22.02.14, 17:38
Lubię kiedy jest sobota, gdy po wszystkich już kłopotach big_grin

Ja na prawdę lubię sobotę smile
Nawet te, w które muszę do pracy chodzić suspicious
Obserwuj wątek
    • anirat Re: Sobota 22.02.14, 18:05
      Ja też lubię.
    • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 18:32
      A poza tym, kto wymyślił, że w sobotę trzeba głównie sprzątać? big_grin
      • anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:18
        Ja w sobotę głównie piekę, gotuję i odpoczywam. Sprzatam w czwartek albo piątek ostatecznie.
        • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:26
          Ja nie sprzątam nigdy big_grin
          Żartowałam suspicious. Sprzątam czasami ale nie trzymam się schematu obowiązkowego sprzątania w sobotę. Przyznam się szczerze - sprzątać nie znoszę uncertain
          Ja sobie w sobotę rozpisuję plany na cały nadchodzący tydzień co nie zawsze mi się udaje. Dziś z racji, że jest brzydka pogoda to prawie cały dzień spędziłam przed komputerem ale zrobiłam dużo, na prawdę dużo smile. Nawet za zaległości się zabrałam big_grin
          No i oczywiście na forum zerkałam suspicious. Gdybym sobie forum odpuściła to zrobiłabym pewnie jeszcze więcej. Hmm...
        • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:27
          Co upiekłaś dobrego? Pochwal się smile
          • anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:33
            Upiekłam chlebki i korę orzechową, ale jak dla mnie zbyt kremiasta, chyba nie wejdzie na stałe do repertuaru.
            Sprztac może i nie lubię, ale jeszcze bardziej nie lubie brudu, więc wybieram mniejsze zło wink
            • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:35
              Korę orzechową? Brzmi ciekawie smile
              Ja znam tylko ciasto co się zowie Kora dębu ale bym nie robiła - zbyt skomplikowane wink
              • anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:37
                a nie wiem, korę dębu tez widziałam w przepisach, ale nie spjrzałam czy podobne, dla mnie normalnie skomplikowane tongue_out
                • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:39
                  A ta kora orzechowa? Jak ją robisz? smile
                  • anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:42
                    piekę dwa placki bakaliowe z jajek, bakalii ze spora ilością orzechów, robię krem na soku z brzoskwiń gotuję budyń, potem ucieram masło z tym budyniem i mam krem brzoskwiniowy. Na jeden placek sparuje krem, na to delicje z galakretką pomarańczową, na to krem, drugi placek. Ponczuje kawą z alkoholem.Na drugi placek krem, układam brzoskwinie i zalewam galaretką. Chcesz przepis?
                    • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:44
                      A to znam smile
                      Koleżanka kiedyś na urodziny do pracy upiekła big_grin
                      Rozdawała przepisy ale mi się wydawały zbyt skomplikowane więc nie brałam tongue_out
                      • anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:45
                        a smakował Ci?
                        • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:47
                          No ja generalnie lubię bakalie więc wszystko co z bakaliami mi smakuje smile
                          Tak, smakowało mi wink
                          • anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:47
                            a widzisz, a dla mnie jakby trochę mdłe.
                            • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:50
                              To jakie ciasta lubisz najbardziej? smile
                              • anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:52
                                lubie szrlotki, na wszelkie sposoby i drożdżowe z owocami, makowce, ale tyko te bardzo dobre wink Generalnie nie przepadam za cistami z kremem. Ale rafaello na krakersach było ok.
                                • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:55
                                  Rafaello na krakersach moja siostra ostatnio robiła ale mnie jakoś nie zachwyciło wink
                                  • anirat Re: Sobota 22.02.14, 20:56
                                    lubie tez jagodzianki, i wszelkiego rodzaju rogaliki i słodkie bułki, tak naprawdę bardziej lubie to robić niż jeść smile
                                    • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 20:58
                                      To kto w takim razie zjada Twoje wypieki? smile
                                      • anirat Re: Sobota 22.02.14, 21:00
                                        wywozę rodzinie, ale sama też jem i to jest katastrofa sad
                                        • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 21:05
                                          Czemu katastrofa? smile
                                          Przecież smaczne potrawy przyrządzasz wink
                                          • anirat Re: Sobota 22.02.14, 21:07
                                            ale idą w boczki tongue_out
                                            • szarlotka_ja Re: Sobota 22.02.14, 21:07
                                              A, no znam ten ból tongue_out
                                    • hashimotka88 Re: Sobota 22.02.14, 22:18
                                      lubie tez jagodzianki, i wszelkiego rodzaju rogaliki i słodkie bułki, tak napra
                                      > wdę bardziej lubie to robić niż jeść smile

Ja bym Ci pomogła w tym co mniej akurat mniej lubisz ^^
                    • hashimotka88 Re: Sobota 22.02.14, 22:17
                      ejjj, Anirat ale TY jesteś suspicious smaka tylko narobiłaś smile
                      jakie skomplikowane to ciasto o_O

>Chcesz przepis?
                      Ja nie chcę przepisu a chce od razu gotowe ciasto ^^
                      • anirat Re: Sobota 22.02.14, 22:27
                        to chodz, jutro już wywioze, ale dziś jest całaaaaa duuuuuuza blaszka smile
                        • hashimotka88 Re: Sobota 23.02.14, 00:17
                          aż zerknęłam w jakim kierunku musiałabym się udać. EChhh tyle dobrego jedzenia a ja nie dojdę do jutra suspicious
                          Widać po Tobie że pieczenie/ gotowanie sprawia CI radość. Fajne to jest smile
                          • anirat Re: Sobota 23.02.14, 10:36
                            Tak, to prawda, lubię zajmowac sie domowymi sprawami, czas pracy i kariery juz mi bokiem wyszedł, teraz cenie każda wolna chwile smile Ciasto jeszcze jest tongue_out
                            • czarny.onyks Re: Sobota 23.02.14, 10:44
                              a dla tych, co za ciastami niespcecjalnie przepadaja coś pichcisz?suspicious
                              bo ja to bym jakieś mięsko zjadła....tongue_out
                            • hashimotka88 Re: Sobota 23.02.14, 10:55
                              Jeszcze? suspicious
                              a jak długo będzie? ^^

Ze mną to miałabyś dobrze. Piękna by była między nami symbioza. Ty lubisz gotować/piec/smażyc ja uwielbiam jeść ^^ a przynajmniej nosi mnie na różne smaki (choć nie zawsze mam okazje je poznać) i nie zważam na kalorie, póki co suspicious
                              z resztą dzisiaj bardzo probable że tenisek mnie czeka po poludniu, mimo że pochmurzasto.... zerkaalm na pogodę, Tylko w moim rejonie tak popsuta pogoda dzisiaj jest suspicious Żeby móc zagrać to pogoda musi się jeszcze tylko z nami zgrać. achhhh

Co masz dobrego oprócz tego ciasta? ^^
                              Ja jeszcze dzisiaj bez śniadania suspicious pewnie od razu w obiad wskoczę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka