Dodaj do ulubionych

Przeobrażenie zupełne :)

03.08.13, 19:07
Nie mogłam się powstrzymać big_grin
Może ktoś... kiedyś... na mnie wchodził... i widział w moim avatarze jaszczurkę na żółtym słoneczniku. Był nawet taki wątek przeze mnie założony, gdzie zadałam zagadkę, jak można zinterpretować moje zdjęcie.
Te dwie wypowiedzi mi się spodobały. Tylko dwie bo... więcej nie było suspicious
Szept:
"Słonecznik potrafi nastawiać się w kierunku słońca.
Takie zjawisko nazywa się fototropizmem dodatnim.Jeśli to w ogóle jest słonecznik ...czyli może oznaczać chęć życia,dużo optymizmu..i widzę tam chyba jaszczurkę ,małą....czyli Ciebie...liście słonecznika Cię chronią,to rodzaj bariery,dzięki czemu czujesz się bezpieczna.."

Gwen:
"Jaszczureczka to nasza Hashi oczywiście. Niestety ma na sobie dość niewygodny, sztywny pancerzyk, który krępuje jej ruchy, ogranicza spontaniczność. Na szczęście jaszczureczka zlokalizowała fajną miejscówkę na słoneczniku. To jest nasze forum. Tu grzeje się w ciepłe sympatii, jaką darzą ją inni uczestnicy forum. Pancerzyk się ogrzewa i w pewnym momencie jaszczureczka go zrzuca przemieniając się w wesołego, pięknego ptaszka, który swoim świergotem rozsiewa optymizm po wszystkich wątkach."

Hehheh miałeś rację Gwen. Nastał taki czas, że się przeobraziłam wink Tylko zamiast ptaszka z jaszczurki wyszedł sobie motyl. Na dodatek to jakiś Paź a raczej Paziowa smile
Hmmm Tutaj w wirtualu a szczególnie u Towarzyszy... czuję się na tyle swobodnie, że mogę sobie polatać.... swobodnie i lekko wyrażać siebie.
Nie mogłam się powstrzymać, gdy trochę przypadkowo znalazłam w necie tę słitaśno - zajebistą focie wink szkoda, że to nie moje... ale paź nigdy jeszcze nie dał mi się złapać suspicious
Obserwuj wątek
    • organza7 Re: Przeobrażenie zupełne :) 03.08.13, 19:20
      Może ktoś... kiedyś... na mnie wchodził...big_grin Widzę wśród znajomych trzech Panów, więc ekm...wink Rozwaliłaś mnie tymbig_grinbig_grin

Pazie to są powiem Ci niewdzięcznesuspicious Piękne to takie, jak kolorowa obietnica... bardzo łatwo się napalić i gonić, gonić, i nie złapaćwink Chociaż niektórzy twierdzą, że samo gonienie za króliczkiem/Paziem daje największą satysfakcjęwink Więc swobodnych lotów, Paziowa Dziewczynosmile
      • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 03.08.13, 19:42
        > Pazie to są powiem Ci niewdzięcznesuspicious Piękne to takie, jak kolorowa obietnic
        > a... bardzo łatwo się napalić i gonić, gonić, i nie złapaćwink Chociaż niektórzy
        > twierdzą, że samo gonienie za króliczkiem/Paziem daje największą satysfakcjęwink
        > Więc swobodnych lotów, Paziowa Dziewczynosmile

Nie znasz się suspicious tongue_out Pazie są tak wdzięcznie, że ich dźwięk rozchodzi się ja fala na wodzie.... Są coraz większe i intensywniejsze. Nie są właśnie zbytnio kolorowe, przynajmniej paź królowej.
        Przede wszystkim pazi się nie goni suspicious one płochliwe strasznie. Wystarczy sobie usiąść na łące aż taki jeden zaleci do bezpiecznej przystani. Następnie otworzy podwozie lądując na ramieniu wink

Swobodny lot jest tylko i wyłącznie mój suspicious sama latam, odkrywam w ten sposób siebie wink miałam na myśli swobodny lot myśli. A forumkowie są jak kwiaty na łące, które mobilizują by lecieć daaaaleeej... i zasmakiwać się nektarem wink
        • organza7 Re: Przeobrażenie zupełne :) 03.08.13, 19:59
          Ależ wiem, że się nie znam na Paziachsmile Nic a nic. Sama widzisz, siedzę tu a nie na łącebig_grin
          Wiesz, ja nie znam Forumków zbyt dobrze, więc również w tej kwestii trudno mi z Tobą dyskutować... może tylko taka drobna uwaga, oby Ci się tylko ten nektar czkawką nie odbiłwink
          • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 03.08.13, 22:27
            > Ależ wiem, że się nie znam na Paziachsmile Nic a nic.

Bo to moja wizja Pazia wink więc nie dziwię się, że go nie znasz.

> Wiesz, ja nie znam Forumków zbyt dobrze, więc również w tej kwestii trudno mi z
            > Tobą dyskutować...

A kto ich tam zna big_grin myślisz, że ja ?suspicious

może tylko taka drobna uwaga, oby Ci się tylko ten nektar c
            > zkawką nie odbiłwink

O to się nie martw. Jestem jak roztwór nienasycony ale staram się nasycać równomiernie i powoli... Nie tylko na forumowej łące wink Czasem lubię wiedzieć jak kwiat wygląda...
      • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 03.08.13, 20:05
        > Może ktoś... kiedyś... na mnie wchodził...big_grin Widzę wśród znajomych trzec
        > h Panów, więc ekm...wink Rozwaliłaś mnie tymbig_grinbig_grin
        >

aaa i jeszcze jedno. Hmmm przecież normalnie napisałam suspicious Jakby ktoś nie wszedł we mnie to wszedłby w... ustawienia albo co gorsze wyloguj big_grin tongue_out dobra... ja tak widzę ... Wy tylko możecie wejść we mnie. No i wpadłam w chaszcze myślowe Hashi uncertain Trudno...

Chciałam powiedzieć, że przed napisaniem tego wątku widziałam 2 fajnych panów smile Jeden śmignął obok mnie rowerem, miał niebieski kask. Jechał wolno ale nie bardzo na mnie zerknął bo ciągnęło go do... fajki big_grin jak tylko mnie przejechał zaczął dymić wink
        W krótkim czasie szedł następny, w coś zapatrzony, nawet nie wiem co tam trzymał i... też dymił. Różnica taka, że dymił przed a tamten po smile
        Co z tymi panami... żaden na mnie nie popatrzył suspicious czyżby byli aż tak nieśmiali ?
    • green.amber Re: Przeobrażenie zupełne :) 03.08.13, 20:04
      mnie się zdecydowanie nowa wersja bardziej podoba wink
      • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 03.08.13, 20:08
        mi również big_grin tylko jak zobaczyłam .... taaaak to była miłość od pierwszego wejrzenia. Jedno zerknięcie na nią i wiedziałam, że ona będzie moja, choć tak na prawdę nie moja... pal licho, przywłaszczyłam sobie tongue_out
        • torado hashi 03.08.13, 22:59
          może to nie o Paziowej, ale o lataniu na pewno wink www.youtube.com/watch?v=_o0Yr7R5CEw
          • hashimotka88 Re: hashi 03.08.13, 23:34
            Torado... dzięki... śliczna jest ta piosenka i.... troszku mnie wzruszyła. Nie poleciało tak bardzo po policzku jak ostatnio ale iskierka w oku była.... Normalnie nie wzruszam się słuchając piosenek. Sama nie potrafię sobie tego dać..
            Z Turnaua znałam chyba tylko "Cichosza".

Co się ze mną ostatnio dzieje suspicious chyba wrażliwieje big_grin
            Serce me zamarznięte, stopiło parę wartościowych kropelek.
            Jedne krople mnie ostatnio niezwykle zaskoczyły... już poza forum...ale w pisanej formie. Jak można mieć mokre oczy przez kilka godzin i na dodatek nie z goryczy...
            Znowu, piszę o sobie... czasem się zastanwiam czy nie robię tego za wiele... ale tak poznaję siebie.... Jakbym nie mogła w inny sposób. Nie mogła dojść bezpośrednio... i dlatego powinno być coś po mojej drodze.
    • lesher Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 00:33
      Haszi, ale Pazie żyją tylko kilka tygodni!
      Co prawda przed śmiercią jaja składają (samice), ale...
      • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 00:44
        Wiem... ten będzie długowieczny... mam nadzieję...
        Nektar Anemone nemorosa być może to sprawi... wink

Ejjjj, Ja w taki sposób jak teraz to robię poprzez litery, to przez 20 lat nie wyrażałam myśli...
        Romantyczki ze mnie nigdy nie było i nadal myślę, że nie ma.
        To coś innego... mimo wszystko nowego smile
        • lesher Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 01:00
          > To coś innego... mimo wszystko nowego smile
          Dobrze Ci idzie wink
          • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 01:07
            heheh dla momentami jest to tak samo nowe jak dla odbiorców big_grin
    • lol.221 Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 00:44
      może Wy mi pomożecie. jaka jest szansa na ciąże jeżeli zrobiłam test po 14 dniach od stosunku,który mógł być w dni płodne ale nie jestem tego pewna. Test wyszedł negatyw ale okresu już nie ma drugi dzień....
      • torado Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 11:51
        lol.221 napisał(a):

> może Wy mi pomożecie. jaka jest szansa na ciąże jeżeli zrobiłam test po 14 dnia
        > ch od stosunku,który mógł być w dni płodne ale nie jestem tego pewna. Test wysz
        > edł negatyw ale okresu już nie ma drugi dzień....

no cóż....tu to pewnie nienajlepsze miejsce wink Prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży jest niewielkie, a brak okresu spowodowany być może też stresem. Zrób sobie jeszcze raz test tak powiedzmy za tydzień, jeśli wyjdzie negatyw to na pewno nie jesteś w ciąży. A jak nie jesteś w stanie tak długo trwać w niepewności, to idź do ginekologa niech Ci zrobi test z krwi. Pozdrawiam.
    • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 09:37
      O jejka co to sie wczorajszej nocy dzialo... Tylu facetow naraz ?
      U mojego brata byli koledzy. Pozniej jednego dal do mojego pokoju zebym go przenocowala. Brat dal mi najgorszego suspicious na dodatek spitego. Usadadowilam go na podlodze. Prawie zero kontaktu.
      Potem jakis inny koles przyszedl i pocalowal mnie za moim przyzwoleniem gdy zrobil to druhi raz dostal z lscia big_grin a w przeprosinach dostalam od niego kanapke z miodem a na niej ssrducho narysowane...

Wybaczie za przeinaczenie faktow... To wszystko bylo nadranem. Nie tak dawno.
      I najwaznijsze to wszystko to byl sen big_grin tongue_out
      Zmykam na podboj ale... Czy to niw jest czaawm z przyzwyczajenia...bo tak wypada...
      • lesher Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 12:57
        Noo, jak dobrze pójdzie, to jeszcze dzieciak z tego będzie wink

Keep up the good job!
        • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 13:13
          Masakra co sie ze ma wczoraj dzialo big_grin moze lepiej sie nie przeobrazac, bo to chyba na zdrowie mi nie wyjdzie suspicious
          Wczoraj jak wyszedl motyl to pozniej sobie polecialam... Jakbym haszyszu sie na zajadala big_grin a z trawy to ja tylko kosztowalam.... Kwasnice big_grin dobra... Bylo cos jeszcze, tzn. Szczawik zajeczy big_grin
          hmmm na forum i tak malo pokazalam... Ale wczoraj to nie byl normalny dzien big_grin kto wie - ten wie wink
          Wiem co oprocz przeobrazenia zupelnego w motyla, moglobyc innym powodem. Czlowiek wczoraj chyba poznal swoje powoloanie big_grin ale chyba nie wypada mi o tym mowic... Troche sie wyzylam i dobrze mi to zrobilo. Przegonilam nieco rytune wink
    • czarny.onyks Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 20:05
      oj Ty kokietko.......ale ładnie się przeobrażasz tongue_out
      • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 05.08.13, 11:46
        > oj Ty kokietko.......ale ładnie się przeobrażasz tongue_out

Ejjjj ....... To nie jest kokonek suspicious to już motylek, ostateczna postać zwana imago wink ale czy na pewno to już koniec...? W naturze pewnie by tak było ale tutaj nie jest normalnie tongue_out Jeszcze kolorków, rumieńców wypada ponabierać wink Może będą jeszcze bardziej wzniosłe loty, więcej piruetów...? w końcu od nie tak dawna latam... na szczęście latam... tutaj.... A tam..? to sobie truchtam a momentami przystaję...
    • silencjariusz Re: Przeobrażenie zupełne :) 04.08.13, 22:18
      No i się pogubiłem wink Anemone nemorosa czy motylek rusałka? Oto jest pytanie wink
      • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 05.08.13, 11:32
        Człowiek to może mieć różne oblicza...
        Raz może być dobrze ukorzeniony w ziemi jak Anemone nemorosa a innym razem może latać prawie, że pod chmury jak Paź/Paziowa wink
        Jego barwa może być biała z odrobiną błękitu, jak u zawilca lub różnokolorowa jak u motyli....
        Może być skromny... a zarazem dumny ze swych pięknych skrzydełek.
        Może dawać nektar ale również sam pobierać....
        Zamiast być w jednym miejscu - mógłby zwiedzać krańce świata...

Nie przewidzisz co z tego się wykluje tongue_out
        • silencjariusz Re: Przeobrażenie zupełne :) 05.08.13, 17:30
          A nie widziałem nigdy takich zawilców. Znaczy z odrobiną błękitu. Może zawilce mylą Ci się z przylaszczkami tongue_out wink Te odrobinę są błękitne wink
          • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 06.08.13, 14:47
            Bo Ty mało widzisz tongue_out wink
            Dobra ja też nie widziałam wink U mnie czasem zdarzają się białe ale lekko zarumienione
            Ogólnie zawilec gajowy może być bardzo zmienny, tworzy różne podgatunki.

Aaaa dla mnie chyba lepiej żebym cały czas nie była Anemone nemorosa, bo ona ciągle w cieniu, w runie leśnym przesiaduję.... jak ją kiedyś Paź spotka skoro nie wyjdzie na łąkę...? Dobra może rozprzestrzeni się i dojdzie choćby na polankę wink Taka jedynie szansa, że Paź na nią usiadnie smile

z odrobiną błękitu nie widziałam ale wiem, że są. Np. tutaj choć te zawilce trochę więcej niż odrobinę nieba i rosy zaczerpnęły wink

https://www.plantworld-holland.nl/contents/media/l_anemone%20nemorosa%20robinsoniana2.jpg

• tapatik Re: Przeobrażenie zupełne :) 06.08.13, 11:11
      hashimotka88 napisała:

> ale paź nigdy jeszcze nie dał mi się złapać suspicious

Mam to potraktować jako wyzwanie?
      • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 06.08.13, 14:53
        Dla mnie największe wyzwanie wink
        Zamiast być w runie leśnym można by było wyjść na polanę ale to nie takie proste... trzeba kłaczę swoje rozprzestrzenić dalej wink

Te słowa mi się spodobały smile
        " Ze względu na bardzo wolne tempo rozprzestrzeniania się uważany jest za roślinę wskaźnikową dawnych lasów." hmmm lasów? może czasów wink

Żeby Paź się złapał w moje sidła musi być odpowiednie miejsce oraz chwila wink
        • tfu.tfu Re: Przeobrażenie zupełne :) 06.08.13, 15:12
          hashimotka88 napisała:

> Żeby Paź się złapał w moje sidła musi być odpowiednie miejsce oraz chwila wink

strach się bać, pajęczyca Tekla normalnie wink
          • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 06.08.13, 15:57
            > strach się bać, pajęczyca Tekla normalnie wink

heheh A przyklei się, przyklei.... jak wpadnie w sidła nektaru wink
            • silencjariusz Re: Przeobrażenie zupełne :) 06.08.13, 16:38
              "A przyklei się, przyklei.... jak wpadnie w sidła nektaru"

Oj chyba jakieś zakłócenia w metamorfozie nastąpiły. Bo opis bardziej pasuje do nepenthes niż do anemone nemorosa tongue_out wink
              • hashimotka88 Re: Przeobrażenie zupełne :) 06.08.13, 17:35
                Sie doszukujesz suspicious Pazia nie bede w sobie zamykac, nie bede przytrzymywac go swoim usciskiem. Mysle ze nie potrzebne to bedzie... Jak bedzie mu zle to tak czy inaczej odleci...
                Ejjj nawet literki mnie mialy nie cieszyc a tu wychodzi na to, ze cos wyszlo spoza maski, taki drobny smile
                Normalnie samo pisanie dopieszcza moja mimike twarzy. Teraz nie bardzo chce sie tym miesniom poruszac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka