztuka to znaleźć kompromis, swoje miejsce, znać swoje ograniczenia i nie sięgać tam, gdzie sięgnąć nam nie pozwolą. Forum ludzi brzydkich jest nudne, monotematyczne (tak jak ja), "ubaw" jedynie ma ten, kto wchodzi z "zewnątrz" i próbuje udzielać "dobrych" rad. Ja wolę to forum, ponieważ tutaj to ja nie pasuję Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 20:48 Tysia się jak dziecko pyta. Teza Noaja nie precyzuje jaki wygląd, nie mówiąc o tym, że to jego 'wygląd jest najważniejszy' to taka praktyka oddechowa. Tak samo fajna, jak Om-ah-hum czy inna mantra. Siada zaraz w lotosie czy innym zazenie, gasi światło, oczyszcza wszeteczne myśli i mruczy tu ze mną : Wyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy-gląąąąąąąąąąąąąd jeeeeeeeeeeest naaaaaaaaaaj-waaaaaaaa-żnieeeeeeeeeeeeeee-jszyyyyyyyyyyyyy www.youtube.com/watch?v=rkTdmqJ9lZQ&feature=related Odpowiedz Link
green.amber Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 21:05 hihi nono ale to początek tej mantry, bo zasadnicza część brzmi jakoś tak pewnie: aaaaaaaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaa jeeeeeeeesteeeeeeeeeem brzyyyyyyyyyyydkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikt mnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nieeeeeeeeeeeeeeeeeee chceeeeeeeeeeeeeeeee itd nie próbujcie tego w domu, bo jeszcze ktoś uwierzy tak jak noa hihi Odpowiedz Link
noajdde Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 21:08 O masz, to i bez mantry działa, wystarczy zwykłe lustro Odpowiedz Link
green.amber Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 21:13 może wymień lustro albo zdejmij okulary albo załóż albo puknij się w główkę, może ci się jakoś poprzekłada?? a może wymieć z niej cały bałagan i spróbuj jeszcze raz, co?? a jeśli nie masz zamiaru nic robić, to przestać przynudzać... Odpowiedz Link
noajdde Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 21:15 Tak wiem, po pięciu związkach wiecie swoje. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 21:17 Coś w guście 'A ja jestem, proszę Pani taki brzydki, że żadna nie chce choć pogłaskać mojej pytki' ? www.youtube.com/watch?v=XV6IVKtmgEE A tak na marginesie, aż korci spytać za Jandą 'Dobrze się pan czuje ?' Odpowiedz Link
noajdde Re: Wygląd bez znaczenia 01.08.11, 21:06 Myślę, że tu nie trzeba uskuteczniać żadnej mantry. Każdy ma przekaz ten doskonale zakodowany. Dla przypomnienia proponuję parę reklam na tefałenie albo w kolorowych pismach. Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: Wygląd bez znaczenia 02.08.11, 18:55 kochana, nie pieprz proszę żeś brzydka Odpowiedz Link