czarny.onyks 10.11.11, 15:10 a Wy? Jaki macie program antywirusowy? bezpłatny dodam bo może czas na zmiany... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarny.onyks Re: Zabezpieczam się 11.11.11, 19:07 ja tu o poważne sprawy pytam...a Ty mi z kalendarzykiem.... no naprawdę...taki duży chłopiec, a wierzy w cuda, że się uda...lub raczej nie uda Odpowiedz Link
lesher Re: Zabezpieczam się 10.11.11, 16:10 Comodo Internet Security + skaner online ESETa. Comodo ma rewelacyjny firewall (lepszy niż w większości (wszystkich??) płatnych antywirusach), świetną analizę heurystyczna i ochronę proaktywną (generanie nie wgłębiając się w szczegóły chodzi o wykrywanie zagrożeń nowych, nieznanych, grasujących jeszcze zanim powstaną szczepionki w firmach tworzących antywiry, oraz blokowanie podejrzanych akcji wykonywanych przez programy). I co najważniejsze nie "zamula" przy tym kompa. Natomiast skaner (czyli przeszukiwanie dysku w poszukiwaniu już znanych wirusów) ma dziurawy niczym sito. Na to lekarstwem jest świetny darmowy (uruchamiany ze strony internetowej) skaner ESETa (go.eset.com/us/online-scanner/run). Niestety ESET nie ma za dobrej analizy heurystycznej i ochrony proaktywnej, a jego firewall to dno totalne (poza pełna wersja jest płatna). Odpowiedz Link
stefcia41 Re: Zabezpieczam się 11.11.11, 19:12 <Niestety ESET nie ma za dobrej analizy heurystycznej i ochrony proaktywnej, a jego firewall to dno totalne (poza pełna wersja jest płatna).> no więc Onyksie? wszystko zrozumiałaś? bo do mnie dotarło tylko - dno totalne Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Zabezpieczam się 11.11.11, 19:16 troszeczkę robaków nie umie znaleźć...i przepuszcza różne dziwne stwory, jak się hasa po necie a EsET kiedyś miałam... ale COMODO już nie... Odpowiedz Link
stefcia41 Re: Zabezpieczam się 11.11.11, 19:21 hmm....a to konieczne jest? znajomy informatyk cos mnie poinstalował w laptoku Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Zabezpieczam się 11.11.11, 19:34 taaa....a teraz się przeterminował może już... i nie jesteś bezpieczna Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Zabezpieczam się 11.11.11, 19:33 to może inaczej, bo tu śmichy chichy a problem jest poważny niektóre ściągane pliki przez p2p są wrzucane do kwarantanny jako podejrzane... a ja się zastanawiam, czy one rzeczywiście stanowią zagrożenie, czy mój program tak na wyrost działa zapobiegawczo... Odpowiedz Link
nom73 Re: Zabezpieczam się 12.11.11, 22:15 czarny.onyks napisała: > Jaki macie program antywirusowy? bezpłatny dodam > bo może czas na zmiany... Microsoft Essentials. Odpowiedz Link
fatalny_kasztan Re: Zabezpieczam się 12.11.11, 22:28 darmowy jest avira albo avast jakos tam chronią... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Zabezpieczam się 12.11.11, 22:30 potrafię znaleźć, co jest za free pytam, czego Wy używacie........ Odpowiedz Link
flirting.shadow Re: Zabezpieczam się 12.11.11, 23:01 Niczego. Lubimy życie na krawędzi Odpowiedz Link
fatalny_kasztan Re: Zabezpieczam się 12.11.11, 23:04 > potrafię znaleźć, co jest za free Wybacz, nie doceniałem Cię. No ja uzywałem obu oczywiscie nie jednoczesnie i problemów z kompem nie miałem. Odpowiedz Link