Dodaj do ulubionych

Ogłoszenie parafialne

07.01.15, 00:10
Niniejszym pragnę zakomunikować, że rezygnuję z zaszczytnej funkcji Admina tegoż Forum.

Co złego to nie ja wink
Fajnie było, ale minęło, pora już na mnie.
I mam nadzieję, że Państwo bawili się nie najgorzej w moim towarzystwie.

Teraz chyba jeszcze tylko trzeba ogłosić poszukiwania kogoś innego do wspomożenia Lesia, coby się nie ostał jak sierotka na tym polu walk nieustających.

To trzymcie się, pa smile
Obserwuj wątek
    • tdf-888 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 00:13
      ja się zgłaszam na współ-admina.
      • mavika_88 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 07:50
        > ja się zgłaszam na współ-admina.

big_grin

Bananek na twarzy, a potem.... Hmmm czemu nie? wink
        Tylko..... Tedeef jest zbyt charakterystyczny, no i nie wszyscy go "lubia" (dla mnie to i tak jest lubienie wink) zeby przez to jakies nowe spiecia nke powstawaly.

Jak dla mnie... Mozesz byc, nawet drugim adminem smile

p.s pelniles kiedys jakas funkcje w spolecznosci, byles np. Przewodniczacym? Ja to bylam ale skarbnikiem big_grin pamietam te czasy suspicious
    • lesher Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 00:26
      Echh....

Zdradzę tylko, że chęć rezygnacji Panze komunikowała mi już kilka dni temu, miałem nadzieję, że jednak się rozmyśli...

Dzięki za to jak wiele "czarnej roboty" zrobiłaś żeby forum trzymało poziom kiss

I oczywiście ogłaszam poszukiwania nowego kandydata do pełnienia tej zaszczytnej funkcji.
    • facet699 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 07:28
      dzięki za pracę ku chwale ojczyzny wink , ale nie znikasz też z foruma ?
    • mavika_88 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 07:38
      sad

A ja bylam pewna, ze bedzoe wyznaczony jakis termin, jakas prozpozycja spotkania...

Dziekuje za poswiecony czas, za dobra robote (charytatywnie), za strozowanje, za przywracanie tego stadka owieczek do wlasciwego szyku i.... Wiecej by sie znalzlo. Dzieki kiss

P.S wiesz czego zaluje? Ze nie bylo mi dane przyjechac na spotkani gdy Ty bylas organizatorka. Jakos tak dograne to wszystko sie wydawalo i pewne.
      A moze jednak to jeszczd bedzie mi dane? ^^
    • carol-jordan Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 09:03
      Dziękuję smile
      że ze mną rozmawiałaś bez doszukiwania się czegoś złego pod moimi literkami;
      że przyjęłaś mnie tu jak swoją, pomimo niechęci do mojej osoby, deklarowanej przez niektórych.
      Dzięki takim jak Ty osobom, takie miejsca trzymają poziom.
      A Ty wnosiłaś tu jeszcze rzecz nie do przecenienia:
      ciepło. smile
      No i lubisz koty. Też nie do przecenienia. wink
      Powodzenia i mam nadzieję, że:
      do napisania. smile
    • witamina_b12 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 09:19
      myślałam, ze to info o spotkaniu.... uncertain

Dzięki za dobrą robotę i ma mam nadzieję, że rezygnacja z adminowania nie oznacza rezygnacji z uczestnictwa w forum i spotkaniach forumowych smile
      • maruda2 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 09:51
        Też mam taką nadzieję. Dzięki za wszystko smile
      • mavika_88 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 10:04
        > myślałam, ze to info o spotkaniu.... uncertain

Te same mialam.mysli. I jak zobaczylam tytul watku to usmiech mi sie pojawil.na twarzy smile a jak zaczelam.czytac.... Odwinal.sie w druga strone.

> Dzięki za dobrą robotę i ma mam nadzieję, że rezygnacja z adminowania nie oznac
        > za rezygnacji z uczestnictwa w forum i spotkaniach forumowych smile

Eeee. Mysle ze Panze nadal z Nami bedzie. Jako jedna z nas smile
        Bedzie na gazecie siedziala.choc nie tak czesto jak do tej pory.
        Adminowanie poniekad na pewno jest meczace uncertain pochlania sporo czasu.
        Mysle ze Pazne nalezy sie odpoczynek. A moze po Nim.jednak wroci do pracy? suspicious
    • temperufka.zelona Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 09:58
      ja, kreacja, zglaszam sie na adminowanie.
      • mavika_88 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 10:07
        Admini.
        Tempi i Tedeef a do tego rozdzielajacy ich Lesio big_grin niezle trio.
        Fajny obrazek ^^

ja sie nie zglaszam. Czasu by mi brakowalo zeby to wszystko czytac... Zeby pilnowac.

T i T, Wy serio z Ta kandydatura? suspicious
      • tdf-888 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:14
        jako iż nie wypada głosować na siebie, popieram kandydaturę parufci.
        • maruda2 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:17
          Ty nie bądź taki skromny wink
          • tdf-888 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:23
            może ten 1 głos nie zaważy a może parófcia zagłosuje na mnie i sie zniesie big_grin
            • witamina_b12 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:30
              i będziecie wespół zespół wink
              • lesher Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:34
                Obawiam się, że to u obojga kandydatów nie wpłynęłoby dobrze na zdrowie psychiczne. No bo po tym jak musieliby sami siebie cenzurować i własne posty wycinać, to schizofrenia niemal pewna smile.

Więc proszę o inne kandydatury, w trosce o Tadka i Tempi wink.
                • temperufka.zelona Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:44
                  obiecuje, ze jak zostane administratorem, pisac nie bede.
                • tdf-888 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:53
                  nie martw się o mnie, ja bym sobie doskonale poradził... byłem kiedyś przewodniczącym obwodowej komisji wyborczej.
                  ciąłbym równo z trawą bez krzty obiektywizmu.
                  • kama265 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:59
                    big_grin big_grin big_grin
                    nie no jak byłeś przewodniczącym OBW to masz kwalifikacje big_grin big_grin big_grin
                • maruda2 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 13:00
                  Tadek ma tę zaletę, że ma sporo czasu wink
                  • marisella Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 14:10
                    I zna życie wink
                    Z forów wink

Niemniej jednak, wybacz Tadziulku, ja popieram kandydaturę Temperufki - złożona przez nią powyżej obietnica wyborcza jak dla mnie jest nie do przebicia wink
    • cymonkaa Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 10:11
      Dziękuję we własnym imieniu, przede wszystkim za przemiłe przyjęcie mnie do grona forumowego smile
      I tak jak reszta. liczę, że pisać będziesz i spotkamy się jeszcze nieraz.
      Pozdrawiam serdecznie
    • puch_atek Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 11:39
      zglaszam kandydature blufibi w sile 4 osob, pokrycie 24h big_grin
      • maruda2 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 11:41
        mało śmieszne
        • puch_atek Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 11:49
          wprost przeciwnie smile
          • tdf-888 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:15
            ej ale blu phoebe to chyba nie miała nic wspólnego z blue velvett...
            ta pierwsza była normalna wink
            • puch_atek Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:19
              ups ale fopa, miesza mi sie, przepraszam fibi smile
              • mavika_88 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:32
                Za duzo niebieskiego wink
                w sumie to ja sie zastanawialam.o jaka Fibi chodzilo.
                Ona chyba nie za moich czasow. Dobrze ze Tede wyjasnil.
    • kama265 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 12:45
      Dzięki Panze i mam nadzieję podobnie jak inni, że ze spotkań nie rezygnujesz suspicious
    • robert.83 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 14:09

Dymisja nie przyjęta. Siedzi Pani, proszę Pani, i Pani pilnuje! smile

A tak seriej - dzięki wielkie za ogromny wkład administracyjny. Mam nadzieję, że wkład osobowo-rozrywkowy w życie towarzyskie forum na tej zmianie nie ucierpi?
      • maruda2 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 15:03
        Roberto ma rację smile Panze może zastanów się jeszcze raz cooo ?
    • marisella Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 14:13
      Matko Przełożono Panzerno,

chcę powiedzieć, że odejście niezatwierdzone przez ogół zgromadzonych na jakimsik publicznym spotkaniu nie ma prawa bytu wink

Może się wpakujesz z Mayenną w pendolineusza do Krakowa? smile))) I coś zorganizujemy? smile
      Nocleg u mnie w agroturystyce wink masz już zarezerwowany forever and ever smile
    • silencjariusz Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 16:23
      Szkoda. Przemyśl to jeszcze.
    • szarlotka_ja Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 18:05
      pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała:

> To trzymcie się, pa smile

To brzmi groźnie... mam nadzieję, że nie odchodzisz stąd na amen suspicious
      Ja jednak bym się upierała żebyś wygłosiła jakieś szersze oświadczenie tongue_out
    • green.amber Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 18:14
      podobno wszystko dobre, co się kończy wink
      najlepszego na nowej drodze życia smile
    • beja_81 Re: Ogłoszenie parafialne 07.01.15, 19:08
      dzielna byłaś, na odpoczynek zasłużyłaś big_grin
      ale pisać przestać nie możesz!
    • zed-is-dead Re: Ogłoszenie parafialne 08.01.15, 10:29
      Dzięki za kawał dobrej roboty, Panzerna smile
      Mama nadzieję, ze rezygnujesz tylko z adminowania, a nie z pisywania w tym uroczym grajdołku?
    • apersona Re: Ogłoszenie parafialne 08.01.15, 11:51
      Dzięki za trud i wkład, ale proszę nie znikaj z forum całkiem
    • gyubal_wahazar Re: Ogłoszenie parafialne 08.01.15, 23:47
      Tygrysko, wielkie dzięki za kawał świetnej, acz niewdzięcznej roboty smile
    • 81belona03 Re: Ogłoszenie parafialne 09.01.15, 09:09
      -dziękuję . smile i tak nagle pusto zrobiło się bez Ciebie.
    • abyss7 techniczna uwaga 09.01.15, 11:11
      Przyłączam się do podziękowań dla Pancernej smile

I jednocześnie chciałbym zwrócić uwagę na bardzo efektywne rozwiązanie problemu kłótni na pewnym forum tematycznym, które czasem podczytuję. Otóż tam, gdy kogoś ponosi administracja zwraca mu uwagę. Jeśli forumowicz nie stosuje się to już bez kolejnego uprzedzenia dostaje wolne od pisania na 10dni. Jeśli mimo to dalej wraca do tematu - miesiąc wakacji. To naprawdę działa.
      • temperufka.zelona Re: techniczna uwaga 09.01.15, 11:21
        no i powienes dostac, zavostatnia wycieczke z kotem.
        • witamina_b12 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 11:30
          a to z kotem nie można już podróżować? suspicious
          całe szczęście, że mam psa big_grin

ale jak za głaskanie kota maja dawać to i za "lizanie d_pki" tez powinni c'nie?
          • abyss7 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 11:53
            witamina_b12 napisała:

> ale jak za głaskanie kota maja dawać to i za "lizanie d_pki" tez powinni c'nie?

Wpadło mi jeszcze jeno ciekawe rozwiązanie do łba - aby wyposażyć każdy komputer w alkomat i zamiast przycisku "wyślij" kazać dmuchnąć.
            • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 11:58
              no, no.. z podobnych powodów od zawsze marzył mi się alkomat-blok do telefonu, ale se nie zainstalowałem... wink
          • temperufka.zelona Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:51
            za ssanie niektorym tez, a jakos nie daja.
            jak zostane administratorem za ssanie bedzie ban dozywotni!! na forum dla samotnych ssac nie wypada, a jak kto ma az tak dobrze, niech sie wyloguje i oddaje sie tym przyjemnoscia w realu.
            • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:55
              temperufka.zelona napisała:

> jak zostane administratorem
              >

big_grin
              jakbym oglądał programy komitetów wyborczych... smile
              • temperufka.zelona Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:01
                ja naprawde niie rozumiem dlaczego odrzucona moja kandydature. mam liste z podpisami przyniesc czy co innego?? moze na jakie tanie wino uda sie wkrecic do wladzy?
                • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:04
                  i naprawdę byś chciała adminować?
                  i naprawdę uważasz, że ban dla awanturnika by coś dał? tobie też dawali bany i sobie radziłaś.
                  • temperufka.zelona Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:09
                    pewnie ze chce, ja sie na tym znam jak nikt. dobrze wiem jakie bledy szef kurnika w stosunku do mnie popelnial, a wiem co podzialaloby uspokajajaco.
                    bo nie bylo obiektywizmu, taka pinda jedna z druga mogly obrazac i bana nie dostaly, a ja tak. jechalabym rowno, wszyscy zaangazowani w spor po banie i juz. tongue_out
                    • temperufka.zelona Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:11
                      a poza tym, kogo tu banowac, jezeli ja pisac nie bede, a ty na dzien dobry bana dostaniesz za ssanie.
                      • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:14
                        ja jak zostanę adminem to też cię zbanuję tongue_out
                        tak dla zasady, żeby był lament big_grin
                        • temperufka.zelona Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:18
                          za co?? ja ssania na forum nie popularyzuje.
                          • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:24
                            za co ja tobie? tak dla jaj big_grin bo wiem, że byś płakała na tę niesprawiedliwość, ale ja jestem sadysta - terrorysta tongue_out
                            przecież mi twoje ani innych przeklinanie nie przeszkadza smile
                            • temperufka.zelona Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:30
                              znaczy - nie nadajesz sie na administratora.
                              • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:32
                                i dlatego nikt, no może prócz ciebie tongue_out, nie wziął mojego zgłoszenia na poważnie wink
                                • temperufka.zelona Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:40
                                  co tam ty, mojego chyba na powaznie nie wzieli, a bylo i jest powazne.
                                  • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:44
                                    i za ssanie prawo by działało wstecz i bana bym dostał?
            • jovian Re: techniczna uwaga 09.01.15, 19:02

> jak zostane administratorem za ssanie bedzie ban dozywotni!! na forum dla samot
              > nych ssac nie wypada, a jak kto ma az tak dobrze, niech sie wyloguje i oddaje s
              > ie tym przyjemnoscia w realu.

Ten punkt programu wyborczego ssie... ups... niedobry jest znaczy, suspicious
        • abyss7 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 11:49

> no i powienes dostac, zavostatnia wycieczke z kotem.

W czym, niewiasto, leży Twój problem? Że zapytałem jak mam się nauczyć przytulać kiciusia zamiast kobiet? To była wycieczka? Gdzie lub do kogo? suspicious

Wiele osób stąd wie, że oprócz psa też mam takiego futrzaka. No cóż, fakt - nie cierpię go i nie ukrywam tego, a ten, że zima, to przyłazi do domu i próbuje wkitrać się na kolana. Zrzucam go, a sumienie podpowiada, że powinienem przytulić to miłe zwierzątko, więc pytałem jak? tongue_out big_grin big_grin big_grin

Spiskowa teoria dziejów Ci się udzieliła? tongue_out

• temperufka.zelona Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:47
            jedziecie po niunku wszyscy (koleczko rozancowe plus niedoczytujacy administrator), obiektywizmu w tym za grosz, gotujecie sie za wycieczki osobiste, ktorych de facto nie widze, ale jak ktores z was uderza w czulsze nuty, to jest olkiej, bo mozecie, bo on juz swoje pokazal.
            jeszcze admin doklada do ognia besztaniem niunka, napisz mu priva i tyle, a nie ustawiasz go na forum , albo zerknij co inni pisza, czy faktycznie sa tacy grzeczni w stosunku do niego.
            a dlaczego ja sie odzywam??? bo znam takie akcje z drugiej strony, przeciez nie raz sie tu gotowalam, a kazdy jeszcze dokladal, to czlowieka (sory, trola) nie uspokaja, tylko podkreca. szczegolnie jak wpieprza sie administrator, ktory ZAWSZE stoi po stronie kurek, i gowno go obchodzi jak rzeczywiscie wyglada sytuacja, kto kogo sprowokowal, kogo zabolec moglo wyjatkowo mocno.
            • witamina_b12 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 17:42

> jedziecie po niunku wszyscy (koleczko rozancowe plus niedoczytujacy administrat
              > or), obiektywizmu w tym za grosz, gotujecie sie za wycieczki osobiste, ktorych
              > de facto nie widze, ale jak ktores z was uderza w czulsze nuty, to jest olkiej,
              > bo mozecie, bo on juz swoje pokazal.
              > jeszcze admin doklada do ognia besztaniem niunka, napisz mu priva i tyle, a nie
              > ustawiasz go na forum , albo zerknij co inni pisza, czy faktycznie sa tacy grz
              > eczni w stosunku do niego.
              > a dlaczego ja sie odzywam??? bo znam takie akcje z drugiej strony, przeciez nie
              > raz sie tu gotowalam, a kazdy jeszcze dokladal, to czlowieka (sory, trola) nie
              > uspokaja, tylko podkreca. szczegolnie jak wpieprza sie administrator, ktory ZA
              > WSZE stoi po stronie kurek, i gowno go obchodzi jak rzeczywiscie wyglada sytuac
              > ja, kto kogo sprowokowal, kogo zabolec moglo wyjatkowo mocno.

a znasz Tempi takie powiedzenie: "Kto mieczem wojuje od miecza ginie"?
            • kama265 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 19:08
              słuchaj Tempi, ani Gwen nie jest żadnym niuńkiem ani ja nie jestem ani cioteczką ani kurką dla Ciebie. To raz. A dwa, nie rozumiem dlaczego zakładasz, że czyjąkolwiek rolą ma być dbanie o uspokojenie trola ...
      • green.amber Re: techniczna uwaga 09.01.15, 13:05
        koncepcja, oraz opcje zbliżone, rozpatrywana wielokrotnie, niemożliwa do skutecznego zastosowania, póki co, w tym układzie, w którym funkcjonuje forum gazetowe (bo się chyba nic nie zmieniło??), tu każdy zbanowany nick może w kolejnej sekundzie odradzać się pod nową nazwą, bardziej lub mniej w brzmieniu przypominającą wersję poprzednią, w zależności od tego jak bardzo będzie mu zależało na wyrobionej marce, więc można się jedynie spodziewać namnożenia hydrzych głów

jak dla mła w takich sytuacjach pozostaje do zastosowania najstarsza, najprostsza i najskuteczniejsza aczkolwiek niestety często utopijna metoda – zamiast próbować naprawiać innych, jeszcze baczniej pilnować siebie
        • maruda2 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 13:19
          Czyli a propos akapitu drugiego proponujesz częściej gryźć się w język ? tongue_out
          Natomiast to, o czym piszesz w pierwszym - fakt na upierdliwego trolla to nie zadziała. Ale na nadmierne "zagrzanie" forumka/ki , zamiast zimnej wody to może, może
          • green.amber Re: techniczna uwaga 09.01.15, 13:44
            coś koło tego, czyli albo gryźć albo nie, ale świadomie bardziej wink więc oddychać, myśleć, przewidywać potencjalne konsekwencje, a kiedy nastąpią nie udawać, że się tych drew do ognia nie dorzucało, że to inni
            albo zadziała, albo się zapieklą i przetransformują wink kto wie...
          • beja_81 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 22:04
            chyba najprościej to nic nie pisać,
            • beja_81 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 22:06
              mam na myśli osoby postronne oczywiście
              • maruda2 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 22:17
                Masz rację, ale czasami człowiekowi wydaje się, że pomoże.
                • beja_81 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 22:27
                  taaa i że rękę poda...
                  o naiwności wink
                • kama265 Re: techniczna uwaga 10.01.15, 19:00
                  ewentualnie (przynajmniej na początku) wydaje się, że wytłumaczy ... wink
        • abyss7 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 13:39
          green.amber napisała:

> jak dla mła w takich sytuacjach pozostaje do zastosowania najstarsza, najprosts
          > za i najskuteczniejsza aczkolwiek niestety często utopijna metoda – zamia
          > st próbować naprawiać innych, jeszcze baczniej pilnować siebie

Jasne... i wszyscy ludzie staną się braćmi, a na ziemi zapanuje miłość, szczęście i dobrobyt... smile

Tyle że nie jesteśmy maszynami i każdego czasem poniosą emocje, a pewne zasady wprowadza się właśnie po to, żeby pomóc ostudzić umysł. Mnie tam Lesio kiedyś wyciął i absolutnie nie mam mu tego za złe. Uważam, że bardzo dobrze zrobił, kiedy sam nie mogłem sobie poradzić z własnym wzburzeniem. Więc jak jeszcze się kiedyś zagalopuje, to proszę mnie ciąć bez skrupułów.
          • witamina_b12 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 13:54
            dokładnie każdego ponoszą emocje...

Natomiast gryzienie się w język i pozostawianie pewnych rzeczy bez komentarza daje trochę wrażenie, ze jest przyzwolenie na takie zachowanie.
            • abyss7 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:04
              witamina_b12 napisała:

> Natomiast gryzienie się w język i pozostawianie pewnych rzeczy bez komentarza d
              > aje trochę wrażenie, ze jest przyzwolenie na takie zachowanie.

I to jest właśnie najlepsze ujęcie problemu!!!
              Jak z dziećmi - jeśli nie wyznaczy się granic i ich konsekwentnie nie wyegzekwuje, to wejdą na głowę.
              • green.amber Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:15
                nie mam dzieci własnych to mogę się nie znać, ale słyszałm, że najskuteczniej uczą się przez naśladowanie, inne typu mówienie, tłumaczenie czy nawet karanie itd. jeśli nie jest spójne z zachowaniem nie daje zbyt wiele

a jeśli już zeszliśmy na dzieci, to rozumiem, że jeśli kogoś poniosą emocje i potomstwo Wasze np. poszarpie to będzie rozgrzeszony??
                • witamina_b12 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:21
                  > a jeśli już zeszliśmy na dzieci, to rozumiem, że jeśli kogoś poniosą emocje i p
                  > otomstwo Wasze np. poszarpie to będzie rozgrzeszony??

ale rozumiem, że chodzi o interakcje pomiędzy dziećmi? bo dzieci z dziećmi to się dosyć często szarpią, a dorośli są od wyciągania konsekwencji wink
                  • green.amber Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:26
                    między dziećmi, jeśli siebie albo Abysia uważasz za dziecko
                    • witamina_b12 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:39
                      Jakby wszystko było tak utopijnie jak pragniesz to by nie powstała ani funkcja administratora forum ani nie było by możliwości banowania użytkowników, tym samym, tak uważam, że użytkownicy forum są poniekąd dziećmi, które czasem trzeba indywidualnie bądź zbiorowo przywołać do porządku. Gdyby prowodyr jest skutecznie "studzony" na początku całego zamieszania to nie dochodzi do takich eskalacji.
                      • abyss7 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:47
                        witamina_b12 napisała:

> Jakby wszystko było tak utopijnie jak pragniesz to by nie powstała ani funkcja
                        > administratora forum ani nie było by możliwości banowania użytkowników, tym sam
                        > ym, tak uważam, że użytkownicy forum są poniekąd dziećmi, które czasem trzeba i
                        > ndywidualnie bądź zbiorowo przywołać do porządku. Gdyby prowodyr jest skuteczni
                        > e "studzony" na początku całego zamieszania to nie dochodzi do takich eskalacji

Amberka, widzisz - teraz w 100% się zgadzam z Witaminą, ale to bynajmniej nie znaczy, że w innej dyskusji mam czuć się zobowiązany i przytakiwać, choćbym miał inne zdanie suspicious
                    • abyss7 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:44
                      green.amber napisała:

> między dziećmi, jeśli siebie albo Abysia uważasz za dziecko

Proszę, wyrażaj się jaśniej, bo takie mówienie półgębkiem i aluzyjki pozwalają domniemywać, że mówiąc "oj dzieci, dzieci" sama złapałaś za łopatkę... suspicious

W czym masz problem? Czasem się z Witaminą posprzeczam, a czasem zgadzam. Jak z innymi. Ale chyba nie było zachowania poniżej pasa? suspicious
                • kama265 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:22
                  dzieci należy uczyć konstruktywnego i aprobowanego sposobu wyrażania swoich emocji a nie tego, że emocjom trzeba za wszelką cenę zaprzeczać (zwłaszcza tym "złym" jak gniew czy złość). To prosta droga do wychowania neurotyka (jeśli każe się dzieci za wyrażanie emocji)
                • abyss7 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:37
                  green.amber napisała:

> nie mam dzieci własnych to mogę się nie znać

Na szczęście mamy googla i jak wpiszesz "stawianie granic w wychowaniu dzieci" uzyskasz dostęp do niezliczonej ilości mniej lub bardziej profesjonalnych wypowiedzi na temat, że bez stawiania granic nie ma wychowania dzieci. Nie ma sensu to ich kopiować.

> a jeśli już zeszliśmy na dzieci, to rozumiem, że jeśli kogoś poniosą emocje i p
                  > otomstwo Wasze np. poszarpie to będzie rozgrzeszony??

Nie rozumiem tego pytania uncertain Sprecyzuj to, bo dopóty dopóki tylko Ty wiesz, co kryje się pod pojęciem "poszarpać potomstwo", nie sposób mądrze na to odpowiedzieć. Skala domysłów jest ogromna - od innego uczestnika piaskownicy po pedofila uncertain
            • maruda2 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:08
              i język w końcu może zaboleć od tego gryzienia się tongue_out
            • kama265 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:19
              właśnie ja mam też takie wrażenie, że to przyzwolenie i niereagowanie bynajmniej nie powoduje zmniejszenie "częstotliwości", Ja tam jestem wdzięczna Lesiowi za wycięcie moich wczorajszych emocjonalnych postów, żałuję, że podjęłam temat.
              Natomiast jeśli chodzi o to pilnowanie siebie, to dojdzie do tego, że nikt nie będzie podejmował żadnych dyskusji ani ciekawych tematów ani też nie będzie żadnych kontrowersji tylko wzajemne poklepywanie się po ramieniu ... chyba nie po to są fora? Nie chodzi mi o pyskówki tylko o rozmowy o różnych podejściach do życia, wymianę poglądów.
      • uny Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:01
        drzewiej tak tu bywało...
        • abyss7 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:51
          uny napisał:

> drzewiej tak tu bywało...

Gubię się w tym drzewku - tak bywało, znaczy jak? Były ostrzeżenia i bany? Jeśli tak, to dlaczego ich nie ma?
          • uny Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:55
            były ostrzeżenia i bany na tydzień-miesiąc-itd.. dlaczego nie ma? nie wiem.
            były nawet próby zablokowania delikwentów przez IP ale to już w porozumieniu z administracją z ramienia GW.
            • maruda2 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:57
              bo teraz mamy demokrację i swobodę wypowiedzi .... tongue_out
            • gyubal_wahazar Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:12
              A jeszcze troche drzewiej, był typ który bez cienia powodu wyzwał dziewczyny od k..w i admin nie kiwnął palcem by typa zbanować. Nie kiwnął też, jak typ jakiś czas potem kazał mu sobie ciągnąć wiadomo-co. I dopiero jakiś czas potem, typ dostał bana, mimo wielu wcześniejszych próśb

Tak że nie czarujmy się, że teraz jest be, a kiedyś było cacy
              • uny Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:17
                weź tą fuchę, będziesz jedynym sprawiedliwym.
                mało wiesz co było robione w sprawie rzeczonego typa.
                • gyubal_wahazar Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:26
                  Jeśli faktycznie było coś robione, to oświeć mnie proszę. Po 2 czy 3 latach nie widać powodów by to ukrywać, tym bardziej że potwierdziło się kilkukrotnie że typ był damskim bokserem. Jeśli zaś nie powiesz to pozostają pamiętane pewnie jeszcze przez starszyznę fakty, jak bałeś się zrobić cokolwiek nawet jak ci kazał ssać
                  • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:30
                    o następny pamiętliwy, a z gwena się śmialisuspiciousbig_grin
                    • gyubal_wahazar Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:36
                      Zrobiłem błąd, że jedyny raz od czasu umowy że do siebie nie piszemy, podpowiedziałem ci na jakie forum się zgłosić, po odpowiedź na twoje pytanie. Nie pisz do mnie wiecej, a więcej już do ciebie nie napisze. Taka prośba
                      • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:44
                        i wcale tam nie wlazłem, bo nie chciało mi się rejestrować tongue_out
                        kurde z moją pamięcią jest gorzej, bo musiałem trochę pomyśleć, o co ci chodziło.
                        ok nie odpisuj, bo pisałem do siebie, wyrażałem własne zdanie.
                        • gyubal_wahazar Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:45
                          Nie podpisuj się w takim razie pod moimi postami
                          • gyubal_wahazar Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:46
                            Ani nie odnoś bezpośrednio do moich wypowiedzi. Ja tego nie robię i licze na wzajemność
                  • uny Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:53
                    widzisz, ja się niewielu rzeczy boję. a ćwoków zlewam... nie chwytam za gaz-rurę jak mi jakiś ciul ssać karze.
                    było minęło, facet nie pisze na tym forum. w czym problem? albo gdzie twój problem?
                    • gyubal_wahazar Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:11
                      Problem w tym, że zasugerowałeś, że dawniej adminowanie było cacy, a teraz jest be, co jest rażącą nieprawdą. Tym bardziej niezręczne było to, że pisałeś o swoim własnym adminowaniu.

To czego w realu się boisz, a czego nie, to wyłacznie Twoja prywatna sprawa, a do twoich kwestii prywatnych nie odnosiłem się nigdy. Jednak adminowanie publicznym (podkreślam) forum, to już nie jest prywatna sprawa admina i jeśli admin sam nie banuje typa wyzywającego Bogu ducha winne dziewczyny od k.. to niefajnie.

A jeśli odmawia zbanowania go na wyraźną prośbę iluś użytkowników, zasłaniając się jakimiś wyimaginowanymi wyższymi racjami, których nawet po 2 czy 3 latach nie chce zdradzić, to może tylko oznaczać że ich po prostu nie było, a przywoływanie ich to wyłacznie zasłona dymna by nie przyznać się do swej - ujmę to najdelikatniej jak umiem - niemocy.
                      • lesher Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:20
                        Gubi, odpuść.

Każdy stara się jak najlepiej adminować. Nie zawsze są sytuacje zero-jedynkowe, wszyscy jesteśmy ludźmi i mamy swoje osądy.

Wiesz dobrze, że gość o którym piszesz wcześniej był zupełnie inną osobą (ok, dobra, część mało fajnych spraw wyszła dopiero później, ale miała miejsce dużo wcześniej) i sporo wniósł na forum. Ja rozumiem obiekcje Unyego, choć pewnie sam zadziałałbym inaczej, ale właśnie dlatego że później przyszedłem na forum i tych lepszych momentów już nie do końca znam.

Naprawdę Uny był bardzo dobrym Adminem, przynajmniej takie moje zdanie.
                        • gyubal_wahazar Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:41
                          Leś, nie prowadzę tu jakiejś krucjaty, mam tylko trochę szacunku dla faktów. Nie zamierzam ciągnąć tego dalej, o ile uny sam nie wyjdzie z ofertą

Na moje, gość mógł całe życie karmić sikorki, przeprowadzać starowinki przez ulice, segregować śmieci i wszystkim z ręki jeść, ale jeśli mimo ostrzeżeń wyzywa dziewczyny, należy mu się ban jak psu zupa.

W imię zasad, że polecę klasykiem, bo w przeciwnym razie, tworzony jest podział na lepszych - zasłużonych wicie-rozumicie towarzyszy - i ciżbę, a to jest zdecydowanie bardziej szkodliwe od tego że zasłuzony towarzysz miesiąc odpocznie od foruma

Na marginesie, wiem z bardzo dobrze poinformowanego źródła, że i przedtem i potem gość był damskim bokserem.
                      • sza.aliczek Re: techniczna uwaga 09.01.15, 23:04
                        Gubisiu, też wezmę Unego w obronę, bo pamiętam w jakiej atmosferze i przy jakich skomplikowanych działaniach, Salsa i on zostali tu adminami. I z jakim trudem... Jakby nie patrzeć, darmowa to fucha, a rzadko kiedy wywołuje u forumowiczów słowo "dziękuję".
                        A dzisiejsze spory (zaznaczam, że oceniam tylko ze sporadycznego doskoku), to jednak forumowy lajcik.
                        : )
                        • gyubal_wahazar Re: techniczna uwaga 09.01.15, 23:35
                          Szaliczku, żeby była jasność: nie krytykowałem unego, tylko jego sposób adminowania, a to ogromna różnica. I na tym muszę zakończyć, bo obiecałem nie rozwijać tematu
                          • sza.aliczek Re: techniczna uwaga 09.01.15, 23:50

po prostu oboje pamiętamy tamten czas, dlatego się odezwałam.
                            i ja kończę - zupełna zgoda co do tego!

: )
                        • z-e-u-s Re: techniczna uwaga 09.01.15, 23:56
                          Ja się dziwię w ogóle, co jest motywacją do darmowego wykonywania tego trudnego zajęcia. Gazeta za generowanie wejść na forum powinna przynajmniej coś symbolicznie adminom dorzucać, jakieś karnety itpsmile Są wprawdzie ludzie, którzy mają potrzebę władzy i w taki sposób udaje im się ją realizować, ale ci są zwykle kiepskimi adminami.
              • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:23
                ufff kamien z serca
                jak to dobrze, że byli jeszcze gorsi ode mnie, bo ja sobie swojego banana nie przypominam big_grin
            • lesher Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:14
              > były ostrzeżenia i bany na tydzień-miesiąc-itd.. dlaczego nie ma? nie wiem.
              Uny, jeżeli faktycznie należałobyblokować Gwena (bo rozumiem, że to o niego chodzi) za jego występy, to kilka innych forumów miałoby chyba już dawno dożywotniego bana...
              • temperufka.zelona Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:21
                kolaz na przyklad.
                • tdf-888 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:26
                  i parófcia też smile
                  z resztą ona to chyba paroma banankami została poczęstowana smile
          • maruda2 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 14:56
            drzewiej, czyli wtedy, gdy dajmy na to Uny był adminem. Bo był, nie mylę się ?
            Abiś chcesz być adminem ? suspicious
            • mavika_88 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:43
              Jestem za smile
              • mavika_88 Re: techniczna uwaga 09.01.15, 15:45
                Jeśli Abyś byłby za suspicious
                juz jak wybierano adminów do Nieśmiałków o Nim pomyślałam.
    • tdf-888 ale... 09.01.15, 11:56
      zgłosi się ktoś jeszcze na tego admina czy lesher sam będzie musiał to ogarniać po odrzuceniu jedynych zgłoszeń dwójki chętnych, zaangażowanych użytkowników? smile
      adminie nie ma co być za ambitnym! podziel się obowiązkami, każdy chce czuć się potrzebny big_grin
    • gyubal_wahazar Re: Ogłoszenie parafialne 09.01.15, 12:56
      Leś, skrypta zmajstruj. Łap szkic

if(slowo in bardzoBrzydkieSlowo) {
      tnijPosta();
      banujFrajera(30);
      }
      else if(slowo in brzydkieSlowo) {
      tnijPosta();
      banujFrajera(10);
      }
      else if (autor == wujekSamoZuo)
      banujFrajera(adMortusDefecatus);
      • gyubal_wahazar Re: Ogłoszenie parafialne 09.01.15, 13:05
        Ups, warunek z wujkiem powinien iść na górę, ma się rozumieć
        • apersona Re: Ogłoszenie parafialne 09.01.15, 19:46
          Jak rozpoznać wujaSamoZuo?
          • gyubal_wahazar Re: Ogłoszenie parafialne 09.01.15, 20:26
            Po ślepiach. Prawe ma czarne niczym czeluść piekielna, a w lewym zielonym, skrzy się obłęd. No i czarne podniebienie. Do tego kuśtyka, strzela bobami w tramwaju do współpasażerów i abo rtv nie płaci
            • zed-is-dead Re: Ogłoszenie parafialne 10.01.15, 12:54
              Jazus Maria! Kaczyński!
              • kama265 Re: Ogłoszenie parafialne 10.01.15, 18:30
                big_grin big_grin big_grin
              • gyubal_wahazar Re: Ogłoszenie parafialne 10.01.15, 20:08
                Hehe, ale trafia czasem chociaż ? wink
                • zed-is-dead Re: Ogłoszenie parafialne 11.01.15, 18:10
                  Celność jego jest równie wielka, jak stawianych przez niego diagnoz
        • zed-is-dead Re: Ogłoszenie parafialne 10.01.15, 12:53
          w kwestii techniczno-lingwistycznej pozwolę sobie wyrazić zdanie odrębne, mianowicie:
          ad mortem defecatum wink
          • gyubal_wahazar Re: Ogłoszenie parafialne 10.01.15, 20:07
            Mea culpa - mortem defecatum. Ave Zed ! smile
            • torado a jeśli mogę się wtrącić 11.01.15, 17:26
              to ja bym proponowała sila na admina, jeśli oczywiście będzie miał czas, by adminować i chęci...jest rozsądny, wyważony i sprawiedliwy, jak dla mnie potrafi oddzielić lubienie kogoś od traktowania go na równi z innymi uczestnikami forum...smile Mam nadzieję sil, że się nie gniewasz, że tak pozwoliłam sobie Ciebie zaanuncjować wink
    • lesher Re: techniczna uwaga 09.01.15, 16:51
      Widzisz Gwen, tylko problem w tym, że ostatnio nie za bardzo mam czas na siedzenie na forum, śledzenie tego i cięcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka