raziel24 07.04.14, 16:35 Co według was jest niewytłumaczalnie pięknego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajonc.o.poranku Re: coś pięknego 07.04.14, 17:04 raziel24 napisał: > Co według was jest niewytłumaczalnie pięknego? Kosmos Odpowiedz Link
raziel24 Re: coś pięknego 07.04.14, 17:11 Serio nie potrafisz tego wytłumaczyć? Przestrzeń, nieskończoność, tajemnica;> Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: coś pięknego 07.04.14, 17:14 raziel24 napisał: > Serio nie potrafisz tego wytłumaczyć? Przestrzeń, nieskończoność, tajemnica; > 2; W ten sposób można wytłumaczyć wszystko. Poza tym piękno jest subiektywne, nawet jeśli w przypadku niektórych rzeczy większość ludzi ma taką samą opinię. Odpowiedz Link
raziel24 Re: coś pięknego 07.04.14, 17:29 No właśnie pytam o subiektywnie sytuację której podziw dana osoba nie potrafi wytłumaczyć. Ok kosmos jest dla Ciebie piękny spoko dla mnie też szkoda, że nie podałeś konkretnie dlaczego tego podziwu nie rozumiesz, co Cię dziwi w tej fascynacji bo walnąłeś z tak grubej rury, a nie ma chyba osoby na świecie która by nie podziwiała kosmosu Chyba, że chciałeś być hard lakoniczny a to spoko Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: coś pięknego 07.04.14, 18:01 Pytanie brzmiało: "Co według was jest niewytłumaczalnie pięknego?" Odpowiedź "Kosmos" spełnia kryteria odpowiedzi. Nie potrafię powiedzieć dlaczego kosmos jest dla mnie niewytłumaczalnie piękny, ponieważ jest niewytłumaczalnie piękny. Odpowiedz Link
torado Re: coś pięknego 07.04.14, 20:21 raziel24 napisał: a nie ma chyba osoby na świecie która by > nie podziwiała kosmosu Chyba, że chciałeś być hard lakoniczny a to spoko no właśnie chyba...dla mnie kosmos jest właśnie, jak kosmos nie do ogarnięcia i podziwem nie darzę Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: coś pięknego 07.04.14, 17:24 ale jak mam Ci wytłumaczyć coś, co sam zdefiniowałeś jako niewytłumaczalne? Odpowiedz Link
raziel24 Re: coś pięknego 07.04.14, 23:38 Wiele rzeczy ale akurat przed zadaniem pytania widziałem kobietę przy oświadczynach No masakra jak się cieszyła gdy się głupek oświadczył;> Odpowiedz Link
ice_flower Re: coś pięknego 07.04.14, 18:40 Życie w swej prostocie. Każdy rodzi się z wyrokiem śmierci. I to jest równe dla wszystkich. Piękne.. Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: coś pięknego 07.04.14, 19:21 ice_flower napisała: > Życie w swej prostocie. Każdy rodzi się z wyrokiem śmierci. I to jest równe dla > wszystkich. Piękne.. Ja protestuję. Ciągle liczę na nieśmiertelność. Odpowiedz Link
ice_flower Re: coś pięknego 07.04.14, 19:38 Powtórzę za Albertem C. Jeśli zwątpisz w miłość i cnotę zostanie jeszcze rozpusta. Zastępuje miłość doskonale. Sprowadza ciszę i nieśmiertelność.. Może tym tropem? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: coś pięknego 07.04.14, 19:12 Piękno jest piękne, i nie potrafię tego wytłumaczyć Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: coś pięknego 07.04.14, 20:04 a to zależy czy w sensie duchowym czy w materialnym. Dla mnie chyba nie ma nic materialnego nieskończenie pieknego, w sensie emocjonalnym będę trywialna, ale narodziny dziecka i jego pierwsze spojrzenie w oczy. Odpowiedz Link
raziel24 Re: coś pięknego 07.04.14, 23:45 Taaa dzieci są świetne choć tych nowonarodzonych przyznam się, że boję się dotykać Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: coś pięknego 07.04.14, 20:14 jest parę takich rzeczy...parę chwil...ale chyba są zbyt intymne na forum Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: coś pięknego 07.04.14, 20:21 chyba tylko w polowie sie podpasuje pod Twoje pytanie. Moge powiedziec co dla mnie jest piekne ale nie wiem czy jest to niewytlumalne, jest wrecz niezwykle proste, pospolite dla kazdego niemalze dostepne. Mam na mysli to co nas otacza, ludzie - czasem sa piekni ale bardziej mam na mysli przyrode, ona tak nie oszukuje dzisiaj np. jadac rowerem na magnolie zerkalam.wrociwszy otowrzylam okno w pokoju i slyszlaam. spiew spiewaka, kosa czy ziebe. Dzisiaj pierwszy raz glowke wystajaca z dziupli zobaczylam na szpaka moge sie w tym roku pogapic. lornetka mi to ulatwia. zeszlego roku budka spadla i ptaszory nie mialy sie gdzie podziac. nie pogapilam sie na nich. w tym roku sasiad sie zlitowal. ppdniosl budke i zawisil.na drzewie. a sasiad..?. tez niczego sobie. czasem lornetka moze skierowac sie na inny obiekt ok. cos niewytlumaczalnego teraz (dla mnie) a jednoczesnie jest to piekne. w zeszlym tygodniu widzialam jak bogatka miala cala jape mchem zapchana i patrzylam gdzie wejdzoe. usiadla na jablonce na ktorej w zimie wieszalam slonine. juz moje mysli bogatke skierowaly. wiedzialam gdzie zmierza. tak. weszlam tam. z poczatku sie kryla gdzie znajduje sie jej kryjowka. w koncu weszla do.... no wlasnie, to dla mnie jest niewytlumaczalne, gdzie ona gniazdko sobie uwila. jej dom jest jak bunkier. nie do ruszenia. zamieszkala w bloku. na wsi za dom wybrala sobie betonowy blok - dwa pustaki na sobie postawione a pomiedzy nimi szpara. (jakby co fotke moge wrzucic jesli ktos mialby ochote). kilka dni pozniek widzialam jak juz wykancza swoje gniazdko bo pioro w dziobie trzymala. zadziwiajacejest to czemu takie miejsce. niebezpieczne ze wzgledu na polozenie. jest doslownie nad ziemia. ani pol metra od gruntu noe ma. w zeszlym roku tez pisklaki miala i byl z poczarku problem gdy mlode zaczely wydawac odglosy zebrzace (dziuplaki zawsze sa glosne - nic im nie grozi to sie dra) to psy ciekawskie sie zrobily i przy bloku staly, wtedy dorosle nie mogly przynosic pokarmy gdy psy blisko byly ich domostwa a mlode pisklecie niezwykle jest glodne. hmmm ni mam pojecia ale takie wytrzyma bez dostarczenia pokarmu. nieraz dorosle co 5 min lata z robactwem w dziobie musialam zaczac psy od bloku mieszkalnego panstwa bogatek odganiac pozniej psiaki odpuscily, posluszne bardziej byly jak po dupsku dostaly. ej. chyba serio dostaly czasem jakas ciekawa pieknosc mozna zobaczyc ale nie wiem czy jest niewytlumaczalna. kiedys podwojnego "mleczyka" znalzlam. dwa kwiaty na jednej grubasnej rurce. tyle tego piekna. juz mi sie pisac nie chce czytanie jest latwiejsze.... o wlasnie.... pisanoe. piekne jest to ze potrafie wyrazic siebie w ten sposob (sory za pokretnosc nastepnych zdan ale klawiatura stala sie nieposluszna ) piekne jest dla mnie to ze pokazuje jal siebie jak pokazuje, dla mnie jest to piekne ze potrafie, kiedys bylo niewyobrazalne, bo nie probowalam, troche tez hamulec wcisniety mialam. Odpowiedz Link
torado Re: coś pięknego 07.04.14, 20:27 a dla mnie cudem i w związku z tym czymś niewyobrażalnie pięknym jest noszenie dziecka w łonie . Choć pewnie jest to w pewnym momencie ciąży i ciężarem...ale to prawdziwy cud nosić pod sercem żywą istotkę Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: coś pięknego 07.04.14, 20:31 tylko wytłumacz temu cudowi, ze chetnie byc coś w końcu zjadła i zeby sobie wybral innym obiekt do naparzania niż Twoj wlasny, osobisty żołądek Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: coś pięknego 07.04.14, 20:35 hehe fajne to musza byc chwile. nawet te jego kopniaki Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: coś pięknego 07.04.14, 20:33 to na pewno zycie jest piekne - to ktore zostaje powolane. ale wiele na ten temat wypowiedziec sie nie moge. By piekno pieknem nazwac czasem trzeba go poczuc na sobie lub w ogole odebrac roznymi zmyslami. jesli nie dotyk to wzrok lub sluch ale na zywca trzeba piekno lapac Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: coś pięknego 07.04.14, 20:47 tak dla prawdziwego konesera, reszta nie zrozumie nie wytłumaczysz... Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: coś pięknego 07.04.14, 20:58 Witka, Ty z edycji kolekcjonerskiej jesteś Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: coś pięknego 07.04.14, 21:08 Niewytłumaczalnie piekne jest chyba to co samo w sobie wcale nie musi być zbyt piękne ale to piękno wynika z naszych emocji np szczerbaty uśmiech dziecka, oczy ukochanej osoby itp. Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: coś pięknego 07.04.14, 21:51 ...zachód słońca w górach, widok z gór, wschód słońca w gorach , leśny strumien w górach, las porastający zbocze gór Odpowiedz Link
abyss7 Re: coś pięknego 07.04.14, 23:25 Ludzie tu o gwiazdach, przestrzeni, tajemnicy, magnoliach, górach, wschodach i zachodach.... a mi pierwsze, co do głowy przyszło to goła baba.... Bożeszzzzz, jaki ja prymitywny jestem.... Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: coś pięknego 07.04.14, 23:56 eee tam... wszystko zależy od baby bywały i takie, co były natchnieniem dla poetów przecie i dla malarzy Odpowiedz Link
abyss7 Re: coś pięknego 08.04.14, 00:14 Dziewczyno, nie wrzucaj takich rzeczy na dobranoc, jak ja teraz zasnę??? A swoją drogą to nie wiedziałem, że już w 1894r Podkowiński znał silikon... bo widać, że ta dziunia z obrazka to naturalna nie jest Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: coś pięknego 08.04.14, 08:23 oj lekko podrasowana a Ty się czepiasz a teraz po ulicy Ci chodzą zupełnie naturalne ? z makijażem tez się przeciez nie rodzimy Odpowiedz Link
abyss7 Re: coś pięknego 08.04.14, 09:44 ame_belge34 napisała: > oj lekko podrasowana a Ty się czepiasz No czepiam się, bo wybredny jestem... jak to facet Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: coś pięknego 08.04.14, 09:53 ale jakie by to wygodne było, nie trzeba by robić tych brzuszków codziennie, cycek by zasłaniał co trzeba ale dla Was jakie to cudne rozwiązanie zamiast skakać na "boki" id jednego do drugiego, taka autostrada do nieba Odpowiedz Link
mayenna Re: coś pięknego 08.04.14, 08:32 abyss7 napisał: > > A swoją drogą to nie wiedziałem, że już w 1894r Podkowiński znał silikon... bo > widać, że ta dziunia z obrazka to naturalna nie jest Alez jest, jak najbardziej. Nie ma to jak oczy zakochanego mężczyzny. Odpowiedz Link
green.amber Re: coś pięknego 08.04.14, 10:41 mayenna napisała: > abyss7 napisał: > > A swoją drogą to nie wiedziałem, że już w 1894r Podkowiński znał silikon. > .. bo > > widać, że ta dziunia z obrazka to naturalna nie jest > Alez jest, jak najbardziej. Nie ma to jak oczy zakochanego mężczyzny. mnie się wydaje, że końska szyja ma swój udział w uwydatnianiu wypukłości Odpowiedz Link
green.amber Re: coś pięknego 08.04.14, 10:38 abyss7 napisał: > Ludzie tu o gwiazdach, przestrzeni, tajemnicy, magnoliach, górach, wschodach i > zachodach.... > a mi pierwsze, co do głowy przyszło to goła baba.... > > Bożeszzzzz, jaki ja prymitywny jestem.... czyli bez lukru?? czy ziemniaczana?? Odpowiedz Link
raziel24 Re: coś pięknego 08.04.14, 00:01 Wiesz jak sobie "pacze" i widzę nasze koleżanki z forum ubrane w swoje słówka to wyglądają dość zacnie zgadzasz się ze mną? Gwen zgadzasz się;> Odpowiedz Link
raziel24 Re: coś pięknego 08.04.14, 00:24 To zostaniemy kawalerami Ale może lepiej nie zdejmować Odpowiedz Link
salsa13only Re: coś pięknego 09.04.14, 19:07 W świecie dzisiejszym dwoje staruszków idących trzymając się za ręce... ps. atmosfera na meczu Ligii Światowej w siatkówkę, 11 tysięcy widzów w Spodku i magiczne chwile, gdy nasi wygrywają Odpowiedz Link