Dodaj do ulubionych

na prośbę blue

27.06.13, 16:17
Odeszła. Prosiła mnie, żeby to napisać.

Wiem, że ostatnio szalałam z niepokoju, rozpaczy i innych mało przyjemnych emocji... dlatego poprosiłam Martę, żeby to za mnie napisała... bo niektórym jestem tak po ludzku bardzo wdzięczna...
Onyks dzięki za wszystkie rozmowy...
Tedi za szczerość i swojskość w obejściu...
Zielonooka za okazaną sympatię...
Lesio za dobre słowo...
Gubciu za rycerskość...

Uny za wszystko...

Czymcie sięsmile
Obserwuj wątek
    • torado Re: na prośbę blue 27.06.13, 18:50
      nie ma to jak konsekwencja wink big_grin
    • czarny.onyks Re: na prośbę blue 27.06.13, 19:43
      a ja zwyczajnie nie wiem, co powiedzieć....

a w takim przypadku lepiej milczeć...
      • torado Re: na prośbę blue 27.06.13, 19:51
        czarny.onyks napisała:

> a ja zwyczajnie nie wiem, co powiedzieć....
        >

skojarzyło mi się to Onyksia z tekstem piosenki grupy BOLTER: nie mów nic zabawa trwa, świat się kręci a my z nim, zdarta płyta gra zapomniany dawno hit big_grin
        www.youtube.com/watch?v=TcNA3H1PVpE
        • ame_belge34 Re: na prośbę blue 27.06.13, 20:01
          a ja juz zgłupiałam i dochodzic prawdy chyba nie ma sensu
          • torado Re: na prośbę blue 27.06.13, 20:06
            ame_belge34 napisała:

> a ja juz zgłupiałam i dochodzic prawdy chyba nie ma sensu

no, ale jaka by nie była ta prawda, to ja myślałam, że pożegnanie już się odbyło big_grin
            • ame_belge34 Re: na prośbę blue 27.06.13, 20:14
              kochana, od przybytku głowa nie boli wink big_grin
            • marta-inna Re: na prośbę blue 27.06.13, 21:01
              Ona nie żyje.

Ale ty baw się dalej. Szkoda słów.
              • torado Re: na prośbę blue 27.06.13, 21:10
                marta-inna napisał(a):

> Ona nie żyje.
                >
                > Ale ty baw się dalej. Szkoda słów.

wiesz co to się wszystko kupy nie trzyma. I nie wiem kto tu się bawi wink
                • ame_belge34 Re: na prośbę blue 27.06.13, 21:21
                  Przepraszam, ale moze bede brutalna, mozecie mi zarzucic brak empatii, cokolwiek chcecie.
                  Jeśli to prawda ... bardzo mi przykro...
                  ale zeby przejmowac się forum umierając ?
                  moze ja już witrulanego świata nie rozumiem, zamilkne więc.
                  • margott70 Re: na prośbę blue 27.06.13, 22:22
                    Faktycznie dziwny to świat. I umrzeć można w blasku fleszy. I wolę ostatnią wypełnić. W życiu tak prosto nie ma...
            • torado Re: na prośbę blue 27.06.13, 21:19
              to mam pytanie Marto. Czemu akurat Ty zostałaś powiadomiona o śmierci blue, a nie inna, bliska jej osoba z forum ?
    • witamina_b12 Re: na prośbę blue 27.06.13, 22:46
      Rozumiem, że stałaś się na tyle bliska blue, ze jej rodzina poinformowała Cię o jej śmierci.
      Uprzejmie proszę Cię w takim razie o przekaznie mi (może być na priv) daty i miejsca pogrzebu abym mogła przesłać stosowny wieniec.
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: na prośbę blue 27.06.13, 22:52
        Witaminko, ja to myślę, że sporo osób, jeśli nie większość z nas, chętnie się na taki wieniec złoży...
    • wyszeptany-o-zmroku Nic nie rozumiem. 28.06.13, 09:05

• wyszeptany-o-zmroku Re: na prośbę blue 28.06.13, 09:30
      I tu chyba kończą się granice dobrego smaku,granice w których zaciera się obraz rzeczywistości i wirtualnych słów,emocji.Coś takiego jak śmierć nie może być upublicznionym zdaniem szukającym litości czy też zrozumienia,nikt nie powinien poddawać tego tematu osądom a tym bardziej robić z tego pełnej żalu dyskusji..Można było prywatnie przekazać te informacje ludziom którzy byli jakby bliżej,bez zbędnej ''promocji''..
      • ane-tal Re: na prośbę blue 28.06.13, 09:33
        Zgadzam się w całość z Twoją wypowiedzią....
    • marta-inna Re: na prośbę blue 28.06.13, 13:14
      Nie zamierzam przed nikim się tłumaczyć. Nie zostałam też upoważniona do podawania żadnych innych informacji na temat blue. Z tego co wiem, bardzo jej było przykro, że osoby, które ją tu wspierały, mogły się poczuć na koniec dotknięte. To wszystko.

Torado, jesteś bardzo pocieszna w tym swoim zacietrzewieniu i szukaniu potwierdzenia na swoją spiskową teorię dziejów. Profil zlikwidowałam, bo nie mam zamiaru czytać takich obraźliwych kalumni.
      • ame_belge34 Re: na prośbę blue 28.06.13, 13:22
        Dlaczego nie mozesz podać informacji dotyczących pogrzebu ? Mysle ze Pancerna z Witaminą wcale nie żartowały odnośnie wieńca.
      • witamina_b12 Re: na prośbę blue 28.06.13, 13:57
        Piszesz, ze nie zostałaś upoważniona... ale nie wydaje mi się, ze by zostało Ci to zabronione?

blue "pożegnała" się z forum, więc dlaczego odmawiasz tego pożegnania drugiej stronie?
        Wymieniłaś tyle osób, którym blue coś zawdzięcza - może one by chciały się z nią pożegnać? pogrzeby tak naprawdę są dla tych co zostają, a nie dla tych co odchodzą.
      • stefcia41 Re: na prośbę blue 28.06.13, 14:26
        A co ma likwidacja profilu do czytania?
        • duza_madzia Re: na prośbę blue 28.06.13, 14:43
          Szanowna Stefciu smile pewnie wiadomo tylko głęboko zakonspirowanym szpionom ,że czytanie "tego forum" bez zalogowania mozliwym jest ... Reszta łowiecek musi pewno uważać , że nie ma innej opcji wink

ps
          cytując prezydenta łączę się "w bulu i nadzieji "
          • stefcia41 Re: na prośbę blue 28.06.13, 14:50
            I tak oto, w całej swojej naiwności nie wiedziałam,że należę do zakonspirowanych szpionów (?!) wink
            • witamina_b12 Re: na prośbę blue 28.06.13, 14:54
              mam nadzieję, że to przemyślisz i się zrehabilitujesz... wink
      • torado Re: na prośbę blue 28.06.13, 17:57
        marta-inna napisał(a):

> Torado, jesteś bardzo pocieszna w tym swoim zacietrzewieniu i szukaniu potwierd
        > zenia na swoją spiskową teorię dziejów. Profil zlikwidowałam, bo nie mam zamiar
        > u czytać takich obraźliwych kalumni.

ja chętnie podzielę się z całym forumem tymi obraźliwymi kalumniami. Napisałam taką oto wiadomość do Marty:
        Jak dla mnie to konfabulujesz. Tylko po co? - koniec cytatu wink.

A tak każdy pretekst jest dobry, żeby zlikwidować konto skoro już odeszłaś w blasku fleszy big_grin
    • czarnamajka75 Re: na prośbę blue 28.06.13, 15:55
      Podobnie nie bardzo rozumiem,ale popieram pomysł wieńca na pogrzeb to bardzo fajny gest uważam i chętnie się dołożę.
      Wpadam tutaj rzadko i widze posty blu velvet a potem nagle jej oskarżenia że ludzie tutaj zachowują sie nie halo- więc mam prawo nie rozumieć. Wytlumaczeniem jednakże może być choroba gdy są przerzuty do mozgu to taki człowiek ma zaburzenia osobowości , charakteru i zachowuje się dziwnie zatem choroba może to tlumaczyć.
      Do wienca się dołożę.
      • mayenna Re: na prośbę blue 28.06.13, 21:15
        Też chętnie dołożę się do wieńca.
    • mayenna Re: na prośbę blue 29.06.13, 05:56
      Marta, mam prośbę: nie oburzaj się, tylko spróbuj zrozumieć. Jeśli Velwetowa odeszła, to niech spoczywa w pokoju i to co napiszę jej już nie zrani.
      Psychologia to nauka, empiryczna, o zachowaniach ludzi. Stąd wniosek, że jednak w swej indywidualności jesteśmy do siebie podobni.
      W całej tej historio coś mi nie psuje. Intuicja mi mówi, że coś tu nie gra. Nie wiem co, nie wiem dlaczego, ale takie mam odczucia.
      Jedyne co mi w tej układance pasuje to twoja zażyłość z Velwetową: było podejrzenie,że jesteście ta samą osoba. Nigdy nie padły słowa o tym, że się znacie lub przyjaźnicie. Spodziewałabym się, ze to Onyks doniesie nam o jej śmierci, bo ich sympatię i zażyłość było widać. Ale to tylko potwierdza tezę, że coś jest nie tak.
      Nie neguję jej śmierci, czy prawdziwości historii - żebyś mnie zrozumiała - piszę jedynie o swoich odczuciach intuicyjnych, a mam przekonanie żę coś jest nie do końca tak, jak być powinno.
      Dlatego nie oburzaj się, że inni też mają podobne odczucia. Coś powoduje, że trudno mi w tę historię uwierzyć, coś sprawia, że nie jest ona dla mnie wiarygodna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka