zielonooka38 21.08.12, 08:14 a ja mam nowego lokatora skończę jak Villas Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zed-is-dead Re: wtornik mamy 21.08.12, 08:33 Cze! Villas zdaje się nie miała żadnego gryzonie A kawa z cynamonem, to jest to! Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 19:01 oj tam - ale ten jest taki.... a moze A chce weź popytaj - jest tak słodki że gdyby nie zasady to by został -- Pocałunek wymyślili mężczyźni, aby kobiecie nareszcie usta zamknąć Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: wtornik mamy 21.08.12, 20:12 Jakby A się nie bała kotów to na bank już bym jakiegoś miał Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 20:17 no to ja nie wiem czemu jeszcze u mnie na kawie nie była jak wrócę trzeba to nadrobić koniecznie Odpowiedz Link
beja_81 Re: wtornik mamy 21.08.12, 08:34 a cóż to za lokator? jaki futerkowiec/sierściuch tym razem? ja też mam tymczasowo jednego więcej Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 08:38 no tak tym razem sierściuch moje dziecko wczoraj wracając wieczorem znalazło błąkało się maleństwo i ufnie szło do każdego wystraszyła się że ktoś go skrzywdzi więc do torby i jest mniej więcej o tej porze roku zawsze się nam trafia taki maluch w tamtym roku był bardzo chory i nie przeżył ten wygląda na zdrowego odpchlę tylko dziś i odrobaczę i puszczę do stada przecież na urlop wyjeżdżam Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: wtornik mamy 21.08.12, 11:04 To ile masz już tych zwierzątków?? Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 11:33 całe stado mam nastolatkę, koty, szczura i jeszcze jakiś chłop by się przydał Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: wtornik mamy 21.08.12, 11:53 ja też tak skończę szykuje się nowy gryzoń albo i ze dwa gryzonie Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 14:24 no wiesz... ja jeszcze nie skończyłam tak źle Odpowiedz Link
green.amber Re: wtornik mamy 21.08.12, 12:28 czy do herbatki mogę poprosić o zatyczki do uszu?? w zamian mogę oddać kotę na tydzień Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: wtornik mamy 21.08.12, 14:33 ale to kociaki to chyba nie śpią z Tobą w łóżku,co?? Odpowiedz Link
blue_phoebee Re: wtornik mamy 21.08.12, 14:35 mam alergię na roztocza kurzu domowego, ale nie na sierść... całe życie utrzymywano mnie w przekonaniu, że nie mogę mieć żadnego zwierzątka, nawet rybek... żółwia... bo w pokarmie dla nich również są roztocza... a ostatnio przeczytałam, że alergik/astmatyk powinien przebywać od dzieciństwa z alergenem aby się z nim niejako oswoić ...w sierści ślicznych piesków i kotków również są roztocza... (( kiedyś chciałabym mieć psiaka... i ponoć mogę tylko wówczas, jeżeli nie wpuszczę go do sypialni więc cała sytuacja wymaga ode mnie budowy domu... ale do sedna: mieszkam w okolicy szpitala, gdzie ludzie z okolicznych wsi porzucają czworonogi regularnie, gdy tylko jadą do szpitala, kręci się tu wiele bezpańskich zwierzątek i na tle takich ludzi, cieszę się, że są tacy 'przygarniacze' bo wielu ludzi nie myśli rozsądnie w chwili adopcji zwierzątka Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: wtornik mamy 21.08.12, 14:38 Łóżko musi pachnieć...balsamem,szamponem..w życiu bym zwierzaka na łóżko nie wpuścił.. Odpowiedz Link
blue_phoebee Re: wtornik mamy 21.08.12, 17:01 piękna odpowiedź... łóżko pachnące balsamem czy szamponem, mnie osobiście nie zachęca... Odpowiedz Link
puch_atek Re: wtornik mamy 21.08.12, 16:53 wyszeptany-o-zmroku napisał(a): > ..w życiu bym zwierzaka na łóżko nie > wpuścił.. mniemam, ze w zwiazku z ta deklaracja, czesc forumowych dziewczat w zyciu by cie na lozko nie wpuscilo... hihi Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 18:51 Puchaty "na" może i wpuściłaby ale "do" śmiem wątpić Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: wtornik mamy 21.08.12, 16:58 wyszeptany-o-zmroku napisał(a): > w życiu bym zwierzaka na łóżko nie wpuścił.. hihihi... naiwny... wpuścił na łóżko? cieszył byś się, że zwierzak Ci pozwala spać w swoim łóżku wiesz, co mówią o właścicielach jamników? że się dzielą na 2 grupy: tych, co śpią ze swoimi psami i tych, co się do tego nie przyznają i podobnie jest we wszystkich pozostałych przypadkach zwierzaków domowych i ich "właścicieli" Odpowiedz Link
duza_madzia Re: wtornik mamy 21.08.12, 17:06 nie zgadzam się !!! mój kot ma 5 lat i nie śpi i nigdy nie spał ze mną w łóżku , nie znoszę tego ... kiedy leżę i np oglądam film wskoczy , przytuli się , prosi o pogłaskanie ,ale kiedy idę spać to kotek sio.... na swoje miejsce próbował kilka razy jak był maluteńki , ale byłam twarda i nie żałuję(w moim łóżku jest miejsce dla faceta , ale nie dla zwierzaczka) Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 17:51 wiesz Madzia ale zwierzaki są wierniejsze niż faceci moje koty mają swoje miejsce - każdy inne ulubione ale rano jest zawsze taki sam rytuał każdy przychodzi się pogłaskać jak nie chce mi się wstać to Marchewa tak długo mnie molestuje, aż wstanę Lafi za to rano liże mi paluszki ja postawię nogi Odpowiedz Link
duza_madzia Re: wtornik mamy 21.08.12, 18:07 co do wierności to niestety możesz mieć rację ,ale mimo wszystko wolę w łóżku mieć faceta ps rano wystarczy tylko ,że się zacznę wiercić w łóżku , mój kochany rudzielec daje mi sygnał dźwiękowy -widzę ,że nie śpisz - czas na śniadanko i głaskanie Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 18:55 ba a koleżanka to przecież z moich okolic może jakaś kawa? jak wrócę z wojaży wszyscy co wiedzą o moim stadzie i przychodzą w "gości" zadziwia fakt że nie widać kotów i nie czuć a Marchewa moja staruszka podbija serca wszystkich i rozczula Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: wtornik mamy 21.08.12, 17:17 Owszem,lubię zwierzaki...ale zwierz to nie kobieta bym wpuszczał je do swojej pościeli To miejsce rytualne...moje i jej.. Mogę pójść na pewne ustępstwa i ze zwierząt to jedynie na ...pieska sobie pozwolić... Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: wtornik mamy 21.08.12, 17:19 Na pieskahehe,znaczy wiadomo o co chodzi...) Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 17:57 eeee ale nuda....... tylko łóżko i po ciemku? Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: wtornik mamy 21.08.12, 18:03 Czasem wygodniej w łóżku....na blacie to może tyłek boleć Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 18:49 no widzę że czeka nas "edukacja" ale że nie było jeszcze Uszatka to milknę idę prasować sukienkę jutro mam ciekawy dzień i trzeba wyglądać "niewinnie" Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: wtornik mamy 21.08.12, 17:56 Miałeś kiedyś psa? Psów nie trzeba wpuszczać do łóżka, wystarczy spuścić je z oka na 3 minuty - wracasz, patrzysz, a bestia już leży w Twoim łóżeczku . Co sprytniejsze ewakuują się zawczasu i zostaje tylko charakterystyczne wgniecenie.... Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wtornik mamy 21.08.12, 15:11 posiadanie zwierzęcia to odpowiedzialność jako wolontariusz napatrzyłam się wiele na ludzką bezmyślność i okrucieństwo pomagam ile mogę... moja córka też miała alergię więc zaczynaliśmy od żółwia a wczorajszy kociak pewnie tylko chwilkę z nami będzie nie pamiętam już ilu kotom znalazłam dom - dobry dom w sumie cieszę się że jest wrażliwa to rolkuje że na starość poda mi szklankę wody Odpowiedz Link
blue_phoebee Re: wtornik mamy 21.08.12, 15:47 cóż... bywa, że dzieciaki pozbywają się w chamski sposób zwierząt... a potem rodziców moja mama pracuje w szpitalu, mówiła mi, że w okresie wakacyjnym ludzie nie zgłaszają się po odbiór starszej pani czy pana, bo przeszkadzają, zawadzają, trzeba się nimi zająć, a tu by się chciało jeździć po świecie... warto więc, tak jak mówisz przywiązywać wagę do tego, co przekazuje się dzieciom i jak już się psiak czy kociak znalazł w domu to ponosić za to odpowiedzialność, a nie wyrzucić z wozu jak śmieci Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: a tak troszkę zartobliwie... 21.08.12, 17:56 to jakie trzy zwierzęta powinna posiadać każda kobieta norki - w szafie jaguara w garażu i osła, który by na to pracował Odpowiedz Link