tygrysgreen Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 19:53 jest czarny? bedzie ten koniec czy nie bedzie? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 19:55 jeszcze nie wyszedł na balkonik... obstawiam Włocha Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:05 ależ nas w niepeweności trzyma kleszydło Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:06 tylko żeby przed na wspólnej zdążył wyjść. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:11 czasem nie wiem...śmiać się ...czy płakać.... wrzuć PIP...będziesz miał i jedno i drugie... dla mnie są to jednak dość emocjonujące chwile...po raz kolejny historia dzieje się na moich oczach.... Odpowiedz Link
lesher Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:13 Onyksiu, bez urazy - ale nie przesadzasz z tą "historią"? Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:17 ciekawe, co zrobią z liga mistrzów, jak to się będzie tak dalej przedłużać. ja to oglądam, bo lubię tv 'na żywo' a może coś się stanie Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:43 no i wyrobił się przed ligą mistrzów ale wcale nie będe tego oglądał, bo nie przepadam za piłką. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:18 bez urazy...ja się łatwo wzruszam ... no i czekałam na ...czarnego kandydata Odpowiedz Link
green.amber Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:20 Onyksia czarny to już był, w herbie Benedykta podoba mię się imię, no chemik, może szkoda, że nie fizyk kwantowy, ale trudno Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:35 ale żywego chciałam swoją drogą w tym wieku zaczynać coś nowego i brać tyle obowiązków na siebie.... trzeba miec końskie zdrowie... Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:37 ta obowiązki, będzie miał jak pączek w maśle Odpowiedz Link
green.amber Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:42 mecz się zaczyna... panie wszystkowiedzący... Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:44 nie oglądam. z ciekawości się zastanawiałem Odpowiedz Link
green.amber Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:44 czarny.onyks napisała: > ale żywego chciałam > > swoją drogą w tym wieku zaczynać coś nowego i brać tyle obowiązków na siebie... > . > trzeba miec końskie zdrowie... ma prawie tyle lat, co Benedykt w chwili wyboru, ale jakoś młodziej, radośniej wygląda chyba trochę to nowe, a trochę kontynuacja dbaj o własne zdrowie, może doczekasz i czarnoskórego na żywo Odpowiedz Link
tdf-888 hymn hiszpanii słyszeli? 13.03.13, 20:48 swoją drogą to ciekawe czemu tam 2 razy zagrali początek hymnu hiszpanii? no chyba że te kościelne melodie tak samo brzmią. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:50 te parę lat może jeszcze pożyję...i poczekam...bywam cierpliwa dla mnie to On był onieśmielony.... Odpowiedz Link
green.amber Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:53 bo pomyślę, że nie życzysz mu najlepiej... parę lat... to trochę też, ale tak sympatycznie Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:57 osz...głupio zabrzmiało ..... życzę mu jak najlepiej Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:18 moim zdaniem nie przesadza ani ani to naprawdę też jest jakaś część historii - za mojego życia to już piąty rimski papa... Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:25 ładne i sympatyczne pierwsze wrażenie sprawia Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:32 no no, taki do naszego nawet podobny, może być, ma moje błogosławieństwo Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:32 dzięki już myslałam, ze dziwna jestem i coś mi się wydaje, że nie ostatni.... choc jak na 77 lat to się nieźle trzyma... zastanawia mnie co innego...a gdyby wybrany nie chciał przyjąć tytułu papieża...co wtedy? Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 21:14 > moim zdaniem nie przesadza ani ani > to naprawdę też jest jakaś część historii - za mojego życia to już piąty rimski Tez tak mysle. Kościoła nie nalezy mierzyc swiecką miarą. Przez te 2000 lat upadło parę cesarstw i imperiów zmieniały się epoki a kościól wciąz trwa. I te obrzędy jak sprzed setek lat i transmitowane przez net i tivi - fascynujące. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:15 nie mam pip. jest argentyńczyk, i dobrze a ten, co go zapowiadał, to jakiś dziwny ;] prosto nie stał. Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 20:51 podziwiam Cię za to że masz cierpliwość siedzieć tyle przed tiwi ja niestety jestem coraz bardziej uczulona na to pudło ale nie przejmuj się moją opinią, ona nie ma tu żadnego znaczenia widzę że dostałeś czas wolny na pisanie na forum Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 21:39 w tv oglądam sport i informacje, no i czasem filmy. nie zrozumiem ludzi oglądajacych filmy na kompie Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 21:47 ja oglądam prawie wyłącznie wiadomości w tiwi (ale rzadko ) natomiast czasem chcąc obejrzeć film muszę go obejrzeć na kompie bo nie mieszkam niestety sama i w 3/4 przypadków tiwi jest zajęta no i na kompku nie przerywają mi filmu reklamy które doprowadzają mnie do wściekłości tak jak brak własnego kąta itd Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 21:53 Jeśli jego wybrane imię - Franciszek ma coś na celu, pokazanie że bogactwo nie jest bogactwem. To już go lubię Wyczytane: "Znany ze skromności (stąd komentatorzy spekulują, że jego imię nawiązuje do św. Franciszka z Asyżu). Agencje podkreślają, że nawet będąc kardynałem nie korzystał z limuzyny, ale jeździł komunikacją miejską lub rowerem. Nie mieszkał w okazałej rezydencji biskupiej, ale w skromnym mieszkaniu. Zagraniczne media informują, że nie korzystał ze służby, ale np. sam przygotowywał sobie posiłki. Gdy dowiedział się o nominacji kardynalskiej, poprosił rodaków, by zamiast towarzyszyć mu w podróży po purpurowy kapelusz do Rzymu, pieniądze, które mieli wydać na bilety lotnicze przekazali biednym. Sam zresztą ich odwiedzał, m.in. tych ze slamsów Buenos Aires. Ciekawostką jest, że nowy papież nie wstąpił do seminarium po ukończeniu szkoły średniej, ale najpierw skończył zwykłe studia - chemię na Uniwersytecie w Buenos Aires. Nie jest też zwykłym księdzem, tzw. diecezjalnym, ale zakonnikiem - jezuitą. " Może być dobrze Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 21:57 na pewno będzie ciekawie Odpowiedz Link
jejek11 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 21:44 A zwróciliście uwagę na to, jaki był...smutny w pierwszych chwilach papieżowania? ...smutny to może złe słowo. Przytłoczony? Zrezygnowany? Twarz człowieka, który wie, że właśnie wszystko się kończy. Odpowiedz Link
jejek11 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 21:49 nie, naprawdę, wyglądał jakby mu przybyło nagle kilka lat (no ok, nie widziałam go wcześniej, może tak wygląda na co dzień) Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 21:53 mi tam przypasował imię ma z mojej parafii. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 22:05 noo... ja się nie dziwię... nieść na barkach cały Kościół, gdyby się już chciało odpoczywać... poza tym skoro na zewnątrz obstawiano innych.....młodszych....to mógł być zaskoczony... Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 22:15 taaak... taaakk... specjalistki od mowy ciała ;] gdyby nie chciał, to by nie przyjął tej funkcji, proste jak ebanie. ludzie! to nie jest zwykły człowiek, on nie ma takich rozkminek. on ma jakąś tam łaskę i mimo swojego wieku więcej sił niż wy wstając rano do pracy ;] Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 22:18 z resztą czym miał się zmęczyć taki papież w tym swoim wcześniejszym kardynalskim życiu? myśleniem, modlitwą i czytaniem książek? Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 21:56 No to co ... argentyńskim zwyczajem zapraszam na balangę www.youtube.com/watch?v=NH5y1nJOe2w ... e sooooooo Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 22:03 ano dzis juz nie ale jutro trza bedzie zdrowie papieza franciszka wypić Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 22:05 Najlepiej jakimś półwytrawnym argentyńskim Malbec'iem .. hmmm ... polecam Odpowiedz Link
tdf-888 Re: JEST BIAŁY DYMM!! 13.03.13, 22:11 ja tylko czysta wódka. od wina mam zgagę a piwem nie przystoi toastów wznosić. Odpowiedz Link
tdf-888 o 13.03.13, 22:30 prosze - to pisałem: forum.gazeta.pl/forum/w,12359,142468820,142474741,Re_Abdykacja_papieza_.html zna sie czlowiek. Odpowiedz Link