Dodaj do ulubionych

Problem z Instgramem

19.03.23, 07:07
Ematka jak wiadomo wszystko wie i większość przeżyła wink
Od dwóch dni mam problem z kontem na Instagramie. Wchodzę i doopa. Jestem wylogowana. Dodatkowo na poczcie mam informacje, że ktoś próbował się zalogować na moje konto z innego urządzenia, którego nie używam. No cóż, sądząc po wiadomości na poczcie, nie przebywam obecnie w Vitebsku tongue_out Nazwa mojego konta jest zmieniana. Wczoraj wieczorem "posprzątałam", zmieniłam hasło na inne (porządne) i dziś budzę się i to samo. Na koncie mam zdjęcia zwierząt, nas nie ma, służy mi do obserwowania ulubionych artystów.
Co zrobić żebym nie musiała codziennie resetować hasła???
Obserwuj wątek
    • ciemnokres Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 09:23
      Napisz do supportu.
      • heca7 Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 09:40
        Ok, dzięki. Na razie ustawiłam dwuetapową weryfikację i przeniosłam pocztę na konto syna, który ma siedem kont pocztowych (po co? bo można, hmmm).
    • nangaparbat3 Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 09:57
      O, też mam jazdy. Konto założyłam na moment, żeby zobaczyć coś na innym koncie, z powodów służbowych. Nigdy niczego nie umieszczałam. Teraz dostaję info, że jacyś ludzie (znani mi i nie) mnie obserwują, a na konto założone rok temu i nieużywane nie mogę się zalogować. Nawet nie proszę o radę, mam w 4 literach, ale tak to (nie) działa.
      • suki-z-godzin Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 10:09
        To, że Cię obserwują nieznani ludzie to akurat norma, to jest łowienie followersów, własnoręczne albo przy pomocy bootów masowe obserwowanie kont i następnie anulowanie obserwacji w przypadku kont prawdziwych.
        Średnio 1 na 3 konta odwzajemniają obserwowanie.
        Ostatnio w modzie są k**wy polubiające instastories.
        • heca7 Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 10:16
          Albo obserwują przez przypadek. Ot, przewijasz i się kliknęło. Po jakimś czasie orientujesz się i przestajesz obserwować. Też mi się to zdarzyło. No ale żeby mi jakiś dureń spod Vitebska o 5 rano zmieniał nazwę?! Do tego nieskutecznie bo jak już zresetowałam hasło i weszłam na swoje konto to nazwa była stara... Za to sprawdziłam, że ktoś dwa razy zmieniał w ustawieniach adres konta pocztowego. I też bez skutku bo powiadomienia i tak przychodziły na moje... Dziwne to wszystko.
        • ciemnokres Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 11:20
          Tak jest. Mam 2 konta biznesowe, ostatnio założyłam trzecie do memów o papieżu 😆 i zanim cokolwiek umieściłam, już obserwowali mnie 10 osób, po prostu żebrzą o suby. Cześć już zrezygnowała po braku reakcji.
          • suki-z-godzin Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 11:50
            Nie, nie po braku reakcji. Przestali by obserwować nawet gdybyś odwzajemniła follow. Gdyż ponieważ każdy wie, że konto, które obserwuje milion innych kont jest kupę warte, te naprawdę wartościowe mają milion followersów, a same obserwują 30.
            • heca7 Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 12:02
              Ja obserwuję takie, które mają nawet 15,5 mln obserwujących i 1, słownie jednego sami obserwują wink Ale to są azjatyccy wokaliści i oni mają taką politykę. Zresztą jak jednemu kilka tygodni temu omsknął się palec i na kilka godzin przypadkowo zaczął obserwować innego wokalistę to awantura między fan clubami była taka, że o mało co się nie pozabijali tongue_out big_grin
            • ciemnokres Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 18:20
              W sumie fakt.
      • mmoni Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 10:30
        Można mieć prywatne konto na IG, wtedy każdy, który chce cię obserwować, musi być przez ciebie zaakceptowany.
        • teodor-k Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 12:13
          Ale ona lubi być obserwowana i drugie to sobie niech każdy przeczyta jak ma konto na Ista . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.press.pl/tresc/68387,jak-stracic-konto-na-instagramie&ved=2ahUKEwjP45yn7ef9AhULy4sKHaXKDlkQFnoECAsQAQ&usg=AOvVaw1k8AxJ3ZIYSiWUEWH8bJeF
    • mariamuttola Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 14:37
      Ja miałam coś podobnego z Facebookiem, wpisując pewnego dnia hasło otrzymałam info, że jest to stare hasło i muszę wprowadzić nowe. Tyle, że hasła nigdy nie zmieniałam. Po kilku probach olalam temat, i tak tego fejsa uzywalam rzadko.
      • hanusinamama Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 18:38
        Ja bym sie zainteresowała co tam jest lub skasowała. Koleżanka miała konto na FB, którego nie używała. Ukradł jej ktoś to konto i pisał z niego...niewybredne komentarze.
    • joyce_byers Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 16:41
      Miałaś włam na konto. Nic nie poradzisz.
      Support ig nic nie wskóra jeżeli dotyczy to konta kompletnie nie znanej osoby. To konto możesz wpisać już na straty. Jeżeli mejla z ig masz podpiętego pod fejsa (ten sam mejl) to załóż, że za chwilę stracisz dostęp do konta fejsa.

Dobra rada ogólnie. Zawsze dwuetapowe uwierzytelnianie plus inny mejl podpięty do założenia konta na ig, inny do fejsa i jeszcze inny z którego intensywnie korzystasz (gdzie przychodzą np erecepty itd).

• heca7 Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 17:41
        W ogóle nie używam FB wink Więc tutaj nic mi nie ukradną. Teraz zmieniłam mejla na zupełnie innego. Nic do niego nie mam podpięte, to poczta syna a ma ich siedem. Tak po prostu, ma ale nie używa. Więc dalej tym tropem nie pójdą.
        Już mam dwuetapowe uwierzytelnianie.
        • hanusinamama Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 18:41
          Ale masz konto na FB? Wchodziłaś w nie? Masa takich "nieuzywanych" kont jest kradziona na potrzeby trollingu.
          Ktoś z twojego konta morze pisac na serio durne komentarze.
          • heca7 Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 18:47
            Nie mam konta na FB wink W ogóle.
            • teodor-k Re: Problem z Instgramem 20.03.23, 04:25
              Na Fejsie trudno podrobić konto ,choć cuda się zdarzają i fałszywe .
    • alex_vause35 Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 18:32
      Ktoś przejął konto. Rozwiązaniem jest uwierzytelnienie dwuskładnikowe - to jest opisane w zakładce "pomoc" czy gdzie tam. Logujesz się podając również kod, który przychodzi smsem.
      Mnie też ruscy konto przejęli, ale je zabezpieczyłam wink
      • heca7 Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 18:40
        Czyli się udało? No cóż, nie spodziewałam się, że komuś się chce hakować konto z dwunastoma obserwującymi i zdjęciami kotów! wink
        • hanusinamama Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 18:43
          To jest bardzo dobre kontro do trolowania. Znajomej tak ukradli konto na insta i FB. Połapała sie ze cos jest nie tak, jak znajomi trafili na jej "dziwne" komenatrze na temat wojny w Ukrainie.
        • alex_vause35 Re: Problem z Instgramem 19.03.23, 20:23
          Ha ha miałam podobnie big_grin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka