Dodaj do ulubionych

Wyloguj się .....

19.04.14, 18:48
Jak długo potraficie żyć bez internetu?wink
..czytania forów, blogów, innych stron...odbierania @, portali społecznościowych...itd...

.....przyznać się...wink
Obserwuj wątek
    • s-t-x Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 19:09
      zaglądam 2 x na 7 dób
    • mayenna Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 19:32
      Bez problemu przeżyłam takie wakacje. Ale jak mam dostęp, to czemu nie korzystać?smile
    • marek-1002 Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 19:41
      Bez czytania forów, blogów i wszelakich stron tylko dla przyjemności - coraz dłużej. Nawet celowo robię sobie kilkudniowe i coraz dłuższe kwarantanny - nie wchodzę w określone miejsca, żeby nie kusiło smile Bo niestety zabiera to niepostrzeżenie mnóstwo czasu a mnie go ostatnio wciąż za mało.
      Natomiast nie ma takiej opcji, że miałbym przez dłużej niż kilka godzin nie mieć dostępu do sieci (VPNa, kalendarza googla, gmaila itp.). Bardzo się "narzędziowo" od sieci uzależniłem i mnóstwo spraw zawodowych i pozazawodowych załatwiam via sieć. Marzy mi się, że wreszcie kiedyś dopracują na tyle sensownie coś takiego jak np. Google Glass, że nie będę musiał taszczyć laptopa czy choćby coraz większego smartfona (z pakietem internetowym oczywiście), bez którego nie potrafię sobie już wyobrazić normalnego funkcjonowania wink
    • salsa13only Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 19:48
      Tylko będąc na wyjazdach typu wakacje lub narty potrafię obejść się bez netu w pozostałe dni normalnie się nie dasmile Muszę i już.
    • butellishka Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 19:52
      z pół godziny może wytrzymam...
    • szarlotka_ja Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 20:01
      Hmm... trudno powiedzieć. Bywa, że w ogóle nie mam ochoty włączyć komputer tongue_out
      Ale generalnie jak jestem w robocie to z internetu nie korzystam. Choć bywa, że czasami myślę, np. o Was big_grin
      Wieczorami z nudów zaglądam tu i ówdzie. Ale sądzę, że jakby było co konkretnego do roboty to bym się bez sieci obyła tongue_out
      • torado Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 22:49
        szarlotka_ja napisała:

>
        > Wieczorami z nudów zaglądam tu i ówdzie. Ale sądzę, że jakby było co konkretneg
        > o do roboty to bym się bez sieci obyła tongue_out
        >

ooo ja się podłączam i coraz częściej oraz coraz dłużej się wyłączam wink
    • raziel24 Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 20:32
      Gdy nie mam neta pod ręką nie czuje różnicy mam inne fajne zainteresowaniasmile Ale fakt często jestem wirtualny bo też lubię tu przebywać
    • bez.pokory Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 20:43
      na bardzo, bardzo krótko
      się uzależniłam...
    • czarny.onyks Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 21:04
      no to co...wracamy po świetacvh ????

big_grin big_grin
      • marek-1002 Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 21:14
        Eee, tam... lepiej odwrotnie. Święta (jak przystało na samotnych) tu, a po nich to właśnie Back To The Real Life smile Bo czyż nie szkoda czasu? Wszak "Czas jest wszystkim, co masz..." smile
        • czarny.onyks Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 21:41
          Samotni wbrew pozorom nie są tacy samotni...maja wokół siebie różnych osobnikówwink
          i w świeta emigrują tam....

...zalezy co uznamy za stracony czas....
          dżizas....co to za muzykabig_grin
          • marek-1002 Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 22:07
            czarny.onyks napisała:

> Samotni wbrew pozorom nie są tacy samotni...maja wokół siebie różnych osobników
            > i w świeta emigrują tam....

A ja właśnie postanowiłem w te święta raczej od różnych osobników i do swej samotni emigrować i... jest cudnie smile Ta cisza, ten spokój, czas na wewnętrzne wyciszenie, złapanie dystansu i refleksję... A wyludniona Warszawa - jaka piękna! Te puste kina i centra handlowe... rewelka!

> ...zalezy co uznamy za stracony czas....

Każdy musi ocenić sam, ale jak się człowiek tak trochę wokół siebie rozejrzy... jest tyle ciekawych rzeczy do zrobienia. A jak się je zaczyna robić, to wciągają stają się pasją i sprawiają jeszcze więcej frajdy smile Tylko trzeba się ruszyć sprzed komputera smile

> dżizas....co to za muzykabig_grin

A taki tam żarcik. A teraz tak apropos sobie słucham:
            Tracy Chapman - Give me one reason
            • marek-1002 Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 22:09
              Link się nie wkleił:
              Give me one reason to stay here - and Ill turn right back around, Because I dont want leave you lonely, But you got to make me change my mind smile
            • czarny.onyks Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 22:51
              fakt...samotnia ma swój urok........

lubię Tracy...www.youtube.com/watch?v=cQ0kh3k0LKE
              a u mnie leci to...www.youtube.com/watch?v=gCvbAQ7JkeM&feature=kp
              • marek-1002 Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 23:50
                czarny.onyks napisała:

> fakt...samotnia ma swój urok........

Hm,... i coraz bardziej go doceniam. Jeszcze nie tak dawno sądziłem, że coś takiego może być jedynie wynikiem dostosowania się, przyzwyczajenia, "jak się nie ma co się lubi..." itd. Ale zaczynam dostrzegać coraz więcej zalet samotnego podążania krętą ścieżką... jest szybko, sprawnie, elastycznie... Ciemna strona mocy kusi coraz bardziej smile

> lubię Tracy...www.youtube.com/watch?v=cQ0kh3k0LKE

Ba,... niegłupie i takie "życiowe" teksty smile
                www.youtube.com/watch?v=lNqqlWnBDjw
                > a u mnie leci to...www.youtube.com/watch?v=gCvbAQ7JkeM&feature=kp

A ja sobie przypominam to (nowa płyta już nie taka fajna, inny nieco styl):
                www.youtube.com/watch?v=kPG-zXv4lIk
                www.youtube.com/watch?v=kEcq5kduUl4&list=PL9AAAC88F39F6E152
                www.youtube.com/watch?v=eFg2Kv9Gbns
                • czarny.onyks Re: Wyloguj się ..... 20.04.14, 22:00
                  skoro kusi...to po co się bronić?....
                  .......schowasz się tam przed tymi wymagającymi kobietami...namolnymi, zadającymi pytania...
                  same plusywink

i zasłuchałam sie w Tracy.......
                  ....Sorry Boys dziś do mnie nie przemawia.....
                  za to all alone tak....
    • green.amber Re: Wyloguj się ..... 19.04.14, 22:51
      jeśli długo to przestępstwo jest, to się do niczego nie przyznam wink
    • to_ja_pisze Re: Wyloguj się ..... 20.04.14, 16:31
      Internet tak jak wszystko inne jest dla ludzi.
      W okresie kiedy parę lat temu pisałam bardzo dużo, prowadziłam intensywne życie towarzyskie, zrobiłam studia podyplomowe, zaczęłam realnie działac aby zmienic swoją sytuację zyciową.
      Jeśli ktoś zaniedbuje pracę i inne rzeczy to może chore, poza tym można wiele rzeczy pogodzic.
      Ostatnio rzadko piszę, jakoś formuła kontaktu czasami mnie bawi, a czasami zupełnie nie. Mogę sobie pisac na forum, a potem nie zaglądac przez kilka miesięcy.
    • zajonc.o.poranku Re: Wyloguj się ..... 22.04.14, 19:37
      czarny.onyks napisała:

> Jak długo potraficie żyć bez internetu?wink
      > ..czytania forów, blogów, innych stron...odbierania @, portali społecznościowyc
      > h...itd...
      >
      > .....przyznać się...wink
      >

Po co mielibyśmy żyć bez internetu? Tak jakbyś zapytała, jak długo możemy przeżyć bez lodówki. No możemy, ale po co?
      • torado Re: Wyloguj się ..... 22.04.14, 19:51
        zajonc.o.poranku napisał:

> czarny.onyks napisała:
        >
        > > Jak długo potraficie żyć bez internetu?wink
        > > ..czytania forów, blogów, innych stron...odbierania @, portali społecznoś
        > ciowyc
        > > h...itd...
        > >
        > > .....przyznać się...wink
        > >
        >
        > Po co mielibyśmy żyć bez internetu? Tak jakbyś zapytała, jak długo możemy przeż
        > yć bez lodówki. No możemy, ale po co?
        >
        >

ooo przepraszam...wink ja bez netu potrafię znacznie dłużej przeżyć, niż bez lodówki smile
        • zajonc.o.poranku Re: Wyloguj się ..... 22.04.14, 20:08
          torado napisała:

> zajonc.o.poranku napisał:
          >
          > > czarny.onyks napisała:
          > >
          > > > Jak długo potraficie żyć bez internetu?wink
          > > > ..czytania forów, blogów, innych stron...odbierania @, portali społ
          > ecznoś
          > > ciowyc
          > > > h...itd...
          > > >
          > > > .....przyznać się...wink
          > > >
          > >
          > > Po co mielibyśmy żyć bez internetu? Tak jakbyś zapytała, jak długo możemy
          > przeż
          > > yć bez lodówki. No możemy, ale po co?
          > >
          > >
          >
          > ooo przepraszam...wink ja bez netu potrafię znacznie dłużej przeżyć, niż bez lod
          > ówki smile

Jesteś dziwna tongue_out
          Podobno w Finlandii prawo do darmowego internetu jest prawem człowieka. O lodówce nie mówią. Znaczy internet jest ważniejszy od lodówki. Zresztą, o czym tu mówić, bez internetu nie mogłabyś się chwalić, że możesz bez niego przeżyć. Internet 1, lodówka 0.
          • marek-1002 Re: Wyloguj się ..... 22.04.14, 21:47
            Bez lodówki można przeżyć dzięki np. pobliskiej Żabce, a jeszcze lepiej stacji benzynowej ze sklepem. Podobnież bez wody życia nie ma, a znajomi studenci udowodnili, że jest możliwe (zwłaszcza bez tej do mycia). Zarzekali się natomiast, że bez netu to by nijak rady nie dali wink
    • ice_flower Re: Wyloguj się ..... 22.04.14, 21:32
      Całe święta nawet nie pomyślałam żeby zajrzeć do kompa.. Nie ciągnie mnie kiedy obok są kochane i ciekawe osoby i rozmowy do późnej nocy niekoniecznie przy stolesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka