Dodaj do ulubionych

Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał

27.08.14, 22:06
Analogia do wątku Roberta dla Pań smile
Tutaj zaś Panowie mogą się wypowiedzieć.

Jakiej kobiety/dziewczyny szukacie? Jakie cechy cenicie?
Jak mógłby wyglądać Wasz wspólny przykładowy dzień?

PS. Zaznaczam, że pomysł Roberta. Mam nadzieję, że się nie obrazi, iż skopiowałam pomysł smile
Obserwuj wątek
    • czarny.onyks Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:20
      no to się zacznietongue_out
      chociaż....czy ktoś tu szuka?wink

...ale ciekawam, ciekawam tongue_out
      • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:23
        posty się sypią, człowiek normalnie nie nadąża czytać wink
        • cymonkaa Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:29
          czyli jak, Panowie nie szukają czy nie wiedzą kogo szukać? wink
        • witrood Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 09:20
          Kobiety są bardziej gadatliwe. Tak już jest.
          • witamina_b12 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 09:25

> Kobiety są bardziej gadatliwe. Tak już jest.

"gadatliwe"? a nie "rozmowne"? wink
            • witrood Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 09:38
              Niektóre są bardziej rozmowne (jak to jest rozmowa), inne bardziej gadatliwe (jak to jest w zasadzie monolog). Fakt. wink
      • witamina_b12 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:31
        już po 22 mogliby się popisać... znaczy rozpisać smile
    • szarlotka_ja Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:32
      I zapanowało takie niezręczne milczenie...
      • czarny.onyks Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:33
        big_grin big_grin
        • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:35
          najlepiej zwalić,że jesteśmy niezdecydowane i w dodatku ściemniamy w określaniu oczekiwań
          • czarny.onyks Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:41
            wink dograsz się....jak tu powstaną elaboraty to Ci mina zrzednietongue_out
            • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:44
              czekam z niecierpliwością, i rozumiem, że skoro jeszcze się nie pojawiły, to tylko dlatego, że ciągle się piszą tongue_out
        • szarlotka_ja Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:35
          Onyksie, gdzie się podziewasz? Dawno Cię na forum nie widziałam wink
          • czarny.onyks Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:40
            a co to za zmiany tematutongue_out
            ....robię sobie reset od forum....zmęczenie materiału....wink
            a real wciągawink
            • szarlotka_ja Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:42
              Real powiadasz? Mnie ostatnio real męczy uncertain
              • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:45
                to się przerzuć na Biedronkę wink
                • szarlotka_ja Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:46
                  Biedronka oszukuje suspicious
                  • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:47
                    na czym ?
      • facet699 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:41
        do zakochania, kochania i vice versa wink
        • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 22:45
          sprytne to nawet smile
        • ice_flower Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 11:34
          Ta.. bardzo klarowny opis suspicious
          • facet699 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 17:01
            wystarczy za 1000 słów i zawiera wszystko od zauroczenia i tego "czegoś", poprzez czułość, akceptację, wyrozumiałość, przyjaźń po wsparcie i szczęśliwe dni, miesiące, lata
            • ice_flower Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 17:14
              Ale przecież to niemożliwe.. takich kobiet nie ma.. przecież my tak naprawdę chcemy tylko tych.. no.. samców alfa beta.. suspicious
              • facet699 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 19:39
                co Ty mówisz? Odbierasz mi resztki nadziei big_grin , a poważnie to na pewno są nawet aby potwierdzić zasadę, że od każdej reguły są wyjątki. Gro z nich trafia w łapy alf i potem biduly mają za swoje.
                • ice_flower Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 20:40
                  Mnie jakoś żadna alfa nie złapała big_grin Ale to chyba dzięki Bogu? tongue_out
                  • facet699 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 20:42
                    a jesteś ideałem ? wink
                    • ice_flower Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 20:47
                      Ja??? Aleś walnął tongue_out Ale powiedz mi, czy tylko ideały łapią sie na alfy? big_grin
                      • facet699 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 21:05
                        nie wiem, forumowego specjalisty trzeba zapytać big_grin. Mogę domniemywać, że tak właśnie jest z zastrzeżeniem, że ładne i przebojowe a nie koniecznie idealne też mają szanse. Tam konkurencja duża tongue_out
    • witamina_b12 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 23:14
      Ani chybi jakoś tak:

"Wygląda jak anioł, kocha się jak diablica, a po seksie zamienia się w dwóch kumpli i skrzynkę piwa."
      wink
      • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 23:19
        big_grin
    • hashimotka88 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 27.08.14, 23:15
      Skomplikowane to parowanie u ludzi. Juz prostsze bylo sparowanie elektronow. Gdzie wypelnialy sie orbitale poszczegolnych powlok. (1s 2s p czy d wystepowalo). Nawet spiny byly ale chyba ni takie jak u ludzi tongue_out
      Skomplikowane u ludzi bo jedno chce... drugie nie, a czasem trzecie by chcialo i tez sie nie sparuje. Elektronom lepiej to wychodzi tongue_out

to sie czuje (powinno) jesli jest odpowiednia osoba i samo sie paruje.
    • finka9 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 08:58
      Ale się nagadali. big_grin
    • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 09:36

Ok... no więc tak...

Wyzwanym do tablicy przez Temperówkę, no i do tego sam zacząłem... więc jedziemy.

Od razu mówię, że nie wszystko mogę tu napisać, a raczej bardzo powinienem. Nie dość, bowiem, że wyszedłbym na jakiegoś erotomana (co mogłoby mieć jakieś tam uzasadnienie) to jeszcze wzburzyłbym czytaczy albo po prostu oberwałbym banem wink.

Nie wiem czy pamiętacie, ale przewinęła się w TV reklama jakiegoś suplementu na wacka stanie, no i w tej reklamie był koleszkowiec, któremu po udanej nocy cały dzień się układał.
      Wychodzi np. spod przysznica, suszy ręcznikiem głowę i bach - ma gotową nienaganną fryzurkę. Pada deszcz a on otwiera w samochodzie szyberdach i na niego akurat nie pada (jemu świeci słońce). I tak dalej.
      I są faceci wink.... u których tak to właśnie działa. Czasem to tak właśnie prosto z nami jest.
      Czyli w skrócie: sfera łóżkowa to podstawa.

Dalej...
      Przede wszystkim lojalność, oddanie i prawdziwość. Każdy facet, który się sparzył na jakiejś dziewczynie osobiście lub przez doświadczenia w bliskim otoczeniu będzie chyba tego szukał. Ba, to chyba zwyczajnie ludzie fajne cechy są.
      Wrzucam do tego worka też dobroć, lekką być może naiwność, niekonfliktowość (nie chcę figter-ki, nie chcę takich negatywnych pobudek - nie potrzebuję tego, nie to napędza mój silniksmile).

Kolejne sprawy:
      Pewna tolerancja na nudę. Bo moje życie bywa nudne. "Bywa" tu znaczy, że w większości takie właśnie jest. Dziewczyna nastawiona na ciągły zachwyt nowością, ciągłe odkrywanie, ciągłe poszerzanie horyzontów po prostu by się ze mną nudziła.
      To takie o, szczere wyznaniesmile.

Do tego dorzućmy jeszcze brak syndromu "on powinien się domyślić". Sorry, ale ani ja, ani generalnie spora część znanym mi mężczyzn nie umie czytać w myślach. A ta resztka co potrafi ma lepsze rzeczy do roboty z tym darem smile.
      Komunikacja to podstawa. niewerbalna tam gdzie to skutecznewink, ale werbalna we wszystkich innych opcjach.

Skoro przy pożądanych brakach.... to brak fochowania, wychowywania faceta przez fochowanie, brak sterowania facetem przez seks/brak seksu i tym podobne.
      To ostatnie jest bardzo skuteczne i, zapewne, przez to pewnie kuszące i każdy facet da się tak sterować... początkowo. Tzn. kiedy już się zorientuje (a pewnie zorientował się koło 18-22 roku życia, heh) to dalsze próby będą faceta do kobiety bardzo zrażać.
      Nie dość, że nie działa, to jeszcze wk..wia (bo to coś więcej niż irytacja) i powoduje mechanizm: zagrożenie brakiem seksu = masakra w przyszłości =... zwiewam stąd jeśli tylko jestem w stanie.

Wracając do pożądanych cech:
      Przyzwolenie na hobby, pasje, spędzanie części czasu samemu (ma działać w obie strony).
      NIE zmuszanie się i cierpiętnictwo połączone z teoretycznym pozwoleniem a tak naprawdę wiążące się z niecierpliwością i poczuciem szkody własnej. Zwyczajna chętna akceptacja tego, że facet np. chce czasem wyjść z kumplami, może nawet pojechać gdzieś z tymi kumplami na weekend (nie wiem, rybki, męskie wyprawy w góry, bardziej ekstremalne żagle... ).

To tyle na teraz. Jak mi coś przyjdzie do głowy i przejdzie przez autocenzurę to napiszę o moim teoretycznym "fajnym dniu"smile.
      • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 10:27
        Czytam to , czytam... niby z każdym punktem można się zgodzić, ale całość... jakoś mnie uwiera. Weźmy np. ten seks - kobieta ma być na żądanie, bo u facetów tak to działa... ale u nas tak to nie działa... Albo domyślanie się - ja też się wkurzam, gdy muszę się czegoś istotnego domyślać, ale czasami po prostu przeginacie z tym brakiem domyślności i robicie z tego zwyczajną wymówkę,że coś nie zostało zrobione... Jednakowoż rozumiem, że to obraz istoty idealnej,a takich jak wiadomo nie ma, więc byłbyś skłonny pójść na pewne ustępstwa.
        • witamina_b12 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 10:44
          maruda2 napisała:

> ale czasami po prost
          > u przeginacie z tym brakiem domyślności i robicie z tego zwyczajną wymówkę,że c
          > oś nie zostało zrobione...

tia bo to tak trudno się domyśleć, że jak pranie wisi 3 dni to wypadałoby je zdjąć i poskładać, jak z kosza się wysypuje to trzeba śmieci wyrzucić, a jak naczynia stoją w zlewie to trzeba je pozmywać wink
          a ta straszna kobieta każe samemu się takich rzeczy domyślać wink
          • hashimotka88 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 10:59
            Dzieki Wiatamina. Wlasnie sobie przypomnialam ze mam wyjac pranie big_grin
            Z godzinke temu slyszalam "pik". Zapomnialam.... Z reszta to i tak nje moje tongue_out
            Heheh jak przeczytalam "pranie" to w glowiw mi sie taki "pik" wlaczyl big_grin
            Wiedzialam.ze mialam cos zrobic....
          • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 11:04

Czego ja się spodziewałem opisując kilka kobiecych wad na forum pełnym kobiet? big_grin
            Oj gupi gupi Robuś. O naiwnoścismile.
            • witamina_b12 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 11:07
              No widzisz! nie domyśliłeś się big_grin big_grin
              • ice_flower Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 11:31
                E tam.. ja tu widzę drugie dno suspicious big_grin
        • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 10:45
          Po pierwsze - bo najważniejsze - kobieta nie ma "być na żądanie". To absurdalny pomysł, z którym nie mam nic wspólnego!
          Jest różnica między "na żądanie" a tym co pisałem.

Po drugie - tak ogólnie - to jasne, że nie każdemu musi pasować to co ja akurat uważam za zaletę albo za coś czego unikam.
          Po prostu mam swoje doświadczenia (dawne, teraz jest super) i wiem kiedy i czy w ogóle stosowałem coś jako wymówkę a kiedy to było prawdziwe niedomyślenie się. Oceniam więc z własnej perspektywy.
          • cymonkaa Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 17:41
            Jak to zatem jest ze sprawiedliwym podziałem obowiązków domowych? Jest możliwy czy absolutny brak?
            Bo jak Ona po pracy ma zrobić, załatwić, sprzątnąć i zorganizować tysiąc rzeczy, a On po pracy ma czas na hobby, pasje, kumpli itp, to sądzisz, że wieczorem będzie fajny seks ??? Taki spontan, bez żądania i spełniania "obowiązku"?
            • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:02

Moim zdaniem jest możliwy jak najbardziej.
              Skąd, na Boga, pomysł, że "ona ma załatwić tysiąc rzeczy" a on nie??
              Skąd pomysł, że obowiązki domowe to "jej" problem a "on" może w tym tylko pomagać?

Skąd Wy to wszystko bierzecie?!?!

Ja tam zasuwam w domu na równi (sprzątam, odkurzam, myję podłogi, robię pranie itp... Oboje to robimy - ramię w ramię). Ja pracuję do wieczora przy kompie a "ona" zajmuje się dzieckiem, czyli de facto pracuje full time. Wieczorem za to prawie nie odklejam się od Małej i "ona" ma tę chwilę na "załatwianie tysiąca rzeczy". Weekendy to wspólny podział wszystkiego +/- na pół.
              • cymonkaa Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:20
                Nieźle, nieźle. Pozazdrościć wink

Skąd to bierzemy? Osobiście, z autopsji smile
              • mayenna Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 29.08.14, 07:01
                Mnie ten mityczny podział obowiązków domowych pól na pól trochę wnerwia.Nierównośc jest niesprawiedliwa. jak jedno więcej pracuje zawodowo to czasu na dom ma tym samym mniej. Dla mnie idealnie jest gdy dom ogarnia ten kto akurat może. Urawniłowka bo ma być pól na pól też jest niesprawiedliwa jeśli ma to byc dla samej zasady. Mnie się zdarzało w zyciu pracowac i ogarniać dom, w zamian oczekiwałam zrobienia innych rzeczy, które były dla mnie w tym momencie ciężkie i trudne. Mój były zmywał gary w domu okazjonalnie, albo i nie ( mam taka anegdotę rodzinna na ten temat), ale odpracowywał to w innych dziedzinach. Zdejmował mi z głowy np. remonty domu, cięzkie prace w ogrodzie, sprzątał chodnik, kosił trawę i naprawiał wszystko wokól domu, przycinanie drzew i prace w ogrodzie lub folii też głownie on ( ja tylko sadziłam i pieliłam, czasem podlewałam)/ Odpracowywał też opał na zimę, ogarniał samochód i zajmował sie dziećmi. Bywałam wkurzona do białości, szczególnie gdy w domu bylo więcej pracy ( święta) a on leżał na kanapie przed TV i na każda prośbe o pomoc reagował: "pózniej". Właśnie takie sytuacje mnie wkurzają: brak wsparcia, zaangażowania w to co przecież też jest dla niego, to lekceważenie mnie i moich potrzeb przez brak udziału i odcięcie się.
      • cymonkaa Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:16
        robert.83 napisał:

> Nie wiem czy pamiętacie, ale przewinęła się w TV reklama jakiegoś suplementu na
        > wacka stanie, no i w tej reklamie był koleszkowiec, któremu po udanej nocy cał
        > y dzień się układał.

Myślę, że u niektórych kobiet podobnie to działa. Pochwalona, doceniona i... (rano) dopieszczona też będzie miała rewelacyjny cały dzień smile

> Wrzucam do tego worka też dobroć, lekką być może naiwność, niekonfliktowość (ni
        > e chcę figter-ki, nie chcę takich negatywnych pobudek - nie potrzebuję tego, ni
        > e to napędza mój silniksmile).
        >
        Sprecyzuj proszę tę lekką naiwność. Bardzo zastanawiające suspicious

> Pewna tolerancja na nudę. Bo moje życie bywa nudne. "Bywa" tu znaczy, że w więk
        > szości takie właśnie jest. Dziewczyna nastawiona na ciągły zachwyt nowością, ci
        > ągłe odkrywanie, ciągłe poszerzanie horyzontów po prostu by się ze mną nudziła.
        > To takie o, szczere wyznaniesmile.
        >
        Dla mnie nuda, to gapienie się w telewizor czy monitor, kiedy można coś porobić wspólnie, gdzieś wyjść. Toć nie potrzeba szaleństw, wciąż nowych wrażeń i niespodzianek.

> Do tego dorzućmy jeszcze brak syndromu "on powinien się domyślić". Sorry, ale a
        > ni ja, ani generalnie spora część znanym mi mężczyzn nie umie czytać w myślach.

Spoko, jestem za. Ale co w sytuacji, gdy Ona (zmywając, odkurzając itp) prosi, żeby On wyniósł śmieci i nieustannie słyszy "zaraz, zaraz"?
        Tu już nie trzeba się domyślać, jest jasny przekaz. A facet z tym przekazem nic nie robi. Hmm, na co tu zrzucić winę? Że jej ton prośby nieodpowiedni czy po prostu zupełnie inne postrzeganie czasu wink

> Zwyczajna chętna akceptacja tego, że facet np. chce czasem wyjść z kumplami, może na
        > wet pojechać gdzieś z tymi kumplami na weekend (nie wiem, rybki, męskie wyprawy
        > w góry, bardziej ekstremalne żagle... ).
        >
        Niech to też działa w obie strony. Koleżanki, przyjaciółki, wypad do klubu, do spa na weekend smile

> To tyle na teraz. Jak mi coś przyjdzie do głowy i przejdzie przez autocenzurę t
        > o napiszę o moim teoretycznym "fajnym dniu"smile.
        >
        Czekamy smile
        • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:31
          > > To tyle na teraz. Jak mi coś przyjdzie do głowy i przejdzie przez autocen
          > zurę t
          > > o napiszę o moim teoretycznym "fajnym dniu"smile.
          > >
          > Czekamy smile

Sorry ale chyba jednak nie. Nie jestem samobójcą. Wiesz ile TAM dopiero mogłoby być nadinterpretacji i nieporozumień?
          O nie!smile
          Nie dam sobie rady z Wami wszystkimi na razsmile. Prostowałbym to i odkręcał później przez tygodnie.
          • hashimotka88 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:38
            Pisz Robi, pisz smile
            Milo sie czyta. Jakby co wstawie sie za Toba, jak bedzie az tak zle wink
            Czekalam.na ten jeden "fajny dzien". Nadal czekam i mam nadzieje ze.sie doczekam. Widzialam ze.miales ochote by go opisac tongue_out wink
          • cymonkaa Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:39
            big_grin
          • witamina_b12 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 19:01
            Pisz, pisz smile przecież robimy to wszystko po to byś jeszcze bardziej docenił to co masz smile
            • hashimotka88 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 19:17
              Haha jak Robert naczyta sie tutaj tego i owego, to pozniej wroci do Swojej i wycaluje ja ze ma taki skarb. W dobry (cwany) sposob mozna urtwalic zwiazek.
              Tym bardziej Robi pisz.
      • temperufka.zelona Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 20:42
        robercik, a ta twoja kobieta to z forum? jezeli to ta, to przepros ja ode mnie (dopiesc jakos specjalnie albo co) bo kiedys troche niefajnie jej napisalam, dopiero pozniej zostalam uswiadomiona jaka gafe popelnilam, pisalam ot tak, nie przypuszczalam, ze jakies moje durnoty moga faktycznie byc poniekad trafione, i ze przez to ciag dalszy mogl komus dowalic.
        a odnosnie wywolania do tablicy, to tylko watek miales zalozyc o tej codziennosci, a nie sie z niej spowiadac. wink
        • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 30.08.14, 07:00
          Z forum. Ona tu podczytuje nadal od czasu do czasu. Wczoraj zwróciła moją uwage na Twoj powyzszy post, ale nie specjalnie pamieta o co chodzilo. Wiec, jak mniemam, nie żywi urazy.
          A co do wątku - mi sie wydawało, że napisałaś "opisz mi swój ideał" czy coś takiego. Jeśli tylko o to chodziło to było samej sobie zakładać tongue_out.
    • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 11:11

Nawet nie próbuj, Gwen. Zjedzą Cię żywcem rozszarpując resztki między sobą big_grin.
      • ice_flower Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 11:32
        Głód jest sto razy lepszy niż rozstrój żołądka tongue_out
      • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 11:54
        robert.83 napisał:

>
        > Nawet nie próbuj, Gwen. Zjedzą Cię żywcem rozszarpując resztki między sobą big_grin.
        >

Gwen zdaje się to lubi ... tongue_out
    • witamina_b12 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 11:19
      A skąd pomysł, że ona ich nie zrobi? Ona zrobi zarówno te jak i jeszcze inne, których on się nie domyślił. A później będzie zmęczona i nie będzie miała ochoty/siły na seks i się dowie, że go "karze brakiem seksu" wink
    • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 12:10
      bo już drugi raz w ostatnim czasie nam podpadasz, więc wyciągnęłam wniosek, że lubisz wink
      • ice_flower Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 12:21
        He he big_grin
    • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 13:20
      gwen75 napisał:

>
      > A kiedy był pierwszy raz? Jakoś nie zarejestrowałem tamtego podpadnięcia... wink

pewnie zbyt łagodnie zostałeś potraktowany i nie odczułeś wink
    • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 13:31
      a śpisz spokojnie suspicious
      chciałoby się grzeszyć od nowa, z czystą kartą ? suspicious
    • raziel24 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 16:50
      Aktorka grająca zakonnicę w "Idzie" Agata Trzebuchowska ma to coś wink
      Nie mam ideału ale podobają mi się zwykle niskie ciemnowłose kobiety z poczuciem humoru.

• hashimotka88 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 17:03
        Odpadam....
        Jestem ponadprzecietna tongue_out
        • raziel24 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 17:28
          A jaki jest twój ideał kobiety? tongue_out
          • hashimotka88 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 17:43
            Nie ma lepszejszej ode mnie tongue_out
            wink

Odpadam jesli chodzi o wzrost. Niska to ja nie jestem i tutaj jest moja ponadprzecietnosc ukazana. Jak nic 8 cm +/-2 (ok. Bardziej minussuspicious) przewyzszam przecietne kobitki. A nie lubie patrzec z gory uncertain jakbym byla ciut nizsza to bym si nie obrazila.

Moj ideal kobiety? Hmmm no i sie zaraz wyda ze ja w kobitkach gustuje. Razik! Ciiii suspicious
            • raziel24 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 17:49
              No co w tym złego homofobie kobitki są superwink Wiesz zawsze mamy jakieś odniesienie jak byśmy chcieli wyglądać, jak żyć, kim być ja chciałem kiedyś być piłkarzem i moim idealnym facetem był Zidane i to nie znaczy że byłem "Gejówa".
    • czarny.onyks Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 17:41
      czasem wygląda to takwink

https://www.bez-cenzury24.pl/upload/images/large/2014/08/skromne_wymagania_mezczyzny_2014-08-28_13-59-17.jpg
      • raziel24 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 17:55
        Jeszcze po tym wszystkim mile widziany uśmiech i wielka wdzięczność za to, że ma facetasmile Oj komuno wróć.
      • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:06

Taka jazda stereotypem, że aż oczy bolą.

W takim razie kobieta mogłaby napisać tak?

Szukam:
        - mechanika
        - ochroniarza
        - tragarza
        - sponsora
        - malarza i majsterkowicza domowego
        - kierowcy (z własnym pojazdem)

A najlepiej męża, który zrobi to wszystko za free i po którym będzie można jeździć w internecie jak po łysej kobyle.
        • czarny.onyks Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:09
          ...czy tutaj już nie można żartować??

Robert wyluzuj....
          • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:21
            Ok, już. Biorę oddech itp... nie gryzę... wink

Po prostu jakoś mnie nie śmieszą te żarty.

Dziś wręcz wszystko mi opadło po lekturze tego wątku, Onyks.
            Popatrz na to tak jak ja na to patrzę smile :

1. Wczoraj zakładam wątek, w którym chcę podgybać o ideałach.
            Pierwsze odpowiedzi są takie, że tego się nie da, że to besęsu...
            2. Po czym w rewanżowym wątku kobiety (te co mówiły, że się nie dawink) tupią nóżką i czekają niecierpliwie na odpowiedzi facetów
            3. Jak już jakiś się zdecydował i smarnął conieco, to wpiera się mu (czyli mismile) dziecko w brzuch, a to że kobieta ma być gotowa na zawołanie, a to że kobieta ma robić w domu za robota domowego, a to że... itd.
            Czuję się jak obrońca Westerplatte, bez kitu smile.
            I w tym momencie wchodzisz Ty i wrzucasz ten wielce śmieszny żart!
            wink
            • czarny.onyks Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:41
              przykro mi bardzo, że Ci opada....ale to zupełnie nie mój problem....
              czepiasz się jak ....rzep....

a dlaczego Twój sposób patrzenia ma być lepszy i prawdziwszy? dlaczego żarty innych są gorsze...? mnie też nie śmieszy Twój ton....

gdybania tutaj już było po dziurki w nosie...może dlatego niektórzy żartobliwie traktują takie wątki...bo i nic nie wnoszą....
              i zauważ, że nie kpiłam, i wydawało mi się, że odkrywam nawet za dużo siebie...
              ...bo może wolimy żartować niż kolejny raz pisać o czymś....
              bo i tak Wy panowie macie rację...a my lecimy stereotypami, szukamy samców alfa koniecznie z $$$$, i oczywiście kłamiemy w żywe oczy ....

wink ale oczywiście wszystko to z delikatnym przymrużeniem oczkawink
              • raziel24 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 20:36
                Onyks napisała: "a my lecimy stereotypami, szukamy samców alfa koniecznie z $$$$, i oczywiście kłamiemy w żywe oczy"
                Jest taki człowiek legenda na tym forum który o niczym innym nie pisze ale jego nick budzi postrach "sami wiecie kto"smile
              • nerw_rdzeniowy Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 21:01
                > bo i tak Wy panowie macie rację...a my lecimy stereotypami, szukamy samców alfa
                > koniecznie z $$$$, i oczywiście kłamiemy w żywe oczy ....
                >
                Tu akurat sprawa nie jest taka oczywista. Dla jednej ważne jest $$$ dla innej priorytetem
                jest 20+, dla jeszcze innej jedno i drugie - nie ma reguły, alfa alfie nierówny.
                • witamina_b12 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 21:06
                  Co to jest 20+ ?
              • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 29.08.14, 09:53
                Nie mówię, że ten żart jest nieśmieszny obiektywnie - nie jestem obiektywny, wyrażam swoje zdanie. Żart czy nie - jak coś publikujemy to liczmy się z reakcją. Zwykle to jest pozytywna reakcja ale czasem jest taka jak moja. Co w tym złego? Co w tym dziwnego?
                Ja zwykle tak a nie inaczej reaguję na takie właśnie żarty czy teksty. Od paru ładnych lat.
                Uderzanie w nutę "faceci to rozkapryszone leniwe półgłówki" mnie nie bawi.
                Ale ja jestem jednym z wielu czytaczy więc... może też zastosuj się do swojej rady i nie przejmuj się tyle?

A te przymrużenia oczka były szczere. Próbowałem przez uśmiech skręcić naszą potyczkę na właściwy tor.
            • samysliciel_2.0 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:45
              Widzę i odbieram to dokładnie jak Ty, nic to że oko 3/4 wpisów na forum to wpisy niewiast które debatują między sobą i dają tylko dobre rady, żartują tylko w sposób bardzo taktowny, często o płci przeciwnej.
              Chciałyby męskiej opinii ale gdy takowa się pojawi i nie pasuje to zaraz pojawia się wielkie oburzenie, wtedy jakoś trudno o dystans i poczucie humoru, które tak bardzo nam jest zalecane.
              • cymonkaa Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:49
                dobrze, że tylko 3/4 wink
                nie lubię generalizowania i wrzucania wszystkich do jednego wora smile
                • ice_flower Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:52
                  I do rzeki.. jak ślepe szczeniaki suspicious
                • samysliciel_2.0 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 19:23
                  nie tyle o generalizowanie, co pewien trend mi chodziło
              • ice_flower Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:50
                No jak to.. przecież się haham aż miło big_grin Jeśli lekarz zalecił, to koniecznie przestrzegaj tongue_out
                • samysliciel_2.0 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 19:00
                  ja już tylko piszę dla hahania, z rzadka jak się trafi dobry temat, choć pisać mam już małą ochotę a i z czytaniem niewiele lepiej, pewna formuła się wyczerpała
            • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 22:14
              robert.83 napisał:

> Popatrz na to tak jak ja na to patrzę smile :
              >
              > 1. Wczoraj zakładam wątek, w którym chcę podgybać o ideałach.
              > Pierwsze odpowiedzi są takie, że tego się nie da, że to besęsu...
              > 2. Po czym w rewanżowym wątku kobiety (te co mówiły, że się nie dawink) tupią nóż
              > ką i czekają niecierpliwie na odpowiedzi facetów
              > 3. Jak już jakiś się zdecydował i smarnął conieco, to wpiera się mu (czyli mismile
              > ) dziecko w brzuch, a to że kobieta ma być gotowa na zawołanie, a to że kobieta
              > ma robić w domu za robota domowego, a to że... itd.

I to właśnie, o czym powyżej napisałeś dowodzi, że to bez sensu i że się nie da. W dodatku przekonałeś się o tym na własnej skórze, gdy zaproponowałyśmy Ci opisanie ideału. Zostałeś zjechany. Ale tak samo byłoby, gdyby to któraś z nas opisała idealnego faceta/związek/dzień.
              • robert.83 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 22:33
                Mam inne zdanie na ten temat.
                Ktoś zadał mi pytanie i odpowiedziałem. Ktoś inny coś źle zinterpretował, ktoś przeniósł swoje doświadczenia na to co mowiłem...
                Dla każdego coś "miłego"...

Nie ma takiego tematu na który nie da się pogadać. Jeśli się chce.
                • maruda2 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 22:42
                  Zgadzam się, że na każdy temat da się pogadać. Z tym, że w tym gadaniu każdy wyraża swoje zdanie, swoje = subiektywne.
        • silencjariusz Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:10
          No ale przecież czasem jest tak jak to Onyks opisał.
          • czarny.onyks Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:43
            wiem, że jest...i inne kobietki to potwierdzą...wink

ale guru ma zawsze racjęwink
            • hashimotka88 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:52
              Rozne sa przypadki i kazdy ma racje.
          • cymonkaa Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:45
            silencjariusz napisał:

> No ale przecież czasem jest tak jak to Onyks opisał.

Ano jest. Ja jeszcze tego szczęścia nie zaznałam, żeby na wręcz odmiennego trafić wink
        • ice_flower Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 28.08.14, 18:12
          Jeździć w internecie jak po łysej kobyle.. hm.. i tak się kończą śledztwa komputerowe.. suspicious
    • hashimotka88 Re: Rewanżyk-Pytanie do Panów: Wasz ideał 29.08.14, 09:06
      Taaaaaa, wez Gwen sobie nie zartuj. Sa tacy.
      I znam kogos ktorego jedyn obowiazkiem jest pojscie do pracy zarobienie kasy i przyjscie. W domu nie ma zadnych obowiazkow. Nawet gdy jest zupa ugotowana to sam sobi nie podgrzeje. Nie mowie o unyciu talerza. Nigdy nie widzialam go przy zlewie. O przepraszam pare razy moze widzialam jak umyl sobie szklanke po kawie. W dodatku slowa dobrego nk powie. Tylko chamstwo, szyderstwo, gburowatosc.
      Ja wole byc sama i to bardzo sama, bardzo.... Jesli mialabym sie z kims takim meczyc. Zycie z taka osoba jedynie tlen zabiera.... Lepiej go miec wieceje dla siebie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka