Dodaj do ulubionych

spotkac sie czy nie

13.10.17, 19:01
witajcie ,

z pomocą jednego z portali randkowych poznałam jak mi się wydawało całkiem fajnego faceta, spotkaliśmy się raz, podoba mi się fizycznie , jest bardzo inteligentny , tylko w trakcie rozmowy przyznał iż była zona w trakcie rozwodu oskarżyła go o przemoc fizyczną i psychiczną . Przyznaję że w tym momencie zapaliły mi się w głowie wszystkie światełka ostrzegawcze ( może dlatego że sama też byłam ofiarą przemocy w związku). Nie wiem - mam mieszane uczucia z jednej strony ludzie w trakcie rozwodu wyciagaja najgorsze brudy z drugiej strony nie znam żadnej kobiety która oskarżyłaby bezpodstawnie meza czy partnera o stostowanie przemocy.
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 19:09
      Nie.
    • witrood Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 19:15
      Nie.
    • szarlotka_ja Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:14
      Tak.
      • witrood Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:19
        Narobiłaś bałaganu i teraz nie wie koleżanka, co ma robić. wink
        • szarlotka_ja Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:20
          Ja zawsze i wszędzie robię bałagan. Już powinieneś to wiedzieć tongue_out tongue_out.
          • witrood Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:25
            No tak, już zapomniałem, żeś narozrabiała w kauflandzie. Jutro chyba będzie mordobicie w lidlu, bo jakieś torby rzucają. wink
            • szarlotka_ja Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:31
              Nie wybieram się. Torebki proponowane przez lidl nie są w moim stylu tongue_out.
              Poza tym wydać tyle kasy na torebkę to dla mnie lekka przesada. Wolę kupić taniej a częściej big_grin.
              • witrood Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:34
                A mogłabyś się wykazać. Mi chodziło o użycie sztuk walki w praktyce. tongue_out
                • szarlotka_ja Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:36
                  W praktyce to ja stosuję na co dzień w robocie tongue_out.
                  Ale w biedronce se dzisiaj sweter kupiłam big_grin.
                  • witrood Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:39
                    Nooo, jakiś łup przyniosłaś jednak. Ja się zastanawiam nad jednymi butami i nad tym, czy jechać na sylwestra czy nie jechać z nieznanym towarzystwem.
                    • szarlotka_ja Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:40
                      Tak i nie tongue_out.
                      • witrood Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:52
                        Aha. Tak myślałem. wink
                    • silencjariusz Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 21:54
                      Spędź go w domu.tongue_out
                      • szarlotka_ja Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 22:03
                        W nowych butach tongue_out.
                        • witrood Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 22:40
                          Yhy. wink
    • blue_eyes7 Re: spotkac sie czy nie 13.10.17, 23:07
      michalina0702 napisała:

> tylko w trakcie rozmowy przyznał iż była zona w trakcie rozwodu oskarżyła go o przemoc fizyczną i psychiczną .

Zaprzeczył, potwierdził czy nie pytałaś?

Raczej odpuściłabym. Niejeden raz w przyszłości będziesz się zastanawiać czy i kiedy Cie uderzy.
      • michalina0702 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 09:15
        Powiedział oczywiście, że cała wina za rozpad małżeństwa leży po stronie żony ( niby go zdradzała ) oraz że utrudniała mu kontakt z dziećmi . Teraz eksmałżonka jest zagranicą i z pewną satysfakcją przyznał iż sobie nie ułożyła życia osobistego.
        Pan pracuje w wojsku , ton w jakim do mnie pisał był rozkazujący i nieznoszący sprzeciwu. Pierwsze 10 minut spotkania to musztrowanie mnie dlaczego wybrałam taka a nie inną kawiarnię bez konsultacji z nim, pytania typu czy zawsze lubię mieć rację czy też jestem raczej osobą spokojną i uległą. Pan ćwiczy też sporty walki i boks - to raczej widzę jako pozytyw - sposób na pozbycie się stresu i złej energii, z drugiej boję się nawet pomyśleć co by się stało gdyby kiedyś pod wpływem impulsu zechciał użyć swoich umiejętności w życiu prywatnym.
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 12:51
          no to ja bym już więcej pytań do tego pana nie miała, ani chęci na kolejne spotkania, czy jakieś inne formy kontaktu - te pierwsze 10 minut wystarczyłoby mi
          odpuść sobie tę znajomość - jak mawiają "tego kwiatu pół światu" wink
          • blue_eyes7 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 13:03
            Dokładnie.
        • silencjariusz Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 12:52
          Wojskowy, sporty walki, boks... Najwyraźniej lubi przyłożyć... w worek treningowy. Do tego typowe dla wielu wojaków traktowanie wszystkich jak podwładnych... Same zalety.
          • blue_eyes7 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 13:04
            To samo pomyślałam.
        • blue_eyes7 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 13:00
          michalina0702 napisała:

> ton w jakim do mnie pisał był rozkazujący i nieznoszący sprzeciwu. Pierwsze 10 minut spotkania to musztrowanie mnie dlaczego wybrałam taka a nie inną kawiarnię bez konsultacji z nim, pytania typu czy zawsze lubię mieć rację czy też jestem raczej osobą spokojną i uległą.>

I tak będzie wyglądać zapewne Wasz ewentualny związek.

Podobało Ci się to, jak zwracał się do Ciebie?

> Pan ćwiczy też sporty walki i boks - to raczej widzę jako pozytyw - sposób na pozbycie się stresu i złej energii, z drugiej boję się nawet pomyśleć co by się stało gdyby kiedyś pod wpływem impulsu zechciał użyć swoich umiejętności w życiu prywatnym.>

No właśnie... Naprawdę chcesz się nad tym ciągle zastanawiać?

• michalina0702 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 15:47
            Nie , nie podobało mi się, miałam ochotę wstać i wyjść ale on się chyba zreflektował że czuję się niekomfortowo, denerwuję się i trochę spuścił z tonu - jednak nieprzyjemne pierwsze wrażenie zostało.
            Odpuszczę sobie pana , rozmawiałam z koleżanką i ona skomentowała to krótko - chcesz dostać za krzywo postawiony kubek cios po którym nie wstaniesz, może to lekka przesada ale nie warto ryzykować , na świecie jest sporo fajnych, normalnych facetów bez tego typu przeszłości.
            • blue_eyes7 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 18:15
              Koleżanka dobrze mówi.
              Powodzenia smile
              • michalina0702 Re: spotkac sie czy nie 15.10.17, 08:12
                Dzięki smile
        • szarlotka_ja Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 13:53
          To zmienia postać rzeczy. Nie.
      • michalina0702 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 09:20
        Oskarżenie o stosowanie przemocy wg pana było oczywiście kłamstwem i zemstą małżonki
        • marcepanka313 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 10:09
          Nie dziwię się, że eks tego pana nie ułożyła sobie życia osobistego.Po takich doświadczeniach komuś ponownie zaufać...
          Nie wiem skąd u Ciebie jakiekolwiek wątpliwości?
        • blue_eyes7 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 13:01
          a to "oczywiście" to TY tak podkreślasz w swoich wypowiedziach czy ON?
          • michalina0702 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 15:53
            Podkreślenie moje , po prostu już n-ty raz słyszę od kolejnego mężczyzny iż winę za rozpad związku ponosi tylko i wyłącznie eksżona/partnerka. Zawsze są zdrady kobiet, lenistwo , kłamstwa , intrygi , wyciąganie pieniędzy - można by pomyśleć że świat jest pełen niewinnych aniołków płci męskiej, którzy wpadają w sidła złych kobiet wink
            • blue_eyes7 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 18:14
              no właśnie...
              biedne sierotki wink
            • silencjariusz Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 18:28
              "świat jest pełen niewinnych aniołków płci męskiej, którzy wpadają w sidła złych kobiet"

A to akurat prawda jest.
              • marcepanka313 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 20:24
                ,,Kobieta mnie bije "☺
              • m.a.l.a_syrenka Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 23:14
                Takie sztuki się zdarzają, ale żeby pełny świat?przesadzasz...
    • marcepanka313 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 22:39
      Takiego cytatu nie było w ,,Seksmisji"
    • marcepanka313 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 22:51
      I co mam teraz odpowiedzieć?
      Ķłócić też się między chce.
      • marcepanka313 Re: spotkac sie czy nie 14.10.17, 22:55
        Miało być, że kłócić mi się nie chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka