szarlotka_ja 22.02.14, 17:38 Lubię kiedy jest sobota, gdy po wszystkich już kłopotach Ja na prawdę lubię sobotę Nawet te, w które muszę do pracy chodzić Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 18:32 A poza tym, kto wymyślił, że w sobotę trzeba głównie sprzątać? Odpowiedz Link
anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:18 Ja w sobotę głównie piekę, gotuję i odpoczywam. Sprzatam w czwartek albo piątek ostatecznie. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:26 Ja nie sprzątam nigdy Żartowałam . Sprzątam czasami ale nie trzymam się schematu obowiązkowego sprzątania w sobotę. Przyznam się szczerze - sprzątać nie znoszę Ja sobie w sobotę rozpisuję plany na cały nadchodzący tydzień co nie zawsze mi się udaje. Dziś z racji, że jest brzydka pogoda to prawie cały dzień spędziłam przed komputerem ale zrobiłam dużo, na prawdę dużo . Nawet za zaległości się zabrałam No i oczywiście na forum zerkałam . Gdybym sobie forum odpuściła to zrobiłabym pewnie jeszcze więcej. Hmm... Odpowiedz Link
anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:33 Upiekłam chlebki i korę orzechową, ale jak dla mnie zbyt kremiasta, chyba nie wejdzie na stałe do repertuaru. Sprztac może i nie lubię, ale jeszcze bardziej nie lubie brudu, więc wybieram mniejsze zło Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:35 Korę orzechową? Brzmi ciekawie Ja znam tylko ciasto co się zowie Kora dębu ale bym nie robiła - zbyt skomplikowane Odpowiedz Link
anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:37 a nie wiem, korę dębu tez widziałam w przepisach, ale nie spjrzałam czy podobne, dla mnie normalnie skomplikowane Odpowiedz Link
anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:42 piekę dwa placki bakaliowe z jajek, bakalii ze spora ilością orzechów, robię krem na soku z brzoskwiń gotuję budyń, potem ucieram masło z tym budyniem i mam krem brzoskwiniowy. Na jeden placek sparuje krem, na to delicje z galakretką pomarańczową, na to krem, drugi placek. Ponczuje kawą z alkoholem.Na drugi placek krem, układam brzoskwinie i zalewam galaretką. Chcesz przepis? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:44 A to znam Koleżanka kiedyś na urodziny do pracy upiekła Rozdawała przepisy ale mi się wydawały zbyt skomplikowane więc nie brałam Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:47 No ja generalnie lubię bakalie więc wszystko co z bakaliami mi smakuje Tak, smakowało mi Odpowiedz Link
anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:52 lubie szrlotki, na wszelkie sposoby i drożdżowe z owocami, makowce, ale tyko te bardzo dobre Generalnie nie przepadam za cistami z kremem. Ale rafaello na krakersach było ok. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:55 Rafaello na krakersach moja siostra ostatnio robiła ale mnie jakoś nie zachwyciło Odpowiedz Link
anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:56 lubie tez jagodzianki, i wszelkiego rodzaju rogaliki i słodkie bułki, tak naprawdę bardziej lubie to robić niż jeść Odpowiedz Link
anirat Re: Sobota 22.02.14, 21:00 wywozę rodzinie, ale sama też jem i to jest katastrofa Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 21:05 Czemu katastrofa? Przecież smaczne potrawy przyrządzasz Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Sobota 22.02.14, 22:18 lubie tez jagodzianki, i wszelkiego rodzaju rogaliki i słodkie bułki, tak napra > wdę bardziej lubie to robić niż jeść Ja bym Ci pomogła w tym co mniej akurat mniej lubisz ^^ Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Sobota 22.02.14, 22:17 ejjj, Anirat ale TY jesteś smaka tylko narobiłaś jakie skomplikowane to ciasto o_O >Chcesz przepis? Ja nie chcę przepisu a chce od razu gotowe ciasto ^^ Odpowiedz Link
anirat Re: Sobota 22.02.14, 22:27 to chodz, jutro już wywioze, ale dziś jest całaaaaa duuuuuuza blaszka Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Sobota 23.02.14, 00:17 aż zerknęłam w jakim kierunku musiałabym się udać. EChhh tyle dobrego jedzenia a ja nie dojdę do jutra Widać po Tobie że pieczenie/ gotowanie sprawia CI radość. Fajne to jest Odpowiedz Link
anirat Re: Sobota 23.02.14, 10:36 Tak, to prawda, lubię zajmowac sie domowymi sprawami, czas pracy i kariery juz mi bokiem wyszedł, teraz cenie każda wolna chwile Ciasto jeszcze jest Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Sobota 23.02.14, 10:44 a dla tych, co za ciastami niespcecjalnie przepadaja coś pichcisz? bo ja to bym jakieś mięsko zjadła.... Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Sobota 23.02.14, 10:55 Jeszcze? a jak długo będzie? ^^ Ze mną to miałabyś dobrze. Piękna by była między nami symbioza. Ty lubisz gotować/piec/smażyc ja uwielbiam jeść ^^ a przynajmniej nosi mnie na różne smaki (choć nie zawsze mam okazje je poznać) i nie zważam na kalorie, póki co z resztą dzisiaj bardzo probable że tenisek mnie czeka po poludniu, mimo że pochmurzasto.... zerkaalm na pogodę, Tylko w moim rejonie tak popsuta pogoda dzisiaj jest Żeby móc zagrać to pogoda musi się jeszcze tylko z nami zgrać. achhhh Co masz dobrego oprócz tego ciasta? ^^ Ja jeszcze dzisiaj bez śniadania pewnie od razu w obiad wskoczę Odpowiedz Link